• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir iyilik yap

princess7

✌
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
1.258
39
158
İstanbul
Yaşam hakkı sadece insanların mıdır?

Onlar bize muhtaç, bizim bakımımıza, sevgimize muhtaç..Sokakta kovalanan,taşlanan; barınaktaysa sevgiye aç gözlerle bakan bu canlara yardım etmeye ne dersiniz ?

Kullanmadığımız eşyaları barınaklara bağışlayarak,onların yaşama daha iyi tutunmalarını sağlayabiliriz...ekstra hiçbirşey yok sadece kullanmadığımız eşyaları vereceğiz ne dersiniz? var mısınız bu iyilik hareketini başlatmaya ? sadece bilgisayar başında üzülmekten ibaret değil, GERÇEKTEN birşeyler yapmaya var mısınız ?

D1511401.jpg

bolu110-e1326831834728.jpg

bolu123.jpg

onlar sizden yardım beklerken, siz arkanızı dönüp gitmeyin...barınakların ihtiyaçlarını öğrenip,burada paylaşarak gidermeye çalışalım.....

Son düzenleme:
ISTANBUL

İstanbul Ataşehir Barındırma Merkezi
- Tel:0216 499 62 83-84-85 ,

İstanbul Beykoz Barınağı-Adres
- Mahmut Şevket Paşa Köyü yolu uzeri, 10.km, Beykoz-İstanbul-tel:Berrin Olcay 532 786 3924 ,

İstanbul Büyük Ada Hayvan Barınağı - Adres:Atahirlari Mevkii, Büyük Tur Yolu, Büyükada - İstanbul ,

İstanbul Şile Hayvan Barınağı
- Adres:Sile Yolu Agva Girişi 50mt, Şile - İstanbul-tel:216 711 22 74-Burcu Onaran 532 318 1879 ,

İstanbul Tuzla Hayvan Barınağı
- Adres:Katı Atık Merkezi yanı, Aydınlıköy, Tuzla - İstanbul-tel:216 393 00 10-İnci Kutay 532 212 2276-Deniz Karaduman 532 627 0238-İnci Özcebeci 533 699 6956 ,

İstanbul Yedikule Hayvan Barınağı
- Adres:Yedikule Sahil Yolu, surdibi, eski havagazı deposu-Tel:0212 633 58 57-Cep:0535 712 63 90 ,

Bahçelievler Hayvan Barınağı
- Adres:Çobançeşme Mah. Sanayi caddesi Dış ticaret merkezi karşısı, Bahçelievler-Tel:0212 652 2615 ,

Bakırköy Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi - tel:212 543 7317-212 572 6126 ,

Mimar Sinan Barınağı
-Tel:212 883 9175 ,

Büyükçekmece Hayvan Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi
- Adres:Cakmaklı Köyü altı, Büyükçekmece-İstanbul ,

Güngören Hayvan Toplama ve Kısırlaştırma Merkezi
- Adres:Soğanlı Caddesi No:98 Köyiçi, Güngören - İstanbul-Tel:0212 435 00 42 ,

Hasdal Rehabilitasyon Merkezi - Adres:E6 Kemerburgaz / Göktürk yolu üzeri, Kemerburgaz-İstanbul-Tel:212 360 2919 ,

Üsküdar Hayvan Barınağı - Adres:Hekimbaşı Mevkii, Katı Atık Tesisleri yanı, Ümraniye - İstanbul ,

Avcılar Barınağı
- Adres:E-5 Yolu uzeri, Avcılar-İstanbul ,

Sarıyer Hayvan Barınağı - Adres:E-5 Yolu uzeri, Avcılar-İstanbul-Tel:0212 271 7717

doggyworld.com dan alıntıdır.

Son düzenleme:
ANKARA

Meliha Yilmaz Vakfi Golbasi Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi (Golbasi Belediyesi) - Adres: Golbasi Sanayi Sitesi arkasi, Ankara

Cemil Erkok Rehabilitasyon Merkezi (HAYKOD) - Adres: Cubuk-Sirkeli yolu, Kizilca Koyu, Ankara. Telefon: 312 215 1555 Sorumlu: HAYKOD

100. Yil Sahipsiz Hayvan Barinagi (Cankaya Belediyesi) - Adres: Yuzuncuyil, Balgat-Ankara. Sorumlu: Murat Ozbek. Gonullu: KORUSEV (0312 285 9758)

ADANA

DOHAYKO Hayvan Barinagi (Adana Buyuksehir Belediyesi) - Adres: Balcali arkasi, Hekimkoy Yolu uzeri, Yuregir-Adana. Telefon: 322 338 6225 Sorumlu: Tuna Kurum

ESKİŞEHİR

Odunpazari Hayvan Saglik Merkezi (Odunpazari Belediyesi) - Adres: Altuyolu 12.km, Eskisehir. Telefon: 222 236 1970 Sorumlu: Evren Fatih Mumcu. Gonullu: Ayten Tutkun (EHKD Baskani)

İZMİR

Tepebasi Kopek Barindirma Evi (Tepebasi Belediyesi)
- Adres: Zincirlikuyu Mah. Tepebasi Bld. Santiye yolu, Tepebasi-Eskisehir. Telefon: 222 313 0166 Sorumlu: Bld.Saglik Isl.Md. Gonullu: Ayten Tutkun (EHKD Baskani)

EDİRNE

Edirne Kedi-Kopek Evi (Edirne Belediyesi) - Adres: Telefon: 284 235 5231 Sorumlu: Vet.Isl.Md.

MUĞLA

BHHD Turgutreis Subesi Gecici Bakimevi (Turgutreis Belediyesi)
- Adres: Turgutreis, Bodrum - Mugla. Telefon: 252 382 3930 Sorumlu: Bodrum Hayvan Haklari Dernegi. Gonullu: Bodrum Hayvan Haklari Dernegi

MANİSA

Manisa Belediyesi Tedavi ve Bakim Merkezi (Manisa Belediyesi) - Adres: Barbaros Mahallesi, Manisa. Telefon: 236 238 9586 - 236 232 0935

KÜTAHYA

Kutahya Belediyesi Hayvan Bakim Evi (Kutahya Belediyesi) - Adres: Tavsanli cevre yolu, kamyon garaji ustu, Kutahya. Telefon: 274 223 6012-216 Sorumlu: Vet.Isl.Md. Cengiz Cobankaya

GİRESUN

(Giresun Belediyesi) - Adres: Etbasagi Mevkii Seka, Giresun. Telefon: 454 216 3980 - 454 216 6445 Sorumlu: Adem Kaya. Gonullu: Adem Kaya, Ayten Karasin (0454 216 3980)

ANTALYA

Antalya Basibos Hayvan Barinagi (Antalya Buyuksehir Belediyesi)
- Adres: Antalya Buyuksehir Bld. Kepezalti-Antalya. Telefon: 242 332 5318 Sorumlu: Vet.Isl.Md. - Sevda Kirac (THKD/Antalya)

doggyworld.com dan alıntıdır...

arkadaşlar eğer verdiğim numaraları arayamıyorsanız, verebileceğiniz eşyaları yazın..evinizde bir kenarda hep duran kullanmayacağınız eşyalar muhakkak vardır..önümüz kış üşüyecekler..lütfen yardım edin..hep birlikte birşeyler yapmaya çalışalım..

Mutlaka vardır hepimizin ama oraya taşımak götürmek sorun olduğundan ilgi göstermiyor olabilirler. Ben evime en yakın barınağa bile 2 araç değiştirerek gitmek zorunda kalıyorum. Bir battaniye bile olsa taşımam çok zor oluyor =( Diyorum ki işi bilen biri organize etse, bir gün beraber toplanıp yardımlaşarak kendimiz götürsek topladığımız eşyaları, hem sevgimizi de veririz köpeklere?

Söylemeden edemeyeceğim şu masum bakışları içimi burktu nasıl üşümüşler =(

Son düzenleme:
Ben kendi adıma barınak aramam götürmeye de üşenirim..Ama gel gelelim benim evimin etrafında yüzlerce kedi köpek var..Başlık da yorum da güzel ama barınak olarak kısıtlamayın..

Güzel bir şeye teşvik olsun bu sayfa..Herkes kendi evinin etrafındaki hayvanlara yardım etse de inanın bir çok hayvan ölümden kurtulur..

Bu konularda örnek olmak çok önemli..Ben bu yaz dondurma kaplarında su süt yemek kemik taşıdım kedilere..Susuzluk sıcak günlerde sıkıntı..Benden sonra baktım komşular da götürmeye başlamış..Etrafımıza örnek olmamız için çevremizdeki sahipsiz hayvanlardan başlayalım..

Ben Bahçelievler barınağından aldım oğlumu 15 gün önce.

Yazın ortasında evet mamadır, sudur dertleri yoktu ama nasıl sevgiye açlardı.

Kışa diğer problemler de ortaya çıkınca halleri ne olur bilmiyorum bile.

Sağlam bi' yardım yapmak şart.

Herkesin mutlaka yakınında, ilçesinde barınak vardır. O barınağa telefon açıp sorsa, ihtiyacı öğrenirler. Genelde kuru mama, makarna, gazete vb oluyor ihtiyaçlar. Hani belki yardım yapacağınızı söyleseniz, gelip alırlar bile. Bilmiyorum.

Her aile barınaktan bir hayvan sahiplense ya da sokaktan bir hayvan sahiplense ne çok ev hayvansız kalacak ama insanlar görmezden gelmeyi biliyorlar anca.

arkadaşlar cevap yazdığınız için çok teşekkürler..

slimsigaranın dediği gibi gelip alsalar, bağışlar daha da artar bunun için belediyelere görev düşüyor..belediye araclarıyla gidip almak gerek..olmayacak şey değil aslında belediyelere bunu iletebiliriz, web sitelerinden istekte bulunabiliriz..

Ben kendi adıma barınak aramam götürmeye de üşenirim..Ama gel gelelim benim evimin etrafında yüzlerce kedi köpek var..Başlık da yorum da güzel ama barınak olarak kısıtlamayın..

Güzel bir şeye teşvik olsun bu sayfa..Herkes kendi evinin etrafındaki hayvanlara yardım etse de inanın bir çok hayvan ölümden kurtulur..

Bu konularda örnek olmak çok önemli..Ben bu yaz dondurma kaplarında su süt yemek kemik taşıdım kedilere..Susuzluk sıcak günlerde sıkıntı..Benden sonra baktım komşular da götürmeye başlamış..Etrafımıza örnek olmamız için çevremizdeki sahipsiz hayvanlardan başlayalım..

dürüstçe ve samimiyetle yazmışsın..dediklerin çok doğru elbette sınırlamamalıyız ama hani ikinci resimde eklediğim gibi zinciri yüzünden hayvanın gidecek biyeri yok.. sokaktakiler buna nazaran daha şanslı diye düşünüyorum..ama sokaktakiler içinde yapabileceğimiz neredeyse hiç masrafsız pratik barınaklar var onun resmini de birazdan ekleyeyim(yine bu forumda görmüştüm)..bende bugün sokağıma su ve makarna koydum ben daha yerleştiriyorken geldi bi kedi gel vs dedim gelmedi..çocuklar yüzünden kimseye yanaşmıyolar sanırım..haşlanmış makarnaya, rondoda çekilmiş ekmek üzerinede et suyu yapıp koymuştum kokusunu hemen almış galiba..ben onları yerleştirip geri çekildim o da gelip yedi snrada suyunu içti, bnmde içime su serpmiş oldu..keşke burdada sizinki gibi bişey başlasa da herkes onlara yardım etse..biz henüz okdr gelişmedik malesef..

Bulunduğunuz şehirdeki derneklerin sitelerini-facebook-twitter sayfalarını takip ederseniz barınak ziyaretlerine sizler de katılabilirsiniz.
Dernekler,üniversiteler barınak ziyaretleri düzenliyor ve tarihleri paylaşıyorlar.
Toplu olarak gitmek daha iyi oluyor.
Gidilmese bile ziyaret tarihlerini öğrenip gidecek olanlara kuru mama,battaniye,gazete vs gibi yardımları ulaştırabilirsiniz.
Barınakların hali içler acısı arkadaşlar.
Duyarlılık çok önemli.

yarama bastın paylaşımın ve yardım çağırın için sana teşekkür ediyorum. hayvanlara yardım edelim artık bu katliam da son bulsun..

Eklentiler

• $285496_10151047281882901_2096429601_n.webp
    $285496_10151047281882901_2096429601_n.webp
    113,8 KB · Görüntüleme: 366
Son düzenleme:
Bulunduğunuz il veya ilçeye ait barınakları lütfen ziyaret ediniz.
Gördüğünüz standart dışı davranış,yapı sorunu,strelize sorunu,beslenme şartları gibi olumsuzlukları belediyenize bildirin.
Aynı zamanda bu tip sorunları hayvan hakları barolarına da bildirebilirsiniz.
Barınakların en büyük temel ihtiyacı besindir.
Kış ayları için kapalı alan standartları vardır,bunlara uygun olmayan barınakları da lütfen belediyenize bildirin.
Battaniye,karton,gazete,tekstil parçaları
kuru mama,kuru gıda,konserve gibi her türlü gıda yardımı yapabilirsiniz.

Sağlam bir organize olursa istanbul anadolu yakasından ben yardımcı olabilirim
malzemelerin ulaştırılmasında.

ayrıca
barınaklara kuru mama yardımı yapmak isteyen fakat zamanı olmayanlar için de
kuru mama siparişi ve ödemesini yaparak
göndermek istediğiniz barınağın adresini vererekte dostlarımıza yardımcı olabilirsiniz.

Dileyen olursa uygun fiyat ile satış yapan bir site biliyorum
şu an da köpek mamaları indirimde
15 kg mamalar 37 tl.
ilgilenen olursa adresi atabilirim.

Bulunduğunuz il veya ilçeye ait barınakları lütfen ziyaret ediniz.
Gördüğünüz standart dışı davranış,yapı sorunu,strelize sorunu,beslenme şartları gibi olumsuzlukları belediyenize bildirin.
Aynı zamanda bu tip sorunları hayvan hakları barolarına da bildirebilirsiniz.
Barınakların en büyük temel ihtiyacı besindir.
Kış ayları için kapalı alan standartları vardır,bunlara uygun olmayan barınakları da lütfen belediyenize bildirin.
Battaniye,karton,gazete,tekstil parçaları
kuru mama,kuru gıda,konserve gibi her türlü gıda yardımı yapabilirsiniz.

Sağlam bir organize olursa istanbul anadolu yakasından ben yardımcı olabilirim
malzemelerin ulaştırılmasında.

harikasın mia_culpa.....

o sitenin adresini paylaşabilirsin www olmadan isim.com şeklinde olursa silinmez heralde..amacımız reklam değil,can kurtarmak...

İzmir içi barınak yardımı yapacak olanlar da bana ulaşabilir.
Toplu olarak yapılacak yardımları yerine ulaştırabilirim.
Zaten dernek sayfaları internet üzerinden anlaşmalı siteler vasıtasıyla kuru mama yardımlarını kabul ediyorlar.
O şekilde de ulaştırabilirsiniz.

Evcili olanlar haytap shoplardan alışveriş yaparlarsa ücretler barınaklara ihtiyaç sahibi hayvanlara gider.

Sokaktakilerin daha şanslı olduğuna katılıyorum. Ne de olsa siz, biz kapımızın önündekilere yetmeye çalışıyoruz. Fakat barınaklar resmen hapis hayatı, doğru düzgün mama yok ısınma yok ayrıca özgürlük de yok. Keşke daha düzgün olsa olsalar, bu da ancak bizim yardımlarımızla olur.
Şöyle bir şey de var; ben çok olmasa da birkaç defa barınak ziyaretine gittim. Oranın hali içler acısıydı, bir şeylere yardım etmek istedim ama izin vermediler. Ne bileyim temizliğe bile bir el atsam azıcık yardımım dokunurdu. Oradaki insanlar birçok hayvandan sorumlular, işleri başlarından aşkın anlıyorum o yüzden titiz davranıyorlar fakat kendilerinin bu işlere yetemediği belli. Bu yüzden yardıma gelen insanlara daha ılımlı olsalar barınaklar daha temiz daha güzel yerler haline gelir eminim ki, daha çok ziyaretçi olur çünkü. Ben şahsen oraya gitmek için kaç araç değiştiriyorum, bir yardımım dokunsun diye koca günümü ayırıyorum ama beni orada dışlıyorlar. Üstelik bunun zararı bana ya da onlara değil, sadece zavallı köpeklere oluyor =( Ben de kendi çapımda kapımın önündekileri doyuruyorum, benim için değişen bir şey olmuyor battaniyeyi mamayı ha kapımın önündekine vermişim ha barınaktakine vermişim, fakat barınaklardaki köpekler içim olumsuz bir durum oluyor çünkü onlar daha şanssız. Benim durumumda olan mutlaka vardır, ben yine sabırlıyım çünkü biliyorum ki oradakilerle benim aramdaki soğukluğun acısını köpekler çekecek, o yüzden yine de gitmeye çalışıyorum. Fakat kimseyi de yargılayamam insanlar bu yüzden barınakları tercih etmiyorlar diye.

princess7, kedi evleri çok güzelmiş. Ben her gün usanmadan mama su kabı koyuyorum ama atıyorlar. Bunları sokağa koysam eminim ki atarlar. Denemeliyim sanırım. Nereye koyuyorsunuz da öylece duruyor, sanırım oturduğunuz yer hayvansever, şanslısınız.

Sokaktakilerin daha şanslı olduğuna katılıyorum. Ne de olsa siz, biz kapımızın önündekilere yetmeye çalışıyoruz. Fakat barınaklar resmen hapis hayatı, doğru düzgün mama yok ısınma yok ayrıca özgürlük de yok. Keşke daha düzgün olsa olsalar, bu da ancak bizim yardımlarımızla olur.
Şöyle bir şey de var; ben çok olmasa da birkaç defa barınak ziyaretine gittim. Oranın hali içler acısıydı, bir şeylere yardım etmek istedim ama izin vermediler. Ne bileyim temizliğe bile bir el atsam azıcık yardımım dokunurdu. Oradaki insanlar birçok hayvandan sorumlular, işleri başlarından aşkın anlıyorum o yüzden titiz davranıyorlar fakat kendilerinin bu işlere yetemediği belli. Bu yüzden yardıma gelen insanlara daha ılımlı olsalar barınaklar daha temiz daha güzel yerler haline gelir eminim ki, daha çok ziyaretçi olur çünkü. Ben şahsen oraya gitmek için kaç araç değiştiriyorum, bir yardımım dokunsun diye koca günümü ayırıyorum ama beni orada dışlıyorlar. Üstelik bunun zararı bana ya da onlara değil, sadece zavallı köpeklere oluyor =( Ben de kendi çapımda kapımın önündekileri doyuruyorum, benim için değişen bir şey olmuyor battaniyeyi mamayı ha kapımın önündekine vermişim ha barınaktakine vermişim, fakat barınaklardaki köpekler içim olumsuz bir durum oluyor çünkü onlar daha şanssız. Benim durumumda olan mutlaka vardır, ben yine sabırlıyım çünkü biliyorum ki oradakilerle benim aramdaki soğukluğun acısını köpekler çekecek, o yüzden yine de gitmeye çalışıyorum. Fakat kimseyi de yargılayamam insanlar bu yüzden barınakları tercih etmiyorlar diye.

princess7, kedi evleri çok güzelmiş. Ben her gün usanmadan mama su kabı koyuyorum ama atıyorlar. Bunları sokağa koysam eminim ki atarlar. Denemeliyim sanırım. Nereye koyuyorsunuz da öylece duruyor, sanırım oturduğunuz yer hayvansever, şanslısınız.

Bu tarz muameleyi mutlaka derneklere ve belediyeye şikayet edin,ve bu tür durumlardan dolayı söylüyorum zaten tek gitmek yerine dernek topluluklarıyla gidin.

Su kaplarının atılması sorunu her yerde var malesef.
Ama bir de şu var,mama bulunan kapları köpekler taşıyor,yemeklerini saklamak için gizli yerlere götürüyorlar.
Çok kez şahit oldum bu duruma,mama kaplarını atanlara kızarken bir baktım ki bizim köpeklerden biri almış kabı götürüyor. :)
O yüzden kaplara sadece su koyun.
Mamaları gazete,poşet içlerinde verin.

Haytaptan ücretsiz afişler alabilirsiniz,çöplerin,mahallenin herhangi bir yerine yapıştırabilirsiniz.
Bir nebze daha etkili olur.

$20072011618.webp$20072011617.webp$20072011616.webp$20072011619.webp

arkadaslar bnde ankara oturuyorum üniversite ögrencisiyim hani pek parasal yardımım dokunamasadı biseyler yapmak isterim
eger ankarada organize olmak isteyenler varsa bnde varım:))
hep istanbulda organize olunuyor ama diger sehirler de tık yok malesef oysaki burdaki hayvanlarında yardımlarımıza ihtiyacları var
havalarda sogumaya basladı biseyler yapsak diyorum

Son düzenleme:
rapunzel o kedi evini ben yapmadim kokoshaber den alintiladim ama bende yapicam yapinca da burda meg in konusunda ve baglantili diger konularda muhakkak paylasicam..

Ladyevil bunu hatirlatman cok guzel oldu..haytapin afislerini begeniyorum..nereden alabiliriz bu afisleri? Istedigimiz kadar alabilir miyiz (ac gozlu hayvansever)? Ve aklimdayken sunu sormak istiyorum kediler kisin sogukta arabalarin motor kismina yatiyorlar sicak oluyor diye..bununla ilgili bir afisi var mi haytapin? Eger yoksa iletelim talep olarak..basta kendi sitem olmak uzere arabalarin bulundugu yerlere yapistirmak istiyorum

Back
X