Bir gelin görümce kaynana klasigi

Sütu sagmayi biliyor da bir biberonu cocugun agzina mi tutmayi beceremiyormus cocugun altini anneden baskasi neden alir ki
Ben annenize yaptıkları dogru demiyorum ama kadin belli ki logusaligin etkisiyle böyle yapiyor alin karşınıza ne istedigini acikca sorun
Annem bebege ellemesin mi gelmesin mi sen tek mi kalmak istiosun vs vs yani bunlar mesajla vs ya da abim sunu dedi yengem böyle yapti demekle olmuyor belki annenizin bebege bakmasini istemiyor belki gercekten ihtiyaci var dogru düşünemiyor size söyleyemiyor ne bilim.
Ama ortada bir bebek var ve anneye ihtiyaci olan bir bebek annesi dururken baskalarinin bakmasina anlam veremiyorum
Yengenizin psikolojisi bozulmus cocugu istemedi vs dediniz onun icin diyorum goturun bi uzman yardımı alsin hem anneniz icin hem kendisi icin en onemlisi de bebegi icin.
Size gelirsek hakli ya da haksız istenmediginiz yere gitmeyin ama hep beraber oturup konusunca bu sorunlari asacaginiza eminim böyle bir öneri sunun abinize ve halledin bence.
Yengeni dinlemedigimiz icin orta yollu bir cozum bulmaya çalıştım insallah bir faydasi olur

Tesekkur ederim yorumunuz icin ..hep bisiler vardi zaten ..cocuk olunca da tuzu biberi oldu sanki biseyler meydana cikti..

Baskasi dedigin kisi cocuk dogdugundan beri her seyiyle alakali..bunu soylemekte hakki var diye dusunuyorum

Yeni doğum yapmış bir anne için böyle söylemeye kimsenin hakkı yok.
Anlattığına göre yorum yapıyorum herkes hatalı. Kaynana niye sürekli gelinin evinde, annesi yoksa kardeşleri varmış işte. Abin laf taşıyor ve senin de söylediğine göre saygısız. Yengenin kardeşi de hatalı annene cevap vermeyecekti, sizin gelin de hatalı kayınvalidesine "sen artık bu kadar sık gelme" diye açıkça söyleyecekti malum annen imalardan anlamamış.

Annem coktan anladida kendi evine girince ikisi birden hadi gel cocugun karnini doyurcaz yok hadi gel giydircez hem laf isitmek istemiyo hem hizmetcilik bekliyo "sana bakamadilar mi "diyo kadinda ..bundada kendini hakli görüyo bem napimm

Annen yaşadıklarını hak ediyor, kıymet bilmiyorlarsa kendiler bilirler demekten bile aciz tuhaf hareketlere girmiş kendini ezdirdikçe daha çok fedakarlık yaptığını düşünüyorsa yanılıyor. Bir elini eteğini çekse akılları başlarına gelir. Ayrıca bebeğe en iyi annesi bakar şu kvlerin yok anlamıyor yok kıyamıyorum demeleri çok bilmişlik kadın açıkça istemiyor evin külkedisi gibi ne diye dolanıyor ortalıkta.
Bu Arada siz gitmeyin abiniz size getirsin bebeği büyüyünce biraz daha rahat olur.

Annem coktan anladida kendi evine girince ikisi birden hadi gel cocugun karnini doyurcaz yok hadi gel giydircez hem laf isitmek istemiyo hem hizmetcilik bekliyo "sana bakamadilar mi "diyo kadinda ..bundada kendini hakli görüyo bem napimm
Gelemem çok biliyorsanız kendiniz yapın edepli olun ben bu yaştan sonra azar mı işiteceğim de diyemiyorsa hoşuna gidiyor demek ki azarlanmak üzülmeyin

O zaman bahane bulup gitmesin. Annenle konuşup çocukla "torunu" olarak yeterince ilgilendiğini bundan sonra yengenin devam etmesi gerektiğini falan söyle. Kadın lohusa ve annen de fazla kaptırmış kendini.
Ben kızımın yüzünün ve o gözlerinin sarılığını görünce, günlerce her baktığımda ağladım yetersizlik duygusu mahveder anneyi

Herkesten önce o gevşek ağızlı abin suçlu
Suçluyu baska yerde aramayın anneniz de çeksin kendini oradan
Sanırım annen de gitmek istiyor kesinlikle hayir deyin gitmesin

Sana bakamadilar mi ne demek annesi bakamıyor da na babannesi mı bakıyor benim iç böyledir kendi baktığı zaman çocuğa kilo aldı der ben baktığım zamanlar zayıfladı bu kadar benimsiyorlar kendileri dogursunlar bence karşı tarafi da dinlemek lazım boşuna böyle davranmiyordur

Bu saatten sonra abim duzelsede aralar bouzuldu sogukluk girdi
Düzelmez araları belki de hiç değilse kalpler bu kadar kirilmaz
Herkes nasıl bebeğine bakiyorsa yengeniz de bir yolunu bulur
Demin fark ettim anneniz ne kadar uzulse de gitmekten vazgeçmek istemiyor oda
Geri çekmeli kendini
Çağrıldığında işim var demeyi öğrenmeli en azından

Herkes kendini saf melek görüyo.. neyse çok bi şey demiycem sadece şuna takıldım sana bakamıyolar mı ne demektir ya?? Bir anneyi can evinden vuran bam telini koparan laf.. bi de lohusa kadın.. az düşünüp de kouşmak lazım.. anneniz genelde bu tarz konuşuyosa ve yaklaşık olarak bu kafadaysa gelin hanım verdiği tepkilerde haklı.

Kabahati olan abiniz insan annesine böyle davranmaz. Orta yolu bulur. Bulamıyosa karısını annesinin yanında annesini de karısının yanında rencide etmez..

En agir hakaretleri etsem azdir gelincige
Anneni ezdirme kmmseye tebiye almamiski buyuge nasil davranilir bilmiyorlar kendide anne oldu umarum kendi gibi gelini llusun su mubarek gun
Heee erden biliyorum boyle bi karaktersizde bende vardi

Simdi esim benim dememle 70 yasinda bezlenen alzeymer psikilojil sorunlari olan kay valideyi getirmeye gitti
Sanki bizim gibi bakiyorlarda

Keske bir kaynanam oksaydida onume bir tas corba koysaydi gesseydik ne biliyim ben bunlari hic bilmiyorum olan kiymetiji bilmiior

Abin saf, annecıgın saf bır melek... Tek şeytan gelin dimi.
Abin sureklı herkese laf taşıyıp ortalığı bir guzel karıştırıyor basbaya, bu saflık fılan degıl. Annende cocugun yanına gıdıp, " ahh vah bakamıyorlar mı sana?" dıye düpe düz laf sokmuş. Bence taraflı anlatıyorsunuz ve anlatmadıgınız cok sey var. Rahat bırakın kadını.

Sizin anlattıklarınıza göre yorum yapıyorum.Başta dengeyi abiniz bozmuş zaten laf taşıyarak soğutmuş sizden eşini(gelininizi) .Ama yinede gelinde baştan koymuş tavrını erkek tarafını istemiyom diye ama böyle düşünen kadınları anlamıyorum sanki eşleri yerden bitti.niye hemen erkeğin ailesini silme çabasındalar.hadi diyelim lohusa ama her lohusa büyüğüne ailesine saygısızlık edebilir serbest diye bi kural yoktur herhalde .en etkili çözüm annenizi ikna edin abin ve yengen annenizin evine gelmeden gitmesin onların evine .Boştan yere üzmesin ana yüreğini .

1. Hamile kadından hizmet beklemek ayıptır.
2. Abiniz laf taşımasın.
3. Abiniz annenizi azarlayıp kalbini kırıyorsa onu anneniz yetiştirdi, ayrıca kendi ağzı dili var herhalde anneniz kendini savunabilir.
4. Lohusa kadın resmen annenizi istemiyor, o da kullanıldığını düşünüyorsa gitmesin.
5. Annenin / kayınvalidenin lohusanın evinde kalmasının sebebi zaten ev işi yapmaktır. Yemekte, çamaşırda, şunda bunda yardımcı olmaktır. Bebeğe kendi annesi bakar.
6. Anneniz bebeğe sana bakamadılar mı diyecek bir insansa çok da melek değil. Kimbilir evin içinde lohusa kadına neler söyledi. Bir de gelini dinlemek lazım. Benim kv öyle bir şey söylese ağzını açtığına pişman ederim.
7. Evet gitmeyin. Rahat bırakın insanları. El kadar sabiye mikrop taşımayın zaten sülalecek. Fotoğrafına bakın. Biraz büyüyünce görürsünüz.

Benim istegim mutlu olsunlar kadin eve girmicek kardeslerin diye mesaj atiyo abime ya böle bisey olabilir mi
Siz de o eve girmeyiverin canım. Ben olsam annemi ağlatan kişilerin evine yalvarsalar girmem. Anneni de sıkıla iyice bi daha oraya gidip de ağlayarak çıkarsan ben olay çıkarıcam daha kötü olacak filan de. Tamam kimsenin yaşlı kadını ağlatmaya hakkı yok ama yengenizin de lohusa sendromuna girdiğini söylemişsiniz onun da psikolojisi rahat değil şu ara. Siz annenizin yengenize gitmesini istemiyor yengeniz de sizinle görüşmek istemiyor ben tartışacak bi durum göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…