• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir gün bende hayalimi gerçekleştirecegim :)

Kuru-yas ikisinden de gideri var :kk77:
champagneshimmer champagneshimmer

Baklava hamurundan ici çikolata soslu kurabiye çok güzel oluyor :KK58:

Kasabadakiler sever mi bilmem:KK55:
baklava hamurundan mı? onu bilmiyordum. araştırayım .severler mi bilmem onu da yedirir öğreniriz :KK70: sevilir mi sevilmez mi...tahinlisini seviyolar, çikolatalası da aynı ise severler...

şu ana kadar etli sebzeli yemek isteyen çıkmadı. bayanlar reçelden tatlıdan yana...başka ??

benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
dükkanda satışa hazır birşeyler olacak ama daha cok istek üzerine çalışılacak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
bilgi: 2.konum ve cok heyecanlıyım :p

Bence harika bir fikir..ancak sistemi iyi oturtmanız lazım çünkü tek şey üzerine değil de genel olarak ev yemekleri ,tatlıları üzerine olacağı için..bahsettiğiniz gibi bir kasaba da kesinlikle bu concept çokta iyi iş yapar.Dediğiniz gibi apartta kalan insanlar ,tatilde yemek yapmakla uğraşacaklarına sizden sipariş ederler..Apartlarla anlaşıp odada broşürde bıraktırabilirsiniz.Pr pahalıdır ama en önemli kısımdır :) şansa inanmam o yüzden şans dilemiyorum, dilerim herşey düşündüğünüzden de mükemmel olur..

benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,

ben tercih ederdim ;)
mesela benim ilk beklentim malzemelerin kaliteli olmasıdır, çünkü çok alerjik bir bünyem vardır.. özellikle yemeklerde sadece iyi zeytinyağı ve iyi tereyağı kullanımına önem veririm. başka yağ kullanılıyorsa yiyemem dışarıdan.
tabi ki temizlik, girdiğimde dükkan pırıl pırılsa gönül rahatlığıyla alırım.
evde misafir ağırlarken zaman zaman güzel ev yemekleri yapan yerleri de tercih ederiz zaten. çeşitlilik beklentim olurdu.
menülerinize diyet ve vejetaryen yemekler de eklerseniz, hedef kitlenizi genişletebilirsiniz diye düşünüyorum.
umarım hayaliniz gerçekleşir :KK68:

Çok süper bir fikir açarsanız haber verin burda. Oralara gezmeye gidince kapagina kumaş geçirilip kurdelayla bağlanmış küçük kavanoz reçel cesitlerinizden, çeşitli tursularinizdan, mis gibi yeşil zeytininizden alır kışa yeriz. Mekaninizda da ev yemeklerinizi yer memnuniyetimizi de herkese yayariz. Neden olmasin? Madem vaktiniz bol elinizden de geliyor bence değerlendirin.

merhaba.bende iç giyim üzerine dükkan açmaktayım.öncesinde işyerinde konu komşu akraba v.s. çok sattım bohçacı gibi gezdim bayağı dükkan açarak risk almak istemedim.böylelikle piştim sayılır buna ragmen hala endişelerim var.sizede tavsiyem önce evde yapmaya başlayın arz talebe görede dükkan işine girersiniz.fikriniz çok güzel bu arada altından kalkamayacağınız iş yok gibi duruyor.hayırlısı olur inşallah.

İnşallah bir gün gerçekleşir hayalin.
Devletin sağladığı kosgeb kredisini araştır derim. Yeni bir iş hiç sermayesiz borçla falan kurulamıyor. Borç büyük risk.
Tutar bence bu iş.

incir yok ama yapmayı düşünüyorum. fakat yeşil incir değil ben olgunlaşmış olanından hatta kurutulmuş olanından yapacağım bu sene. menüde kavun reçeli de var :KK70:

Bozcaada'da domates reçeli yemiştim çok güzeldi. Aklında bulunsun. :KK66:

Eşim işten ayrıldı ayrılalı yemekleri o yapıyor,bir de güzel yapıyor maşallah.O da demişti açalım böyle bir yer diye :)
Apla açarsan kocamı da işe al noolurr :KK53:
Gelelim asıl konuya bu tarz işletmeler büyükşehirlerin lüks semtlerinde tutar.Çalışan kadınların üst düzey memurlar vs olduğu bölgede gider.
Beklentim de yöresel yemekler açısından olurdu sanırım.Egeliyim bol otlu yemekler mesela :)
Hele ki o yeşil zeytini duyunca aç o dükkanı zeytin alırım senden. Çok beceriksizim zeytin konusunda :oops:Bir kere denedim geçen sene işsizken,çürüdü hepsi.

İnşallah bir gün gerçekleşir hayalin.
Devletin sağladığı kosgeb kredisini araştır derim. Yeni bir iş hiç sermayesiz borçla falan kurulamıyor. Borç büyük risk.
Tutar bence bu iş.

Bozcaada'da domates reçeli yemiştim çok güzeldi. Aklında bulunsun. :KK66:
domates reçelini ben de yedim. değişik oluyor tek sorun herkesin beğeneceği bir şey değil. bana birçok kişinin beğeneceği sürekli istenen mutlu eden birşeyler lazım.
kosgebi araştırmadım sen dahil 1 kişi bunu bana söyledi. daha niyetli değilim hala düşünüyorum modunda olduğum için hiç araştırmadım. tek bildiğim aşırı borçlu iş yaspmam.
kosgebin ki karşılıksız para değildir ki? oda kredidir ve geri ister (eskiden kosgeb öyleydi) :confused:

çeşitin fazla olursa tatil yapma oranınızda aynı ölçüde ihtimalsiz olur...
işyeri açmak gerçekten zor
işçiniz tatiline ayarlayıp gidebilir siz işleri yoluna koymadan gidemezsiniz
biz sürekli dışarıda yiyoruz mesela yemekleri
margarin kullandığını farkeden bir kadın oldu yemekçide (pilavdı ben pilav yemiyorum) hangi devirdeyiz bu zararlı şeyi niye kullanıyorsunuz diye söylendi ama diğer masada bir adam güzel olmuş dedi...
ben mesela analı kızlı beğenip yiyorum başkası bunların normalde küçük olması lazım diyor...
ben sarımsaklı yemiyorum bir ev yemekleri yapan yerde geneli sarımsaklı biz ofiste kokar diye yiyemiyoruz kadında bu şekilde beğeniliyor ama diyor (gitmiyoruz oraya zorda kalmadıkça (yakın olduğu içinzorda dedim))

birde gıda tekstile benzemiyor çok riskli sen çok dikkat edersin bir gün yemekten kıl çıkar kesilir müşterin..

Bence harika bir fikir..ancak sistemi iyi oturtmanız lazım çünkü tek şey üzerine değil de genel olarak ev yemekleri ,tatlıları üzerine olacağı için..bahsettiğiniz gibi bir kasaba da kesinlikle bu concept çokta iyi iş yapar.Dediğiniz gibi apartta kalan insanlar ,tatilde yemek yapmakla uğraşacaklarına sizden sipariş ederler..Apartlarla anlaşıp odada broşürde bıraktırabilirsiniz.Pr pahalıdır ama en önemli kısımdır :) şansa inanmam o yüzden şans dilemiyorum, dilerim herşey düşündüğünüzden de mükemmel olur..
apart da olur da. ben bildiğin villa kiralayanları hedefliyorum. sezonluk haftalık aylık kiralanana villarara gelenler. pr ne demek ? bir şeyin kısaltılmışı ama anlamayım :KK22:
yemek bir tatilin olmaz ise olmazı. karpuz yiyeni de var güzel yemek isteyeni de...

ben tercih ederdim :KK66:
mesela benim ilk beklentim malzemelerin kaliteli olmasıdır, çünkü çok alerjik bir bünyem vardır.. özellikle yemeklerde sadece iyi zeytinyağı ve iyi tereyağı kullanımına önem veririm. başka yağ kullanılıyorsa yiyemem dışarıdan.
tabi ki temizlik, girdiğimde dükkan pırıl pırılsa gönül rahatlığıyla alırım.
evde misafir ağırlarken zaman zaman güzel ev yemekleri yapan yerleri de tercih ederiz zaten. çeşitlilik beklentim olurdu.
menülerinize diyet ve vejetaryen yemekler de eklerseniz, hedef kitlenizi genişletebilirsiniz diye düşünüyorum.
umarım hayaliniz gerçekleşir :KK68:
şimdi bak yemek de bazen mecburen ayciccek yagı da kullanırsın, zeytinyağı da veya tereyag, gerekirse fındık yagı vb vb
yemeğine değişiyor da bunu da standarta bağlamak istedim: zeytinyağı ve aycicek. kızarmalar da mecbur hamur işlerinde (poca açma gibi mayalılarda ve bazı keklerde ) aycicek / yemekler zeytinyağı
hijyen olmazsa olmaz zaten.. haklısın. cunku merdiven altı bir işletme olmak istemem. yasal kuralı hijyeni ne ise o..denetimi vs..

domates reçelini ben de yedim. değişik oluyor tek sorun herkesin beğeneceği bir şey değil. bana birçok kişinin beğeneceği sürekli istenen mutlu eden birşeyler lazım.
kosgebi araştırmadım sen dahil 1 kişi bunu bana söyledi. daha niyetli değilim hala düşünüyorum modunda olduğum için hiç araştırmadım. tek bildiğim aşırı borçlu iş yaspmam.
kosgebin ki karşılıksız para değildir ki? oda kredidir ve geri ister (eskiden kosgeb öyleydi) :confused:

Domates deyip geçme Çin'de meyve olarak yeniyor. :KK45:

Geçenlerde haberlerde izledim iki memur bayan kosgeb ve hibe kredisiyle kendi işlerini kurup başarılı olmuşlar. Ben de bilmiyorum detayını sermayen yoksa araştır bence.

benim de en büyük hayallerimden biridir bu umarım ikimiz de gerçekleştirebiliriz
inşallah :)
merhaba.bende iç giyim üzerine dükkan açmaktayım.öncesinde işyerinde konu komşu akraba v.s. çok sattım bohçacı gibi gezdim bayağı dükkan açarak risk almak istemedim.böylelikle piştim sayılır buna ragmen hala endişelerim var.sizede tavsiyem önce evde yapmaya başlayın arz talebe görede dükkan işine girersiniz.fikriniz çok güzel bu arada altından kalkamayacağınız iş yok gibi duruyor.hayırlısı olur inşallah.
korku ve endişlerim var. cok iyi düşünüp iyi karar vermek istiyorum. evde de disiplin kaçıyor bende :D birşeye başlıyorum bakıyorum kanape kahve bana bakıyor yarın yaparım diyip karpuz buyutmeye geçiyorum :D:D

Eşim işten ayrıldı ayrılalı yemekleri o yapıyor,bir de güzel yapıyor maşallah.O da demişti açalım böyle bir yer diye :)
Apla açarsan kocamı da işe al noolurr :KK53:
Gelelim asıl konuya bu tarz işletmeler büyükşehirlerin lüks semtlerinde tutar.Çalışan kadınların üst düzey memurlar vs olduğu bölgede gider.
Beklentim de yöresel yemekler açısından olurdu sanırım.Egeliyim bol otlu yemekler mesela :)
Hele ki o yeşil zeytini duyunca aç o dükkanı zeytin alırım senden. Çok beceriksizim zeytin konusunda :oops:Bir kere denedim geçen sene işsizken,çürüdü hepsi.
hahaha kocanızı işe almam buranın kızları yerler adamı. sonra bana kızarsın...
zeytini nasıl çürüttün yaw..dünyanın en kolay işi :D hani böyle oo zeytin filan yada ooo bilmem ne diyorsunuz ya en kolay işler o oooooo dediğiniz işler: D

şimdi bak yemek de bazen mecburen ayciccek yagı da kullanırsın, zeytinyağı da veya tereyag, gerekirse fındık yagı vb vb
yemeğine değişiyor da bunu da standarta bağlamak istedim: zeytinyağı ve aycicek. kızarmalar da mecbur hamur işlerinde (poca açma gibi mayalılarda ve bazı keklerde ) aycicek / yemekler zeytinyağı
hijyen olmazsa olmaz zaten.. haklısın. cunku merdiven altı bir işletme olmak istemem. yasal kuralı hijyeni ne ise o..denetimi vs..

Kesinlikle katılıyorum. Evlendiğimizden beri kocama pilavı beğendiremiyorum. Halbuki yenmeyecek gibi değil.
İki seferdir tereyağının yanına çok az becel tereyağlı ekliyorum adam o şekilde beğeniyor. Margarin kokusunu arıyor demek ki bünye. Teneke vita yağıyla büyümüş nesiliz biz.
Bana yapacak başka bir şey kalmıyor. :KK45:

Bulunduğunuz yere göre değişir.
Lüks bir kasaba dediğinize göre EGE ya da Akdeniz gibime geldi.
Oralarda tatile gelene insanlar çok meraklı böyle şeylere.
Bence tutar.
Hem insanlar hayallerinin peşinden gitmeli.
Bildiğim kadarıyla devlet kadın girişimciye destek de oluyor.

Çok süper bir fikir açarsanız haber verin burda. Oralara gezmeye gidince kapagina kumaş geçirilip kurdelayla bağlanmış küçük kavanoz reçel cesitlerinizden, çeşitli tursularinizdan, mis gibi yeşil zeytininizden alır kışa yeriz. Mekaninizda da ev yemeklerinizi yer memnuniyetimizi de herkese yayariz. Neden olmasin? Madem vaktiniz bol elinizden de geliyor bence değerlendirin.
bir olsun da kk da yazarım sizleri de beklerim ama konseptimi tekrarlıyayım
sadece sipariş üzerine yemek yapıcam ve eve istenilen saatte götücem. dükkanda ise müşteri geldiğinde oturup menü koşacağımız kadar 2-3 masa cay kahve olacak.
hazırda satmak için tek tük kek kurabiye tart , reçel (belki zeytin) filan olacak..

güzel bence kasabaya değil şehire lazım:))
ya da sahil kasabası olacak ki böyle turistlere de hitap etsin:)

Back
X