Bir insan bu kadar geniş olabilir mi ya öldüresim var

neden bakmak zorunda değil bal gibi de bakmak zorunda

kız çocuğundan bahsediyoruz

30 yaşına gelmiş erkek çocuklarının düğünü a dan z ye erkek aileleri yapmak zorunda yaa öyle diyor kızlarımız

20 yaşında ki kızın okul masraflarını mı karşılamayacak pehh

Son düzenleme:

hadi okul masraflarını geçelim
adam kendini geçindirecek kadar para kazanmıyor, bırak karısını çocuğunu

hadi okul masraflarını geçelim
adam kendini geçindirecek kadar para kazanmıyor, bırak karısını çocuğunu
carrie bu nasıl bi mantık maden kendine güvenmiyordu evlenmeseysi çocuk yapmasaydı.bu kız bunları yaşamak zorunda mı?
evlilik demek sorumluluk demektir.hele bir erkek için daha ağır bir sorumluluk.eğer evlendiyse ve üstüneüstlük birde çocuk getidiyse dünyaya bal gibide bakmak zorunda.sonuçta bu kadın adamın eline bakıyor bi eğitimi yok.kızıda okuyor henüz...
dinimizde bile erkeğe düşer evi geçindirmek..kadın çalışıp para kazansa bile erkek ondan para hesap soramaz...çalışacaksın eve ekmek getireceksin diyemez.

evet dedikleri hiç hoş değil ama

ne demek sonrada okuyabilir onun garantisi var mı yaa okumaktan önemli ne var aile belli baba belli kendini kurtarması için okuması lazım

yarın öbür gün karşısına çıkacak kişini okumasına izin vereceği ne malum

oldu olacak o babadan kurtulmak için önüne gelen ilk erkekle evlen artık ne çıkarsa bahtına kesin çözüm

o kromozom varya o kromozom
işte o kromozom babasından gerçekten nefret etmediğinin ıspatıdır

işte insan genlerini değiştiremiyo yoksa dünyaya gelmede bi araç sadece... sen çocuklarını umursama sonra evlatlık bekle

konu sahibi bi oyuncağa babanın adını ver. onu döv, ona küfret, duvara vur, sonrada öldür... oyuncağı yani

Son düzenleme:

kız erkek ayrımı yapmayalım. adamı haklı bulmuyorum ama kız şu an dgs ye hazırlanıyor, zamanında 2 yıllık kazanmış ve zaten mezun olmuş. mantıklı olan işe girip çalışması bundan sonraki eğitim parasını da kendi ödemesidir. hatta akşam okulları da mevcut.

ee bende aynı şeyi söylüyorum burda
ne kızıyorsun bana

şimdi okuyabileceğinin de garantisi yok. dgs çok zor bir sınav, daha doğrusu yarışma büyük. ve bu sınava istediği zaman girebilir. tabii puanda ufak bir düşüş olur.

Bir evladın Babası icin sarfettigi sözler:

Babam olacak o adam
pislik torbası
öküz
lanet olasıca
vs.

gelin üzerime gelin ama bu konu sahibinin ne kadar terbiyesiz
olduğunu malesef değiştirmez.

ben zaten bu ayrıma karşıyım burada sürekli kız aileleri düğünde birşey yapmaz herşeyi erkek ailesi yapmak zorunda dedikleri için o örneği verdim

dgs kolay kazanılmıyor bilmem kaç net yapması gerekiyor

bi okulu kazansın sonra uygun olursa girer part time da çalışır bi şekilde parasını kazanır

bu kişinin içinde olan bişeydir bende 2 yıllık mezunum ama 4 e tamamlamak istemedim zor geldi bana,çalışma hayatına girdim

konusahibinin içinde okumak var ve sırf babası sorumsuz diye bence engellenmemeli

Konuyu yanlış anlamışsınız.Bu çocuk zaten 2 yıllık yüksekokulda okurken çalışmış ve bütün masrafını kendi karşılamış.Sorun 4 yıllık üniversite için para beklentisinde olması değil,üniversiteyi babasının borçlarını ödemek için çalışmak zorunda bırakılmasından dolayı okuyamaması.Baba çalışmıyor,borçlar birikmiş ve bu çocuktan çalışıp ödemesini bekliyorlar.

ben sadece ilk bir kaç mesajı okudum, babasının borçları hakkında bir bilgim yok.
beni böylesine sert yazdıran aslında konu sahibinin üslubu.
baba şerefsizlik yapmıyorsa ona
öküz, pislik, ölsün, öldüresim var vs denmez. bunları yazmadan da derdini anlatabilir pekala.

Bir evladın Babası icin sarfettigi sözler:

Babam olacak o adam
pislik torbası
öküz
lanet olasıca
vs.

gelin üzerime gelin ama bu konu sahibinin ne kadar terbiyesiz
olduğunu malesef değiştirmez.

Konu siz değilsinizki sizin üzerinize gelelim.

Siz çocukluğunuzda yaşadıklarınızı olgunlukla karşılamış olabilirsiniz.Herkes duygularını sizin kadar sakin yaşamak zorunda değil.

Sinirle yazmış bazı kelimeleri,ama yapmaya çalıştığı fedakarlık zaten onun hayırlı bir evlat olduğunu gösteriyor bence.

arkadaşlar kız zaten zor durumda burda gelmiş içini döküyor ateşe benzinle gidip bunları tartışacağınıza keşke onu bu durumdan çıkaracak mantıklı tavsiyelerde bulunsanız hangimizin anne babası mükemmel sanki hangimiz sinirlenince kendimizi kontrol edebiliyoruz
yukarıdaki alıntıdan da anlaşılacağı üzere tabiki de seviyor babasını burda öfkesini kusuyor sadece lütfen böyle ayrıntılara takılmak yerine asıl çözüme odaklanalım

Son düzenleyen: Moderatör:

arkadaşlar kız zaten zor durumda burda gelmiş içini döküyor ateşe benzinle gidip bunları tartışacağınıza keşke onu bu durumdan çıkaracak mantıklı tavsiyelerde bulunsanız hangimizin anne babası mükemmel sanki hangimiz sinirlenince kendimizi kontrol edebiliyoruz
yukarıdaki alıntıdan da anlaşılacağı üzere tabiki de seviyor babasını burda öfkesini kusuyor sadece lütfen böyle ayrıntılara takılmak yerine asıl çözüme odaklanalım

Sarfettiğin hiçbir kelimeye takılmadım çünkü içinde neler yaşadığını az çok hissedebiliyorum.

Atacağın her adım senin için çook önemli.

Okul veya çalışmak gibi bir seçeneğin yok. Hem okuyup hem de çalışacaksın. Ben öyle yapmıştım. Hem okudum hem çalıştım. Gündüz okula gidiyordum haftasonu/akşamları garsonluk yapıyordum veya stand hostesliği yapıyordum, kimi zaman el ilanları dağıtıyordum, kimi zaman anketörlük yapıyordum.

Emin ol hepsii birarada gayet iyi gidiyordu. Yoruluyordum evet ama sonuçta hiç kimseye muhtaç olmadan yaşıyordum. Benim arkadaşlarım da böyleydi. Bazen stand işi biterdi sonra gider bir firmanın ilanlarını ağaçlara falan asardık bir bakmışız ki gece olmuş bile! Ama biz böyle de mutluyduk, hatta bazı arkadaşlarımın çalışmaya ihtiyaçları yoktu fakat onlarda ailelerine yük olmak istemez ve çalışırlardı.

Kendini sıkma, üzme. Bırak baban ne yaparsa yapsın, bırak annen ses etmesin. Senin geleceğin burada önemli olan.

Son düzenleme:
seni çok çok iyi anlıyorum
malesef "baba" kelimesini bile hak etmeyen,
evin içindeki herkese bir lokma ekmeği zehir
edenler de baba olabiliyor.
part time iş imkanları var, haftanın 3günü çalışıp asgari ücret
kadar bir miktar alabiliyorsun yemek parası da veriyorlar ayrıca.
hangi şehirdesin bilmiyorum ama büyükşehirlerden birindeysen
alışveriş merkezlerindeki mağazalara cv bırak.
en çok part time iş oralarda oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…