- Konu Sahibi champagneshimmer
çok merak ettım bu kucuk kasabayı,gezmek ısterım dogrusu neresı burası soylemenızde bır sakınca var mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dalaman da değil ama yakın sayılır.Nar ve Muz deyince aklıma Dalaman geldi, oralarda bir yerde misiniz?
İnşallah nasip olur, çocukluğumda benimde hayalimdi hala isterim ama o enerjiyi kendimde bulamıyorum.
Allah gönlünüze göre versin inşallah hayalinize kavuşursunuz, hemde bu kadar becerikliyken.
Birde ev ürünleri yapıyorsanız alırım, bilginize.
Salça, tarhana, pekmez v.s.
bak en kolay ve kusursuz zeytin için kırma veya çizme ne yapacaksan. önce hepsini kes ciz neyse sonra üzerine çıkacak kadar su koy ağzı kapaklı olsun. her gun suyunu süzmek sartlı ile zeytinin acısını çıkart. zeytinene bağlı 5-6 gun sürebiliyor.tadarsın bakarsın. sonra zeytin hazır yeKesinlikle kolaydır ama ev işi ya da yemek yaparak büyümeyince,bir de ne dedilerse onu yaptım ama el alışkanlığı da gerekiyor demek ki,caanım 20 kg zeytin çöpe gitti.Millet yapıyor taşş gibi, benimkiler beni yeme nolur diye yalvarıyorlardı.
Ama koltuk kahve ikilisi gibi de yok şimdi beyaa
Aslında reçel,zeytin vs anne ya da anneanne ev yapımı ürünleri gider gibime geliyor.Hayırlısı olsun inşallah.
ehhhhhhh biraz bildin gibi ama değil.Ben bildim ya Dalaman,
inşşalah seninde her istediğin hayatta gerçekleşir :)Benim hayatta yapamayacağım bir iş ama çok iyi bir müşteriyimdir:) Heyecanınız bana bile geçti, ne güzel böyle hayaller kurmak. Ben inanıyorum ki insan bir şeyin hayalini kurarsa o hayalin gerçekleşmesi için en büyük adımı atmış demektir.Benim bu şekilde çok işim halloldu
Sadece en büyük hayalim ve henüz gerçekleşmemiş ufak tefek hayallerim var ama onlar için de yeterince uğraşmıyorum ki.
hıım bu entrasanBenimki de Bodrum deel :))
pilav kardeşliği yapsınlar barii bizim kocalar...benim ki birde karışır..domates öyle mi doğranır dolma öyle mi doldurur uff diyom bir gider misin, sen yemene bakAy valla gördüm ben vita yağını. 84 lüyüm çok kısa bir an sanırım ama gördüm.
Pirinci ben de uzun süre bekletirim suda. Adamlar o yanık konusunu seviyorlar işte. Ama benimkine yap desem mutfaktan kırk kere sesleniyor.![]()
Fethiyeee olmadı Göcek :)dalaman da değil ama yakın sayılır.
bak en kolay ve kusursuz zeytin için kırma veya çizme ne yapacaksan. önce hepsini kes ciz neyse sonra üzerine çıkacak kadar su koy ağzı kapaklı olsun. her gun suyunu süzmek sartlı ile zeytinin acısını çıkart. zeytinene bağlı 5-6 gun sürebiliyor.tadarsın bakarsın. sonra zeytin hazır yesaklamak içinde ya yag bas üzerine ama yağda cok erime oluyor ben hiç sevmiyorum kimi cok sever öyle. benim favorim tursu suyu hazırla içine az da zeytin yagı koy. tursu suyuda yumurta testi ile anlarsın.suyun içine tuzu azar azar ekleyip çiğ yuurtayı suya koyucan eger yumurta (deniz suyu-tuzlu suyun kaldırma kuvveti hesabı göre) tasın ortasında kalıyorsa bu iyidir. yukarı kadar çıkarsa bu daha da iyidir ama cok tuzludur yenmeden önce yıkanması iyi olur.
bu kadar.
ehhhhhhh biraz bildin gibi ama değil.
inşşalah seninde her istediğin hayatta gerçekleşir :)
hıım bu entrasan![]()
söylerim de burası kışın nüfus 2000 kişi çocuk combalak toplamı, yazın kalan yazlıkcılar ile 4000 e çıkıyorçok merak ettım bu kucuk kasabayı,gezmek ısterım dogrusu neresı burası soylemenızde bır sakınca var mı
deeeelll..Dalyan?
İllaki bulucam :)
tanışıyor muyuzdur acabaFethiyeee olmadı Göcek :)
Öyle midir acabaatanışıyor muyuzdur acaba![]()
sucuğumu kendim yaparım, et içinde koyunu biz kestiririz. eti eve getirir kendim parçalarım. derisini bile attırmam. tuzlar paspas seccade vs. yaparım. bahçem var muz, nar, zeytin ağacım vartaze soğan sarımsak biber patlıcan.. full organik değiller ama sera da değil.
bilemedim... etrafını cok acık etmeden bir tarif et bakayım...Öyle midir acabaa![]()
lokasyonu iyi tutttudunuz :))) ikisinin birleştiği nokta.
ege ve akdenizin bazı yerleri güzel. ayvalıkda güzeldir ama bizlik değil. eşimle cok gezdik neresi neresi diye. aslında su an buludugum yeri bile ben hiç istemezdim ama işin aşın nerede ise orada oturmak lazım dedik. geldik.çünkü Ege'den başka bir yerde hayat olduğunu düşünmüyorum.
Şovenistlik olarak algılamayın ama.
Nokta atışı da yapardım buradan size ama deşifre olmayın özelden nerede olduğunuzu yazayım.
Yani tahminimi.![]()
ege ve akdenizin bazı yerleri güzel. ayvalıkda güzeldir ama bizlik değil. eşimle cok gezdik neresi neresi diye. aslında su an buludugum yeri bile ben hiç istemezdim ama işin aşın nerede ise orada oturmak lazım dedik. geldik.
yanlış anlamadım, sorun değilkaderim ifşaa olmak da varmış
![]()
Ayvalık Ege'de değil ondan çekici gelmemiştir size
Ben Muğla'da okudum ünv.yi.
Onun için her yerini severim.
Geldiğime de pişman oldum zaten.
Akyaka diyesim geldi.
Oradaysanız çok mutlu olacağım.![]()
güzel fikir.benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
dükkanda satışa hazır birşeyler olacak ama daha cok istek üzerine çalışılacak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
bilgi: 2.konum ve cok heyecanlıyım![]()
muglalı biri ile mi evlendin mi yoksa ? akyaka da değil.
bir arki burada okumuştu ( cok samimi değilim ama duymuştum) buradan biriyle evlendi (davetiyesine hemen baktım çünkü mugla merkezde tanıdığımız insanlar var onlardan biriyse nikahı durduracaktım ) sonra nerdeyse koşarak kaçarak boşanmış.
mugla da o carsı pazar yolunda köfteci var hani yaşlı bir amca kızı filan işletiyor. oranın köftesini eşim cok sever. ben hiç sevmem sadece o mutlu olsun diye oo süper süper diyip yiyiom.
birde kız yurdu olan bir tanıdığımız var telefon ve böyle ders kitapları filan getiren gene carsıda bir arkadaşımız var.
hım hımm..tek başına bana da olmaz gibi geliyor ama ilk zamanlarda maaş filan verirsem ileri zamanlarda cortlarım gibi geliyor...annemi filan alabilirim yanıma yamak gibi..cok kazanırsam birini düşünürüm... ??güzel fikir.
ama tek başına olmaz.
iyi bir ekip lazım.
tek tük yapacağım elemana gerek yok dersen o zaman evden yap dükkana gerek yok o zaman.
piyasası var diyosun.
orada tercih edilen yemekleri sen de menüne alacaksın o zaman.
bir nevi rakip olacaksın ev hanımlarına.
otele reçel yaptım demişssin bu da güzel alternatif.
yine dükkan açarsan otellere de böyle ufak tefek bişeyler yapabilirsin.
ilk yatırımı karşılayacak bütçe var mı.
eşin ne diyor.
en önemlisi eli becerikli bikaç kişi daha bulman lazım bence