Ya çok önemli miMerhabalar. Bir arkadaşım var geçen sene konuşuyorduk. Biz İzmir kökenliyiz.Konu açıldı. Ben İzmirli olduğumu söyledim. Arkadaşım şaşırdı " Aaa sen İzmirli misin? Ben İzmirlileri tanırım, iyi insanlardır" vs. dedi. Bu konuşmayı adım gibi hatırlıyorum. Zaten bu arkadaşım başka bir memleketten.(Şehrini söylemeyim,sadece İzmirli olmadığını belirtmek için yazdım) Her neyse bundan aylar önce bu arkadaşımı bir başka arkadaşa şöyle derken duydum : "Ben İzmirliyim. " O an şok oldum ve bozmadım orada. O günden beri hep ben İzmirliyim demeye başladı. Geçen gün bir öğretmenimiz aranızda İzmirli var mı diye sordu. Ben daha sesimi bile çıkaramadan bu arkadaş direkt atıldı. Ben İzmirliyim diye. Ben de artık ne diyeyim, ben de İzmirliyim dedim. Bir de o zaman bana dönüp, Aaa sen de mi İzmirlisin dedi. Sanki bilmiyor. Nereli olduğumuzun önemi yok tabii,önemli olan insan olmak. Ama bir insan niye yalan söyler ki bu konuda
Griye çalan lensleri ile gözüme çipil çipil bakıp "yoooo ,gözümde lens yok ,bu benim kendi göz rengim " diyenle bile karşılaştım ben.Cok da umursama.Artik kimliklerde bile doğum yeri,kütüğe kayıtlı olduğu şehir gözükmüyor.
Cok dogru tespit sapına kadar ızmırlıyız kardesım de sınır bozucu tıpler.izmirlileri kibirli ve kendini beğenmis bulur çogu insanımız ...aslında bu tip izmirin kıyısından geçip izmirli oldum diyen tipler yüzünden... keşke faka bastırsaydınız bir kaç sorgulamayla ... bende izmirliyim dediğimde direk baban nereli deden nereli diye 7 göbek ötemi sorguluyorlar izmirin yerlisi değilsin demek için...
Konu sahibini izmir marşıyla uğurluyoruzSonuç olarak konudan çıkarmamız gereken ne
Ne alakası var?Konu sahibini izmir marşıyla uğurluyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?