- 21 Aralık 2013
- 529
- 89
- 43
- Konu Sahibi misscoffee
-
Öncelikle işe kendini sevmekle ve kendini kabul etmekle başlamalısın.
Ayrıca bu ruh halinden çıkmak istiyorsan bir çok yöntem var.
Kişisel gelişime başlaman gerekecek.
Kişisel gelişim merkezlerine gidip ruhunu bu durumdan kurtarmak için neler yapacağını öğrenebilirsin.
geçmiş yaşam şifasına da ihtiyacın var gibi gözüküyor.
bence psikolojik destek almalısın belki kendi kendinede atlatacaksın ama daha uzun sürecek atlatman destek alırsan daha kısa sürede hayatını değiştirebilrsin.. şuan için senin hayatında yapacağın ilk iş sınavı kazanmak olsun sınavı kazanıp okulunda çok iyi dostluklar edinebilirsin.. ve sakın sakın başkalarını unutmak için bedenini başka birileriyle paylaşma cinsellik yaşama diyemem bu sana kalmış bir şey ama sevdiğin istediğin biriyle olsun bu... bide şu adamı seni aldatan pisliği kesinlikle hayatından tamamen çıkart ne bu rahatlık ilişkisi yürümüyormuş efendinin seni arıyor buna izin verme sana ulaşamasın ramasın seni tepkini koy böyle asalak gibi yapışmasın hayatına o hayatında bir sülük gibi yaşadıkça sen onu ve yaptıklarını unutamayacaksın böyle insanları en iyi hayatından tamamen silmektir... yeni başlangıçlar için eski defterleri kapa derim...
Intihar dusuncelerin yoksa kendin atlatabilirsin ama dusunce sistemini degistirmen gerek. Bir psikologa gitmenin de zarari olmaz artisi olur. Hayatina kim girdiyse , ne hatan yaptiysan uzerine bir sunger cek ve o kisilerle iliskini tamamen kes. Kimsenin zaman zaman basini koyacagi yastigi degilsin.
"Kendini baskalariyla kiyaslarsan ya mutsuz ya da kendini begenmis olursun cunku mutlaka ya senden daha iyi ya da senden daha kotu birileri olacaktir..." Bu soz kime ait tam hatirlamiyorum ama bir yerde okumustum. Hayatina bugunden basla ve kendini oldugun gibi hatalarinla kabul et.
Sanırım ben "mutsuz" olanlardanım ozaman.
Evet, hepsini silmek istiyorum. Uğraşıyorum da.
Aslında silmek değil de beni bu şekilde iyi görmelerini kaldıramıyorum.
Kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor.
"kimsenin başını koyacağı yastığı değilsin" bende bu sözü sevdim mesela.
Çok tşk ederim.
Kendimi sevmemekle başlıyor sanırım herşey.
buhranlı bir dönem geciriyorsun
her karanlık gecenin bir sabahı vardır
bu da gececektir
bunları yasaman gerekiyordu belki de olgunlasmak icin hayatta daha saglam durmak icin karakterinin daha cok gelismesi icin
kendinden nefret etme lutfen
eminim bir cok olumlu ozelligin vardir
en buyuk vicdan azapları bile geciyor, en buyuk gunahlar unutuluyor, sen de unuttun diye piskin degilsin
napalim hata yaptik diye kendimizi mi mahfedelim
insan olmak boyle bir sey
sanırım çok gençsin.. 18 belki 20..
geçmişim demek için çok erken.. yaşın için çok şey yaşamış olabilirsin ama "gençlik" adı üstünde.. dersler çıkarıp yoluna devam ediyorsun.. önemli olan bu..
sınava hazırlanıyorsun. önemli olan bu.. sonra hayatın daha düzenli ilerleyecek.. şu an bir yere ait olmama durumu var gibi..
birileri seni çağırıyorsa seni yanlarında istiyorlardır.. neden onların hayatını yaşamış olasın..
şu an çevrende çok kişi olmayabilir ama "sen" varsın.. kendinle ilgilen.. kendini sürekli sınıflandırma..
şöyle yaptım "iyiyim" böyle oldu "rahatım".. bırak neysen osun.. ama bilki hiçbirimiz ne olduğumuzu bilmiyoruz..
mesela ben şiddet yanlısı değilim ama birgün kızıma dokunan olursa kafasını patlatırım..
hayat ne gösterirse biz de şekilleniyoruz.. akışına bırak.. üsteleme..
rahatlayacaksındır yardım alarak.. bir dene..
"değerlisin" kimse için değilse bile kendin için..
hayatında gercekten sevip guvenebilecegin biri oldugunda özel hissettigin her sey onunla yasadıgın bir ilk olacak zaten.
eger tum hayatın boyunca ilkler olsun diyorsan kim lisede baktıgı aşık oldum dedigi cocugu adam akıllı hatırlıyor ki? herkes eşini ya da unutamadıgı kim ise onu soyluyor... bu onemsedigin bir sey oldugu icin boyle diyorsun ama aynısı kalp atısı icin de el ele tutusmak icin de gecerli bence. bunu cok dusunme o yuzden, su an yalnız hissettgin ve gecmisteki kisi seni aradıgı icin daha duygusal dusunup gecmise takılıyorsun hepsi bu.
fakat seni istedigi gibi aramasına da izin verme,
simdiye kadar tecrubelerim gereginden fazla iyi niyetin bir fayda saglamadıgı hatta zamanla kotu niyetli birine donusturdugunu gosteriyor. yerinde olsam, ben gibi rest ceken biri olmaktansa suistimallere fırsat vermeden baştan mesafeyi koyan birine donusmeyi tercih ederdim... simdi oyle davranmaya calısıyorum ama o olumsuz yasanmıslıklardan oturu iyi niyetimi tumuyle kaybetmis gibi hissediyorum zamanla.
seninkine benzer aklına esince arayan, sen gibisini bulamam diyen biri vardı gecmisimde.
ne zamanki önünü kestim birden bire ozgurlugume kavusmusum gibi rahatladım, meger onun varlıgını bilmek bile uzerimde baskı yaratıyormus kendi celiskilerimi arttırıyormus...
psikolog/psikiyatr aglamaların ve sınava hazırlıkta kendini rahat hissetmen icin dusunebilirsin fakat ben senin cok aklı basında biri oldugunu dusunuyorum ve yasadıklarını baskası yaşasa kaldıramazdı... her seyin ustesinden o kadar iyi gelebilmis guclu biri izlenimi uyandırıyorsun ki bende... saygı duyuyorum.
o dedigin ego sorunundan ziyade baskalarına acılırsan duvarlarını yitirip kendini savunmasız ve gucsuz hissetme korkusundan kaynaklı... ve bu konuda hak veriyorum, belki benzerlikler buldugum icin.
burada BDV bolumunu cogu kisinin kullanma nedeni bu zaten, hatta foruma uye olma nedenleri bile.
herkes toplumda var olma cabası icinde, sosyal bir varlık olarak psikolojimizin bir parcası bu. kimisi statulerle (para, egitim, fiziksel gorunus hangi nedenle ise... ) kimisi de kisiligi ile bunu ortaya koyar. sen digerlerini ikinici plana atabilecek olgunlukta ve kendinden emin birisin... o yuzden kendini guzel bulmama, baskalarının hayatına eklemlenme gibi kaygılarının su an gecici oldugunu dusunuyorum. kaldı ki gercekligi de yok bu süphenin, bence gayet hoş bir kadınsın. madem ki hep kendimden ornek verdim, profil foton da bana 10basar :))) wallahi!
arkadasın senin bu icine kapanma veya kısıtla cevren olması durumunun farkında, sen onların 2li 4lu takılmasına hassasiyet gosterip beraber vakit gecirmemeyi tercih etsen de seni ısrarla cagırmasına farklı anlamlar yukleme... dostluk boyle birseydir. senin simdi bir sevgilin olsa ve arkadasın evde sınava hazırlansa onu cagırdıgında fazlalık diye mi dusunursun? bunu sorgulamazsın bile.
eger o da senin gibi dusunen biri ise boyle dusunerek kendini cezalandırma. varsa yalnızlıgına öfken bunun nedenleri dusunup yaptıgın seylerin mantıklılıgı ve/veya gecmisteki hatalarını kabullenerek cozmeye calıs, baska konulara baglayıp kendini cezalandırır gibi davranma bu sadece psikolojik olarak seni yıpratır... onun kurs arkadaslarından hoslandıysan beraber oturmanızda da ne gibi bir sorun olabilir ki? onun da yeni tanıdıgı insanlar, birbirinizi tanımanızda sadece aracılık etmis oluyor... yasam, arkadas grupları o kadar kesin ayrımlara sahip degil ki. hem baskasının hayatını yasamak nedir biliyor musun ozen biri gibi davranmaya calısmak.
aksine sen gayet sahsına munhasır birisin... o arkadasın senin yasadıklarını mı yasadı? aynı gecmisi mi yasadınız? su an onu mu taklit ediyorsun? bunların hepsinin hayır oldugunu biliyorum, nasıl baska hayat dersin, kaygılarınız bile farklı sen meslek edinip ise girmek isterken o baska kursa gidiyor... ortak kaygı hepimizde, hayatımızı idame ettirebilmek. o yuzden boyle dusunmen anlamsız.
hayallerini biliyorum... ve basaracagından da suphem yok.
sonrasında gecmis tecrubelerinin de etkisiyle daha secici oldugun bir arkadas ortamın olacak... ve bu yenilik sana iyi gelirken aslında su an sikayet ettigin 3kisilik diye tanımladıgın hayatın bir ömür sürecegini diger her seyin gecici oldugunu, sanki gunluk hayatın makyajıymıs gibi degisiklik gosterdigini anlayacaksın... ve yeniden sevmeye hazır oldugunda gonlunu calacak, seni anlayacak ve beraber acılarınızı da en neseli anınızı da paylasacagın kisi olacak. bak evlenir misiniz orasını bilmiyorum. henuz sonunu goremedim kendimde) sadece biraz zaman... sabırlı oldugunu biliyorum, sınava da az kaldı, bu kadar yaklasmısken salma sakın. dipteyim diyorsun ya aksine saglam bir hayatın temellerini atmaktasın
not: senin egon ukalalık veya bencillige donusmuyor... o yuzden ozguvenine saldırıp egonu yanlıslama bosunabu oznenin diyalektiginde olan ve kabul edilen birsey.
Ne güzel yazmışsın, tşk ederim.
22yim aslında 23 olucam nerdeyse öyle küçük sayılmam :)
Hani insanlar ergenlik döneminden olgunluğa geçer ya, bende ters işledi o
Sürekli kendimi sınıflandırıyorum evet.
Ben şöyleyim, ben böyleyim, bu eksik, bu fazla, burası güzel, şurası çirkin.
Kafamı bunlarla o kadar dolduruyorum ki; yoruluyorum.
Umarım aşmamın bir yolu vardır.
Umarım.
Athe sagolsun cok bilincli bir yorum yapmis.
Bu yorumun 5 tane ciktisini al, ve duvarlara yapistir, her gun okursun misscoffee.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?