bir hafta sonra dogurucam fakat ailem henuz bilmiyor:(yalnizim:((

öyle sanırlır ama öyle olmaz aslında.
anne -baba arasındaki ilişki üçüncü ebeveyn gibidir.
ne yaptıkları,birbirlerine nasıl davrandıklarını örnek alır çocuklar.
birlik olmyan ailelerde çocuklarda bağlılık daha az.en azından münferit olabilir.
Daha az olabilir ama bu kadar kopuklukta tamamen babaya bağlanamaz bence
7 kardeşten bi tanesiyle bile arası iyi olamaz mıydı ?

Daha az olabilir ama bu kadar kopuklukta tamamen babaya bağlanamaz bence
7 kardeşten bi tanesiyle bile arası iyi olamaz mıydı ?
sorun baba değil.
çok problemli iken ailesinden ayrılmış ve ilişkileri o noktada kalmış.
çocuk yaşta ayrıldığı için aile birliğini hissedememiş.
aile de ''sorunlu,asi çocuklarını'' göndermiş olmuşlar gibi.

mesela ergenlikte ya da ilk gençlik yılları ailesiyle çok problem yaşayan çocuklar vardır.
sonrasında geçmişi hatırlayıp gülüp geçerler.
konu sahibi o süreci yaşamamış.
en hararetli dönemde gitmiş.

Bence ailene hem hamileilgini haber veren bir mektup yaz. Ayrıca bu mektuba neden bu hamileliği onlardan gizlediği de yaz. Muhtemelen sana değer vermediğini düşündüğün insanlara bu mutlu haberi vermek istememissindir. Bu çok değerli güzel bir duygu onlara haber versen değeri mi kaybolur diye düşündün acaba. Şimdi de doğumun verdiği stres ile onların haklı olarak desteğini istiyorsun.

Kardeşleri birbirlerinden ayırdıkları sana karşı sevgi duymadıklarını vs hepsi bunların yaz. Şimdiye kadar niye bir kere bile sana gelmek istemediklerini sor. Neden seni hiç aramadıklarını falan hep sor canım. Mektubu gönder. Yurt dışında misin bilmiyorum bir kaç gün veya haftaya ellerine geçince bu şekilde öğrenmiş olurlar

14 yillik evliyim.ailemden uzagim.allahin emriyle evlendim fakat ailem beni adam akilli arayip sormadi.uzun yillar gurbette mucadele ettim su an iyi bi isim var.yine uzun sure cocuk istemedik isteyincede olmadi uc tup bebek denemesinden sonra sukur su an 38 haftalik gebeyim.sorunum su ki aileme gebeligimi hala soylemedim.onca yil bikez olsun yavrum bi sikintin var mi gurbettesin demediler kucuktum 19 yasinda evlendim ama onlar yavrulariyla hic ilgilenmediler.38 yasindaki ablamda su an gebe.ve o annemlerle ayni sokakta oturuyo.o gebe kalinca anne ve babam mutluluktan sarilmislar birbirlerine.ben hep ablamdan daha fedakar oldum ama ..:KK43:karnimdaki kuzuma cok uzuluyorum.ben nasip oluda ikinci cocugumda olursa rabbim omur verdigince mezara kadar ilgilenip sorucam onlari ayirt etmeden.bir turlu soylemek icimden gelmiyor anne olacagimi.onlar ablamla mesgulken araya girmek istemiyorum belkide.belkide onemsemezlerse canimin yanacagindan korkuyorum.bilmiyorum:KK43:((
cnm bende 17 yasimda ailemin cok istegiyle fransaya gelin geldim.5 yildir hic gidemedim.
oncelikle turkiyedekilerin yurtdisini arayamamasi cok normal gelememeleride ayni sekilde normal.
benimde cocugum olmuyor .evet ugrasiyoruz zor bir surecten geciyoruz fakat anlatabilgimiz kadarini biliyorlar.
sen hamileleligini paylassan eminimki cok seviniceklerdir.hangi anne baba istemezki bunu.
seninde evladin oluyor dusun seni senede 3 kez arasa ne hissedersin?ara sor .tatilerinde gidince samimiyetini bozma.
anne baba kardes asla bulunmaz !!!!!!!
ben onlara kavusabilmek icin elimden geleni yapiyorum.babam davetiye ile geldi .
insallah bu bayramda annem gelir insallah zamanla bende gitmeyi coookkk istiyorrum...

Ne ilginç aileler var.
Bana şiddet uygulayan insanları ailem de olsa affedemem.
İçimde hep bir kin ve soğukluk olur.
Beni sevmeyen insan ailem de olsa sallamam.
Sen de sallama.
Anlamadığım nokta 8 kardeşsiniz insan biriyle de mi anlaşamaz?
Garip yani.
Hepiniz problemlisiniz o zaman.

esimin gorevi geregi (esim paris'teki bir universitede profesor) fransa'ya tasindik. gurbetci degiliz. ayrica esim universite-mba-doktorasini da burada yaptigi icin fr vatandasi. 1,5 ayda bir turkiye'ye gidiyorum. annem de turist vizesi sahibi. ayrica free ile turkiye sabit hatlari aramak bedava ve zaten internette goruntulu konusma programlari var. yani

oncelikle turkiyedekilerin yurtdisini arayamamasi cok normal gelememeleride ayni sekilde normal.

bu bir bahane degil.

Bence arayın doğuma çağırın. 14 yıldır çocuk sahibi olmamışsınız, doğum konusunda hiç bilgilendirmezseniz muhtemelen evlat edindiğinizi düşünürler. Bir de ablanızdan mutluluk haberlerini aldığınıza göre onunla konuşuyorsunuz ona da mı söylemediniz?

bende 17 yasimda ailemin cok istegiyle fransaya gelin geldim.5 yildir hic gidemedim.
benimde cocugum olmuyor .evet ugrasiyoruz zor bir surecten geciyoruz fakat anlatabilgimiz kadarini biliyorlar.
sen hamileleligini paylassan eminimki cok seviniceklerdir.hangi anne baba istemezki bunu.
seninde evladin oluyor dusun seni senede 3 kez arasa ne hissedersin?ara sor .tatilerinde gidince samimiyetini bozma.
anne baba kardes asla bulunmaz !!!!!!!
ben onlara kavusabilmek icin elimden geleni yapiyorum.babam davetiye ile geldi .
insallah bu bayramda annem gelir insallah zamanla bende gitmeyi coookkk istiyorrum...[/QUOTE]
Allah kavustursun hersey gonlunuzce olsun insallah

esimin gorevi geregi (esim paris'teki bir universitede profesor) fransa'ya tasindik. gurbetci degiliz. ayrica esim universite-mba-doktorasini da burada yaptigi icin fr vatandasi. 1,5 ayda bir turkiye'ye gidiyorum. annem de turist vizesi sahibi. ayrica free ile turkiye sabit hatlari aramak bedava ve zaten internette goruntulu konusma programlari var. yani

bu bir bahane degil.
Zaten konu sahibinin ailesi de çanakkaledeymiş. Konu sahibi de doğuşa bir şehirde.

Ben olsam soylemem. Sadece dogumdan sonra boyle bir durum var, bilginiz olsun derim. Ilgilenmek isteyen, gormek isteyen kalkar gelir. Onun disinda bir beklentiye girmem. Cunku hayal kirikligina ugramaniz olasi...

Hayir kacarak evlenmedim.19 yasindaydim.evde cok ciddi sorunlar vardi.siddet goruyordum ailemden.bu yuzden tanistigim ilk insanla evlendim.cok sukur esim dunyalar iyisi bi adam cikti.cok sukur.
Şimdi görüşsen ne hayır gelecek ki bu insanlardan? Çok şükür yuvanda mutluymuşsun; benim ailem aramasa ben de aramam.

Ablanız da mı size hiç ulaşmaya çalışmıyor?

Evet esim mukemmel biri.beni o ortamdan aldi.universite okuttu.meslek sahibi oldum sayesinde.ozguven verdi.sefkatini hic eksik etmedi.o bi es degil benim icin hersey

ya bu sözlerden sonra sana tek bişey söyliyeceğim aile var aile var yani seninki aile değil çok üzüldüm durumuna o eşe sarıl herşeyinle doğacak bebeğinle ilgilenmekten bunları düşünücek zamanın olmayacak eşinin kıymetini bil.

Allah korusun ya annemle bi hafta konusmasam gorusmesem içime batar giderim ararim.Ayni şekilde çocuklarım la uzun sure görüşmesem aramasalarda üzülürum. Ama anne olacaksın nasıl haber vermedin ki bunca zaman bence soyle artik varsın onlar utansın gelip gitmemisler 14sene ne demek ya şaka gibi:eek:

Şaşırdım
Özellikle 5 kıza
Abla anne yarısıdır derler
Ne bileyim...

Ben de oyle dusunuyordum hatta deli gibi sinir olurdum neden ablam yok kizkardesim yok diye. Annemin arkadasinin 5 kizi var ve besi de birbirini yemekle mesgul. Ortada bir mesele de yok sadece birbirlerini cekemiyorlar. Hayat cok garip.

Ben de oyle dusunuyordum hatta deli gibi sinir olurdum neden ablam yok kizkardesim yok diye. Annemin arkadasinin 5 kizi var ve besi de birbirini yemekle mesgul. Ortada bir mesele de yok sadece birbirlerini cekemiyorlar. Hayat cok garip.
Benimde 3 ablam var
Dışardan değil yani içerden biliyorum, birbirimizden hep haberimiz olur
Hatta abla daha genç ya bazen anneden daha iyi anlar sanıyordum
Ama herkes bir değil demek

14 yillik evliyim.ailemden uzagim.allahin emriyle evlendim fakat ailem beni adam akilli arayip sormadi.uzun yillar gurbette mucadele ettim su an iyi bi isim var.yine uzun sure cocuk istemedik isteyincede olmadi uc tup bebek denemesinden sonra sukur su an 38 haftalik gebeyim.sorunum su ki aileme gebeligimi hala soylemedim.onca yil bikez olsun yavrum bi sikintin var mi gurbettesin demediler kucuktum 19 yasinda evlendim ama onlar yavrulariyla hic ilgilenmediler.38 yasindaki ablamda su an gebe.ve o annemlerle ayni sokakta oturuyo.o gebe kalinca anne ve babam mutluluktan sarilmislar birbirlerine.ben hep ablamdan daha fedakar oldum ama ..:KK43:karnimdaki kuzuma cok uzuluyorum.ben nasip oluda ikinci cocugumda olursa rabbim omur verdigince mezara kadar ilgilenip sorucam onlari ayirt etmeden.bir turlu soylemek icimden gelmiyor anne olacagimi.onlar ablamla mesgulken araya girmek istemiyorum belkide.belkide onemsemezlerse canimin yanacagindan korkuyorum.bilmiyorum:KK43:((
canım arkadaşım, haber verme. Bırak onlar kendilerini sorgulasınlar. dunyaya gelirken ailemizi seçemiyoruz maalesef ama eşimizi dostumuzu seçebiliyoruz. sen seçimini yaptın. çok şükür ayaklarının üzerinde duran iyi bi yuva sahibi insansın. kendinden ödün verme, yaptıklarından onlar pişman olsun. boşver.

Kusura bakma ama biraz sende de hata var. Bunca yıl, ay, hafta, gün her neyse aramadılar diye sen de aramamışsın. Onar senin anne baban senin araman gerekirdi. Tamam baban sorunlu sert bir adam ama annen de çok çekmiş, onu bari yalnız bırakmasaydın. Hergün sen arasaydın. Annemi hergün ben arar konuşurum, onlardan ilgi beklemem. İlgilenmelerini sağlarım yani. Kardeşlerinle ilişkini koparmasaydın. Küçük değilsin artık, bir şeyleri başlatmak için illa karşıdakinden hareket bekleme. Sen başlat, mesela bayramda toplanın birinizin evinde, organizasyonu sen yap, konuşun sohbet edin, dertleşin. Yıkın örülen duvarları.

Belki de ailen de sana kırılıyordur, bizi artık sevmiyor aramıyor diyordur. Büyük kin beslemişsin, içinde büyütmüşsün. Kendi kendini doldurma sevmiyorlar istemiyorlar diye. Hemen aç telefon ara, neşeli konuş, sürpriz yapmak istedim de. keyif al konuşmaktan ki keyif veresin. Sitemli laf sokarak değil.

Back
X