• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir gün bende hayalimi gerçekleştirecegim :)

Tatlım ben bekarım.
Kurşunlu camisinin orada mı dediğiniz yer? Yani köfteci.
Ben 10 sene filan oldu memleketime döneli.
Ama her fırsat bulduğumda kaçarım o tarafa.
En son kasımda oradaydım.
Mayıs sonu yine oradayım.
Fethiye taraflarında bir yer sanırım sizin.
camii adını bilmiyorum yolun kenarlarına sıra sıra bol bol masa atmışlar, adam pişiriyor görüyorsun beyaz tabaklarda geliyor piyazlı filan.. ayy o dediğim cocuık 100 yıldır orada kesin tanırsın...

benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
dükkanda satışa hazır birşeyler olacak ama daha cok istek üzerine çalışılacak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
bilgi: 2.konum ve cok heyecanlıyım :p
heyecanın ikinci konudan mütevellit mi yoksa hayalini kurduğun lüks kasabadaki işletmenden için mi :D
fikir güzel benim hayalimde butik kahve açıp baristalık eğitimi almaktı gel gelelim memur oldum :Dinşaallah senin hayalin gerçek olur ama ülkem koşullarında zor çok büyük yerlerde dışarıdan yemek ve pasta siparişleri rağbet görüyor..birde butik işletme yapacağınız pasta ve kurabiyelerin maliyeti illaki yüksek olacaktır dediğiniz gibi çok lüksse kasabanız ihtimal var tabi..tekrar iyi dileklerimi sunayım ben ;)

şimdi bir de bunların karşı taraftan ödemesi var. aylık mı olmalı ki ben aylığa karsıyım. otelden para almak imkansızlaşır gibi geliyor. eger günlük istenirse peşin sürekliilk durumunda aylık eger parayı vermesse booking veya tripadvisor da kötüleme yaparım diye tehdit ederim :P hahahahaha
şahıstan da teslim sırasında yada peşin alacağım. başka türlü vermem yemeğimi :D
kredi kartı şart.

hım hımm..tek başına bana da olmaz gibi geliyor ama ilk zamanlarda maaş filan verirsem ileri zamanlarda cortlarım gibi geliyor...annemi filan alabilirim yanıma yamak gibi..cok kazanırsam birini düşünürüm... ??
burada tercih edilen bir menuyu degilde benim en iyi yaptığım ve standart lezzette cıkarttıgım şeylerden 2-3 alternatifli bir menü hazırlayacağım..düğün menusu gibi exralar olursa + para tabii.
otellere reçel ıvır zıvır 5 cayı verene kek börek vb..
tek önemli nokta ben hazırlayıp sıcak satış yapmıcam . istendiğinde yapacağım. otel diyecek ki değişiklik istiyoruım sezon sonuna kadar bana sundan yap, hergun adet bildirir yada ortalama adet belirlenir.. isterse o gun istemez. gibi..
eşim benden manevi bir şey istemediğin sürece arkandayım diyor :KK70:
bütçe var gibi hatta kısmen ortak bile varda ben istemiyorum habire yan ciziyiorum he he diyip geçiyorum..
evde tembellgiim tutuyor. öteki türlü disipline oluyorum. yoksa evde de yaparım ama evde disiplinim kaçıyor.
hımm disiplin önemli mevzu.
sen kendini daha iyi tartarsın.
iş ciddiye binince zor gelmesin sonra:))
ne bileyim içinde bu kadar şevk varsa çoktan evden de yapıp satıyor olurdun

heyecanın ikinci konudan mütevellit mi yoksa hayalini kurduğun lüks kasabadaki işletmenden için mi :KK70:
fikir güzel benim hayalimde butik kahve açıp baristalık eğitimi almaktı gel gelelim memur oldum :KK70:inşaallah senin hayalin gerçek olur ama ülkem koşullarında zor çok büyük yerlerde dışarıdan yemek ve pasta siparişleri rağbet görüyor..birde butik işletme yapacağınız pasta ve kurabiyelerin maliyeti illaki yüksek olacaktır dediğiniz gibi çok lüksse kasabanız ihtimal var tabi..tekrar iyi dileklerimi sunayım ben :KK66:
maliyetler cok mühim degil ya onu belli bi seviyede tutar hallederim.
mado dondurma var iğrenç pastaların hemde öyle böyle degil iğrençliği pastasına 55 tl istiyor. acil bir yere gidecektik aldık gittik. hiç bu kadar utandığımı hatırlamıyorum. iğğğrennncc pasta. pastayı dondurucu ya koymuşlar. öğlen çıkartmışlar ama akşama kadar çözülmemiş tavuk et gibi içi kıtır kıtır donuk meyve çikolata ve buz. moda ki herşeyi hazır alıyor toptan ve cok kg alıyor. adını satıyor 55 tl ye. pislikler..

heyecanın ikinci konudan mütevellit mi yoksa hayalini kurduğun lüks kasabadaki işletmenden için mi :KK70:
fikir güzel benim hayalimde butik kahve açıp baristalık eğitimi almaktı gel gelelim memur oldum :KK70:inşaallah senin hayalin gerçek olur ama ülkem koşullarında zor çok büyük yerlerde dışarıdan yemek ve pasta siparişleri rağbet görüyor..birde butik işletme yapacağınız pasta ve kurabiyelerin maliyeti illaki yüksek olacaktır dediğiniz gibi çok lüksse kasabanız ihtimal var tabi..tekrar iyi dileklerimi sunayım ben :KK66:
heyecan 2. konum olduug için :D yorumlar genelde döver tarzda gelior ya ürküyorum :D

pilav kardeşliği yapsınlar barii bizim kocalar...benim ki birde karışır..domates öyle mi doğranır dolma öyle mi doldurur uff diyom bir gider misin, sen yemene bak :KK70:

Offf resmen başımda duruyor. Bilmediği şeyi bile eleştiriyor. Gıcık olduğumu bildiği için yapıyor. Ben de al sen yap o zaman diye ona paslıyorum artık. :KK48:
Totosunu devirip önüne bekleyenlerden değil diye idare ediyorum en azından. :KK45:

ben hadi diyip bir şey yapan biri değilim ki..birde bu işin agız tadı kısmı var bana cok güzel gelen sizlere gelmez. bunu neye göre ayarlıcam ? böyle deneme maksatlı araştırma etki tepki eleştiri vs. alarak neyi nasıl yapacağımı hangi kıvamda veya tatda yapacağımı anlıyorum.
pasta yı da burada denedim yerlisi üzerinde denedim. her yaş günü olana bir ufak pasta kek mek tart yaptım götürdüm. kimse dönüp özellikle pasta yap bana demedi. ama truff yap, kurabiye, lokum, açma, poça, tart mart istediler. neden pasta istemiyorlar bilmiyorum.cok güzel yaparım aslında abartmıyorum gerçekten güzel yaparım. ama tercih edilmedi..

ben hadi diyip bir şey yapan biri değilim ki..birde bu işin agız tadı kısmı var bana cok güzel gelen sizlere gelmez. bunu neye göre ayarlıcam ? böyle deneme maksatlı araştırma etki tepki eleştiri vs. alarak neyi nasıl yapacağımı hangi kıvamda veya tatda yapacağımı anlıyorum.
pasta yı da burada denedim yerlisi üzerinde denedim. her yaş günü olana bir ufak pasta kek mek tart yaptım götürdüm. kimse dönüp özellikle pasta yap bana demedi. ama truff yap, kurabiye, lokum, açma, poça, tart mart istediler. neden pasta istemiyorlar bilmiyorum.cok güzel yaparım aslında abartmıyorum gerçekten güzel yaparım. ama tercih edilmedi..
fiyat olabilir.
gösterişli pastalar ise pahalı gelecek diye düşünebilirler.
genelde alışkın oldukları tatdan farklı gelmiş olabilir filan.
arada tembelim filan yazmışssın ya o dikkatimi çekti:))takıldım öylesine.
zevkli biriş olsa da zorlayıcı olabilir maddi manevi bir süre sonra.
yalnız da olmaz ayrıca.

bak şimdi aklıma geldi.
portakal reçelim için bir bey müşteri bu portalak reçeli degil demiş? ne peki demiş otel sahibesi ? portalak kabuğu reçeli demiş.
sonrada konu üzerinde konuşmuışlar. portakal suyuna reçel yaparsan serbet olur içine bir iki kabuk atsan bile serbetin içindeki kabuklar olur. ben tanesiz su gibi reçel sevmem. bol taneli ve içini de katıp öyle yaparım.
şimdi adamın bildiği mi benim yaptığım mı? gerçi 1 kişi beğenmemiş oranlarsak 19 /1

fiyat olabilir.
gösterişli pastalar ise pahalı gelecek diye düşünebilirler.
genelde alışkın oldukları tatdan farklı gelmiş olabilir filan.
arada tembelim filan yazmışssın ya o dikkatimi çekti:))takıldım öylesine.
zevkli biriş olsa da zorlayıcı olabilir maddi manevi bir süre sonra.
yalnız da olmaz ayrıca.
tabii sadece tatlı degil yemek de yapılacak. meze de.. artık neyse salata bile olur. çünkü sosunu en son an koyarsan dolapta deforme olamadan saklayabilirim.

Adaletsiz bu dunya sizin caliskan bir insanin kaderi farkli olmaliydi
hayat adaletsiz de bana neresinden bağlamaya çalıştın anlamadım :) ?? bu hayat benim tercihim. ben bir iş yapmasam da olur ama sıkılıyorum. meşgale merak ilgi toprak sevgisi doga moga takılıp gidiyorum :)

Valla tebrik ederim cok hamaratsin peki zor olmuyormu bizim bahcemiz var ama kaynana kayinpeder bakiyor biz sadece yeme kismina bakiyoruz:KK54:
bahçe var da öyle dönnüüm dönüm degil kız... arka ve ön bahçe olarak 2 parça :KK70: kendimize kadar ekip biçiyorum...dönüm dönüm filan olsa güneşin altında kavrulurum yapamam ölürüm..

heee özelden yazmana gerek yok kuzucuk :D direkt yaz ben kırılmam gerçek bu. bizim cocugumuz olmuyor diye yazmışsın acımazsız hayat diye :) cok ince düşüncelisin.
ama kardeş ne yapak! bu bir gerçek kabul edip önümüze bakmamız lazımdı. hergun olmuıyor diye ağlayamamam ki doğama ters.
ve belki bu bile hayatın bana verdiği bir ödüldür. cocugum ölse sakat dogsa daha cok kahrolurdum. hem böyle bir rahat hayat olabilir mi :) ağlama yok bez derdi yok maması okulu kreşi götü başı hastalığı ateşi sevgilisi askerliği okulu öğretmenler diğer ebevynler kocası karısı yok :)

bu arada biz ne zaman cift çizgiyi göreceğiz topiğinde tek hamile kalmayan su an itibari ile benim . ikiydik o da 2 hafta olacak hamile kaldı tüple ... tek ben kaldım.

bahçe var da öyle dönnüüm dönüm degil kız... arka ve ön bahçe olarak 2 parça :KK70: kendimize kadar ekip biçiyorum...dönüm dönüm filan olsa güneşin altında kavrulurum yapamam ölürüm..
Olsun yinede zo
bu arada biz ne zaman cift çizgiyi göreceğiz topiğinde tek hamile kalmayan su an itibari ile benim . ikiydik o da 2 hafta olacak hamile kaldı tüple ... tek ben kaldım.
Haklisin burdada bu durumu yasayan tek benim burasi kucuk bi yer herkesin var bi ben boyleyim

Back
X