Bir insan bu kadar geniş olabilir mi ya öldüresim var

ne demek ne olursa olsun o babadır ya ne saçma bi düşünce buuu
gözünün önünde annesini öldürüyolar çocuğun nede olsa babadır bunca zaman bize baktımı diyelim
kızı okutmasın annesine şiddet uygulasın herşeyden elini eteğini çeksin ne yolla para kazanırsanız kazanın umrumda değil karnınızı doyurun tarzı bi yaklaşım bu şerefsizlik olması için karısını kızını satmasımı lazım illakiii

sanıırm babanız size güzel güzel baktığı için babalık sıfatına laf söylemek zorunuza gidiyor ama bazı insanlar bunu hak ediyor ayrıca bazı insanların sabır çizgisi daha düşük bazısı daha yüksek

benim babam kumarbaz yıllarca annem çekti onu defalarca borcunu kapattı kredi çekip kumar oynayan bi adamdı benim babam geceleri 3 te gelir sabahın köründe çıkar giderdi ne fatura sorardı ne dolabı açıp bakardı karınlarını doyuracak bişey varmı diye beni hacettepe üniversitesini kazanmama rağmen 4 yıllık belirteyim onuda göndermediler ha hiç bi zaman ölsün demedim ama ben hala babama çok kızgınım aklıma geldikçe deliriyorum şuan aöf de okuyorum ama ikisi aynı şey değil nerde hacettepe diploması nerde aöf diploması ayrıca bu yaştan sonrada epey zor oluyor ... o ayrıı

arkadaşım ancak yaşayan bilir aksi yorumlara takılma hiçç... sorumsuz bir baba bir ailenin kapkara bi çukurda bocalaması demektir sen kurtul bu çukurdan oku tüm fırsatları zorla...

Saol canım benim

eğer gelecekte sende annen gibi ne kadar haklı olsanda sesini çıkartamayan bir kadın olmak istemiyorsan okumalısın
seni anlıyorum babana çok kızgınsın benzer insanlar çevremizdede var haklısında
ama paylaşım alanlarında üslup çok önemli sen yinede birazcık daha dikkat et yazarken olmaz mı?

burdaki arkadaşın yazdıklarına terbiyesizlik gözüyle bakılıyor ama bence spermlerini vermekten başka babalık namına birşey yapmamış bir babaya saygı göstermek de enayilik yani kusura bakmayın ama öyle.arkadaşım sen okuluna devam et önce şu sınava bi gir de bak duruma göre hem okuyup hem part time çalışırsın.hiç olmazsa kendi masraflarını karşılarsın.okul bittikten sonra da daha iyi bir işte çalışıp ailene bakarsın şimdiye kadar borç harç yaşamışlar 3 sene daha yaşarlar.hiçbirşey senin geleceğinden daha önemli değil sen önce kendini düşün

Neden acılardan,yaşanmışlıklardan,sorunlardan kaçıp bir iki kelimeye takılıyor bazı insanlar?
Siz sırça köşkünüzden bakarken konu sahibi ''babam anneme zarar verebilir,ikisi de giderse hayatımdan herşey daha kötü olabilir''
düşüncesiyle korku içinde yaşıyor o evde.
Herkesin acıları vardır muhakkak ama konu sahibini anlamaktan ziyade babası için kullandığı kelimelere takılacak kadar
unuttuysanız geçmiş ve benzer acılarınızı,yorum yapıp yarasını deşmektense sussanız daha yerinde olur.
Evet kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez ama anlayabilir.
Bu çok zor değil.Bizim ükemizde ''annelik''duygusu,görevi,kutsallığı tavan yapmışken,
''babalık''vasfı hala çok az kişiye nasip olmuştur.Kadınlar ''anne''olmak için her şeyden vazgeçebilirken,
her şeyi yapabilecekken,erkekler bencilliklerinin önüne geçememişlerdir.
İstisnaları katmıyorum ama bunun örneklerini görmek için çok da fazla uzağa gitmeyin.

Şimdi konu sahibi;

Sakın okuma isteğinden,çabandan vazgeçme!
Kendin için,annen için yapabileceğin en iyi şey eğitimini tamamlamak.
Tabi bu çok kolay olmayacak.
Seçim senin ister a.ö.f'den tamamlar bir yandan full çalışır bir yandan okursun,
ister part time bir iş bulur örgün öğretimden istediğin bölümü bitirirsin.
Ama her durumda da kazandığın parayı lütfen babana verme.
Kolaya,hazıra alışmış bir erkek için sefasını sürdürmekten öteye geçmez senin o yardımın.
Ve lütfen ileride hayatına girecek erkeğin babana benzememesine dikkat et!
Bu sana verebileceğim en önemli öğüt!
Babanın özelliklerinin birini bile görürsen vazgeç,kimseyi asla değiştiremezsin.
Tıpkı annenin ve senin babanı değiştiremeyeceğiniz gibi.

Evli barkli kadinlarin 'cik cik cok ayip, babaya oyle denmez' tarzi yorumlara hakikaten illet oluyorum.

Farkinda misiniz bilmiyorum ama bu kiz sadece 20 yasinda. Sirtindaki yuku bir hayal edin. 20 yas, insanin en guzel donemidir. Sabirsiztir o yastakiler. Tutkuludur, heyecanlidir. Fakat babasi kizin butun yasama zevkini yok etmis. Baba sifatini yerle bir etmis. Sorumsuzlugu ve bencilligiyle belki de kizinin erkeklere olan guvenini de yok etmis, saygisiz, sevgisiz, alkolik ve tembel bir adam.

Kizcagiz burada desarj olsun bari, biraz olsun motive edin, yermeyin. O gelin, karsisindaki k.valideniz degil. Sabir gosterecek yasta da degil. Korpecik bir kiz. Yapmayin lutfen. Anlayis gosterin.

Öncelikle bir yolunu bulup okumaya devam etmenizi tavsiye ederim.
Hem calisip hem okuma yolunu tercih edebilirsiniz.
Belki SIKINTILI günler gecireceksiniz ama sonuc sizin icin güzel olacak.
Annenenize gelecek olursam;
Annenizin, babanizdan ayrilmama sebebinin calismamasi oldugunu hic zannetmiyorum.
Babaniz zaten dogru düzgün alismayan, eve para getirmeyen bir insan.
Anneniz ayrilsa icinde bulundugu durumdan daha kötü olamaz durumu.
En azindan temizlige gider, hic olmadi siginma evine gider yinede simdi ki durumdan cok daha iyi olur durumu.
Yani calismak, calismamak tamamen bahane, bir kadin gercekten birseyi istiyorsa, yapamayacagi sey yoktur.

sende okuma bilinci var...valisinden,partisine,belde başkanına çalmadık kapı bırakma.yardım iste.iş bulursan çalış.oku.bende senin gibi babama küstüm okumadım.çok pişmanım.zor durumlardan sıyrılıp okuyan bir sürü insan gördüm.anı kurtarma yoluyla bile.bir kaydoluyum ile başlayan.bazı özel kurumlarada başvur.biri ilgilenmez diye moralini bozma.üç kişiye sordum ben.öğretmenim.baban istemezse kız çocuğusun dedi.diğeri babamdan çekindi burs vermedi.oysa okul dondurma vardı.kızım herşeyden önce kazandı kağıdını al onu sonra düşünelim diyen olmadı.büyükşehirlede çalışma ve burs imkanından bahseden olmadı.bir arkadaşım birinci sınıfta tanıştığı sevgilisinin yardımıyla okudu.sonra onla evlendi.

Tartışmak, polemik, hakaret ve saygısızlık yasaktır, uyarı alma sebebidir...

Allah yardımcınız,yol göstericiniz olsun..ama en iyisi okulunuzu bitirmeniz..reklam ve matbaa hızla büyüyen,gelişen,önü açık bir meslek..özellikle tasarımların harikaysa önünüzde duran olmaz.önce bir şirkette çalışıp kendini kanıtladıktan sonra çok rahat kendine şirket açıp yükselir,yaşadığın bu kötü günler birer kötü anı olarak kalır..annenizin ve sizin bu eziyetleri,ömrünüzün sonuna kadar çekmek istemiyorsanız okulunuzu bitirin..

En büyük hatayı anneliği ve babalığı bir yumurta, bir sperme indirgediğimizde yaparız.

Evlat sorumluluğunu alamayan ana ve babalar ANA BABA DEĞİLDİR. Sadece birinin dünyaya gelmesine vesile olan kişilerdir. Bu örnekteki adamda baba, evladı okusun diye 60 yaşında gelip yine de sırtında odun taşıyan adamda baba.

Ve ben asla iki adama da sırf baba diye eşit oranda saygı duyarım diyenlerin samimiyetine inanmam

Son düzenleme:
Canim once bi sakin ol.tamam haklisin gercekten.babanin yaptigi hic de kaldirilacak turden degil.ama sen cizgini bozarsan universte okusan da ne farkin kalir.cok eski yurttan arkadasimin babasi alolikti,icip icip kizi deli gibi doverdi,en son tecavuz etti.. neler var neler.sensalla bunlari kuzum ailemizi secme sansimiz olmadigi icin yargiladigimiz aslinda kim bil bakalim?okuluna odaklan nerde hangi sehirddesin bilemiyorum ama part time bi is bulsan bitirsen okulunu..ama keskin sirke kupune zarar unutmaa.neler neler geliyor insanlain basina yuh dedirtecek cinsten oz aileleri bunlari yapan...

Öncelikle artık ondan nefret etmeyi ona içinden kin kusmayı bırak. Evet zor ama diline dolanan o iç karartıcı kelimeler moralini bozup zamanını çalmaktan başka bir işe yaramaz. Sen şimdi bu tür sözlerle kendini rahatlattığını sanıyorsun ama sürekli bu şekilde kelimeler kullanmak, ,içinde hınç taşımak insanın enerjisini çalar.

Sakin olmaya çalışacaksın. Ne yapabileceğine bakacaksın. Onu değiştiremezsin bunun çin çabalamaya gerek yok. Okulunu bitirip bir an önce iş bul. Sonra anneni de çeker lırsın o ortamdan. Sen güçlü olursan baban da geri çekilir o kadar üstüne gelemez.

Allah yardımcın olsun

çok çok çok iyi anlıyorum seni...
bizdede var bundan bi tane...
öncelikle okulunu mutlaka bitir canım....
annen çalışamayacak durumdamı...
benim annemde önce evin kredisini kapattı (anneannem ve teyzelerimin yardımıyla)
sonra o evi kendi üstüne aldı...
şimdi çalışıyo hayatında ilk kez 43 yaşında çocuk bakıyo..
kızkardeşim ve erkek kardeşiminde desteğiyle boşanma davası açmaya karar verdi...
yani hiçbişey imkensız değil...
zaten olsada olmasada (ki olmasa daha iyi) bi hayrı yok adamın kendine en iyisi olmasın..
ben ve kardeşlerim ölmüş gibi bakıyoruz ona...
anneni kurtulması için ikna etmeye çalış...
allah yardımcın olsun...
çok iyi bilirim bu durumu..

Canım ilk olarak Allah yardımcınız olsun ve bol bol sabır versin..Sen sen ool hiç beddua yada kötü söz etme olurda ileride birşey olursa kendini suçlu hissdebilirsin.. Ve biliyorsun dinimizce anne babanın yeri çok ayrı ne ollursa olsun azıcık daha sabret bence..

Annenin durumunu göz önüne al ve ileride öyle bir duruma düşmemek için okuluna devam etmelisin.. Annen sizi korumak için ses çıkaramıyordur eminim ama sen okulunu bitirir eline işini lırsan onunda dayanacağı bir destek olacaktır..

Seni anlıyorum canım..

Seninki kadar olmasada birtane de bizde vardı zamanında kendisine çok kızdığım ama çalışıyordu benim babam tek sorunumuz fazla sinirli olması sebebli-sebebsiz bizi okşaması (dayak) küfür etmesi vs vs vs

Anadolu lisesini kazandığımda umursamadı..O sebeble meslek lisesine gitmek zorunda kaldım..Hatta meslek lisesine gittiğimde anadolu bölümüne yazılmıştım ingilizce kitapları pahalı diye oradan düzüne geçiş yaptım :)) Yani benim de babam sigara keyfinden ödün verseydi benim egitimim için ona çok çok daha sevgi duyardım..

Seviyorum babamı evet ama zamanında yaptığı hatalarından dolayı içimde kırgınlığım hâlâ köşede biryerde durur..

Düğün günümde bile kavga etmişliğimiz vardır sırf bilgisayar sebebiyle :) Anlatsam sanırım roman olur o sebeble bu kadarı kâfi..

Kızlar bilmem benimle aynı fikire sahip misiniz ama baba figuru bir kız için çok çok muhim..Hani derlerya kız çocugu babaya düşkün olur diye ben o duyguyu hiç bilmedim...Annemi daha çok seviyorum.

Bir kızım var ve babaya aşırı düşkün onları sevgi dolu gördükçe eski günlerim aklıma geliyor öyle güzel dialogları var ki imreniyorum :))Kızıma ve eşime imreniyorum ! ALLAH bozmasın hiç ..Kızım benim gibi olmayacak çok şanslı...

Ayrıca konu sahibesine terbiyesiz diyenlerin durumu enine boyuna düşünmesini öneriyorum :)

canım babana senın ıs bulma durumun varmı?onun adına bıryerlere basvursan olmazmı ? gıtmesede zorlasanız .sen calısabılıosan calıs derım ozamn okulun varsa part time ıslerde calıs

Kızlar şuan sinirli değilim bakın mesela babama. . Çünkü sinir olsamda olmasamda o böyle değişmiyor işte çalışmıyor adam yani insan işsiz kalabilir ama yıllardır böyle demekki kendinde sorun var.. Neyse şuan önemli olan şu ben okula devam edersem ruhsal olarak bunu kaldıramıcam gibime geliyor bir 3 yıl daha .. Çünkü borçlar birikiyor annem bu gidişle düşünmekten kendini hasta eedecek ben calıssam bir nebze olsun ucundan tutar belki feraha cıkardık bu yüzden artık calısmak daha mantıklı geliyor sınavı kazanacağım da kesin değil sonucta ama olmazsa seneye yine hazırlanacaktım işe girersem de o rahatlıktan sonra tekrar okul olurmu bilmiyorum bana bir akıl verin lütfen iyi para kazanmak için 4 yıllk üniversite şartmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…