- 21 Aralık 2013
- 529
- 89
- 43
- Konu Sahibi misscoffee
hayatında gercekten sevip guvenebilecegin biri oldugunda özel hissettigin her sey onunla yasadıgın bir ilk olacak zaten.
eger tum hayatın boyunca ilkler olsun diyorsan kim lisede baktıgı aşık oldum dedigi cocugu adam akıllı hatırlıyor ki? herkes eşini ya da unutamadıgı kim ise onu soyluyor... bu onemsedigin bir sey oldugu icin boyle diyorsun ama aynısı kalp atısı icin de el ele tutusmak icin de gecerli bence. bunu cok dusunme o yuzden, su an yalnız hissettgin ve gecmisteki kisi seni aradıgı icin daha duygusal dusunup gecmise takılıyorsun hepsi bu.
fakat seni istedigi gibi aramasına da izin verme,
simdiye kadar tecrubelerim gereginden fazla iyi niyetin bir fayda saglamadıgı hatta zamanla kotu niyetli birine donusturdugunu gosteriyor. yerinde olsam, ben gibi rest ceken biri olmaktansa suistimallere fırsat vermeden baştan mesafeyi koyan birine donusmeyi tercih ederdim... simdi oyle davranmaya calısıyorum ama o olumsuz yasanmıslıklardan oturu iyi niyetimi tumuyle kaybetmis gibi hissediyorum zamanla.
seninkine benzer aklına esince arayan, sen gibisini bulamam diyen biri vardı gecmisimde.
ne zamanki önünü kestim birden bire ozgurlugume kavusmusum gibi rahatladım, meger onun varlıgını bilmek bile uzerimde baskı yaratıyormus kendi celiskilerimi arttırıyormus...
psikolog/psikiyatr aglamaların ve sınava hazırlıkta kendini rahat hissetmen icin dusunebilirsin fakat ben senin cok aklı basında biri oldugunu dusunuyorum ve yasadıklarını baskası yaşasa kaldıramazdı... her seyin ustesinden o kadar iyi gelebilmis guclu biri izlenimi uyandırıyorsun ki bende... saygı duyuyorum.
o dedigin ego sorunundan ziyade baskalarına acılırsan duvarlarını yitirip kendini savunmasız ve gucsuz hissetme korkusundan kaynaklı... ve bu konuda hak veriyorum, belki benzerlikler buldugum icin.
burada BDV bolumunu cogu kisinin kullanma nedeni bu zaten, hatta foruma uye olma nedenleri bile.
herkes toplumda var olma cabası icinde, sosyal bir varlık olarak psikolojimizin bir parcası bu. kimisi statulerle (para, egitim, fiziksel gorunus hangi nedenle ise... ) kimisi de kisiligi ile bunu ortaya koyar. sen digerlerini ikinici plana atabilecek olgunlukta ve kendinden emin birisin... o yuzden kendini guzel bulmama, baskalarının hayatına eklemlenme gibi kaygılarının su an gecici oldugunu dusunuyorum. kaldı ki gercekligi de yok bu süphenin, bence gayet hoş bir kadınsın. madem ki hep kendimden ornek verdim, profil foton da bana 10basar :))) wallahi!
arkadasın senin bu icine kapanma veya kısıtla cevren olması durumunun farkında, sen onların 2li 4lu takılmasına hassasiyet gosterip beraber vakit gecirmemeyi tercih etsen de seni ısrarla cagırmasına farklı anlamlar yukleme... dostluk boyle birseydir. senin simdi bir sevgilin olsa ve arkadasın evde sınava hazırlansa onu cagırdıgında fazlalık diye mi dusunursun? bunu sorgulamazsın bile.
eger o da senin gibi dusunen biri ise boyle dusunerek kendini cezalandırma. varsa yalnızlıgına öfken bunun nedenleri dusunup yaptıgın seylerin mantıklılıgı ve/veya gecmisteki hatalarını kabullenerek cozmeye calıs, baska konulara baglayıp kendini cezalandırır gibi davranma bu sadece psikolojik olarak seni yıpratır... onun kurs arkadaslarından hoslandıysan beraber oturmanızda da ne gibi bir sorun olabilir ki? onun da yeni tanıdıgı insanlar, birbirinizi tanımanızda sadece aracılık etmis oluyor... yasam, arkadas grupları o kadar kesin ayrımlara sahip degil ki. hem baskasının hayatını yasamak nedir biliyor musun ozen biri gibi davranmaya calısmak.
aksine sen gayet sahsına munhasır birisin... o arkadasın senin yasadıklarını mı yasadı? aynı gecmisi mi yasadınız? su an onu mu taklit ediyorsun? bunların hepsinin hayır oldugunu biliyorum, nasıl baska hayat dersin, kaygılarınız bile farklı sen meslek edinip ise girmek isterken o baska kursa gidiyor... ortak kaygı hepimizde, hayatımızı idame ettirebilmek. o yuzden boyle dusunmen anlamsız.
hayallerini biliyorum... ve basaracagından da suphem yok.
sonrasında gecmis tecrubelerinin de etkisiyle daha secici oldugun bir arkadas ortamın olacak... ve bu yenilik sana iyi gelirken aslında su an sikayet ettigin 3kisilik diye tanımladıgın hayatın bir ömür sürecegini diger her seyin gecici oldugunu, sanki gunluk hayatın makyajıymıs gibi degisiklik gosterdigini anlayacaksın... ve yeniden sevmeye hazır oldugunda gonlunu calacak, seni anlayacak ve beraber acılarınızı da en neseli anınızı da paylasacagın kisi olacak. bak evlenir misiniz orasını bilmiyorum. henuz sonunu goremedim kendimde) sadece biraz zaman... sabırlı oldugunu biliyorum, sınava da az kaldı, bu kadar yaklasmısken salma sakın. dipteyim diyorsun ya aksine saglam bir hayatın temellerini atmaktasın
![]()
not: senin egon ukalalık veya bencillige donusmuyor... o yuzden ozguvenine saldırıp egonu yanlıslama bosunabu oznenin diyalektiginde olan ve kabul edilen birsey.
Canım çok tşk ederim :)
İstediği gibi aramasına bende izin vermek istemiyorum, numarası bile yok bende. Onun için hattımı değiştirmekte istemiyorum.
Sesini duymak beni öyle etkiledi ki; o gülüşündeki tonlama bütün gecemi altüst etti.
Geçmişe bu kadar takılacağım aklıma bile gelmezdi.
İnsanlara sürekli güler yüzlü davranmaya çalışıyorum ama biyerde yanlış yapıyorum sanırım.
Dediğin gibi arkadaşım da farkında belkide bunun ve biliyorum onunda beni ne kadar sevdiğini. Ama böyle bir konumda da olmak istemiyorum. Çünkü hiç alışkın değilim buna. Nasıl böyle oldum bende bilmiyorum. Nasıl soyutladıysam artık kendimi çevremden..
Takmayayım, rahat olayım diyorum ama kasılıyorum nedense. Sanırım böyle düşündüğüm için fazla ısınamadım ve o elektiriği veremedim onlara. Sıkılıyorum o yüzden, kendimi ifade etmek bile istemiyorum. Arkadaşımda beni tanıdığı için anlam veremiyor tabi başka birşey oldu ona bozuldum sanıyor garibim :) Kendime başka bir sosyal ortam yaratmam gerekiyor sanırım, kursa falanmı yazılsam acaba bende diye bile düşündüm sınavı atlatınca. Evde düşüne düşüne tırlatıcam yoksa

Ah hayallerim. Umarım gerçekleşir. Kendimi toparlayıp hemen devam etmem gerekiyor çalışmaya.
Saçma sapan kuruntular yüzünden kötü olsun istemiyorum.
Not: keşke ukalalık ve bencilliğe dönüşseydi de belki daha da kıymete binerdim, ama yok. içimde yok