Bir insanin zekasini nasil anlariz?

Erkek cocuk zekasini anneden alir , annesine bakmaniz yeterli

Bu konu benim en olmazsa olmaz kriterimdir , zeki insani herseyden anlarsinix , anlattiginiz karisik bir olayi algilama kapasitesinden , ince espirileri anlamasindan , surdaki konulari bile okutsaniz verdigi tepkiden zekasini anlayabilirsiniz

Size gore Ozellikle erkeklerin zeki oldugunu gosteren belirtecler nelerdir?
Belirtidir o, belirtec olsa duramazsin 😊 saka bir yana zekadan once insanin kendini gelistirme istegi olmali. Tabi ki genetik bir yonu var ama onemli olan bunu nasil ve ne yonde kullanmasi gerektigini bilmektir. Cok zeki dolandiricilar var mesela 😁

Son düzenleme:
Bu zeka konusu değişir buna zekamı demek gerekir akıl mı bilemeyeceğim ama bir erkek düşün mesela çok zeki üniversite okumuş matematik falan gözü kapalı yapıyor yabancı dil sular seller gibi konuşuyor gel gelelim günlük yaşamında geri zekalılığından yönünü bulamıyor zekanın da ne tür olduğuna ne oranda kullanıldığına bağlı zeki olmayan insan kendini daha çok belli eder zaten herşeyinden zeki olmadığını anlarsın davranışları olsun eğitimi olsun belli eder kendini şimdi sen çocuğunun ileride zeki olma ihtimalini artırmak istiyorsun çocuğun zeki olabilir ama tembel de olabilir o zaman o zekasını kullanamaz o yüzden çok çok çok aptal olmadığı sürece fazla zeki birini arama

O kadar zekiyim ki zeki insanları anlıyorum zekamı karsı tarafta pekıstırıp zeki cocuklar dogurmak istiyorum demıssın, anladıgım bu.
Sızın zeki gorduklerınız sızı zeki bulmaya bılır.
Bi de zekı olur, insani tarafı sıfırdır falan.
Cok zekaya takılmayın derim.

Maalesef zeki insanlari anlamiyorum. Bu yuzden bu konuyu actim. Hatta ilk mesajda da kendimi zeki bulmadigimi belirttim. Ama yazim yanlisi yapip "zeki insanlari anliyorum" degil de "zeki insanlari ariyorum" diyorsaniz o konuda haklisiniz diyebilirim. Ama yine de kendimi zeki gormuyorum.

Ahlaka degil de etige inanan herkes bence zekidir mesela. Bu senin icin de degisebilir. Mete atature ile evli olsam mutlu olur muyum tartisilir. Benim icin zeki bir erkek esim cunku. Baskasina aptal gelebilir. Herkes ne ariyorsa ona bakmali.

Maalesef zeki insanlari anlamiyorum. Bu yuzden bu konuyu actim. Hatta ilk mesajda da kendimi zeki bulmadigimi belirttim. Ama yazim yanlisi yapip "zeki insanlari anliyorum" degil de "zeki insanlari ariyorum" diyorsaniz o konuda haklisiniz diyebilirim. Ama yine de kendimi zeki gormuyorum.
Kendinizi zeki gormezken karsı tarafın zekasından nasıl emin olacaksınız ki, kriterini zeka olmasa mı acaba.
Bi de cocuk genini anneden alir diyenler cogunlukta, onları dikkate alın.

Ben çocuk zekası konusunda kaderciyim. Çevre ve genetik etkili ama öyle ciddi zekası sıfır insanlardan o kadar zeki çocuklar oluyor ki aklınız şaşar. Bazen tam tersi de oluyor anne baba çocuğun zekası gelişsin diye parçalanıyor ama tırt. O yüzden akışa bırakıp kalbini ve biraz da mantığının dinle. Ha çocuğuna karşı şu sorumluluğun var;iyi ve merhametli ahlaklıbir baba seçmeye çalış o kadar

Belirtidir o, belirtec olsa duramazsin 😊 saka bir yana zekadan once insanin kendini gelistirme istegi olmali. Tabi ki genetik bir yonu var ama onemli olan bunu nasil ve ne yonde kullanmasi gerektigini bilmektir. Cok zeki dolandiricilar var mesela 😁
Iste o kadar geri zekaliyim belirtiyi belirtec olarak kullanmisim bari zekayi babasindan alsin da dengelesin diye tum bu cabalar.

"Zeki insanlari ayirdedemiyorum" bu mu anlatilmak istenen?
Zeka evet onemlidir.Fakat insanlik,merhamet,hakkaniyetli olma vs olmadan koca bir 0000000dır.
Ancak bunlar olursa zekanin kiymeti 10000000 olabilir...

Cahil insanlar kendilerini mükemmel görmeye
Zeki insanlar ise yeteneklerini hafife almaya eğilimlidirler Umarım yeterli cevap olmuştur :dua:
255ADE28-A8A3-45EE-9D62-AEAA61C50333.jpeg

yukarida yazilana göre siz fazla zeki degilsiniz ama zeki bir koca istiyorsunuz. Zeki adam sizinle tam olarak ne yapsin?
Simdi ben zeki bir kadinim. toplamda 3 sinif atladim, 3 uni bitirdim, 5 dil biliyorum, okudugumu asla unutmam, zehir gibi hafizam vardir ve anlama, kavrama yeteneğim (çok)ileri düzeyde.
ben sahsen zeki olmayan bir es istemiyorum.

karamsar yaklasmak istemem ama zeki bir adamin sizi secmesi cölde irmak bulmak kadar yüksek

Back
X