Bir insan kardeine bunu neden yapar?

mayaiolp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
935
6
96
ben 22 yaşındayım ve benden 6 yaş büyük bi ablam var.2yılı aşkın bi ilişkim var ve evlenmeyi düşünüyoruz.sevgilim maddi manevi her yönden evliliğe hazır benim de okulumun bitmesine bir sene var.bizim istediğimiz bu yaz nişan yapıp okul bitince de evlenmekti. ama bu yıla kadar bizde sıra diye bişey yok isteyen istediği zaman evlenir kardeşim evlenmke istese asla karışmam dien kız bi sevgili bulur bulmaz döndü ve ben evlenmeden asla evlenemessin diyor.durum o kadar saçmaki anlatamam ailem onu şu an birlikte olduğu adama vermeyeceğini ve ablam izin vermediği sürece benim de bu yönde bi adım atamayacağımı zaten okulum bitmeden asla beni vermeyeceklerini söylüyor.ablamdan izin istediğimde hazirandı ve bana 4-5 ay izin vermiyorum dedi ve bu süre ocak ayında bitiyor o zamana kadar susuyorum ama ocak geldiğinde tekrar sorucam bu defa nasıl bi tepki alacağım bilmiyorum.sevgilim ve ben bu konuya çok üzülüyoruz.bi de şöyle komik bi durum var ki bizi ablam tanıştırdı. zamanında ablamın en yakın arkadaşıydı.bizi kıskandığı da ara ara geliyor aklıma.bi insanın birden bu kadar değişeceğini söleseler inanmazdım.ondan nefret etmeme sebep oluyor. erkek arkadaşım zaten ona çok büyük bi cephe almış burumda ne yapacağımı hiç bilmiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
gerçekten çok saçma bir şey..aieniz bu duruma ne diyor acaba

ablanızın tavrı çok gereksiz ve yanlış. sıra ile olmuyor bu işler. ablanız böyle davrandıkça hem kendinden soğutur, hem de kıskandığı düşüncesini insanlara düşündürür.

sizin aranızda çözmeniz biraz zor, inada bindirir. anne veya babanız yanlışını ona söylemeli.

izin falan istemeyin. ablanız istemiyor diye beklemeniz çok saçma olur.
okulunuz bitince, kendinizi hazır hissedince hazırlıklarınıza başlarsınız.
inşallah ablanız da o zamana kadar uygun birini bulur ve size daha fazla zorluk çıkarmaz. kendini tuhaf bir konuma sokuyor, farkında değil.

o izin vermeden olmazmış o gitmeden ben gidersem herkes ona evde kalmış die bakarmış bi de okulu bahane ediolar istemeye geldiklerinde hemen sepetleyip götürücekler sanki beni

yani ablanız izin verse evleneceksiniz aileniz buna bişi demiycek.ee çevre o zaman evde kalmış gözüyle bakmamış mı olcakmış yani

güzelim hangi çağda yaşıyor ablan ve ailen.çok saçma.
geçi eski zamanlarda bile yoktur bu sıra meselesi.

burda iş ablanıza düşüyo aslın da.annen baban yok olmaz dese bile ya anne baba olur mu öle şey h akardeşim önce evlenmiş ha ben demeli.aklıma getirmek istemiyorum ama sanırım kıskançlık var gibi ablanız da

böle durumları gördükçe tek çocuk olduğuma şükrediyorum. iğrenç bi bencillik ve kıskançlık, midem bulandı.

bi arkadaşım war, 5 kız kardeşler, hepside bekar, we aynı sıra olayı onlardada war, aile karışmıo ablaların izin werirse ewlenirsin diolar çekiliolar kenara, we kendisinden önce 3ablası war ewlenmesi gerekn kafamçokkarıştı

ablan sanki bunu bi yarışa dökmüş gibi, yada nebilim belkide kız kardeşinin kendisinden önce ewlenmesini kabullenemiodur, tabi bu durum çok saçma

iş ciddiye binince vazgeçmiş.
sıra diye bişeymi var artık yaa. kısmet işi bunlar. annen konuşsa ablanla faydası olurmu?

allahhh allahhhh boşşverr ablanıı evlenmek iseyenn evlenirr yaa!!:sm_confused:
ya ablana hiçç kısmett çıkmazsa bir ömür onu mu bekleyeceksinizzz???saçmaaa??lmaz:
evleniyorumm ben de çıkk kararlıı bi şekildee a.sona mı kaldıı izin vermek senin hayatın hakkındaa??
sen kendinden eminsen ve bu sorumluluğu kaldırabileceksen evleneceksinn canımm tabi kii!!
sadece annenle babanın rızasınıı alman yeterliii!

Çok ilginç..
Kusura bakma ama nasıl bir ablan var öyle benneyaptımki
Benimde küçük bi kardeşim var benden yaşca küçük böyle bişey olmaz
ama olsaydı da eğer onun mutluluğunu isterdim böyle gereksiz yere saçmalamazdım sanırım :umursamaz:
Sırası mı varmış bunun kısmetse olur o mutluysa bende mutlu olurdum..

yuhhh:1shok: bencee onlarr kocaa bulamiilerrr!!! :roflol:

Ne kadar saçma yaa sanki ekmek kuyruğu varda sıraya girilmişCADIARZU
anne babanızın düşünceside bir garip

ilginç gerçekten, valla benden küçük iki kızkardeşim evli şu anda ve ben hala bekarım. böyle bişey bizde sözkonusu bile olmadı. onlar evlenmek istedikleri zaman öyle mutlu oldum ki.. ne yani ben evlilik kararı alamıyorum diye onlarda benle beraber kuruyup gitselermiydi:roflol::roflol::roflol:
canım ablanla konuşup ikna etmeye çalış bence, mutluluğu ertelemeye çalışmak gereksiz.
Allah hakkında hayırlısını versin.:1hug:

wala bulamıolarkaydirigubbakcemile3

sewgilisi olanlar 2 küçük, 3 büyük öle boşta takılıolar, olan küçüklere oluo malesef :umursamaz:
küçüklerin sdevgililerii büyüklere birilerinii bulsunlarr CADIARZUALlahın emriyle başgöz etsinlerr yoksa işlerii zor vall!!!kaydirigubbakcemile3

Ablanin tavrina sasirmadim...cok dogal...kendinden 6 yas kücük kiz kardesinin ondan önce evlenmesi muhtemelen hafiften karizmasini zedeliyor....olabilir insaniz arkadasim zayif noktalarimiz var...

Benim daha cok Anne ve babanin tavrina kafam takildi....kusura bakma ama bence cok sacma ....Kader kismet isi bu isler....Ablan afra tafra yapsa bile Annen Baban onu karsilarina alip sen karisamazsin bu ise...biz izin verdikten sonra sana söz hakki düsmez demeleri lazim...kardes iliskinizin bozulmamasi icin ara bulucu yatistirici olmlari lazim.

Ne demek ablan izin vermeden olmaz???? Hadi ablan daha bir 5 sene evlenemedi diyelim...Ehh ne olacak..? Onumu beklicen!! Bence sen ablanla degil Annenle konus güzelim....:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…