Bir iletisim sorunu

Ben olsam şöyle bi açıklama yapardım bu şekilde gelmeye devam ederse bu sürelerde yani muhtemelen bi iki sene sonra biz kanlı bıçaklı olucaz ve evimize hiç gelemeyecek o yüzden iyiyken kötü olmayalım ve şu durumu çözelim, yani iyiyken kötü olur insan.

Herşeye rağmen gelirse hatır gönül için bişe yapmayın normal rutininiz neyse onu yapın, o sizin ev kurallarına uyum sağlasın, uzun sohbetler etmeyin güleryüzlü olun ama kısa konuşun,çocuğun durumuyla alakalı yakınmayın, müdahale edemesin,hoşlanmadığınız şeyi yaptırmayın/yapmayın. Bütün günü ortak alanda geçirmeyin odanızda da vakit geçirin vs vs. Onları torun babaanne yalnız bırakıp dışarı çıkın arada nefes alın.
Tesekkurler, beraber vakit gecirelim, bana hizmet edilsin vb beklentileri olan biri degildir, o nedenle bu tur sorunlarimiz yok neyseki :KK66: . Eminim su anda en cok torunuyla ve ogluyla vakit gecirmek istiyor onu da anliyorum.
Bence bunu eşinize o gelmeden ifade edin. Anneni seviyorum. Ama alıngan olduğu için bir şey diyemiyorum. Evimin kuralları ve çocuğumun eğitimine müdahale olduğu zaman da ben mutsuz oluyorum. Dengeyi sen sağla deyin. Hayatta ne olursa olsun -özellikle kv kp ilişkilerinde- ne hissediyorsan ne düşünüyorsan onu söylemek gerekiyor. O ağlıyor alınıyor diye kendinizden ödün vermeniz sürdürülebilir bir durum değil. Bir zaman sonra gelmesin istiyorsunuz baksanıza..
Evet sikinti burada, olay daha cok benim icimde durumun buyumesine sebep oluyor. Kendi basima olan iletisim cabalarim, istemedigim birseyi dile getirme cabam bir sekilde benim ozur dilememle sonuclaninca birseyler yapmam gerektigini dusundum. Kaba, saygisiz biri degilim ama cok duygusal da degilim, bir sekilde karsi tarafa kendi istegimi dile getirmem kirici geliyor. Gulerek takilarak vb degil de ciddi sekilde soyledigim icin olabilir. Ama genelde ufak tefek gulerek soylenebilecek seyleri zaten gozardi ediyorum. Onem verdigim birseyi de gulerek vb anlatmak bana ciddiyetsiz geliyor.
 
X