Bir geyik topiğim bile yok diye üzülüp süzülenler...

Aus benim ev 5 dk mesafede, oturmaya geldiklerinde kaldıkları çok olmuştur.
Bu seneye kadar hep Allah rızası deyip samimiydim.
Ama kıymet bilinmiyor baktım, artık mesafeliyim, kalmıyorlar.

Evi yakın hiçbir aile ferdini alıştırmayın kalmaya yahu, o da neymiş öyle, uzak olsa anlarım, bir sağlık sorunu yüzünden zorunlu kalma olsa anlatım ama keyfi kalmaları anlamam, ben kendi sülalemde bile keyfi kalmadım, evime gittim hep, yok öyle kalma falan
Herkes evini barkını bilsin

Bir oğlum var malumunuz , asla büyük konuşmak istemiyorum da ...O laf vurmalar annelik doğasında var sanırım .

Eşim geçen gün telefonda konuşuyor annesi ile , annede kızları ile kahvaltıda ...Oooo anne sabah sabah toplamışsın kızlarını ne güzel diyor ...Anneden cevap,

Oğullarımı gördüğüm mü var ?

Tamam anne demiş , bir dahakine mesaiyi bırakıp altın gününüze de katılırım .

İlişki boyutu bizde de yok kadesa , boyutsuz gidiyoruz senelerdir .

Kızlar ama şu bir gerçek yaşlanınca bizimde gözümüz kapıda olacak, bekleyeceğiz evlatları

Kocana arattır, sende sadece iyi bayramlar de.sonra çocuklar kavga ediyormuş gibi, durun çocuklar falan deyip, anne kapatmam lazım de.

Evlilik oynuyor kaynanalarla
Aynen dediğin gibi mesafeli durunca daha kıymetli olunuyor.
Enkazından herşeyi söyleyemiyorlar sana, sinirlerin bozulmuyor.
En rahatı buymuş.

alışılıyor zamanla mune ablacım(abla demem kızdırmaz değil m?)
artık bizler büyüyoruz (yaşlanıyoruz diyemiyorum)
bizdende küçükleri var onlar geliyorlar bir nevi yine cümbür cemaat geçiyor bayramlar.kardeşlerim var ama onlar için ne yazııkki dini bayramların pek bir önemi yok ama yiinede saygılıdırlar ilk gün muhakkak gelirler.

eşimin ailesinde bayram geleneği yok maalesef. benim nur için de yatsın dedeciğim varken amcalar halalar küs olsalar bile bayramda dedemin evinde toplanırlardı çok güzel geçerdi.

Kızlar ama şu bir gerçek yaşlanınca bizimde gözümüz kapıda olacak, bekleyeceğiz evlatları

Bu güne kadar hep bunu düşünüp iyi oldum ben Mune.
Iyi diyen olmadı o ayrı, bir süre sonra üzerime yapıştı görevimmiş gibi.
Şimdide ne yaşanırsa yaşansın, terbiyesizlik etmem. Ama kendimide ezdiremem.

Abla demende hiiiiç sorun yok:))) 41 yaşındayım, tam ablalık çağı:)))
Allah rahmet etsin dedene, valla benim dedem 90'ına geldi hala sağ Allah ömür versin, babamı 3 yıl önce kaybettim malesef((
Bizde de dedem ölürse bayram geleneği darmaduman olacak çünkü amcamda pek umursamaz öyle şeyleri, hala yok bizde amca var o da bir tane, amcamın çocukları desen biri evli umursamaz bayram seyran, diğeri de yurtdışına gitti artık gelmez.
Dağılınca kötü oluyor

tey tey tey
yalnızlığın bi faydası daha
kimseye gitme derdim yok
ama canım da sıkılacak evde napacam

tey tey tey
yalnızlığın bi faydası daha
kimseye gitme derdim yok
ama canım da sıkılacak evde napacam

Oyyy, seyyahım.
Eziyete dönmesindense evde dinlenmek daha güzel sankim.
Komşularını ziyaret edersin sende.

Kocana arattır, sende sadece iyi bayramlar de.sonra çocuklar kavga ediyormuş gibi, durun çocuklar falan deyip, anne kapatmam lazım de.

he he
iyi ki de politik deeelmişin

Son düzenleme:
Oyyy, seyyahım.
Eziyete dönmesindense evde dinlenmek daha güzel sankim.
Komşularını ziyaret edersin sende.

ah canım ya şimdi atanmış olsam oturur muydum evde
kızımı kaptığım gibi maldivler mi dersin tanzanya mı
yok yok anca bi kaplıcaya falan giderdim
boş günler bana çok sıkıcı ya
çalışsam dört gözle beklerdim tatili
misal şimdi tatil olacadıı ben fırsat bu fırsat deyip evde seramiğe gömülecediim
ahhhhhhhhhh
yaramı deştin

Son düzenleme:

Kaybetmezsin parkon, söyleyince baştan tavır yaparlar sonra bu gelin böyle deyip kabullenirler, bende direk söylerim, hepte öyle yaptım bu zamana kadar, baştan bozuldular, yüzlerinden anlıyordum ama sonradan kötü olmaktansa baştan kötü olmak iyi, misal kayınbiraberim ailesi şehirdışına taşınırken gitmek istemedi, illa bizle kalacakmış, yeni evliyim, üstelik hamileyim, birde erkek çocuğu, o zamanlar ergenlik çağında, biliyorum ki çok sorun yaşatacak, kayınvalidem sizle kalsın gelmek istemiyor deyince, olmaz dedim, o bir ergen, üstelik erkek çocuğu, abisi sabah gidiyor akşam geliyor, bu çocuk birilerine takılsa, kötü alışkanlıklar edinse ben bu halimle peşinden koşamam, sonra Allah muhafaza birşey olsa iki cahile bırakmakta sakınca görmediğiniz evladınıza birşey olsa yakamıza yapışırsınız, acayip bozuldu ama içten içe haklı olduğumu da biliyordu, düşünsene 22 yaşındayım, daha cahilim, nasıl sahip çıkayım çocuklarına

teşekkürler:)
allah dedene sağlıklı ömürler versin.babacığında nur için de yatsın.başın sağolsun.

artık bayramlar eskisi gibi değil biz çocukken ayrı bir tadı vardı bayramların.bayramlıklarımla uyuduğumu bilirim.hele o toplanan harçlıklar:))))

ben küçük keseler alıyorum içine mendil bozuk demir para çikolata koyuyorum çantama atıp bayramda gördüğüm çocuklara veriyorum.
şimdi hiçbir alaturkası yok bayramların.

Senin eşinde oldukça anlayışlı bir adam Mune,
Benimki zor bir adamdı, çok problemler atlattık " anneme nasıl böyle dersin" diye kavgalar ettik.
Çünkü annesi hemen küser.
4-5 yıldır benim kötü niyetle söylemediğimi farketti şükür.
Ama bu evlilik zor iş be.
Iktidar savaşı gibi bişey. Kim daha baskın çıkacak kavgası.

Son düzenleme:
bende sana merhaba demek istedim mune benimde ablam sayılırsın :)37 yaşındayım.......

Eşim konusunda haklısın, anlayışlıdır sağolsun, hiçbir zaman beni aile konularının dışında bırakmadı, ailesine mi gidilecek, kardeşi mi kalacak benim fikrimi sordu, zaten ona da mantıklı geldiğinden kardeşim bizde kalacak diye diretmedi veya ne bileyim nikahım altındasın ben ne dersem o olur demedi, Allah ondan razı olsun, neye karar verilecekse beraber karar veririz, cebindeki paranın kuruşuna kadar bilirim, böyle olunca kimi arkad larım ya da aile fertleri arasında eşini yöneten kadın konumuna düştüm ama aslında bu yönetme değil karşılıklı düşünecelere saygıdan başka birşey değil, evlilikte erkekte kadında birbirine şeffaf olmak zorunda, bu gemi birlikte yönetiliyorsa herkes fikrini söyler ortak payda da buluşulur.

Bazı erkeklere kızıyorum, eşleri ve anneleri arasında dengeyi kuramıyorlar, bdv de birçok kayınvalide sıkıntısına bak çoğunda erkeğin suskunluğundan kaynaklanıyor sorunlar, eşleri haklı olduğunda haklılığını ortaya koyamadıklarından, ben anneme söyleyemem, annemi üzemem, o benim annem ne derse yapacaksın tavrındalar, oysa kadın kendi ailesiyle eşi arasında denge kuruyor, erkeklerde bunu yapmalı, yapamam diye kenara çekildiklerinde, ailelerine söyleyemedikleri şeyleri eşleri söylediğinde kötü gelin oluyorlar.

Çıkıyorum, çene çene nereye kadar:))) alışveriş yapmam lazım, kendinize iyi bakın, akşama görüşmek üzere, yokluğumda bdvde çok dağılmayın

Bende muhtemelen bu tarz bir şey yapıcam. Ben zaten telefonda konuşmayı sevmem, eşimin ailesi ile hiç konuşamıyorum nassın iyimisin den sonra mevzu tıkanıyor, bir de hiç aramıyon sormuyon diye laf çarpmalara gelince mevzu beni sinir basıyor, biz hep eşim aracılığı ile birbirimize selam söyleriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…