• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir insan neden çocuk ister?

ben bu konuda rekora koşuyorum 6. senem ve hala hazır hissetmiyorum ............merakte etmiyorum açıkçası o duyguyu..

8 yıl beraberlik ve 16 aylık evlilik
nedense bende pek merak etmiyorum hatta kendimi anne olarak düşünemiyorum
yetersiz görüyorum kendimi
bizde bie eksiklik var galiba ( yani çevreye bakınca öyle)
pufffffffff

bir insan neden çocuk ister...
çok basit..
çünkü doğanın kendisine verdiği en ulvi duyguyu yaşamak ister...
küçüçük bir canın gözü, kulağı, yüreği olmak ister...
ona bakarken içi titresin ister...
cenneti yeryüzüne indirmek ister...
anneliği ve babalığı tatmak ister...tamamlanmak ister...
aşkın diğer boyutunu yaşamak ister... saf sevgiyi tatmak ister...
sorumluluk almak ister... tüm bekleyişlerin sonuna varmak ister...
cok guzel ıfade ettınız.....

Bır kadın ne ıster..
senden bır parcayı dunyaya getırmek ıster..

kucuk bır noktanın her ay buyumesını keyıfle ızlemek ıster...

Aılesınden aldıgı degerlerı cocuguna vererek buyutmek ıster.....

ben "dünya böyle kötüye gidiyorken neden bir can getireyim bu hayata?" diyenler için söylüyorum. Dünya ne zaman iyiye gitti ki? Annem doğarken karneyle ekmek alınıyormuş. ben darbeden 1 sene sonra doğmuşum :kahve: bu mantıkla düşünürsek hiçbirimizin doğmaması gerekiyordu mirmirmirmir

bence çocuk hayatın anlamı. ama bunu tam anlamıyla ne zaman anlıyorsunuz biliyormusunuz? ne hamileyken ne de yeni doğduğunda. bunu, biraz hareketlenmeye başlayıp eline ufak bir şey verdiğinizde koşup sizi ıslak ıslak öptüğü zaman anlıyorsunuz yerimseniben

bence kesinlikle ertelenmemesi gereken birşey çocuk. Kendi yakın çevrem açısından söylemek gerekirse erteleyip te sonra "keşke" demeyen kimseyi görmedim.

Bende bazı bazı bunu düşünürüm, neden çocuk istenir? Sanırım asıl neden "içgüdü". Bilimsel araştırmalara göre yakışıklı erkek yada güzel kadınlara ilgi duyulması bile "genleri güzel, bu insanla çocuk yapılırsa çocuk sağlıklı güzel olur" mantığıymış tabi bunu bilinçli değil bilinçaltında düşünüyormuş insan.
Ama insanlara baktığımda sosyal statü, bak benimde çocugum var demek, ya da eski ve saçma bi inanış olan yaşlanınca bana bakar mantığı vs... için çocuk yapmak istiyorlar.

ınsan tamamlanmak için evlenir,devam etmek için de çocuk yapar.:emir_bebek:
Yeniden aşık olmak,yeniden doğmak,yüreğini bilemek,duygularını doruğa çıkarmak,bir cana, bir hayata vesile olmak,mutlu olmak,mutlu etmek için çocuk yapar...:asigim:
Mesela ben anne olmadan önce sevgi denen şeyi tanıyorum sanıyordum,
Ya-nı-lı-yor-mu-şum :1no2:

bır kadın cocuk ıster...
anne olmak...mınıcık ellerı sıkısıkı tutmak....sutuyle benlıgıyle besleyıp yourmak ıster...
bır kadın cocuk ıster....
analıgı tatmak...sewdıgı benımsedıgı hayatı paylastıgı yol arkadası,askı mutlulugu tattıgı erkekten bır parcayı ,dunyanın en mucuzevı varlıgını hayata getırmek tam anlamıyla BıZ olmak ıster...
bir kadın cocuk ıster....
içinde olan en akılalmaz en mucızevi en inanılmaz en en...en bambaska olayı yasamak ılıklerınde hısetmek...ve o ayrıcalıgı tatmak ıster.....
bır canlıyı dunyaya getırmek oyle kutsal oyle guzelki....içindeki kıpırtısı,tekmelerı,bulantılarıyla bıle oyle ayrıcalıklı bır duygukı Rabbım herkeze tattırsın....herseyi parayla satın alabılırsın belkı herseye calışarak iş gucuyle sahıp olabılırsın..ama bır bebeğe kavusmak...Onun ozlemını yasamak...ve her ay,9 ay boyuncada Onu saglıkla dunyaya getırene kadar,o yasadıklarına o hısettıklerıne hiç bır zaman paranla yada calısarak sahıp olamazsın canım....
ben 4 yıllık ewlıyım.ılk 2 yıl bız korunuk..gezelım tozalımpara bırıktırelım borcları kapayalım..vs dıe...
sonra ıstedık..ve yaklasık1,5 yıl denedık...tedawıler...iğneler....vsve her ay ACABAYLA yasadım..her ay gozyası....SUKUR KI ALLAHIMA nasıp ettı bu duyguyu bana...35 haftalık hamıleyım..ve suan oglumu hiç birseye deişmem...bu karsılıksız bır sewgı oyle katıksızkı....tarıfı bıle cok zor....ve tek dılegım oglumu kucaklayacaım gunu gormek...Ona kavusmak......
daha cok basındasın belkı ewlılıgının..zamanla deişir belkı fıkırlerın....sewgıler.....

annelık gudulerım artık bas bas bagırdıgı için bebek sahıbı olmak ıstıyorum. omrumu paylaşmak için, bebegımın ömrunu güzelleştırmek için ben burdayım. onu çok ıstıyorum

bende istemiyorum..3 yıl bitecek evleneli..önceleri başka bi nedenden istemiyordum şimdi öyle bi isteği artık içimde yitirdiğim için istemiyorum..eşime de garip geliyo..benim yerimde olsa oysa ne kadar haklı olduğumu görürdü..
öncelikle eşimi buna layık görmüyorum..beni bu fikirden,bu hisden uzaklaştırdığı içinde onu hiç bi zaman affetmicem ama onu cezalandırırken kendimide mi cezalandırmış olucam bilmiyorum...
artık bu bi gelenek gibi geliyo..evlilik gelenek..çocuk yapmak o geleneğin devamı..
ama ruhuna kadar uygun,sen bi bireyin tüm sorumluluğunu taşımaya ne kadar uygunsun,hayatını bi çocuğa adamak sana ne kadar uygun onu iyi düşünmek gerek.yoksa amannnn zamanım geldi doğurayım bi tane büyüsün..bi kaç yıl sonrada ikinciyi doğururum,k.valime yada anneme bırakırım büyür işte!!!! diye mantığın anlamı yok..

bende cocuk istemeyen insanlari anlayamiyorum.cocuksuz hayat susuz kalan bitkiye benzer.carcabuk kuruyuverir.insan cocuk sahibi olunca büyüyor ve bazi duygularin varligini anliyor.bunun standartlara uymakla bir alakasi yok.ben cocuklarim olmadan bir kahvalti sofrasini düsünemiyorum asla.cocuklar olmadan bir hayat tek kelimeyle sikici.insana neler katiyorlar bir farkina varabilseniz.ve ögrendigim bir sey varsa cocuk sahibi olmak icin asla uygun bir zaman yoktur.bazi arkadaslarin yazdiklari gibi dünya sadece simdi zorluklarla dolu degildi her zaman böyleydi.bizim annelerimiz bebek bezi yapabilmek icin amerikan bezi alabilmek icin sümerbankin önünde günlerce sira olurlarmis bir de onlarin zamanini düsünmek lazim.simdi yok yok beziyse bezi mamasiysa mamasi.biz ihtilal zamaninda erkek kardesime mamayi yurtdisindan getirtebilmek icin aylarca ugrasmistik,basarili olamadikta bebegi ölen birinin payini almistik ne zorluklarla.insanin merhameti ve karsiliksiz vermeyi ögrenebilmesi icin cocuk sahibi olmasi lazim.

şu an bu sayfaları okurken,yanımda uyuyan 2 aylık oğluma bakıyorum.Ve diyorum ki,
BÜTÜN KADINLAR ANNELıK DUYGUSUNU YAŞAMALI!
o kadar muhteşem ki kesinlikle anlatılmaz yaşanır.
ve hayatın çok ama çok önemli bir anlamı varmış.bunu ancak ANNE olunca anlıyorsunuz.düşünsenize sizin elinizde şekillenecek bir karakter.bu hayata ne çok şey kazandırabilirsiniz?
sağlam karakterli,hayata faydalı bir birey...
insan daha ne ister?
işte bunun için kesinlikle çocuk diyenlerdenim...

katiksiz,karsilik beklenmeksizin,gönülden baglanarak sevebilmek icin...
sevdigin adamla en güzel,en mucizevi,en büyük ortak noktanizi paylasabilmek icin...
bende bunlari yasamak icin cok istedim gelsin mucizem diye...olmadi...her gecen gün dahada baglaniyorum ona...insallah nasip olur bir gün..

ziraatin mülakatı için eşimle çarşamba günü kocaeline gittik.eşimin arkadaşı var orada.onda kaldık.çocukları var.2 yaşında kız..sarı bişi:)) 2 yşında ama boylu ve yaşıtlarından büyük gösteriyor...yaa ben hayatımda böyle bir çocuk görmedim..çok şeker..sürekli gülümsüyor..tanısın tanımasın hemen yanınıza geliyor..gülücük saçıyor..dışarı çıksan herkese el sallıyor ,gülümsüyor..hayatımda bu kadar güleç çocuk görmedim..hiç yerinde durmuyor..ilgisini çeken bişi oldu mu sizede , bak bak diye gösteriyor..siz gülün o kat kat gülüyor..hep gülüyor hep gülüyor..birde tam konuşamıyor..bir şey diyecek el kol hareketleri yapıyor..ağzında bişiler geveliyor...))bir konuşsa rahatlaycak..bende anlamıyorum ama seni diyorum , basıyor kahkayayı. )) .....elinde tabakla bize tatlı bile getidi:)) ona çay seti almıştık bol bol çay içirdi bize..çok sevdi.))çok akıllı bir çocuk..telefonum çaldı..onda idi,hemen bana verdi..merdivenlerden inerken elindeki telefonu öteki eline aldı, hemen elimi tuttu..
yaaaaaaaa çok şekerdi yaaaaaa.))
gerçektende bir çocuk evin neşesi imiş..neşe kaynağı yaa.))

bende böyle diordum nie ki çocuk istenir diordum. Şimdi niye bilmiyorum bende istiyorum,31 den gün alcam 1 ay sonra.Pişman olmamak içnide olabilir. Ama şimdide korkuyorum.Bir sürü şeyden hemde. a bu korkularla nasıl başa çıkılacak bilen var mı.

bence çocuk dünyadaki en güzel şey vede duygu annelik hayatta tüm yaşadığın tattığın şeylerden çook ama çook daha güzel bir duygu çocuğun yokken devamlı yok kariyerim olsun evim olsun arabam olsun diye yaşıyorsun ama bebeğin olduktan sonra ya ben bunca zaman boşa yaşamışım bebeğim yokken ben ne yapıyordum nelerden zevk alıyordum falan diyorsun bir çocuğun anne diye yanına gelmesi en üzgün sen sıkıntılı anında gelip ufacık elleriyle sana donup ne oldu anne demesi onun sana gülümsemesi herşeyi alıp götürüyor şuanda çocuğu olmayanlara bu dediklerim basit gelebilir ama anne olunca benim düşüncelerime katılacaklar
ben bebek istemeyenlere kızmıyorum çünkü o tadın ne olduğunu bilmiyorlar onalrın şuanda hayata bakışları farklı ama biz annelerinki farklı
Allah herkesin gönlüne göre versin rabbim herkese bu muhteşem duyguyu tattırsın rabbim kimselere çocuk özlemi vermesin
bide çocuk istemeyen arkadaşlarım büüyk konuşmayın herzaman kısmetse olur Allah aratmasın diyin
ama ne derseniz deyin annelik dünyadaki en güzel şey ben rabbime hergün şükrediyorum iyiki yavrumu bize nasip etmiş bende iyiki doğurmuşum yavrumu ALLAHIM yavrularımız uzun ömürler versin sağlıklı mutlu yaşan nasip etsin rabbim

Bende zamanında çok büyük konuştum..Bu dünyaya çocuk mu getirilir..Hayatımı ona mı feda edeceğim vs..
Ama şimdi içimde çocuk özlemi oluşmaya başlayınca görüyorum ki ne kadar yanlış düşünüyormuşum..

Bana kalsa hemen yapmak istiyorum fakat eşim istemiyor , yani şimdilik..

İnşallah bu büyük konuşmalarım yüzüme tokat gibi çarpmaz.. :mymeka:

bende çocuk istemiyordum zaten rahatsızlığım vardı olması zordu hamile kaldım daha yeni evliydim ve bunalıma girdim hiç istemiyodum ama bana hamileyken araba çarptı merdivenden düştüm sayısız şey geldi başıma rahatsızlık geçirdim anlatmakla bitmez doktorum dedi ki bu nasıl bir inat nasıl bir hırs bu bebeğin çoktan düşmesi gerekiyordu nasıl tutunuyor inadına hayata sonra doğdu bebeğim çok sevinmedim doğum sonrası depresyonu çok ağır yaşadım ben yoğun bakımda kaldı başka problemleri oldu ama hiç moralini bozmadı hep hırslı inatçıydı ve hep gülüyodu sürekli gülüyodu sonra bi gün bişey oldu ve onu kaybetsem ne olacağını anladım sonra dedim ki o senin mucizen herkes seni bıraktı senden vazgeçti kendin bile kendinden umudunu kestin ama o seni bırakmadı inadına savaştı o bu hayatta ki tek gerçeğin tek sevdiğin seni tek seven...oğlun için iyi olmak zorundasın ..şimdi oğlum 2 yaşında ve ben ondan önce ki hayatımı yok sayıyorum boşa yaşamışım .ona her bakışımda eserimle gurur duyuyorum.çok mutluyum anlatamam.en büyük sıkıntımda bile oğlumun gözlerine bakıyorum diyorum ki herşey gelir geçer oğlun yanında sağlıklı daha ne istiyorsun.hamilelikte mutlaka yaşanması gereken bi tecrübe doğum zaten mucize ..bi mucizeye sahip olmak istemezmisin ? ben oğlumu bu hayatta hiçbirşeye değişmem..onu çok seviyorum.bence tekrar düşün...

Gözlerim dolarak okudum yazdıklarını..

Allah mutluluğunu daim etsin..a.s.

Back
X