- 3 Mart 2017
- 872
- 1.072
- 113
- Konu Sahibi Elbebekgulbebek63
amin inşallah canim , sen de mutlu ol ,Bende severek ayrılmıştım, o yüzden sindirmesi de daha zor severken çok iyi anlıyorum sizi. Herkes birsürü şey söyler ama inanmak istemezsiniz ne kadar karaktersiz olduğu ile ilgili :) Aslına bakarsanız herkes önce kendine bakmalı, benim düşünceme göre kimse kimseyi eleştirebilecek kadar kusursuz değil. Bir eş de ailesi ile eşi arasındaki dengeyi sağlıklı kurmakla sorumludur. Erkekler bunu beceremiyor, olan biz kadınlara oluyor malesef, sonra da kadın dırdırcı, geçimsiz vs oluyor. Bu hayattaki herşeyin bir sebebi var, bize gelince.. Eşimi hala seviyorum, o da aynı şekilde beni. Zaten bundan emin olmasam yeniden bir düzen kuramazdık,ailem ısrar etse bile dönmezdim. Eşime gelince şöyle düşündüm, evliliğin ilk yılları gerçekten çok zor.. Oturması, dengenin kurulması, insanların becerisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Pişman olması, özür dilemesi,gerçekleri kabul etmesi.. Bunlar da eşim gibi bir insan için büyük şeyler, o sebepten affetmiş gibi yaptım diyelim yuvam dağılmasın boş boş sebepler yüzünden diye.. Fakat ailesine gelince hala laf konduramıyor, demekki bazı insanlar da böyle çok da takılıp hayatı kendine zehir etmemek lazım. Kimse olduğu gibi kabullenmiyor değiştiremeyeceği şeyleri, o yüzden de toplum olarak çok mutsuzuz. Ailesi ile ilgili evde pek bişey konuşmadığımız için, çok da sorun çıkmıyor ama konusu rastgele açıldığında hala savunuyor hala laf söyletmiyor şakayla karışık bende sokuyorum laflarımı :) Bir kadın her zaman tetikte,herzaman dikkatli olmalı, ben ailesinden elimi eteğimi çektim. Şuan daha sağlıklı ve daha mutluyum, umarım sizde kendi adınıza çok mutlu olursunuz en kısa zamanda.
Bizde de konuşulması asla ailesi , ısrar etmezdi gidelim diye deseydi can atip giderdim . Annemi , bacılarımı benim icin sev deseydi severdim. Demedi benim için bizim için yap , demedi asla .
Hic onları konuşmazdık ben bazen derdim annemdir gidelim , eliNi öpelim bize gelsin , tek oğlu ,abilerisin .
Elimden geldiğince bağları kuvvetleri tutmaya çalıştım , iletişimi güçlendirmeye çalıştım ama olmadı .
Sonra bir baktım ki zaten onlar evde bizi çekiştiriyorlar , biz kavga etmedikçe onlar evde dayanamadı , bizim sesimiz de çıkınca bak gelin olmuyor denedim mi diyordu annesi .
Sonunda ikna oldu .ve bitirdi ....