Bir insan ne kadar degisebilir ?

isimcik

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
380
170
23
Mrb arkadaslar ben bosanmak üzereyim daha öncede bir konu acmistim esim bana evliligimiz boyunca cok kötü davrandi neredeyse hic sevgi göstermedi güzel söz söylemedi hep kötüledi beni en zor günlerimde yanliz birakti, beni begenmedi ve en son istemedigini söyledi ikimizde bosanma karari aldik neredeyse 2 aydir babamin evindeyim ilk zamanlar gelmesini bekliyordum beni geri istemesini ama sadece bir kez geldi bende oyle hemen güvenemem deyince pes etti bikac güne kadarda hic yazmadi aramadi gelmedi iste bu son günlerdede bana durmadan yazdi pismanim diye ama aramadi ve gelmedi utaniyormus gelmeye sadece whatsapp den yazdi bulusalim seninle yüzyüze konusmak istiyorum diye bende kabul etmedim artik cok gec oldugunu söyledim bana durmadan yazdi aff diledi pisman oldugunu soyledi ama yinede üstüne basina karisacagim dedi ona dayanamam dedi ( bu da büyük bir sorundu bizde) ben ona pek güvenmiyorum yani takinilari var hastalik derecesinde bunlarin gectigine inanamiyorum ve kendi giyim konusunda sana karisacagim diyor. Ben istemedigimi söyledim cok üzüldügünü agladigini benim gibi birini bidaha bulamayacagini bildigini söyledi cok seviyorum seni ben prensesimi istiyorum herseyi yaparim senin icin ben hatami anladim gec anladim salagim iste anca dank etti diyor böyle sözler söyleyen adam degil normalde odun tüm evliligim boyunca beklemistim böyle konusmasini o yüzden tabi hosuma gitti ama daha 3-4 hafta önce ondan mihrimi istemistim, ozamanlar beni geri istemiyodu bu da beni cok kirmisti bende onu kirmak istedim ve en cok üzülecegi sey para oldugu icin ondan hakkim olan mihrimi vermesini istedim ama anlastigimiz gibi taksit taksit degil hepsini birden istedim biliyordum ödemede zorluk cekecegini o da biraz ceksin istedim tam da damarina bastim
Bana neler saydi igrenc seni iyiki kurtuldum senden simdi cok iyim bana altinlari geri ver felan dedi
Simdi de pisman oldugunu söylüyor bu kadar sürermi bir insanin bunu anlamasi aslinda ilk günlerde anlamasi gerekmiyormuydu? En azindan simdi cekingenligi birakip kapima gelmesi gerekmiyormuydu? Kafam o kadar karisikki ben istemiyorum deyince ben pisman oldum yemin ederim pisman olcaksin vallah pisman olacaksin ben degistim geri gel yoksa hayatin boyunca pisman olacaksin ve hic geri dönüsü olmayacak diyor ve beni korkutuyor
Öbür konumu okuduysaniz belki size biraz sacma gelebilir hala düsünmem ama aklim okadar karisikki
Icime bir korku düstü o öyle deyince ya dogruysa diye
Cok kirginim ona icim paramparca mesela onun bana sarilmasini bile hayal edemiyorum istemem, pek degistiginede inanamiyorum cünkü takintili
ama nedense zorlaniyorum bir yandan ona karsi garip bir acima hissi var yapa yanliz ailesi ilgilenmiyor arkadaslari pek yok( kimseyi begenmedigi icin) sanki ben onu yanliz birakmamam gerekiyormus gibi o evde yanliz kalip üzülüp agliyacagini düsünüyorum icim parcalaniyor kendimi onun yerine koyunca elimde olmadan böyle oluyor
Aklima güzel günler anilar geliyor cokta olmasa icim cok aciyor ya degistiyse diyorum ama bi yandanda hayal bile edemiyorum artik o eve geri dönmeyi
Bosanma gerceklesince bidaha geri dönüsün olmamasi beni cok korkutuyor birakamiyorum ama geri de gidemiyorum mesela annem nikah sekerimizi atmisti ben onu görünce panik oldum hemen aldim sakladim birden korku giriyor icime bidaha geri dönüsün olmamasi cok korkutuyor bogazim dügümleniyor bir insan ne kadar degisebilirki? Neden nikahimizin bitmesine 1 ay kala yaziyor neden kapima gelmiyorda mesaj yolluyor
Acaba gercekten degistimi bilemiyorum onunla yapabilirmiyim hayal edemiyorum zaten bu derdim yetmezmis gibi ailemle ilgilide birsürü olay oldu beni üzen cok duygusalim yanlis karar vermekten korkuyorum ruh halime göre fikirlerim bakis acim durmadan degisiyor kac gündür uyku uyuyamiyorum
durmadan agliyorum halusinasyon olmaya basladi "cagirildigimi duyuyorum" ama sordugumda aslinda kimse cagirmiyor
Lütfen bana agir cevap yazmayin cok hassasim bugün

yani bu kadar kısa sürede fikir değiştiren eş beni düşündürür,ne kadar gerçekçi. acaba yalnız kaldığı için mi seninle barışmak istiyor yoksa gerçekten sevdiği için mi. bunu çözmen gerek. ayrıca o kadar zaman yazmamış,mihir konusunda bir sürü laf soylemiş noldu da birden değişti..... sorgulamak lazım.
ben olsam geriye bakmazdım. sorunlarınız zaten varmış evliliğinizde. insan kolay kolay değişmiyor. kaybediyorum napıyorum ben deyip değişirim diyor ama bir araya gelince sar başa oluyor

Bi adama güveniömez cok cabuk karar degistiriyor...
Tekrar barisaniz bile malesef sorunlar tekrar cikacak meydana..
Ki esinde tamamen degisecegim dememis giyim konusunda hala karisacam demis ve buda büyük sorun zaten....

Diğer konunu da okudum içim daraldı.
Hangi saçma tavrını düzeltsin.
Nesini ne kadar değiştirsin bu adam?

Yani bilemiyorum.
Zor geliyor sana mutlaka.
Belki o da gerçekten pişman olmuştur.
Ama hastalık derecesinde bir takıntı gördüm.
Kendi de kendine güvenemiyor zaten bak üstüne başına karışmaya devam ederim diyor.

Tedavi olursa bir umut var belki bilmem ki.
Ama şans versen de çok dikkatli ol sakın çocuk yapma uzun süre..

Ooff adam dedigi kadar salakmis valla.
Kendini bilmesi guzel bisey.
Degismez boylesi degismis gibi yaoar sadece.

Bende onu cok tuhaf buldum bikere kilini kipirdatmadi benim icin simdi degistim diyor ama buraya bile gelemiyor
Bütün huylarini bi insan 3-4 haftada degistirebilirmi
Aslinda okadar da kirginim ona ama neden ben ona uzülüyorum anlamiyorum hep kendimi onun yerine koyup üzülüyorum yanliz kaldi diye ben agliyorum

Diger konunu okumaya kalbim dayanmadi, yarida biraktim.

Bu adama mi aciyorsun ya? Beterr olsun.

Yazik sana, ne kadar sindirmiski bundan iyisini bulamam saniyorsun. Pess, bundan kotusune ben 30 kusur yillik hayatimda sahit olmadim.

Kac kurtul, 5 seneye kanser yapar bu seni.

Kimse degismez cnm elinden kayip gittigini anladigi anda rol kesmeye baslamis..he doner gidersin bi zaman degismis gibo davranir ama sonra eski haline doner buna emin ol..hem nie yalnz kalio die uzuluosun ki boyleleri yalniz kalmayo hakediyor bence .zaten boyle oldugi icin yalniz kaliyor.ona degil kendine aci sen

evli degilim. ne kadar anlayabilirim bilmem halinizi. ama degisken hal bende de oldugu icin yazmak istedim. uzun zamandir suregelen bir iliskim var ve ben tam anlamiyla karsi tarafi deli ettim. yillarca beni sevdi sahiplendi vs ama ben neden bilmiyorum ama heo anlik ofkeme yenilerek neler saydirdim adama. tuhaf ama olabiliyor. o an ofkemle kavgada en son soylenecek seyleri ilk basta soyledim hep ve sonrasinda olumune pisman oldum. ve kaybetmek istemedigim cok sevdigim insana yaptim bunlari. yani olabiliyor,insan cokkkk severken de sacma saoan davranabiliyor degisebiliyor anlik olarak

eski konuna baktim cnm..yok senin kocan tedavi olmadan degismez
aslinda bosanma icin kimseyi yureklendirmem ama anlattiklarin gercekse,sanirim senin icin en hayirlisi yollari ayirmak ve onune bakmak..arada cocuk olsa surec daha farkli ilerlerdi..
kendine yepyeni bi hayat kur..oyle cok pisman olacaksin filan diyerek sana baski kuruyor aklinca.

Eski konunuzu okumadım ama her açıdan iyi düşünün öyle karar verin bence. Bi tandığımız boşanmıştı ve bi söz söylemişti.keşke şunuda yapsaydım dediğim hiçbirşey yok içim rahat demişti..

Sizin eşiniz sizi seviyorsa bu forumdaki herkesin (dayak yiyen ve aldatılanlar dahil) kocası aşık..çünkü ben bu forumda sevilmeyenini çok gördüm ancak sizinki sevilmemek değil resmen adam tiksiniyor sizden..hani bir böcekten tiksinirsiniz ya ..milyon kere de sizi sevmediğini söylemiş hala değişmişmidir diyorsunuz ..boşanmak istememesinin sebebi de sadece altınlar ve ettiği masraf başka birşey değil.yalnız gerçekten çok iğrenç bir inssn eşiniz..bence acilen kurtulun o ruh hastasından..

Ağır cevap yazmayın diyorsun ama bu tavrına gerçekten insanın sinirleri bozuluyor ve emin ol eski konunu bilen herkes ağır cevap yazacak sana.Kardeşim Allah rızası için biraz gururlu ol ne olursun ya.Konularını okurken benim sinirlerim tepeme çıkıyor.Bu adamın sana etmediği hakaret kalmamış hala değişir mi diyorsun.İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapamazmış ya gerçekten çok doğru bir laf.Sen resmen kendine kötülük yapıyorsun.

Simdi bu adama guleyimmi kizayimmi bilemedim allah askina nasil bir insan bu boyle ya gercekten siz kurtuldugunuza sükredin bence adam deyismez karakterligini birakin hasta gibi konusmalari var. sizide hasta edr ilerde inanmayin kardesim neolur allah sabir versin size cok dua edin drim en az birkachafta belki birazcik seni idare edr gene devam eder hem donersen seni caresiz oldugunu görür çünkü git geller ailedende ediyor insani ve bunu firsat bulur dahada çok yapar nebilim ya gercekten cok zor bir sey .insan onun boyle guzel sozlerine inanmak istiyor ilkez. boyle yalvarirken gormek sanki deyişceyini düşünduruyor size ama yok deyismez heleki hasta tipli birisiyse yani konusmalari cocuk bile az yapar liginc birisi allah kolaylik versin hayirlisini olsun sziin icin

Dogru aslinda yüzümde bu sivilce veya kizariklik cikinca bile tiksinirdi
Bende sizin gibi düsündüm acaba masraf oldu ziyan olmasin diyemi cagiriyor diye
O eve yeni tasinmiktik ve mutfak siparis etmistik tam mutfagin geldigi gün kardesimi aramis esimden ayrilmak istemiyorum hem mutfakta geldi isi kolaylasti diye

Tövbe estağfurullah.
Böylesini de duyduk tam oldu..

Ben kendimden ornek veriyim Belki bu aklini basina getirir.
Eski esim evi terk etmisti.mutsuzmus. gelir diye bekledim gelmedi aramadi sormadi. Epey sonra baktim gelmiyor baba evine dondum. 6 ay sonra konusalim diye aradi. bir yerde bulustuk ve bosanmak istedigini soyledi. 10 gun sonra bir anlasma metni gonderdi. Imzalanmasi mumkun olmayan. Imzalamadim. Dava acildi. O da bana bosanma davasi acti ve yuklu bir tazminat istedi. Uzun hikaye. Dava dilekcesi eline gecince beni hic aramayan adam 9 ay sonra arkadasini araya soktu. Cok kotuymus. Intiharin esigindeymis. Cocuk varmis. Cocuga yazik yapmayin etmeyin. Seni cok seviyor... bir suru seyler dinledim. Ben kesin ve net bir bicimde gemileri yaktik donus yok dedim. Sonra kardesimi aramis aglayarak. Seninde oldugun bir yerde konusalim ben karimla hic konusamadim demis eski es. Konusmaya tenezul etmemisti oysa. Neyse ben olmaz dedim. Davalar bitti. Kusurlu bulundu. Yuklu tazminat odeyecekti. odememek icin o beni aramayan mutlu mutlu gezen adam aglayarak beni aradi. Yapma etme ben cok pismanim. Bir bina yikildi altinda kaldim sanki falan... biran inandim. Avukati aradim. Pismanmis dedim. Inanma dedi. Biz bunu cok yasiyoruz. Seninle tekrar bir araya gelip bir dilekceyke biz yine bir araya geldik yazip davayi dusurecek boylece tazminattan kurtulacak dedi. pisman adam bosandiktan sonra da pisman olur dedi. Ben gorusmek istemedim avukati dinledim. para pul umurumda degil diyen adam davayi temyize verdi. Temyizde de sonuc degismedi. Yani kismen. Neyse temyize de itiraz etti.
Sunu soylemek istiyorum asla ve asla donme. Sadece parasi icin bunlar. Evliyken kiymetini bilmeyen adam iki ayda mi anlamis kiymetini? Acima. O seni bu hallere dusururken sana acidi mi? Senin aglamalarin onun umurunda miydi? Sen kimsenin psikologu degilsin. Anasi babasi dusunsun. Asla onun laflarina kanma. Kimse degismez. Insan 7 sinde neyse 70 inde de odur. Genleri degistiremezsin.
bu arada bosanip ayni kisiyle tekrar ikinci kez evlenenler de var. Dava bir bitsin. Gercek pismanligi o zaman ortaya cikacak. Degisip degismedigi de. Ondan sonra dusunursun. Ama sana tavsiyem cocugun da yok sanirim asla bu adamla dusunme. Git yeni hayat kuracaksan saglikli akli basinda sana deger verecek biriyke kur. Hayatina baska biriyle yeni bir sayfa ac.

Son düzenleme:
"Mihrimi istedim. Damarina bastim. " dediginize gore paraya onem veren ve cimri biri galiba? Mihrinizi vermemek icin, masraflar yuzunden, altinlar icinicin vs maddi konular sebebiyle "ben duzeldim, pismanim" ayaklari yapiyor olmasin?

henüz çocuğun yokken bence kaç kurtul, ömür boyu böyle yaşaman çok acınası olacak yoksa :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…