- 11 Aralık 2014
- 506
- 487
- 23
- 28
- Konu Sahibi Hopefulnursee
-
yapmıyayım sevmiyorum demekle olmuyor işte mecburum ki yapıyorum .hepsine yetiyorum zaten hemşire zaten fedekar benm istedgm biraz anlayış . meslegmi seviyorum ama çok yoruluyorum demek istedgm bu.Yapmayin mesleginizi belliki sevmiyosunuz.Tabikide herkes kendi cocugunu dusunucek kendi cocugu hastayken.Siz hepsine yetebilmelisiniz.Fazla fedakarlik gerektiren bir meslek ama sevene kotu gelmiyo.
az hasta olunca yorulmayınca bnde cok mutluyum tabi ki . her konuda yapıyoruz burda madde yazılıcak şeyler degilBenim görümcem de seninle yaşıt ve aynı meslekten. Ama o çok memnun, çok mutlu. Sana uygun değilmiş demek ki hemşirelik. Bir de fedakarlık yapıyorum derken neyi kastediyorsun?
kesinlikle haklısınız ne güzel demişssnz ya saglıkçının halindne yine saglıkçi anlıyor ya :)vazgecmek stemiyorum seviyorum aslında beni üzen hasta yakınları yoksa ben cocuklarımızı seviyorum minnacıklar onlar daha . yogun bakkım dedgnz mantıklı aslında ama pek elimde olan bişey degil bu yani söylesemde yapacaklarnı sanmıyorum birde iş arkadslrımı seviyorum yeniden ortama alışma sıkıntısı falan .Daha mesleğinin çok başındasın. Ben de hastane ortamındayım ve senin gibi yeni hemşirelerle çok çalıştım. Maalesef hadtane ortamında yaşın küçük olunca ve bi de bayan olunca daha az ciddiye alınıyorsun. Nerde çalıştığını bilmiyorum ama küçük hastanelerde bunsorun biraz daha fazla. Zaman geçtikçe mesleğini seveceğini düşünüyorum. Ama aslında hastalarla uğraşmak, insanlarla bu kadar içiçe olunan meslekler de herkese göre değil. Eğer gerçekten yapamayacağını düşünüyorsan ya yol yakınken vaz geçmelisin ya da biraz daha kendini geliştirip farklı alanlara kaymalısın. Mesela bi yoğun bakım hemşiresi olursan belki işin daha ağır olur ama ne hastalarla ne de hasta gakınlarıyla uğraşmazsın. Ya da kalite biriminde görev yapabilirsin. Çalıştığın hastanede sorumlunla ya da sağlık bakım hizmetleri müdürünle konuşmayı deneyebilirsin bu alternatifler için.
Şu an yaşın küçük ve mesleğinde yeni olduğun için böyle düşünüyorsun. Öğretmenliği bir kurtarıcı gibi görme. İnan her iş zor her iş ayrı sabır gerektiriyor. Bunu bir öğretmen olarak söylüyorum.
sanki saglıkta çok mu atama var 82 yle zar zor atanıyoruz neden beni anlamıyorsnz çocuklara sevgi göstemdgmi nerden cıkardnz ya iyi okuyun yada yazmayın sizin gibiler daha da sinr ediyor beni benim derdim aile yakınları büyük insnlar yoksa emin olun annelernden daha cok düşüyoruz üstlerne .özen göstermezmşm bu ne demek ya görmeden etmeden nasıl böyle bir itham ?Ögretmen olmsk kolay mi kpss ye gir de anla dert neymis senelerini veriyor insanlar atana bilmek icin kac insan atanamadigi icin intihar etti haberin var mi acaba ?18 yasinda parani kazaniyorsun kimseye ihtiyacin yok 30 yasinda insanlar ailesinden harxlik aliyor bunlari biliyor muusn ? Sen ogr.olsanda cocuklara ozen gostermezsin yine sorun yasarsin sen insanlara karsi yaklasimini sorgula .. kimse hastaneye mutlu mesut gelmiyor . Bir sikinti oldugu icin geliyor sinirleri yipran,is halde geliyor sana sagolun demeyi unutmus olabilirler kendinize dert etmeyin .. mesleginiz oldugu ve paranizi kazandiginiz icin sukur edip isjnize 4 elle srilin . Gidenin ardindan hoscakalin deyin onlarda size iyiginler desin...
biliyorum bliyorum 3 tane abimde ögretmen ama stres yok en azından cumartesi pazarın var bekar hemşire olunca günlerin senin için pek bir anlamı olmuyor .Allah yardmcmz olsunŞu an yaşın küçük ve mesleğinde yeni olduğun için böyle düşünüyorsun. Öğretmenliği bir kurtarıcı gibi görme. İnan her iş zor her iş ayrı sabır gerektiriyor. Bunu bir öğretmen olarak söylüyorum.
Bu işin özelliği bu, ben de bazen mesleğimi seçtiğime çok pişman oluyorum :) sonra geçiyo ama. Hele bir de bi hasta ya da hasta yakını elinize sağlık dedi mi tüm yorgunluğum geçiyor. İyi tarafından bak, çok genç yaşta iyi bir mesleğe sahipsin, ilerde yükselme şansın var kendini geliştirirsen, insanlara yardım etmenin manevi tatmini çok yüksek. Evet hasta yakınları bazen gerçekten kötü olabiliyorlar, senin elinden geleni yapmışken bile. Ama biraz kendi hatalarımızı görürsek onun da önüne geçebiliriz. Hasta yakınlarına biraz daha güler yüzlü davranmak herşeyi değiştiriyor emin ol. İyi nöbetler :)kesinlikle haklısınız ne güzel demişssnz ya saglıkçının halindne yine saglıkçi anlıyor ya :)vazgecmek stemiyorum seviyorum aslında beni üzen hasta yakınları yoksa ben cocuklarımızı seviyorum minnacıklar onlar daha . yogun bakkım dedgnz mantıklı aslında ama pek elimde olan bişey degil bu yani söylesemde yapacaklarnı sanmıyorum birde iş arkadslrımı seviyorum yeniden ortama alışma sıkıntısı falan .
Ya da bide öncesi var öğretmenliğin. Millet kolay sanıyor. Önce atanalım da veliler,idare falan bir kenarda dursun :)O değil de herkes kolay meslek olarak da öğretmenliği görüyor. İşiniz mi zor eh o zaman öğretmenliğe geçiş yapın, hiç bir şey mi olamadınız e o zaman öğretmen oluverin. Şu bakış açısına uyuz olduğum kadar uyuz olduğum başka bir şey yok.
Tabi canım öğretmenliği de fanus içinde yapıyorsunuz ya zaten, veliler olmayacak, idareden kimse karışmayacak o kadar kolay olacak ki sormayın gitsin!
Bu dünyada kolay diye bir şey yok, şunu herkes bir anlasa bir rahat nefes alacağız zaten. Toplumsal roller,statüler falan hepsi zor, iyi yanları da var kötü yanları da. Zorluğu sabitken bu statülerin gerisi senin işini ne kadar sevdiğine bakıyor. Sevmiyorsan oturur ağlarsın, isyan edersin.
Ek olarak biri bir iş yaparken teşvike 7-11 yaşları arasında ihtiyaç duyar. Yıldızlı peki almak, çeşitli pekiştireçler bu dönemde önemlidir başarı için. Fakat 18 yaşında birinin buna ihtiyaç duyması garip. Kimse mesleğini yapıyorsun diye aferin demez sana artık, çünkü sen kendini içten motive edebilir hale gelmişsindir artık, dışsal faktörlere ihtiyacın yoktur. Yani herkes harikasın, sağ ol falan demeyebilir, ha dese iyi olur ama demeyebilir işte. Senin iş ahlakın birinin 2 kuru lafına bakıyorsa yandı gülüm keten helva!
Ha tehdit olayına gelirsek hoş değil, bunun bir yaptırımı bir şeyi vardır prosedürleri bilmiyorum. Fakat bu sadece sağlık çalışanlarına has bir durum değil. Her kurumda taşkın insanlara rastlayabiliyoruz. Ülkece saygısız olduğumuzdan ve hukukun caydırıcı cezalar belirlememesinden ileri gelen bir durum bu.
İkinci sınıftayım öğretmenlik okuyorum. Atanmayı bırak bölümümü kazanmam bile kolay olmadı ya. Okumasına hiç girmiyorum hele, millet gezip tozarak üniversite okuyor, ben de ne kadar çabalasam az geliyor. Final dönemi yeni bitti, elimde yüzümde yaralar çıktı yemin ediyorum. 2 sene daha çekeceğim bunu böylece.Ya da bide öncesi var öğretmenliğin. Millet kolay sanıyor. Önce atanalım da veliler,idare falan bir kenarda dursun :)
Ben öncesi derken atanma kısmına kadar geri gitmişim. Hala okuduğunu bilemedim. Bir de o kısım var tabi. Ben atlattığım için unuttum. Allah kolaylık versin canım.İkinci sınıftayım öğretmenlik okuyorum. Atanmayı bırak bölümümü kazanmam bile kolay olmadı ya. Okumasına hiç girmiyorum hele, millet gezip tozarak üniversite okuyor, ben de ne kadar çabalasam az geliyor. Final dönemi yeni bitti, elimde yüzümde yaralar çıktı yemin ediyorum. 2 sene daha çekeceğim bunu böylece.
Off hele bir de atanma kabusu var sorma gitsin. Atandıktan sonrası tamamen karanlık zaten onu düşünemedim bile dediğin gibi.
dostum bi dur ya bu ne saldırıya gecmişssn bir tek ögretmn olmayı istdgm için mi bunca söz sartlarını emin olun sizdne daha iyi biliyorum 4 yıl atanamayn ablam vardı benim ama şu an kendiside cok rahat oldgnu söylüyor bunu neden kabul etmiyorsnz .ben kimseden afern beklemiyorum insalık bekliyorm dogal olarak ama yanlış yerde bekliyrm bu kadar çarptmaya gerek yoktu ögretmn düşmanı gibi oldum sadece hayalimdekini söyledm bu ne şiddet bu celal !O değil de herkes kolay meslek olarak da öğretmenliği görüyor. İşiniz mi zor eh o zaman öğretmenliğe geçiş yapın, hiç bir şey mi olamadınız e o zaman öğretmen oluverin. Şu bakış açısına uyuz olduğum kadar uyuz olduğum başka bir şey yok.
Tabi canım öğretmenliği de fanus içinde yapıyorsunuz ya zaten, veliler olmayacak, idareden kimse karışmayacak o kadar kolay olacak ki sormayın gitsin!
Bu dünyada kolay diye bir şey yok, şunu herkes bir anlasa bir rahat nefes alacağız zaten. Toplumsal roller,statüler falan hepsi zor, iyi yanları da var kötü yanları da. Zorluğu sabitken bu statülerin gerisi senin işini ne kadar sevdiğine bakıyor. Sevmiyorsan oturur ağlarsın, isyan edersin.
Ek olarak biri bir iş yaparken teşvike 7-11 yaşları arasında ihtiyaç duyar. Yıldızlı peki almak, çeşitli pekiştireçler bu dönemde önemlidir başarı için. Fakat 18 yaşında birinin buna ihtiyaç duyması garip. Kimse mesleğini yapıyorsun diye aferin demez sana artık, çünkü sen kendini içten motive edebilir hale gelmişsindir artık, dışsal faktörlere ihtiyacın yoktur. Yani herkes harikasın, sağ ol falan demeyebilir, ha dese iyi olur ama demeyebilir işte. Senin iş ahlakın birinin 2 kuru lafına bakıyorsa yandı gülüm keten helva!
Ha tehdit olayına gelirsek hoş değil, bunun bir yaptırımı bir şeyi vardır prosedürleri bilmiyorum. Fakat bu sadece sağlık çalışanlarına has bir durum değil. Her kurumda taşkın insanlara rastlayabiliyoruz. Ülkece saygısız olduğumuzdan ve hukukun caydırıcı cezalar belirlememesinden ileri gelen bir durum bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?