Bir iş meselesi

Acelyahayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2019
2.779
3.730
133
38
Merhaba, benim için önemli kafamı kurcalayan bir konu var. Devamlı hesap kitap yaparken buluyorum kendimi. Eşimle ikimiz çalışıyoruz bir çocuğumuz var. Aylık gelirimiz ikimizin 90 bin. Benim üzerimden özel sağlık sigortalarımiz var. 12 bin krediye gidiyor. 18 bin çocuğun okuluna gidiyor. 25 - 30 binde aylık mutfak haftasonu harcamaları kıyafet ıvır zıvır harcamalara gidiyor. İşimden inanılmaz mutsuzum. Sabah kalp çarpıntısı ile uyanip akşam uykusuzluk çekiyorum devamlı iş var aklımda çok stresliyim. Kafam hiç iyi değil. İşi bırakmayı düşünüyorum ancak o zmn gelirimiz 57 bine düşecek yukarıda saydığım harcama kalemlerinin güncellenmesi gerekecek. Ailem bu yaptığımin bencillik olduğunu çoğu kişinin sevmeyerek çalıştığını ve buna katlanmami söylüyor. Çocuğun standartlarını düşürmekle suçluyor. Eşim de keza en mantıklısı is değiştirmek olduğunu bu devirde tek maaşa dusmememiz gerektiği kanisinda ancak uzun süredir baska işte bulamadim.Okullar açılınca çocuğu okuldan karşılayacak derslerine yardımcı olacak biri lazım çünkü eşimde bende fazla mesaiye kalan insanlariz işimiz en erken akşam 7 8 gibi bitiyor. Bir yardimci tuttuğumuz da da sigortası fln derken asgari ücret +sigortadan artı yemesi içmesi 20 bine mal olacak. Kafam allak bullak çok yoruldum çok bunaldım. Maksat sadece geçinmek değil elbette ama benim alacağım kararın sonuçları pişman eder mi ailemizi emin değilim. Sizlerle dertleşmek fikir alışverişinde bulunmak istedim.

Herhangi bir ek geliriniz varmi? Kendinize alternatif oluşturun, iş değiştirip gelirle orantılı süreyi azaltın bu iş pat diye ertesi gün bıraktım demekle olmaz. Fakat bu kdr eziyetse çocuğundan eksiltiyorsa çare aramalı. Ücretsiz izin deneyebilirsiniz

Bu ekonomide sağlık probleminiz yoksa iş bırakmak büyük cesaret,üstelik oturmuş düzeniniz var ne ne kadar nereye harcanıyor hepsi belli.
Sadece çocuğun standartları değil sizinki de değişime uğramaya mahkum olacak.
İş değiştirme şansınız varsa değerlendirin derim ama evde size ihtiyacı olan bebek yoksa işten çıkmak bu devirde riskli.

Tatile çıkın kafanızı toplayın belki geçer

Bu devirde tek maaşa düşmesi gerçekten büyük cesaret ister. İş değiştirmeniz daha iyi olacaktır diye öneri verebilirim ama siz çalışmaktan mı mutsuzunuz yoksa şu an ki işinizden mi?

Kafa izni aldım dinlendim tatile gittim ama modum fln değişmedi daha da beter hale döndü sanki. Bana ihtiyacı olan bebek yok aslına bakarsanız ikinci çocuğu da çok istiyorum ancak malum hesap kitaptan onun masrafları okulu nasıl yeteriz düşüncesiyle bu isteği de rafa kaldırdık. Aslında isteklerimiz çok imkansız zor şeyler değil ama neden bu kdr ulaşılmaz durumda şuan onun gerginliği de var

Bu devirde tek maaşa düşmesi gerçekten büyük cesaret ister. İş değiştirmeniz daha iyi olacaktır diye öneri verebilirim ama siz çalışmaktan mı mutsuzunuz yoksa şu an ki işinizden mi?
Yok ben çalışmaktan çok mutluyum. Ben işimden memnun değilim. 10. Yilimdayim sektör de değiştiremem bu saatten sonra. Böyle gelip böyle gidecek düşüncesi beni çok mutsuz ediyor

57 bin lira ile gayet rahat gecinirsiniz.Sart mi çocuğu özel okulla yollamak.

İşinizi bırakmadan yeni iş arayışına girmeniz daha mantıklı geliyor bana. Geliriniz iyi gibi duruyor ilk başta ama gideriniz de çok. Tek maaşa düşünce ucu ucuna yetecek eve giren para. Üstelik özel sağlık sigortası da gidecek.

Aynen sağlık sigortasi bile başlı başına bir kayıp oluyor. İs bulup ayrilmak daha mantıklı kesinlikle :/ pazar günü öğleden sonra içimi karanlık basıyor p.tesinin gelişi ile..

özel okul 18 bin çok fazla bence. ama tabi çalıştığımız için muhtemelen okul saatlerinin uzun olması vs işinize geliyor.
net 60 bin gideriniz var. artı eksiler değişmekle beraber. bu durumda 57 bin ile geçinemezsiniz
işinizde sizi mutsuz eden ne
ne iş yapıyorsunuz

57 bin lira ile gayet rahat gecinirsiniz.Sart mi çocuğu özel okulla yollamak.
Tabiki de değil. Hergun bunu da düşünüyorum. Yani bu kdr kötü değildi ve şartlarımız uygunken yalabilecegimiz kadarını yapmaya çalıştık şimdi ayrılıp o şartları değiştirmek bencillik mi olur ikilemdeyim. Bir yandan çevre baskısı çocuğun büyümüş ne iş bırakması o sözler o imalar..

Aynen öyle okul saatleri dolayısıyla özele gitmek zorunda. Aslında işimden o kadar değilde iş ortamindan mutsuzum demek daha doğru olabilir. İş değiştirmem gerekiyor ancak neden bu kadar değiştirmekte geciktiğimi ve zorlandığımi da anlayamiyorum

sizi asıl bunaltan ne
spesifik örnekler verebilirseniz biz de daha rahat fikir sunabiliriz

Toplam geliriniz içinde 18 bin lira verilemeyecek bir meblağ değil. Çocuğunuz kaç yaşında? Uzun süre özel okula gitmiş bir çocuğun birden devlet okuluna gitmeye başlaması zor olur diye düşünüyorum.

sizi asıl bunaltan ne
spesifik örnekler verebilirseniz biz de daha rahat fikir sunabiliriz
Sorumluluklarim çok arttı haliyle iş yerinde tecrübem ve yılım itibariyle. İş bitiş saatim çok geç 7 8 ucu açık hatta. Uzun saatler çalışma herkeste gerginlik yaratıyor haliyle ortam yüksek gerilim hattı gibi. Evde çocuk var haftasonu tam anlamıyla yemeğiydi oyunuydu sohbetiydi ebeveynlik yapabiliyorum. Çocuğumun büyüdüğünü bile anlayamadım her gün kaçta cikicam çocuğu kaçta alicam yemek uykusu sürekli bir yetiştirme kovalama halindeyim. Belki de ben kafamda abartarak yaşıyorum artik. Aslında genel anlamda hep böyleydi ama şuan inanılmaz şekilde beni rahatsız ve mutsuz ediyor bu hal

İş yeriniz ile konuşup bazı değişiklikler yapılmasını isteyebilir misiniz? Mesela bazı rutin işler için altınıza bir yardımcı alınması gibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…