- 11 Aralık 2014
- 506
- 487
- 23
- 28
- Konu Sahibi Hopefulnursee
-
tabi ki öyle dedgnz gibi benim yasım küçük diye belki böyle düşünyrm mesekla yıllarddr yapan ablalar var alımş hiç takmıyor kmseyi gecicek inşlhh .ama . ögretmnlk zor biliyorum not dönemi sınav dönemi 40 cocukla ugrasmak sesin kısılıyr konusmaktan ama işte kendi işini yapıyosn saat 3 olunca bes olnca cekip gidiyosn elinin altında cocuga yanlışlkla verirsn öldrecgn ilaç yok stres yok benm demek istedgm buuBir hasta yakınının densiz lafına bakıp mesleğinden soğuma. İnsanlarla uğraşılan her işte o sıkıntı olacaktır. Hele ki öğretmenliği hiç kurtarıcı olarak görme. Sen hastayla uğrasıyorsun onun sana ekstra sıkıntısı olmaz biz öğrencilerle uğrasıyoruz her türü var. Çok akıllı zeki sevimli öğrencilerim de var ama sorunlu problemli öğrenciler de var. Hele artık günümüzde bu tarz öğrenciler çok fazla ve uğraşmak zorundasın. Bu da yetmez veliler gelir onlarla uğraşırsın. Yani senin meslekte karşılaştığının çok fazlasını öğretmenlikte biz görüyoruz. Ha şu var olacaktır sonuçta insanlarla uğrasıyorsun illaki arada öyle olacak sabır göstermek gerek. İşini yapacaksın başkasının laflarıyla doğru bildiginden uzaklaşmayacaksın. Hemşirelik bulunduğun yer arkadaşların iyi gerisini boşver işini yap geç. Nöbetler vs bunlara alışırsın daha yaşın kücük. Her mesleğin kendine göre zorlukları olacaktır bi bankacı mesela gece geç saatlere kadar mesaiye kalıyorlar ya da marketlerde mağazalarda calısanlar gün boyu ayakta olacak yani ekmek parası sonuçta. Mesleğin güzel bence devam ettir.
sanki saglıkta çok mu atama var 82 yle zar zor atanıyoruz neden beni anlamıyorsnz çocuklara sevgi göstemdgmi nerden cıkardnz ya iyi okuyun yada yazmayın sizin gibiler daha da sinr ediyor beni benim derdim aile yakınları büyük insnlar yoksa emin olun annelernden daha cok düşüyoruz üstlerne .özen göstermezmşm bu ne demek ya
herkes soru soruyor
hepsi kendi çpcuklarını düşünüyor
ben hepsinne bakıyorum çok zor artık sabahın nurunda kadının tekinden resmen tehdit aldm bana dışarda görüşürz dedi resmen bu meslek böyle mi
o kadar kahrını çektik simdi taburcu oldu giderken bi elinize saglık bile demediler ?.insanlarla yüz göz olmak zorunda olan bir meslek seçtigm için pişmanım zaten bir insan 14 yaşında ne kadar mantıklı meslegni secebilir ki?inşlallh az hastalı bolm huzurlu bir yere atanırım :)içimi dökmek istedim tesekkür ederim okudugunuz için :)
Ben kimseye saldırmadım bu birincisi. İkincisi mesleğin içinde olmadan acaba mensuplarından nasıl daha iyi bilebilirsiniz? Üçüncüsü nasıl rahat öğretmen olunabileceğini size uzun uzun anlatmak isterdim ama vaktim yok. Ek olarak insanlık beklemek herkesin hakkı fakat dünya çıldırmışçasına dönüyor, oraya gelenlerin hepsi hasta ve hasta yakını. Dolayısı ile sağlıklı bir psikolojileri yok, bu yüzden asık suratlı olabilirler. Size teşekkür etmeyebilirler ama iş kişisel alanınıza hakarete gelirse o zaman haklısınız işte. Gergin ortamlarda çalışmak zordur, bir keresinde call centerda çalışmıştım kısa bir süre. Orasını da hep sorunu olan insanlar arıyordu biliyor musunuz? Bu yüzden herkes işinin en kısa sürede görülmesini ve telefonu kapatmayı bekliyordu. Sizinki de öyle, bir an evvel çıkıp gitmek istiyorlar işte. Biraz da kişilik yapısı ile alakalı tabi, bazısı hasta da olsa nezaket kurallarından sapmayabilir fakat bu kişiler öyle azınlıktalar ki... Her neyse iyi günler size.dostum bi dur ya bu ne saldırıya gecmişssn bir tek ögretmn olmayı istdgm için mi bunca söz sartlarını emin olun sizdne daha iyi biliyorum 4 yıl atanamayn ablam vardı benim ama şu an kendiside cok rahat oldgnu söylüyor bunu neden kabul etmiyorsnz .ben kimseden afern beklemiyorum insalık bekliyorm dogal olarak ama yanlış yerde bekliyrm bu kadar çarptmaya gerek yoktu ögretmn düşmanı gibi oldum sadece hayalimdekini söyledm bu ne şiddet bu celal !
Saglikci değilim ama Saglikci yakimlarim var akrabalarim Kuzenlerim var hemşire inan senin yaşadığın sıkıntıyı her Saglikci yaşar nöbet vs düşün kuzeninin düğünü var ama sana nöbet çıkmış gidemezsin. Bu arada artık hemşire yardimci oluyorsunuz galiba o unvan gelmiş üniversite düşünmüyor musun? Saglikcilarda öğretmen oluyor ayrıca sağlık meleklerde yapıyorlar.kesinlikle haklısınız ne güzel demişssnz ya saglıkçının halindne yine saglıkçi anlıyor ya :)vazgecmek stemiyorum seviyorum aslında beni üzen hasta yakınları yoksa ben cocuklarımızı seviyorum minnacıklar onlar daha . yogun bakkım dedgnz mantıklı aslında ama pek elimde olan bişey degil bu yani söylesemde yapacaklarnı sanmıyorum birde iş arkadslrımı seviyorum yeniden ortama alışma sıkıntısı falan .
yok ben mezun oldgm için yardımcı olmuyorum. üniverte calısrken okuyamam çalışmkta zorundayım şu an .Saglikci değilim ama Saglikci yakimlarim var akrabalarim Kuzenlerim var hemşire inan senin yaşadığın sıkıntıyı her Saglikci yaşar nöbet vs düşün kuzeninin düğünü var ama sana nöbet çıkmış gidemezsin. Bu arada artık hemşire yardimci oluyorsunuz galiba o unvan gelmiş üniversite düşünmüyor musun? Saglikcilarda öğretmen oluyor ayrıca sağlık meleklerde yapıyorlar.
hee onların psikolojisi bozuk ama hemşire her an gülmeli ailesi yok derdi hasta annesi yok biz makinayız zaten biz hep vermeliyiz her daim robotuz zaten evett hı hıı hasta cocugumu bırakıp gelp diger cocuklara bakarım ben sorun degil sizede iyi günler hanımfendiBen kimseye saldırmadım bu birincisi. İkincisi mesleğin içinde olmadan acaba mensuplarından nasıl daha iyi bilebilirsiniz? Üçüncüsü nasıl rahat öğretmen olunabileceğini size uzun uzun anlatmak isterdim ama vaktim yok. Ek olarak insanlık beklemek herkesin hakkı fakat dünya çıldırmışçasına dönüyor, oraya gelenlerin hepsi hasta ve hasta yakını. Dolayısı ile sağlıklı bir psikolojileri yok, bu yüzden asık suratlı olabilirler. Size teşekkür etmeyebilirler ama iş kişisel alanınıza hakarete gelirse o zaman haklısınız işte. Gergin ortamlarda çalışmak zordur, bir keresinde call centerda çalışmıştım kısa bir süre. Orasını da hep sorunu olan insanlar arıyordu biliyor musunuz? Bu yüzden herkes işinin en kısa sürede görülmesini ve telefonu kapatmayı bekliyordu. Sizinki de öyle, bir an evvel çıkıp gitmek istiyorlar işte. Biraz da kişilik yapısı ile alakalı tabi, bazısı hasta da olsa nezaket kurallarından sapmayabilir fakat bu kişiler öyle azınlıktalar ki... Her neyse iyi günler size.
aynenn öyle bu mantıklı yorumunuz için tesekkr ederimm .Evet zor. Hastaların bin bir türlü kaprisinin birincil muhattabısın. Ne yapsan beğenilmeyecek, doğru yapsan da hep altında bir yanlış aranacak. Son nöbetimde özverili bir hemşire ağlıyordu. Hastalık hastası bir hasta evhamları ile servisi birbirine katmıştı. Görenler de ciddi bir sorunu var sanıp hemşireyi ayıplıyorlardı.
Bu abartılı şikayetler hep sürüp gidecek. Orada profesyonel bir sağlık çalışanı değil, vatandaş tarafından 7-24 azarlanabilir bir emir eri gibi algılanacaksınız. Ne yazık ki siyasi yönlendirme bu şekilde sürerken daha iyimser olamıyorum.
Ya bu saygısızlıklara karşı duyarsızlaşın, ya da öğretmenlik gibi başka bir yolu deneyin. Bence öğretmenlik için çabalamaya değer. En azından gece yatağınızda uyursunuz. Resmi tatiller sizin olur.
AÖF den sağlık yönetimi oku.4 yillikyok ben mezun oldgm için yardımcı olmuyorum. üniverte calısrken okuyamam çalışmkta zorundayım şu an .
Off off yazdıklarınızdaki mantıksızlıkları söylememe bile gerek yok inanın. Kimse kafanıza silah dayamadı oradaki HASTA ÇOCUKLARA bakın diye bunda bir anlaşalım. Bakmak istemiyorsanız hemşirelik yapmayın madem! Size sürekli gülün diyen yok zaten, bunu ifade ettiğim satırları gösterin desem gösteremezsiniz bile. Bana ne sizin derdinizden baba borcum mu var da sizi ikna edeyim, konu açmışsınız şurada fikrimizi söylüyoruz. Katlanamıyorsanız okumayın ve de konu açmayın o halde. Herkesin ailesi var, doktorların da var mesela biliyor musunuz ne ilginç değil mi? Herkes evde anne babayken, iş yerinde öğretmen, doktor, hemşire, mühendis oluyor Allah Allah! Hep tek boyutlu olsaydık keşke vah vah. Ama değiliz işte, bir yandan birinin sevgilisi, birinin kızı, birinin arkadaşı, birinin hemşiresi oluyoruz. Bunlarla baş etmeyi öğrenin artık ya. Kendi yazdıklarınızı ertesi gün bir okuyun bence, belki fikriniz değişir, umarım.hee onların psikolojisi bozuk ama hemşire her an gülmeli ailesi yok derdi hasta annesi yok biz makinayız zaten biz hep vermeliyiz her daim robotuz zaten evett hı hıı hasta cocugumu bırakıp gelp diger cocuklara bakarım ben sorun degil sizede iyi günler hanımfendi
sizde anlamama sıkıntsı mı varr hemşirelgi seviyorum diyorum ne uzatıyosnz yahu sizde cevaplrma katlanamıyorsanz cevap yazmayınnn.siz bi yaaz<dklrnzdki iticiligi görün sonra yazın kendylesorunlu bayan !Off off yazdıklarınızdaki mantıksızlıkları söylememe bile gerek yok inanın. Kimse kafanıza silah dayamadı oradaki HASTA ÇOCUKLARA bakın diye bunda bir anlaşalım. Bakmak istemiyorsanız hemşirelik yapmayın madem! Size sürekli gülün diyen yok zaten, bunu ifade ettiğim satırları gösterin desem gösteremezsiniz bile. Bana ne sizin derdinizden baba borcum mu var da sizi ikna edeyim, konu açmışsınız şurada fikrimizi söylüyoruz. Katlanamıyorsanız okumayın ve de konu açmayın o halde. Herkesin ailesi var, doktorların da var mesela biliyor musunuz ne ilginç değil mi? Herkes evde anne babayken, iş yerinde öğretmen, doktor, hemşire, mühendis oluyor Allah Allah! Hep tek boyutlu olsaydık keşke vah vah. Ama değiliz işte, bir yandan birinin sevgilisi, birinin kızı, birinin arkadaşı, birinin hemşiresi oluyoruz. Bunlarla baş etmeyi öğrenin artık ya. Kendi yazdıklarınızı ertesi gün bir okuyun bence, belki fikriniz değişir, umarım.
Ah siz ne kadar da sorunsuzsunuz sormayın gitsin. Bana ettiğiniz hakaretlerden belli.sizde anlamama sıkıntsı mı varr hemşirelgi seviyorum diyorum ne uzatıyosnz yahu sizde cevaplrma katlanamıyorsanz cevap yazmayınnn.siz bi yaaz<dklrnzdki iticiligi görün sonra yazın kendylesorunlu bayan !
yaş 18 anlatılan sanki yaş 50.selam.. ben 18 yaşında hastane koridorlarında bir hemşire şu satırlarımı nöbetteyken yazıyorum artık yoruldum galiba fedekarlıktan insanlara çok güleryüz gösterince tepeme çıkıyorlar bana senli benli kızz gibi ithamlarda bulunuyorlar suratımı assam ters cevap versem asık suratn oluyorum üstüme geliyorlar herkes soru soruyor hepsi kendi çpcuklarını düşünüyor ben hepsinne bakıyorum çok zor artık sabahın nurunda kadının tekinden resmen tehdit aldm bana dışarda görüşürz dedi resmen bu meslek böyle mi yahuu ?oturup birherkes neden bu kadar anlayışssız bugün annmler ablamlar herkes buluşucak abimin sevgilisnin ailesyle tanısıcaklar ama ben nöbet dolayısyla gidemiyorum agladım hep böyle güzel günleri kaçırıcakmıyımmesela az önce yasanan olay çocuk 20 gündğür bizde yatıyordu o kadar kahrını çektik simdi taburcu oldu giderken bi elinize saglık bile demediler ?siz siz olun çocuklarınızı falan hemşire yapmayın..onlarıd anlamak istiyorum ama tuhaflar belki yasadıgm şehir dolayısyla böyledr ygsye girip ögretmnlk secmek istiyorum sıfır matematkle hayal işte . bir de okul var tabi bütler var kpss varr...insanlarla yüz göz olmak zorunda olan bir meslek seçtigm için pişmanım zaten bir insan 14 yaşında ne kadar mantıklı meslegni secebilir ki?inşlallh az hastalı bolm huzurlu bir yere atanırım :)içimi dökmek istedim tesekkür ederim okudugunuz için :)
evet evettt cook haklısınızz her meslegn sıkıtnısı var biliyorum ben meslegmi seviyorum .atanamamak bizdede problem kadrolu hemşrden fazla calısyrm ama o benden 2 kat maaş alıyor atanmak gerek . inşlkk sizde atanıp kurtulursnzz insalhhbende 27 yasında atanamayan bır ogretmen olarak hastahanelere gıttıgımde gordugum 17-18 yasında meslegıne baslamıs parasını kazanan hemşireleri görünce keske bunu secseydım 9-10 yıldır maasım olurdu paramı kazanırdım diyorum..
her meslegın kendınce zorlukları var.. ben gece nöbetlerinin ilerde ailem oldugunda yasamımı zorlayacagını dusunerek bana uygun olmadıgını dusunmustum tıp ı da sureklı hastalarla bı odada aksam etmek zor gelır dıye dusunerek elemıstım mesela.. bunlara gore dusunup ılerkı hayatınıza olan uygunluguna gore karar verın bence..
saglıkla ılgılı bır sıkıntı yasarken gelmıs aıle gıderken tesekkur etmemıs.. etse güzel olurdu.. aynı sekılde yıllarca kahrını cektıgın evde zaptedemedıgı cocugunu nerden nereye goturdugunu bıldıgı halde uzun vadedekı emegını gormeyen bı tesekkuru çok goren ustelık senın ısını sana ogreten sureklı elestıren veliler var masela.. sızın bahsettıgınız sey bır anlık dalgınlıkla cıkıs sırasında unutmak.. benım anlattıgım yıllarca emegını gormeyen nankörlük..
üstelik bu isten zaten bır karsılık alıyoruz (maas) . bazıları emeğimizi gorevımız olarak görüyor düz mantık kabaca yaklasıyor.. oysa ınsan olmanın nezaketıdır o cümleler ..
evde bırıne bakamadıkları kadar sız bır cok kısıye baktıgınızdan bahsetmıssınız ogretmenlıgınde bır farkı yok.. evde anası babası 1 tanesıne hakım olamaz sorsan bırsuru sıkayet sıralar bız 30 40 tanesıne aynı anda hakım olmayı bırak ustune bırde kazanımlar verıyoruz...
hakkıyla yapınca kolay ıs yok.. her meslegın kendınce ayrı ayrı avantaj ve dezavantajları var.. ben unıversıteye gıttıgımde 20 yasındaydım.. yasın daha cok kucuk bak ne guzel bır ımkan paranı kazanmaya baslamıssın meslegının özel sektörde alımı çok çok ıyı... gıttıgın sehırde ıs bulursun. baska bır bolum denemek ıstersen kazan gıt hem okuyup hem calısabılırsın.. bır cok fırsatın var hastahane ortamının sana uygun olmadıgını dusunuyorsan elınde ıkıncı bır ımkanın olur bır bolum sahıbı daha olursun. bak 3 yıldır kpss beklıyorum bır hesapladımda 4 yıl egıtım fakultesı 2 yıl da acıktan saglık bolumu okudum 3 yıldır kpss ıle kafam mesgul 9 yıl ettı tamı tamına... sımdı tıp okusaydım dıyorum yapamam sandım ama yaparmısım dıyorum ve 30 uma 3 yıl kaldı :) senınde yapabıldıgıne ınandıgın bır meslek varsa sansını dene derım :)
senin ismin kendne hakaret ben ne yapabilrm ??Ah siz ne kadar da sorunsuzsunuz sormayın gitsin. Bana ettiğiniz hakaretlerden belli.
Ah seninki de iyimserlik timsali olmalıydı fakat ne yazık ki tam tersisenin ismin kendne hakaret ben ne yapabilrm ??
kimse isyan cekmiyor içim sıkıldı yazdm senin yargılamayyaş 18 anlatılan sanki yaş 50.
Hemsirelige devam etmek zorunda degilsin. Gir tekrar sinava. Ne bu isyan yahu. Millet 40ında bile diploma aliyor.
isyan etmyorum kazandgm paraya cok şükür burda içim döküp rahatlamak istedm yargılmaya hakkın yok senin .burası bır derdim var yazı yazıp rahatlama yeri tatliş cümleler beklemeyinyaş 18 anlatılan sanki yaş 50.
Hemsirelige devam etmek zorunda degilsin. Gir tekrar sinava. Ne bu isyan yahu. Millet 40ında bile diploma aliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?