Bence ya kabile gibi bi ortam olmali cocuk en az 15-20 kisi ile birlikte büyümeli ki en sagliklisi o bence ya da anne babalar uzak durmali. Onlar karistikca hicbisey iyi olmuo. Baskalarina güvenerek cocuk yapilmamali zaten anane babanne dede bakar nasilsa diye. Cocugun sahibi ilan ediolar kendilerini.
Bu sorunun cevabı aileden aileye değişir, maddi manevi hiçbir menfaat beklemeyen, size yardım etmeyi gönülden isteyen, ihtiyacınız olduğunda elinizden tutup sonrasında bunu başınıza kakmayan insanlarla aile olmuşsanız ne mutlu ama yaptığı yardımı her fırsatta önünüze getirip kullanan bir aileyle birlikteyseniz kendi göbeğinizi kendiniz kesin daha iyi.
Kaldı ki herkesin anne babası, kayınvalide kayınpederi yok, annesiz babasız insanlar nasıl yaşıyorsa öyle yaşanabilir de.
Çocuklar tek başına da gayet güzel büyütülüyor.
Merhabalar herkese. Bir konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum ve önemsiyorum. Çalışan çalışmayan, çocuğu olan her kadın kaynanasına veya birilerine muhtaç mıdır ? Çocuk olunca illa birileri olması gerekir mi ? Tek başımıza bakamaz mıyız ? Eşimizle beraber tek bakamaz mıyız ? Çalışan her kadın illa büyüklere mecbur mu ? Çalışmayanda mecbur mu ? Çocuk büyütmek bu kadar zor mu ? Bazı büyüklerimden bunları duyuyorum... birlik beraberlik içinde olmak gerektiğini, birbirlerine yardımcı olduğunu vs söylüyor. Fakat bana göre işler her zaman öyle göründüğü gibi gitmiyor. Bu noktada sizler ne düşünüyorsunuz ? Her koşulda birilerine muhtaç mıyız ? İnsan olarak tabiki yardıma ihtiyaç duyabiliriz ama sırf menfaat için çoğu şeye boyun eğmekte normal midir ? Çevremde eş ailesiyle anlaşamayan görüşmeyen çok insan var. Kendi ailesiyle bile görüşmeyenlerde var... o insanlar nasıl yapıyor peki.
Aynen öyle, aile, akraba, arkadaş karşınızda kim olursa olsun yardım geleceğe yatırım veya isteklerini yaptırmak amaçlı araç olarak kullanılmamalı, yardım karşılık beklemeden yapılınca güzeldir bence.Çok doğru söylediklerin Mune. Yardım içten gelerek yapılmalı, başa kakmak için değil. Bugün benim ihtiyacım varsa, yarın onun da bana olabilir... o halde herkes saygı çerçevesinde, birbirlerinin sınırlarını ihlal etmeden davranmalı. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın...
Kesinlikle çevremdeki herkes böyle ...Benim için öyle değil. Birilerine mecbur oldukça hayatım üzerinde söz hakkı olduğunu sanıyorlar bu da beni geriyor.
Abla böyle yapınca da tribin,hakaretin bini bir paraama yaptığı yardımı her fırsatta önünüze getirip kullanan bir aileyle birlikteyseniz kendi göbeğinizi kendiniz kesin daha iyi.
Resti çekeceksiniz o zaman, aile dahi olsa herkes durması gereken yeri bilecek.Abla böyle yapınca da tribin,hakaretin bini bir para
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?