Bir Gencin Hayatı, İntihar düşüncesi Lütfen okuyun 🙏

Yapabileceklerimizi yapmışsınız, biraz da bu gencin yaşamak için heveslenmesin lazım. Allah yardımcısı olsun.

Ne kadar iyi insanlarsınız, ayağınıza taş değmesin :,)
Yapabileceğinizin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz, yanında destek olmaktan başka bişey gelmez elinizden.
Sadece hafif güzel sözlerle itelemelerle iknayla terapiye de yanaştırmayı deneyin. Hastaneye yatırsanız bile kendi istemedikten sonra çıkınca yine yapar vs.
Kısırlık sorununu da çok takmış kendine, bu konuda telkinler verin ara ara. Mesela şu an Türkiye de her 8 kişiden birinin kısır olduğu düşünülüyor. İlla bi sağlık sorununa da gerek yok.
Kendisini şansız ve bahtsız bedevi olarak tanımlamasına izin vermemeye çalışın. Yalnız olmadığını bilmek bile ufak ufak iyi gelicek.
Gözlerinin parlaması çok önemli bu arada. Geri sönmüş olmasından çok daha önemli. Psikoloji sihirli değnekle düzelmiyor ki bi anda. Bence doğru yoldasınız.

Ben psikotik belirtili ağır depresyon hastasıydım. İlaç kullandım, çoğu kez bıraktım. Beni hayata bağlayan en önemli şey kızımdı. Bu arada bekarlıktan beri hastaydım. Bence kedi ona çok iyi gelecek. Açıkçası bana da çok seviyorum diye ördek almışlardı. Fakat benim ördeğimi kedi yemişti.Ara sıra ördek alırdı ailem. Evlendikten sonra bile babam kafamı dağıtayım diye ördek almıştı. Peşimde gezerlerdi. :) Yani kedi çok iyi bir fikir bence.

Artı olarak onun hali dermanı olmayabilir ama bu düşüncelerden kurtulmak için erken yatmak ve beynin dinlenmesi de önemli. Aynı şekilde erken kalkmak…Kişisel bakımı için çabalaması ve özellikle banyo yapması ona çok iyi gelecek. Çok kendini salmış ve bıkkınsa bunları erteleyebilir o yüzden söylüyorum.

Ben de bu sürede üniversiteyi zor bitirdim. Hatta mezun olmadan önce KPSS ye başvuru yapmıştım. Bir kez bile girmedim daha kaç yıl geçti.Başarısızlık hissi adeta bana yapışmıştı. Para kazanmaya ihtiyacım olmamasına rağmen( kadın olmanın bazı avantajları bunlar ,eşin veya ailenin yanında kalıyorsun ev hanımı olmak normal görülüyor) başaramamak insanı çok bunaltıyor. Başarı onu belki 10 adım öne getirecek. Benim de en içinden çıkamadığım konulardan biriydi işe yaramamak hissi. Kızım olunca ona bakıyorum düşüncesi diğer fikrimi öteledi.

Sizden de eşinizden de ailenizden de Allah razı olsun.Umarım arkadaş başarılı olur.

Ay kedicik icin de cok sevindim ya, ne guzel, keske hepsi boyle sevilecekleri yuvalar bulsalar Belli ki is mevzusuyla beraber umutsuzlugu bir miktar azalmis, duzeni oturdukca her sey daha da yoluna girer diye tahmin ediyorum. Vallahi icim isindi su konuyu okurken, cok da duygulandim. Dilerim hem sizin icin, hem de bu cocuk icin her sey cok cok guzel olur

Amin, inşallah Kendisine daha yakın bir akrabamız çok genç yaşta vefat etmişti. Onun kızını çok seviyordu benimde bir kızım olursa adını şu koyacağım diyordu biraz ordan bir yara aldı.

Bugün biraz erken çıktım biraz daha konuştuk. Bu konuyuda ele aldım hani bunu bilemezsin ama çocuğun olmazsa evlatlık alırsın bak annenin, eşine kan bağın mı vardı? Size nasil davrandı? Dedim doğru diyorsun dedi. Ben babalığı onda gördüm dedi. Hani illa maddi değil ilk zamanlar hırçınlık yaptığında bile (anneyi kıskanma) adam gram tepki vermedi aksine sevgisi ile üstesinden geldi. O adama çok dua ediyor her zaman. Adamın maddi gücü şu an belki 30-35 falandır ama getirip annesinin eline verdi çocuklardan kısma dedi. Hani zengin değildi ama olanı paylaştı.

Şu an da gitseydi eminim yoktan var ederdi ama utanıyor. Bize bile mahçup mahçup bakıyor. Bir de dedim ki bak o adam düne kadar yanındaydı bugün düşse senin ona koşman lazım bir vefa borcunu yok mu? Dedim. Evet dedi.

Doktor hususunu bugün eşim konuşacak tekrardan.

Size de çok geçmiş olsun Bunları tekrar tekrar okuyacağım çünkü yaşayan birinin tavsiyesi ilaç gibi gelir teşekkürler

Nasıl yani zorla hastaneye götürme mi var yetişkin insanı? Ne hakla yani, her intihar edeceğim diyeni gelip alıyorlar mı

Kalbiniz gibi güzel bir hayatınız olsun demeye geldim..

Müge Anlı var diyor ama kimi nereyi arıyorsun bilmiyorum.

zorla hastaneye götürülmez. 112 aranır. Eve sağlık ekibi gider. Şahısla konuşur. İntihar düşüncem yok o sadece karamsar bir sohbet esnasında söylendi. Şu an keyfim yerinde der. Psikiyatri servisine başvurması önerilir ve sağlık ekipleri oradan ayrılır. Kimseyi alıp zorla psikiyatriye götüremezler.

Yalan söylemiş demek ki

Yalan söylemiş demek ki
Üye doğru söylüyor, zorla götürülme diye bir şey yok, sadece ailesi vasiliğini alırsa polis+ambulans eşliğinde yatış verilir. Vasilikte ciddi durumlarda alınıyor zaten, öyle her bunalıma girene vasilik olmuyor

Siz de eşiniz de ne kadar güzel insanlarsınız, yaklaşımınızdan etkilenmemek elde değil. Bahsettiğiniz genç üzücü şeyler yaşamış, ama her şeye rağmen çok da şanslı aslında. Hayatını yerle bir eden bir biyolojik babanın yanında, yaralarını sarmaya gayret eden güzel insanlar da var çevresinde. Her biriniz can simidi olmuşsunuz.
Doktor konusunda siz de hemfikirsiniz zaten, destek alması şart. Anlattıklarınıza göre, eskiye kıyasla daha az tepkili.
Bahsettiğiniz gencin mahçup, başarısızlıktan korkan ve bir şey isteyemeyen bir yapıda olduğunu söylemişsiniz tekrar tekrar. Duygusal anlamda desteklenmesi kendini iyi hissetmesine, özgüven kazanmasına yardımcı olabilir. Çok abartılı olmayacak şekilde yaptıklarını takdir edebilir, bilgili olduğu konularda fikrini alıp çok işe yaradığını dile getirebilirsiniz.
Bir de gönüllülükler geliyor aklıma. Hep yardım alan taraf olduğu için, ilgisini çeken bir sosyal sorumluluk projesinde örneğin, gönüllülük üstlenmesi edilgen pozisyondan aktife geçmesini sağlayabilir ve bu da ona iyi gelebilir.
Lütfen gelişmeleri bizimle paylaşın, çok sevgiler.

Merhabalar besin alerjim dün yanlışlıkla yediğime karışmış perişan etti beni bura bile açık kalmış yarın güzel yorum ve fikirlerinize döneğim kusura bakmayın olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…