bir hemşire..mesele içimi dökmek

arkadaşım da hemşireydi, yoğunbakım hemşiresi.
çok daha kötülerini anlattı. lakin mesleği sevince ne kadar meslekten soğutan hareketler olsa da bir şekilde alışıyor diye düşünüyorum.
ayrıca çok fedakarlık isteyen bir iş oldugu doğru. doktorların kaprisini çek hastaların kahrını çek. sana göre değilse bırak.

yapmıyayım sevmiyorum demekle olmuyor işte mecburum ki yapıyorum .hepsine yetiyorum zaten hemşire zaten fedekar benm istedgm biraz anlayış . meslegmi seviyorum ama çok yoruluyorum demek istedgm bu.
anlayış beklemekte çok haklısın ama anne olunca sen de göreceksin ki insanın evladı hasta olunca gözü bişey görmüyor bu sana saygısızlık yapılabileceği anlamına da gelmiyor ama işte olabiliyor.bence çocuk servisi diğer servislerden daha zor zaten. o yüzden belki başka bir bölüme geçmek istediğini idare yada her nereye ise başvuruda bulunmalısın.kaçırdığın zamanlara gelince de bence kaybettiklerini değil kazandıklarını düşün.yaptığın iş çok kutsal.hayat kurtarıyorsun ve insanlar her ne kadar kıymet bilmeseler de sen akşam olunca başını yastığa vicdanın rahat koyuyorsun.bence işini sevmeye ve insanları anlamaya çalış.o zaman yaptıkları kabalıkları belki görmezden gelebilirsin.

İyi de her meslek insanlarla muhattap olmayı gerektirir.Ve insanlardan daima kibar olmasını bekleyemezsiniz.
Keşke kişiliğinizi biraz daha buna hazırlasaydınız.7/24 pozitif olun,gülün demiyorum ama orası hastane,insanlar türlü türlü sebeplerden geliyor.

Ben de hemşireyim.Hep böyle olacak,bütün özel günleri kaçıracaksın.İzne dahi çıkarken arkadaşlarınla sorun yaşayacaksın,birileri rapor aldığında evinden çağırılacaksın.Hemen hemen hiçbir aileden takdir görmeyeceksin.Çook çok yorularak çalışacaksın,gün aşırı nöbetlere belki de gün aşırı 24lere gideceksin. Tam 24 saat hastaneden çıkmadan yaşayacaksın hem de ayda 7 8 belki de 10 kez. Hasta olmana dahi izin verilmeyecek.Daha çok sayarım da boşver.Bu emeklerinin karışılığında ise 3 kuruş maaş alacaksın,bir de çoğu insandan maaşını ben karşılıyorum lafını duyacaksın.. Hayatta yapılabilecek en zor en kötü mesleklerden bir tanesi. 5 senede sanki 20 yıl yaşlandım.Bırakacağım günü iple çekiyorum.Sağlık sektörü çok kötü çoluğunuzu çocuğunuzu asla sağlık birimlerine sokmayın çok pişman olursunuz.

Bu sadece hemsirelikte boyle degil emin olun.
Guzel ulkemiz Turkiye'de kimsenin kimseye saygisi olmadigi icin mesleklere de saygi yok.
Dusunun ki karsinizdaki insan sadece insan oldugunuz icin size saygi duymali zaten ama yok!
İnsanla muhatap olan her meslek kolu ayni sancilari cekiyor.
Ogretmen olsaniz da bu degismeyecek!
Bu durumdan sikayet eden biz bile karsi tarafa gecince ayni kabaliklari yapabiliyoruz.
Bence toplum olarak saygi sorunumuz var; trafikte, otobuste, kuyrukta, hastanede, okulda, evde, markette.. Her yerde kavga ediyoruz, her yerde saygisiziz!

Herhangi bir duygu alışverişi istemiyorsanız kazan dairesi sorumlusu olabilirsiniz mesela. Ya da ... düşünüyorum da bu alışverişin olmadığı hiçbir meslek yok. Siz bence hiç çalışmayın.
peki o zaman kazancık senle işe baslıyalım . sizin gibi dengesz insanlar yüzünden böyleyz işte

peki o zaman kazancık senle işe baslıyalım . sizin gibi dengesz insanlar yüzünden böyleyz işte
Siz söylenene hakaretle mi cevap verirsiniz? İnsanlara tahammülü öğrenecirsiniz umarım. "Dengesiz" falan hiç yakışmadı. Benim sizden büyük öğrencilerim var. Şükür ki herkes üniversite okuyamiyor.

Hemşireysen hatta sağlık sektöründe çalışıyorsan bu düzen böyle malesef. Hemşireyim 3 yıldır çalışıyorum ve daha evimde geçirdiğim güzel bir bayramım olmadı. Aslada olmayacak. Çünkü hastaneler özel günlerde,resmi tatillerde kapanabilen kurumlar değil. Daha çok yenisin, sabırsızsın. Bir süre sonra sadece işini yapmayı insanlardan çok fazla şeyler beklememeyi öğreniyorsun. Ben acil hemşiresiyim ve görmediğim saygısızlık kalmadı. İnsanlar saygısız,kaba,halden anlamaz ve benciller. Kendi ateşinin karşısındaki adamın kalbinin durmasından daha önemli olduğunu söylicek kadar da vicdansızlar. Sen işini en güzel şekilde yap. Bırak onlar olduğun gibi kalsınlar. Bu arada hastane bir avm değil. Bizde avm çalışanı değiliz. Sürekli gülmek gibi bir zorunluluğun yok ve insanız olamazda. Bizimde kendi dertlerimiz,sorunlarımız,sıkıntılarımız oluyor. Önemli olan işini layıkıyla yapmak ve ciddiye almak. Herkeside aynı kategoride değerlendirme. 20 kişi kötü çıkar içinden biri gelir tatlı dille konuşur teşekkür eder tüm güne bedel olur. Umarım tüm bu düşüncelerden kurtulursun. Yoksa hayatın çok zorlaşır...

Sevgili meslektaşm. Daha meslekte yenisini belli. Bunların seni yildirmasina müsade etme. Ben izmir in en yoğun en pis hastanesinde çalışıyorum acilde. Ve inan geçen nobetim de bi erkek hasta tarafından beyaz kod verilecek bi durum yaşadım . Bildiğin hakaret ve tehdit aldım. Konu ise sadece kayıt yaptırmadan işlemini yapamayacağımı söylemem di. Alkol uyuşturucu bagumlilarinin çoğunlukla geldiği bi göğüs hastalıkları Hastanesindeyim. Sana tek soylecegim tavsiye Şansın şu ki çocuklarla uğraşıyor sun ven yetişkin ca li ve sınıri bozuk insanlarla. Sole düşün o oraya geldoginde ilk seninle muhattap oluyor ve senden ilgi bekliyor. Ama senin gördüğün belki 100.cu hasta empati kurarak işin içinden anca çıkıyorum ben . Yapacak çok bişe yok . Bende sıkıldım ama en kutsal meslek diyebilirim. ..

Yani insanlarımız biliyorsunuz ki genel olarak kaba saba ve saygısız. Hemşirelere de çok kötü davranılıyor. Siz de insansınız çileden çıkmakta haklısınız tabi. Umarım sağlık çalışanlarının çalışma şartları yakında düzelir.

Hemşire bir arkadaşım var mesleğini sevmiyor sizin gibi. 3. girişinde yerleşti üniversiteye şuan birlikte hukuk okuyoruz. Bazen ben de gidiyorum onunla nöbetlere ders çalışıyoruz :) Hem okuyup hem de çalışmak zor elbette ama mutluluğunu görebiliyorum.

Siz de sevmiyorsanız işinizi değiştirin derim.

Saglik calisinlarinin şartları hafiften eskiye gpre iyi. Geçenlerde göğüs cerrahimız uyuşturucu kullanıp altına Afedersiniz sicip gelen bi hayat kadınının yanındaki erkekten şiddet gördü. Kadınin kaburga kırığı vardı doktora düştüğünü söyledi fakat yanındaki ne olduğu belirsiz adam tarafından merdivene atılıp parası gasp edilmiş. Disari sigara içmek için çıktığında birine anlatırken tasadufn duydum. Doktorumuz beyaz kod verdi ve adam olay direk savcılığa intikal ettiği için hapis cezası alacak. Kıyamam o polisler o gün tam 4 adlı vaka ile ugrastik allah onların da bizimde yardımcımız olsun. Kadına damar yolu takmadik bile çünkü bize essek siniz siz diye hakaret edip kollarimizi sikiyordu. Kafası iyi değildi çünkü bonz... denen hattan içmiş. Biz bole inslalarla uğraşıyoruz .. mafya hesaplaması geliyor adam ateşli silah yaralanması hastaneye ex geliyor ama hastayı yasatmazsak bizi kursunlucaklarini söylüyorlar. Düşünün rabbime emanetiz. .. hakaret ve şiddete ceza geldi ama nasıl uygulanıyor orası tartışma konusu..

Canım üniversite hemşirelik son sınıf öğrencisi olarak söylüyorum, yol yakınken dön. Bölümü çok severek ve isteyerek tercih ettim, nöbet vs tüm zorluklarını da biliyordum. Ama o ortama girmeden maalesef bazı şeylerin farkına varılmıyor. Herkes kolay atanmandan hemen iş bulmandan bahseder ama yaşadığın zorluklar ya da psikolojin kimsenin umrunda olmaz. Şahsen ben akademik alanda birşeyler yapmayı düşünüyorum. Sana da üniversite (mümkünse başka bir bölüm) okumanı tavsiye ederim. Çünkü ömür boyu yapılabilecek bir meslek olduğunu düşünmüyorum.Maalesef maddi sorunlardan dolayı ben de KPSS ye hazırlanıyorum ve senin yaşadıklarını yaşayacağımın farkındayım. Ancak lisansüstü yapmayı düşünüyorum.

Buradaki arkadaş için bir şey soyleyemeyecegim, hem çok genç, hem Belli ki sevmediği işi yapmak zorunda ve daha basindayken bıkkınlık yaşıyor
Ama işini severen yapan ve isinde iyi olan sağlıkçıların da gördükleri muamele içler acısı.
Bende sağlık çalışanıyım ancak özel çalıştığım için bu muameleye uzağım, ancak sektöre yakınım.
Pek çok doktor arkadaşım darp edildi istenilen ilacı yazmadı, sınava uyuyakalan öğrenciye rapor vermedi diye.
Bir çok hemşire arkadaşım damar yolunu sen çocuğuma ilk seferde acamadin diye hakaretlere maruz kaldı.
Bi çok devlette çalışan sağlıkci 'senin maaşını ben vergilerimle veriyorum'diye yüzüne tüküren insanlarla muhatap.
Ben hayatımıza dönüp bakıp saygıyı bir şekilde sindirmeliyiz diye düşünüyorum. O sizin hastanız, canınızsa oradaki insanlarda birilerinin canı. Kimse ama onlar çok maaş alıyor demesin, uzman Dr, tıp kazanıp, 6 yıl okuyup, tus kazanıp, 5 yıl uzmanlık, 2 yıl sark hizmetinden sonra İstanbul da bir eğitim araştırma hastanesinde 3000-5000 arasına çalışıyor. Bu rakam mi çok?
Bu arada konumunu saygıyı haketmeyen yok mu? Tabiki var. İnsan sonuçta her yerde iyisi kötüsü. Ama kimse hakareti ve şiddeti haketmez.
Konusunu bulmuşken yazayim dedim. Kamu spotu gibi oldu :)

herişin zorluğu var ama seninki biraz yaştan kaynaklı .

sokakta sana çarpıp pardon demeyen ayağını kaldırım gibi çiğneyenlerle bu hastanedeki insanlar bir.

o yaşlarda bende çok ağladım sızladım. sonra sakinliğimle kaile almamamla çıkdırttım karşımdakileri.

senin yaşında olmak için herşeyini vericek okadar çok insan var ki.

yaşının kıymetşni bil

Kız sadece bunalmış yazmış ya bazı tepkiler cidden çok gereksiz. Bazı yazıları okuyorum insanlar içini dökmek için yazıyor, öyle yorumlar geliyorki yazan kişinin daha çok canı sıkılıyor.

Canım mesleğin gerçekten zor, bizim insanımız biraz öküzdür ve muhatap olmak zorunda kalıyorsun haklısın yani. Dönem dönem bıkkınlık yaşaman, bu şekilde düşünmen çok normal. Herkesin harcı değil bana kalırsa hemşire olmak. Ben yapamam mesela..

Ama bu yaşta kendi paranı kazanıyorsun ve mesleğin var çok şükür. Herşey gönlünce olur umarım :)

Su maaşını b3nim sayemde alıyorsun o kadar çok ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…