Bir insan bu kadar geniş olabilir mi ya öldüresim var

Arkadaşım ben Babasini bilmem ama bir evlat ne kadar sinirli olursa olsun,
bu lafları söylememeli Babası icin.

Sinirle yazılmış birkaç kelimeye takılıyorsunuz.Hepimiz bazen yapıyoruz bunu.

Terbiyesiz,ailesinin kıymetini bilmeyen bir çocuk babasının borçlarını ödemek için okumaktan vazgeçmez.Ne hali varsa görsün der çeker gider.

açıkçası yazdıklarını okurken seni kuzenim sandım o derece örtüşüyor olaylar benim dayım aynı bunalıma girmişti hergün pcye oturuyor oyun oynuyor diye evi geçindiren kuzenim delleniyordu hep kavga ediyorlardı agresif yaklaşmanın bi faydasını görmeyince üslubunu değiştirip makul bi biçimde derdini belirtince dayımı kendine getirdi faydasını gördü bizde destek olduk bi süre şimdi dayım daha az içiyor çalışmaya başladı geçti sonunda o günleri.herşey bi yana okula mutlaka devam etmelisin bunu unutma ona ihtiyacın olduğunu hissettir ağzından girip burnundan çıkarsan yola gelecektir umarım sevgiyle yaklaşın adama niye böyle olduğunu anlamaya çalışın gerisi gelecektir
hazırada alıştırmayın para vermeyin evde yokluk yaratın herşeyi ayağına getirirseniz adam alışır tabi yüzsüzleşir

Son düzenleme:

Ben önceden tam bir babacıydım ama o böyle benim yaptıklarımı çektiklerimi görmezden gelip bencillik yaptıkça uzaklaştım seviyorum tabiki bugün bişe olsa en çok bnim cnaım acıyacak ama sevgiyle yaklaşasım gelmiyor artık

önce sakin ve biraz da sabırlı ol ona anlat hissettiklerini mesela baba-kız bi yerlere gidip belkide içip (felekten bi gece çalıp) dertleşirseniz faydası olur kuzenim böyle yapmıştı ya işte bazen onlar çocuk biz anne gibi oluyoruz ama insanlar hata yapar sonuçta sen hatasının farkındasın ona da farkettir ama nefretle değil o zaman ters teper sabırla olgunlukla ve sakinlikle eminim işe yarayacaktır cidden bak

"anne babamızı biz seçemiyoruz"

evet biz seçemiyoruz ve değiştiremiyoruz ... bu yüzden duyduğun öfke ve ona odaklanmak hayatını daha da çekilmez hale getirir...seni bir adım ileriye götürmez...değişmeyeceğini bildiğin, müdahale edemediğin bir şeyle uğraşmak yerine yapabileceklerine bakmak seni hem mutlu eder hem güzel bir gelecek sağlar...okulunu mutlaka ama mutlaka bitir...babandan bir beklentin olmaz, onun hayatının büyük bir bölümünü etkilemesine izin vermezsen hayatına daha mutlu devam edebilirsin, ileride vicdanın da rahat olur...öyle bir ortamda yaşamak eminim çok ama çok zordur, ama bunu değiştirmek elindedir ben yapabileceğin bir şeyler olduğuna inanıyorum...

bir de insanların kendi hayatları içinden, hiç bilmedikleri hayatlar hakkında, hiçbir işe yaramayan yargılayıcı ve hoş olmayan yorumlar yapmalarından ben de hiç hoşlanmıyorum...

Bakın yine bazılarımız aynı şeyi yaptı değil mi? Kimse babasına,annesine böyle laflar etmek ister mi? Neler yaşıyor Allah bilir..Annesi de ,kardeşleri de..Sanırım en büyükleri.Üzerinde de sorumluluklar var,gelecek kaygısı var,anneciğine üzülüyor..Belki babamız öyle değil,yakın çevremizde de öyle babalar olmayabilir.Ama böyle bir gerçek te vardır,böyle babalar da vardır.Evladını,eşini kendisinden nefret ettirmeye kadar giden babalar da vardır.Hayatın acı gerçekleri..Seçemediğimiz tek şey şu hayatta,annemiz,babamız ve kardeşlerimiz.Herkes şanslı olmuyor bu konuda..

seni çok iyi anlıyorum. o yokmuş gibi yaşayacaksın ve inan tek kurtuluşun okumak

mesleğini eline al, onu bir daha arama

Okumazsan ileride annen gibi olursun oku ve mesleğini eline al. Okulu bırakıp baban olacak o adam icin gelecegini heba etme

Kocakoca kadınların birbirlerine ahkam kesmelerini anlıyorumda, belkide eğitim hayatı yarıda kalacak bir gence ahkam kesmelerini hiç anlamıyorum.

Bende bir Babaya maddiyat yüzünden ölsün denmesini anlamıyorum.

konu maddiyat değil ki

sorumsuz çoucğunun geleceğini düşünmeyip kendi rahatını düşünen ben çalışmayımda borcu 20 yaşında ki kız nasıl olursa olsun yeter ki ödesin tavrında olan bi babadan bahsediyoruz

senı cok ıyı anlıyorum cocuklugum hep babamın ıssızlıgı vurdumduymazlıgı ıle gectı bana anneannem yanına alıp bakmasaydı kımbılır ne halde olurdum dusunemıyorum,bunu yasayan bılır senı cooooooooook ıyı anlıyorum sana dua edıcem canım feraha cıkman ıcın,okumak senın ıcın en buyuk kurtulus olur,belkı annenıde kurtarırsın,saglıcakla kal,sabret canım.

allah yardımcın olsun canım.babana sırf allah rızası için sabret.ne kadar kötü de olsa.dediğin gibi bende senin yaşadıklarını yaşamadığım için seni tam anlamıyla anlayamam.ama empati kurabilirim.öfkelisin hırçınsın.bence biraz soluk al ve babanın neden böyle bir adam olduğunu düşün.babanın evlenmeden önceki hayatını babasından aldığı gördüğü eğitimi düşün.hiç bir erkek ve en önemlisi hiç bir baba kızı eşi çevresi tarafından beş para etmez değersiz olarak anlaşılmaz istemez.ben eminimki babanın psikoljik sorunlrı var ve kendide bunun farkında değil.
okul konusuna gelince kesinlikle okuluna devaM ET.ilerde seninde eşinin böyle olmayacağı ne malum.insanlara güvenme.annene de çok üzüldüm yazık kadıncağıza.onun durumuna düşememk onunda elinden tutmak için okumalısın canım.kendi geleceğin için annen için ilerde allah verirse sahip olcağın çocukların için her zaman ayakta dik durabilmelisin.allah yardımcın olsun...inşallah herşey yoluna girer mutlu bir aile olursunuz.ama her ne olursa olsun lütfen babana kötü davranma.bunu allah için yap,sabret...sabrın sonu selamettir canım..

ben sizin ısrarla anlamama nedeninizi anladım. sizin babanız baba gibiymiş, insanmış. belli ki iyi bi ailede yetişmişsiniz ne güzel

empatiden yoksunsunuz o ayrı tabi

Benim Babam çalişirdi ve kazandigi parayi kahvede yerdi.
İcip gece eve gelirdi ve ya beni ya ablami uykumdan uyandirirdi, kalk yemek hazirla derdi.
O zamanlar yaşım 14,15ti.
Baska zaman icip eve gelirdi merdivenlere kusardı ve annem temizlerdi.
Sürekli araba degistirirdi, sürekli borç içindeydik. Bu anlattiklarim sadece birazi.
Ben ve ablam bekarken kredi cektik ailemiz icin.
Ne anneme ne babama bir saygisizlik yapmadim daha.

Empatiyle alakali yorumunuza birşey demiyeceğim, gerek yok.

Kimse baskasinin ne yasadigini bilemez.
Benim burdaki derdimin konu sahibinin babasi icin söyledigi sözler
oldugunu da anlatamadim bir türlü

evet, aslında kulladığı kelimeler çok hoş değil
o anki sinirine veriyorum

Son düzenleme:

herkes olaylara sizin gibi bakamaz, her insan farklıdır. bırakın saysın babasına, yazmak insanı rahatlatır

evet hoş değil ama umursamasa çalışmayı bile düşünmez kendi hayatına bakardı

sadece şuanlık sinirle söylüyor

o hazırlandığın sınava sonra da girebilirsin. sonra da okuyabilirsin. 20 yaşına gelmişin adam hala sana bakmak zorunda değil.

tamam kötüdür sorumsuzdur vs ama bir insanın babası hakkında böyle "öküz, yer içer s*çar" gibi konuşmasını, "öldüresim var" demesini mazur kılmaz.

evet hoş değil ama umursamasa çalışmayı bile düşünmez kendi hayatına bakardı

sadece şuanlık sinirle söylüyor

aslında kaynanası veya kayınpederi için söyleseydi bunları ben çok kızardım ve belkide kavga ederdim. çünkü yabancıdır, pireyi deve yapar kaynanaya sayar.
ama o onun öz babası, ve bence hiç kimse anne babadan keyiften içtenlikle nefret etmez, öyle bi duruma gelmişki demek, artık bardak dolmuş.
içtenlikle söylediğinede inanmıyorum yani, canı, kanı onun, her ne kadar sinirlensede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…