- 1 Şubat 2016
- 1.703
- 2.005
- 48
- Konu Sahibi champagneshimmer
Şahane fikir Allah im yardimcin olsun inşallah inşasını versin gerceklestirsin 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
camii adını bilmiyorum yolun kenarlarına sıra sıra bol bol masa atmışlar, adam pişiriyor görüyorsun beyaz tabaklarda geliyor piyazlı filan.. ayy o dediğim cocuık 100 yıldır orada kesin tanırsın...Tatlım ben bekarım.
Kurşunlu camisinin orada mı dediğiniz yer? Yani köfteci.
Ben 10 sene filan oldu memleketime döneli.
Ama her fırsat bulduğumda kaçarım o tarafa.
En son kasımda oradaydım.
Mayıs sonu yine oradayım.
Fethiye taraflarında bir yer sanırım sizin.
heyecanın ikinci konudan mütevellit mi yoksa hayalini kurduğun lüks kasabadaki işletmenden için mibenim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
dükkanda satışa hazır birşeyler olacak ama daha cok istek üzerine çalışılacak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
bilgi: 2.konum ve cok heyecanlıyım![]()
hımm disiplin önemli mevzu.hım hımm..tek başına bana da olmaz gibi geliyor ama ilk zamanlarda maaş filan verirsem ileri zamanlarda cortlarım gibi geliyor...annemi filan alabilirim yanıma yamak gibi..cok kazanırsam birini düşünürüm... ??
burada tercih edilen bir menuyu degilde benim en iyi yaptığım ve standart lezzette cıkarttıgım şeylerden 2-3 alternatifli bir menü hazırlayacağım..düğün menusu gibi exralar olursa + para tabii.
otellere reçel ıvır zıvır 5 cayı verene kek börek vb..
tek önemli nokta ben hazırlayıp sıcak satış yapmıcam . istendiğinde yapacağım. otel diyecek ki değişiklik istiyoruım sezon sonuna kadar bana sundan yap, hergun adet bildirir yada ortalama adet belirlenir.. isterse o gun istemez. gibi..
eşim benden manevi bir şey istemediğin sürece arkandayım diyor
bütçe var gibi hatta kısmen ortak bile varda ben istemiyorum habire yan ciziyiorum he he diyip geçiyorum..
evde tembellgiim tutuyor. öteki türlü disipline oluyorum. yoksa evde de yaparım ama evde disiplinim kaçıyor.
maliyetler cok mühim degil ya onu belli bi seviyede tutar hallederim.heyecanın ikinci konudan mütevellit mi yoksa hayalini kurduğun lüks kasabadaki işletmenden için mi
fikir güzel benim hayalimde butik kahve açıp baristalık eğitimi almaktı gel gelelim memur olduminşaallah senin hayalin gerçek olur ama ülkem koşullarında zor çok büyük yerlerde dışarıdan yemek ve pasta siparişleri rağbet görüyor..birde butik işletme yapacağınız pasta ve kurabiyelerin maliyeti illaki yüksek olacaktır dediğiniz gibi çok lüksse kasabanız ihtimal var tabi..tekrar iyi dileklerimi sunayım ben
![]()
heyecan 2. konum olduug içinheyecanın ikinci konudan mütevellit mi yoksa hayalini kurduğun lüks kasabadaki işletmenden için mi
fikir güzel benim hayalimde butik kahve açıp baristalık eğitimi almaktı gel gelelim memur olduminşaallah senin hayalin gerçek olur ama ülkem koşullarında zor çok büyük yerlerde dışarıdan yemek ve pasta siparişleri rağbet görüyor..birde butik işletme yapacağınız pasta ve kurabiyelerin maliyeti illaki yüksek olacaktır dediğiniz gibi çok lüksse kasabanız ihtimal var tabi..tekrar iyi dileklerimi sunayım ben
![]()
pilav kardeşliği yapsınlar barii bizim kocalar...benim ki birde karışır..domates öyle mi doğranır dolma öyle mi doldurur uff diyom bir gider misin, sen yemene bak![]()
ben hadi diyip bir şey yapan biri değilim ki..birde bu işin agız tadı kısmı var bana cok güzel gelen sizlere gelmez. bunu neye göre ayarlıcam ? böyle deneme maksatlı araştırma etki tepki eleştiri vs. alarak neyi nasıl yapacağımı hangi kıvamda veya tatda yapacağımı anlıyorum.hımm disiplin önemli mevzu.
sen kendini daha iyi tartarsın.
iş ciddiye binince zor gelmesin sonra:))
ne bileyim içinde bu kadar şevk varsa çoktan evden de yapıp satıyor olurdun
fiyat olabilir.ben hadi diyip bir şey yapan biri değilim ki..birde bu işin agız tadı kısmı var bana cok güzel gelen sizlere gelmez. bunu neye göre ayarlıcam ? böyle deneme maksatlı araştırma etki tepki eleştiri vs. alarak neyi nasıl yapacağımı hangi kıvamda veya tatda yapacağımı anlıyorum.
pasta yı da burada denedim yerlisi üzerinde denedim. her yaş günü olana bir ufak pasta kek mek tart yaptım götürdüm. kimse dönüp özellikle pasta yap bana demedi. ama truff yap, kurabiye, lokum, açma, poça, tart mart istediler. neden pasta istemiyorlar bilmiyorum.cok güzel yaparım aslında abartmıyorum gerçekten güzel yaparım. ama tercih edilmedi..
bak şimdi aklıma geldi.hımm disiplin önemli mevzu.
sen kendini daha iyi tartarsın.
iş ciddiye binince zor gelmesin sonra:))
ne bileyim içinde bu kadar şevk varsa çoktan evden de yapıp satıyor olurdun
tabii sadece tatlı degil yemek de yapılacak. meze de.. artık neyse salata bile olur. çünkü sosunu en son an koyarsan dolapta deforme olamadan saklayabilirim.fiyat olabilir.
gösterişli pastalar ise pahalı gelecek diye düşünebilirler.
genelde alışkın oldukları tatdan farklı gelmiş olabilir filan.
arada tembelim filan yazmışssın ya o dikkatimi çekti:))takıldım öylesine.
zevkli biriş olsa da zorlayıcı olabilir maddi manevi bir süre sonra.
yalnız da olmaz ayrıca.
hayat adaletsiz de bana neresinden bağlamaya çalıştın anlamadım :) ?? bu hayat benim tercihim. ben bir iş yapmasam da olur ama sıkılıyorum. meşgale merak ilgi toprak sevgisi doga moga takılıp gidiyorum :)Adaletsiz bu dunya sizin caliskan bir insanin kaderi farkli olmaliydi
bahçe var da öyle dönnüüm dönüm degil kız... arka ve ön bahçe olarak 2 parçaValla tebrik ederim cok hamaratsin peki zor olmuyormu bizim bahcemiz var ama kaynana kayinpeder bakiyor biz sadece yeme kismina bakiyoruz![]()
heee özelden yazmana gerek yok kuzucukAdaletsiz bu dunya sizin caliskan bir insanin kaderi farkli olmaliydi
bu arada biz ne zaman cift çizgiyi göreceğiz topiğinde tek hamile kalmayan su an itibari ile benim . ikiydik o da 2 hafta olacak hamile kaldı tüple ... tek ben kaldım.Adaletsiz bu dunya sizin caliskan bir insanin kaderi farkli olmaliydi
o konuya göre değişiyor yaheyecan 2. konum olduug içinyorumlar genelde döver tarzda gelior ya ürküyorum
![]()
Olsun yinede zobahçe var da öyle dönnüüm dönüm degil kız... arka ve ön bahçe olarak 2 parçakendimize kadar ekip biçiyorum...dönüm dönüm filan olsa güneşin altında kavrulurum yapamam ölürüm..
Haklisin burdada bu durumu yasayan tek benim burasi kucuk bi yer herkesin var bi ben boyleyimbu arada biz ne zaman cift çizgiyi göreceğiz topiğinde tek hamile kalmayan su an itibari ile benim . ikiydik o da 2 hafta olacak hamile kaldı tüple ... tek ben kaldım.