Ben kendi adıma barınak aramam götürmeye de üşenirim..Ama gel gelelim benim evimin etrafında yüzlerce kedi köpek var..Başlık da yorum da güzel ama barınak olarak kısıtlamayın..
Güzel bir şeye teşvik olsun bu sayfa..Herkes kendi evinin etrafındaki hayvanlara yardım etse de inanın bir çok hayvan ölümden kurtulur..
Bu konularda örnek olmak çok önemli..Ben bu yaz dondurma kaplarında su süt yemek kemik taşıdım kedilere..Susuzluk sıcak günlerde sıkıntı..Benden sonra baktım komşular da götürmeye başlamış..Etrafımıza örnek olmamız için çevremizdeki sahipsiz hayvanlardan başlayalım..
Bulunduğunuz il veya ilçeye ait barınakları lütfen ziyaret ediniz.
Gördüğünüz standart dışı davranış,yapı sorunu,strelize sorunu,beslenme şartları gibi olumsuzlukları belediyenize bildirin.
Aynı zamanda bu tip sorunları hayvan hakları barolarına da bildirebilirsiniz.
Barınakların en büyük temel ihtiyacı besindir.
Kış ayları için kapalı alan standartları vardır,bunlara uygun olmayan barınakları da lütfen belediyenize bildirin.
Battaniye,karton,gazete,tekstil parçaları
kuru mama,kuru gıda,konserve gibi her türlü gıda yardımı yapabilirsiniz.
Sağlam bir organize olursa istanbul anadolu yakasından ben yardımcı olabilirim
malzemelerin ulaştırılmasında.
Sokaktakilerin daha şanslı olduğuna katılıyorum. Ne de olsa siz, biz kapımızın önündekilere yetmeye çalışıyoruz. Fakat barınaklar resmen hapis hayatı, doğru düzgün mama yok ısınma yok ayrıca özgürlük de yok. Keşke daha düzgün olsa olsalar, bu da ancak bizim yardımlarımızla olur.
Şöyle bir şey de var; ben çok olmasa da birkaç defa barınak ziyaretine gittim. Oranın hali içler acısıydı, bir şeylere yardım etmek istedim ama izin vermediler. Ne bileyim temizliğe bile bir el atsam azıcık yardımım dokunurdu. Oradaki insanlar birçok hayvandan sorumlular, işleri başlarından aşkın anlıyorum o yüzden titiz davranıyorlar fakat kendilerinin bu işlere yetemediği belli. Bu yüzden yardıma gelen insanlara daha ılımlı olsalar barınaklar daha temiz daha güzel yerler haline gelir eminim ki, daha çok ziyaretçi olur çünkü. Ben şahsen oraya gitmek için kaç araç değiştiriyorum, bir yardımım dokunsun diye koca günümü ayırıyorum ama beni orada dışlıyorlar. Üstelik bunun zararı bana ya da onlara değil, sadece zavallı köpeklere oluyor =( Ben de kendi çapımda kapımın önündekileri doyuruyorum, benim için değişen bir şey olmuyor battaniyeyi mamayı ha kapımın önündekine vermişim ha barınaktakine vermişim, fakat barınaklardaki köpekler içim olumsuz bir durum oluyor çünkü onlar daha şanssız. Benim durumumda olan mutlaka vardır, ben yine sabırlıyım çünkü biliyorum ki oradakilerle benim aramdaki soğukluğun acısını köpekler çekecek, o yüzden yine de gitmeye çalışıyorum. Fakat kimseyi de yargılayamam insanlar bu yüzden barınakları tercih etmiyorlar diye.
princess7, kedi evleri çok güzelmiş. Ben her gün usanmadan mama su kabı koyuyorum ama atıyorlar. Bunları sokağa koysam eminim ki atarlar. Denemeliyim sanırım. Nereye koyuyorsunuz da öylece duruyor, sanırım oturduğunuz yer hayvansever, şanslısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?