Bir göğüs muhabbetinin sonuna geldik

Evliliğinizi psikolojik bir travmaya bağlayıp pişman olmak yerine bence ileriye bakın size tek diyeceğim bu. Çünkü ne desem anlamayacaksınız zaten..

Evliliğinizi psikolojik bir travmaya bağlayıp pişman olmak yerine bence ileriye bakın size tek diyeceğim bu. Çünkü ne desem anlamayacaksınız zaten..

Anlamayacağımı düşündüğünüz şeyi yazarak kendinizi yormayın o zaman

Siz aslında çok güzel yorumlamışsınız, gözlemleriniz çok yerinde. Kendinizi çaresiz hissetmeyin. Sadece psikolog ile devam edebilirim düşüncesinden siyrilin. Gayette başarabilirsiniz bu çok belli oluyor. Siz çok güçlüsünüz unutmayın kararlarınız çok doğru ve yerinde. Kesinlikle kendinize güvenin lütfen. Acaba demeyin.

Aslında gerçekten başarırım amabu ailesizlik yalnızlık yani kimsesizlik çok zorluyor zaman zaman. İnsan gerçekten destekçi arıyor zaten çoğu kadında bu desteği yanlış erkeklerde yanlış arkadaşlarda aradığı için hayatları mahvoluyor. O yüzden böyle yalnız hissettiğim zamanlarda içkiye sigaraya ya da bir erkeğe yaslanmak yerine gittiğim psikoloğun çok faydasını gördüm. Sadece aylık 1200 TL bütçemi çok zorlayacak o da en az 1200 :/ Gerçekten tedavi olmanın ya da psikolojik destek almanın lüks olması çok üzücü.

Terapiyi cok degerli buluyorum. Fiziksel sagligin ruhsal saglik olmadan hicbir anlami yok bana kalirsa. Ancak kredi cekme fikri bana mantikli gelmedi. Hicbir psikolog da maddi durumum yetmez diyen birine hayir haftada bir gelmen lazim diye diretmez. En azindan iyi bir psikolog bunu demez. Eger boyle bir durum varsa düşünürdüm.

Haftada bir demedi de düzene oturtmamız lazım dedi. Ayda bir olmasının Gerçekten bir faydası olmuyor en az iki seansın arası on günü olmalı. Ben de on 10 15 günden sonra ihtiyaç hissediyorum :/

Devlet hastanelerindeki psikologlardan yardım almayı düşünseniz,maddi olarak sızın için daha iyi olur.

Bedava yada saha uygun terapiler yokmu ? Örneğin devlet hastanesinde falan ? Bu kez kredi borcunun sıkıntısı depresyona neden olmasın ...

Ve hatta ödemeyi düşünme daha sonra rahatladığında istediğin zaman ödersin dedi ama ben borçla tedavi doğru bulmadığım için borç yaparak seans alamam.

Bedava yada saha uygun terapiler yokmu ? Örneğin devlet hastanesinde falan ? Bu kez kredi borcunun sıkıntısı depresyona neden olmasın ...

Evet borç yapmayı hiç sevmem o yüzden Psikoloğun daha sonra ödersin teklifini bile kabul etmedim sonuçta o da borç

Haftada bir demedi de düzene oturtmamız lazım dedi. Ayda bir olmasının Gerçekten bir faydası olmuyor en az iki seansın arası on günü olmalı. Ben de on 10 15 günden sonra ihtiyaç hissediyorum :/
Kesinlikle haklisiniz. Ben covid doneminden once sizin gibi 10 gunde bir gidiyordum. Sonra borclandim. 7 ay gidemedim covid de bahane oldu. Borcum hala olmasina karsin ayda bir basladim. Bu ay mesela inanilmaz zorlanicam. Ama ihtiaycim da var hatta hemen gorusmem lazim. Ama bekliyorum gününü yani ne yapayim. Ben sizi anliyorum ama bunca surede eminim gerekli becerileri az cok edinmissinizdir. Gorusmediginiz surecte bunlari daha cok harekete gecirmeyi deneseniz? Kredi cekmek gercekten bana mantikli gelmedi

Tabii ki aldığım seansların çok çok faydasını gördüm şu an zaten hayatım o şekilde idame ettiriyorum. Duygu durumum eskiye oranla %90 düzeldi. Ama ayda bir gidince de ne uzuyorum ne kısalıyorum sadece günü kurtarıyorum. :/

Ben kendimde cok sık gidince bir sey gozlemlemistim. O kadar rutine biniyordu ki sanki hep ayni seyleri anlatiyordum. Ogrendiklerimi uyguluyormuydum uygulamiyor muydum onu bile anlamiyordum. Simdi aylik olunca iyi yani da varmis aslinda. Kendimi gozlemliyorum. Daha cok düşünüyorum uzerine. Eminim günü kurtarmiyorsunuzdur. Omrunuzun sonuna kadar terapi almayacaksiniz. Illa ki o surec de bitecek. Tabiki daha hazir degilsinizdir buna ama maddi sebepler de terapi surecinde bir etken. Onemli bi etken hem de. Ayda iki kez olsa nasil olurdu?

Evet o konuda ben de aynı fikirdeyim her hafta gidince psikoloğun söylediği şeyleri uygulamak için de yeterli zaman olmuyor uyguladığınızda da işe yarayıp yaramadığını da çok anlayamıyorsunuz.

Aslına bakarsanız terapiyi ben kendi İsteğimle bıraktım artık ihtiyacımın olmadığını yada çok nadiren gideceğimi düşünerek bıraktım bir süre ara verdim. Ve bu süre zarfında öğrendiğim şeyleri uyguladım ama bir yerde yine tıkandım.

Tıkandığım konuda tam olarak çözemediğimiz tam olarak iyileşemedim bir konuydu. Sanırım ilk etapta ayda iki defa gitmek daha mantıklı gibi

Ve her hafta ağlayarak giderken şimdi bir ay boyunca kendimi çok rahat idare edebiliyorum bu bile psikoloğun çok faydasının olduğunun kanıtı benim için

Travma çok bende maalesef psikolojik desteksiz olmuyor. İlaç kullanmıyorum ama

Aslında psikologa gitmenizin bilinçaltısal sebebi kendinizi yalnız hissetmeniz ve psikologunuzun size değer vererek sizi yargılamadan dinlemesi ki bunu da parayla yapıyor. Ilac kullanmayacak kadar iyi durumdaymışsınız çok şükür buna sevindim. Bir de anlaşılan o ki psikologunuz sevgilinizden ayrılmanizı kendisine avantaja çevirmek istemiş.Her insanın zaman zaman bu tarz sıkintıları olur.ama ayda 1200 TL vermek bu sorunların çozumü degildir.aslında sizin iyi niyetli ve sizi yargılamadan sizi dinleyecek arkadaslara ihtiyacınız var bence.Psikoloğa bosuna o kadar para vermeyin. Konusmaya ihtiyacınız varsa bana mesaj atabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…