Bir hayat dersi bana... Sizlerle paylaşmak istedim...

watershine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
102
0
26
Ankara
Kızlar tekrar merhaba. Ben bugün çok büyük bir ders aldım hayattan ve sizinle paylaşmak istedim.
Geçen konularımda bahsetmiştem biliyorsunuz. Eşimin ablası evleniyor ve onun ve evleneceği kişinin durumu iyi diye, ben eşimin canını yiyordum evi var, eşyaları çok güzel bizim istediğimiz gibi olmadı felan. Eşim çok içerlemişti bu duruma. Sonunda tatsızlık çıkmıştı aramızda. Buaradan sizinle paylaşmış ve sizden akıl almıştım. Siz haklı olarak bana çok kızmıştınız ve zaten ben de pişman olup, eşimden özür dileyip tatlıya bağlamıştım durumu.
Şimdi gelelim hayat dersine bunu burada sizle paylaşmak istedim.
Benim eşimin ablası bilin bakalım ne düşünmüş. Evlenince nisanlısıyla baska bır ev aldılar, kendı evı bosa cıkıyor. Eşimle, bana o gün düzeltmek için hep beraber yemek yerken 'canlarım ben bısey düsündüm kabul eder mısınz bılmıyorum ama benım evım malum bosalıyor ben esımle bırlıkte aldığımız eve tasınıyorum. Siz boşuna kirada olun istemıyorum, içim razı değıl benım evıme geçin 'dedı ahh kızlar o an yüzüm nasıl kızardı ağlıcaktım nerdeyse. Eşimin bır bakısı vardı ki utandım, dondum karsısında. Sanki 'ah tatlım ne yaptın ne buldun der gibi'. Benım hakkında fesatlandığım kışı bana kendı alınterıyle alıp ödedeığı evının kapılarını acmak ıstedı. Şu an kabul edıp etmeyeceğımız bellı değıl ama bu bana oyle bır ders oldu ki. Çok ayıp ettım cok bı daha asla kımse hakkında fesatlanmıcam.
Hayatta ınsana boyle tokat atıp kendıne getırıyor ıste.

Sen hatanı anlamışsın boşver sıkma artık canını. Huzurun yerini ne ev ne araba nede başka birşey tutuyor.. huzurlu oldun mu gerisi zaten geliyor..

öenmli olan hatalardan ders almakır arkadaşım sen dersini almış utancını yaşamışsınn bndan sonra bakış açının daha farklı olacağına eminim

Canım benim ya...
Olur böyle şeyler, burada paylaşman bence de çok iyi olmuş. İnşallah herkes kendince bir pay alır...
Ben bile nasibime düşeni aldım bu yazdıklarını okuyarak... İnsanız, bizimde bazen fesatlığımız tutuyor veya "keşke benimde öyle olsaydı" dediğimiz oluyor...
Şaşar beşeriz, ama inşallah tek yanılgılarımız bunlar olsun... Allah daha beter yanılgılara düşürmesin...

Ben senin adına çok sevindim ki ne güzel bir görümcen var, kendi mutluluğunu kurarken seni de düşünmüş.
Zahmet çekmenizi istememiş... Allah hep böyle ağız tadıyla geçim nasib etsin...
İnşallah hayırlısı olur hakkınızda, mutluluğunuz daim olsun...

Bunu görebilmeniz ne kadar güzel.

Ağız tadıyla oturun inş.

süper. sen zaten hatanı anlamıstın uzulme artık:18: görümcen nekadar ıyı bı ınsanmış

bızımkısı yagmurlu havada su vermez

hatadan dönmek de güzel birşeydir..allah görümcenizin gönlüne göre versin..herzaman iyi düşünmek önemli..insan mutlaka imrenir ama bu kıskançlık seklınde olmamalı yada en azında dılıne vurmamalı ..yıne de sen bunu anlamıssın..insallah karsılıgını guzel verırsın ..kabul et veya etme..nıyet anlamında soledım..

Demek ki ablası hakikaten temiz kalpli.

Bence ablasının evine geçseniz de cüz i mikta da olsa kira ödeyin.
Sorun olmasın.Bu arada kenara para biriktirir.Kendi evinize çıkarsınız..

şükredinki Allahım daha büyük yanlışlar yapmanıza mani olmuş.aslında ne güzelki yaptığın hatanın farkına varabilecek kadarda iyi bir kalbe sahipmişsin(bu durumdan bile fesatlıklar çıkarabililecek kadar mühürlü olabilirdi yüreğin)..Allahım hata yapmaktan korusun bizleri,hata yapmışsakta yaptığımız hatanın senin vardığın gibi farkına varmamızı nasip etsin.inşallah hep mutlu olursun..

hatanı anlaman ve eşinden özür dilemen çok güzel...
görümcenin yaptığıda çok çok ince bi davranış..
çok sevindim senin adına...
allah bozmasın huzurunuzu...

bak biz sana boşuna içini temiz tut,iyi düşün,kıskanma kimseyi demedik ,gördün mü iyilik her kapıyı açıyor.ne güzel kalpli bir ABLAN (görümce diyemem ona:)) varmış,Maaşallah.

her şer'de bir Hayır vardır diye boşuna dememişler

Son düzenleme:
eşinin ablası ne zarif bir insanmış ne mutlu sana ki para mal mülk diye insanların birbirini öldürdüğü bir dünyada böyle insanlarla berabersin....
kıskançlık duyduğun durum sana ne farklı şekilde geri dönmüş bak
ama senin de için temizmiş ki yaptığın hatanın farkına varmışsın
bundan sonrası için de bu şekilde devam edersin umarım =)

her insan mutlaka gaflete düşer neticede nefs taşıyoruz önemli olan yaşadıklarından tecrübelerinden ders çıkarman değilmidir.herşeyin hayırlısı olsun senin için

etrafta gördüğüm çoğu küs olanlar mal mülk yüzünden küsler. görümcenin eli açıklığı ve senin de bu durum karşısında hatanı anlayıp duygulanman çok güzel birer örnek.

kızlar cok tesekkür ederım . sunu anladım kı hep ıcını temız ıyı tutcaksın bundan kımseye zarar gelmez. sızın burda yazdıklarından o gün güç aldım ve telkın oldum, rahatladım cok saolun.

Evvel ki açmış olduğunuz konu ile ne tezat duygular.

Burada paylaşabilmeniz ise ayrı bir güzellik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…