- 21 Temmuz 2015
- 6.687
- 6.069
- 198
- Konu Sahibi Hopefulnursee
-
anlayış beklemekte çok haklısın ama anne olunca sen de göreceksin ki insanın evladı hasta olunca gözü bişey görmüyor bu sana saygısızlık yapılabileceği anlamına da gelmiyor ama işte olabiliyor.bence çocuk servisi diğer servislerden daha zor zaten. o yüzden belki başka bir bölüme geçmek istediğini idare yada her nereye ise başvuruda bulunmalısın.kaçırdığın zamanlara gelince de bence kaybettiklerini değil kazandıklarını düşün.yaptığın iş çok kutsal.hayat kurtarıyorsun ve insanlar her ne kadar kıymet bilmeseler de sen akşam olunca başını yastığa vicdanın rahat koyuyorsun.bence işini sevmeye ve insanları anlamaya çalış.o zaman yaptıkları kabalıkları belki görmezden gelebilirsin.yapmıyayım sevmiyorum demekle olmuyor işte mecburum ki yapıyorum .hepsine yetiyorum zaten hemşire zaten fedekar benm istedgm biraz anlayış . meslegmi seviyorum ama çok yoruluyorum demek istedgm bu.
Ben de hemşireyim.Hep böyle olacak,bütün özel günleri kaçıracaksın.İzne dahi çıkarken arkadaşlarınla sorun yaşayacaksın,birileri rapor aldığında evinden çağırılacaksın.Hemen hemen hiçbir aileden takdir görmeyeceksin.Çook çok yorularak çalışacaksın,gün aşırı nöbetlere belki de gün aşırı 24lere gideceksin. Tam 24 saat hastaneden çıkmadan yaşayacaksın hem de ayda 7 8 belki de 10 kez. Hasta olmana dahi izin verilmeyecek.Daha çok sayarım da boşver.Bu emeklerinin karışılığında ise 3 kuruş maaş alacaksın,bir de çoğu insandan maaşını ben karşılıyorum lafını duyacaksın.. Hayatta yapılabilecek en zor en kötü mesleklerden bir tanesi. 5 senede sanki 20 yıl yaşlandım.Bırakacağım günü iple çekiyorum.Sağlık sektörü çok kötü çoluğunuzu çocuğunuzu asla sağlık birimlerine sokmayın çok pişman olursunuz.selam.. ben 18 yaşında hastane koridorlarında bir hemşire şu satırlarımı nöbetteyken yazıyorum artık yoruldum galiba fedekarlıktan insanlara çok güleryüz gösterince tepeme çıkıyorlar bana senli benli kızz gibi ithamlarda bulunuyorlar suratımı assam ters cevap versem asık suratn oluyorum üstüme geliyorlar herkes soru soruyor hepsi kendi çpcuklarını düşünüyor ben hepsinne bakıyorum çok zor artık sabahın nurunda kadının tekinden resmen tehdit aldm bana dışarda görüşürz dedi resmen bu meslek böyle mi yahuu ?oturup birherkes neden bu kadar anlayışssız bugün annmler ablamlar herkes buluşucak abimin sevgilisnin ailesyle tanısıcaklar ama ben nöbet dolayısyla gidemiyorum agladım hep böyle güzel günleri kaçırıcakmıyımmesela az önce yasanan olay çocuk 20 gündğür bizde yatıyordu o kadar kahrını çektik simdi taburcu oldu giderken bi elinize saglık bile demediler ?siz siz olun çocuklarınızı falan hemşire yapmayın..onlarıd anlamak istiyorum ama tuhaflar belki yasadıgm şehir dolayısyla böyledr ygsye girip ögretmnlk secmek istiyorum sıfır matematkle hayal işte . bir de okul var tabi bütler var kpss varr...insanlarla yüz göz olmak zorunda olan bir meslek seçtigm için pişmanım zaten bir insan 14 yaşında ne kadar mantıklı meslegni secebilir ki?inşlallh az hastalı bolm huzurlu bir yere atanırım :)içimi dökmek istedim tesekkür ederim okudugunuz için :)
Bu sadece hemsirelikte boyle degil emin olun.selam.. ben 18 yaşında hastane koridorlarında bir hemşire şu satırlarımı nöbetteyken yazıyorum artık yoruldum galiba fedekarlıktan insanlara çok güleryüz gösterince tepeme çıkıyorlar bana senli benli kızz gibi ithamlarda bulunuyorlar suratımı assam ters cevap versem asık suratn oluyorum üstüme geliyorlar herkes soru soruyor hepsi kendi çpcuklarını düşünüyor ben hepsinne bakıyorum çok zor artık sabahın nurunda kadının tekinden resmen tehdit aldm bana dışarda görüşürz dedi resmen bu meslek böyle mi yahuu ?oturup birherkes neden bu kadar anlayışssız bugün annmler ablamlar herkes buluşucak abimin sevgilisnin ailesyle tanısıcaklar ama ben nöbet dolayısyla gidemiyorum agladım hep böyle güzel günleri kaçırıcakmıyımmesela az önce yasanan olay çocuk 20 gündğür bizde yatıyordu o kadar kahrını çektik simdi taburcu oldu giderken bi elinize saglık bile demediler ?siz siz olun çocuklarınızı falan hemşire yapmayın..onlarıd anlamak istiyorum ama tuhaflar belki yasadıgm şehir dolayısyla böyledr ygsye girip ögretmnlk secmek istiyorum sıfır matematkle hayal işte . bir de okul var tabi bütler var kpss varr...insanlarla yüz göz olmak zorunda olan bir meslek seçtigm için pişmanım zaten bir insan 14 yaşında ne kadar mantıklı meslegni secebilir ki?inşlallh az hastalı bolm huzurlu bir yere atanırım :)içimi dökmek istedim tesekkür ederim okudugunuz için :)
amin kardesm sizdendeŞerefli güzel elbette zor meslek keşke daha iyi şartlarda çalışma imkanı verilse bütün bu mesleği yapan kardeşlerimden Rabbim razı olsun amin
Ben de hemşireyim.Hep böyle olacak,bütün özel günleri kaçıracaksın.İzne dahi çıkarken arkadaşlarınla sorun yaşayacaksın,birileri rapor aldığında evinden çağırılacaksın.Hemen hemen hiçbir aileden takdir görmeyeceksin.Çook çok yorularak çalışacaksın,gün aşırı nöbetlere belki de gün aşırı 24lere gideceksin. Tam 24 saat hastaneden çıkmadan yaşayacaksın hem de ayda 7 8 belki de 10 kez. Hasta olmana dahi izin verilmeyecek.Daha çok sayarım da boşver.Bu emeklerinin karışılığında ise 3 kuruş maaş alacaksın,bir de çoğu insandan maaşını ben karşılıyorum lafını duyacaksın.. Hayatta yapılabilecek en zor en kötü mesleklerden bir tanesi. 5 senede sanki 20 yıl yaşlandım.Bırakacağım günü iple çekiyorum.Sağlık sektörü çok kötü çoluğunuzu çocuğunuzu asla sağlık birimlerine sokmayın çok pişman olursunuz.
peki o zaman kazancık senle işe baslıyalım . sizin gibi dengesz insanlar yüzünden böyleyz işteHerhangi bir duygu alışverişi istemiyorsanız kazan dairesi sorumlusu olabilirsiniz mesela. Ya da ... düşünüyorum da bu alışverişin olmadığı hiçbir meslek yok. Siz bence hiç çalışmayın.
Siz söylenene hakaretle mi cevap verirsiniz? İnsanlara tahammülü öğrenecirsiniz umarım. "Dengesiz" falan hiç yakışmadı. Benim sizden büyük öğrencilerim var. Şükür ki herkes üniversite okuyamiyor.peki o zaman kazancık senle işe baslıyalım . sizin gibi dengesz insanlar yüzünden böyleyz işte
Sevgili meslektaşm. Daha meslekte yenisini belli. Bunların seni yildirmasina müsade etme. Ben izmir in en yoğun en pis hastanesinde çalışıyorum acilde. Ve inan geçen nobetim de bi erkek hasta tarafından beyaz kod verilecek bi durum yaşadım . Bildiğin hakaret ve tehdit aldım. Konu ise sadece kayıt yaptırmadan işlemini yapamayacağımı söylemem di. Alkol uyuşturucu bagumlilarinin çoğunlukla geldiği bi göğüs hastalıkları Hastanesindeyim. Sana tek soylecegim tavsiye Şansın şu ki çocuklarla uğraşıyor sun ven yetişkin ca li ve sınıri bozuk insanlarla. Sole düşün o oraya geldoginde ilk seninle muhattap oluyor ve senden ilgi bekliyor. Ama senin gördüğün belki 100.cu hasta empati kurarak işin içinden anca çıkıyorum ben . Yapacak çok bişe yok . Bende sıkıldım ama en kutsal meslek diyebilirim. ..selam.. ben 18 yaşında hastane koridorlarında bir hemşire şu satırlarımı nöbetteyken yazıyorum artık yoruldum galiba fedekarlıktan insanlara çok güleryüz gösterince tepeme çıkıyorlar bana senli benli kızz gibi ithamlarda bulunuyorlar suratımı assam ters cevap versem asık suratn oluyorum üstüme geliyorlar herkes soru soruyor hepsi kendi çpcuklarını düşünüyor ben hepsinne bakıyorum çok zor artık sabahın nurunda kadının tekinden resmen tehdit aldm bana dışarda görüşürz dedi resmen bu meslek böyle mi yahuu ?oturup birherkes neden bu kadar anlayışssız bugün annmler ablamlar herkes buluşucak abimin sevgilisnin ailesyle tanısıcaklar ama ben nöbet dolayısyla gidemiyorum agladım hep böyle güzel günleri kaçırıcakmıyımmesela az önce yasanan olay çocuk 20 gündğür bizde yatıyordu o kadar kahrını çektik simdi taburcu oldu giderken bi elinize saglık bile demediler ?siz siz olun çocuklarınızı falan hemşire yapmayın..onlarıd anlamak istiyorum ama tuhaflar belki yasadıgm şehir dolayısyla böyledr ygsye girip ögretmnlk secmek istiyorum sıfır matematkle hayal işte . bir de okul var tabi bütler var kpss varr...insanlarla yüz göz olmak zorunda olan bir meslek seçtigm için pişmanım zaten bir insan 14 yaşında ne kadar mantıklı meslegni secebilir ki?inşlallh az hastalı bolm huzurlu bir yere atanırım :)içimi dökmek istedim tesekkür ederim okudugunuz için :)
Su maaşını b3nim sayemde alıyorsun o kadar çok kiBuradaki arkadaş için bir şey soyleyemeyecegim, hem çok genç, hem Belli ki sevmediği işi yapmak zorunda ve daha basindayken bıkkınlık yaşıyor
Ama işini severen yapan ve isinde iyi olan sağlıkçıların da gördükleri muamele içler acısı.
Bende sağlık çalışanıyım ancak özel çalıştığım için bu muameleye uzağım, ancak sektöre yakınım.
Pek çok doktor arkadaşım darp edildi istenilen ilacı yazmadı, sınava uyuyakalan öğrenciye rapor vermedi diye.
Bir çok hemşire arkadaşım damar yolunu sen çocuğuma ilk seferde acamadin diye hakaretlere maruz kaldı.
Bi çok devlette çalışan sağlıkci 'senin maaşını ben vergilerimle veriyorum'diye yüzüne tüküren insanlarla muhatap.
Ben hayatımıza dönüp bakıp saygıyı bir şekilde sindirmeliyiz diye düşünüyorum. O sizin hastanız, canınızsa oradaki insanlarda birilerinin canı. Kimse ama onlar çok maaş alıyor demesin, uzman Dr, tıp kazanıp, 6 yıl okuyup, tus kazanıp, 5 yıl uzmanlık, 2 yıl sark hizmetinden sonra İstanbul da bir eğitim araştırma hastanesinde 3000-5000 arasına çalışıyor. Bu rakam mi çok?
Bu arada konumunu saygıyı haketmeyen yok mu? Tabiki var. İnsan sonuçta her yerde iyisi kötüsü. Ama kimse hakareti ve şiddeti haketmez.
Konusunu bulmuşken yazayim dedim. Kamu spotu gibi oldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?