Bir İzmir Meselesi

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar. Bir arkadaşım var geçen sene konuşuyorduk. Biz İzmir kökenliyiz.Konu açıldı. Ben İzmirli olduğumu söyledim. Arkadaşım şaşırdı " Aaa sen İzmirli misin? Ben İzmirlileri tanırım, iyi insanlardır" vs. dedi. Bu konuşmayı adım gibi hatırlıyorum. Zaten bu arkadaşım başka bir memleketten.(Şehrini söylemeyim,sadece İzmirli olmadığını belirtmek için yazdım) Her neyse bundan aylar önce bu arkadaşımı bir başka arkadaşa şöyle derken duydum : "Ben İzmirliyim. " O an şok oldum ve bozmadım orada. O günden beri hep ben İzmirliyim demeye başladı. Geçen gün bir öğretmenimiz aranızda İzmirli var mı diye sordu. Ben daha sesimi bile çıkaramadan bu arkadaş direkt atıldı. Ben İzmirliyim diye. Ben de artık ne diyeyim, ben de İzmirliyim dedim. Bir de o zaman bana dönüp, Aaa sen de mi İzmirlisin dedi. Sanki bilmiyor. Nereli olduğumuzun önemi yok tabii,önemli olan insan olmak. Ama bir insan niye yalan söyler ki bu konuda

Griye çalan lensleri ile gözüme çipil çipil bakıp "yoooo ,gözümde lens yok ,bu benim kendi göz rengim " diyenle bile karşılaştım ben.Cok da umursama.Artik kimliklerde bile doğum yeri,kütüğe kayıtlı olduğu şehir gözükmüyor.

Güldüm doğrusu,ne insanlar var
Laf arasında sorsanız mı "ya biz seninle konuştuğumuzda bana başka şehir demiştin,ben mi yanlış hatırlıyorum" diye?

Ya çok önemli mi

yok artık yaa..nice’ın arkadaşı hadi ergen özenmiş zaar..ama sizinkine söyleyecek söz bulamadım..yazık sadece.

İzmire yakın bi memleketten miymiş?
Öyle olanların bi izmirliyim deme hastalığı var da :)

izmirlileri kibirli ve kendini beğenmis bulur çogu insanımız ...aslında bu tip izmirin kıyısından geçip izmirli oldum diyen tipler yüzünden... keşke faka bastırsaydınız bir kaç sorgulamayla ... bende izmirliyim dediğimde direk baban nereli deden nereli diye 7 göbek ötemi sorguluyorlar izmirin yerlisi değilsin demek için...

İzmirli olmak ne zaman hava atılacak bir şey oldu? Öyle oluyosa eğer ben de kütüğümü aldırayım Paris'e

Bir arkadaşım vardı üni okuduğumuz şehirliydi ama konuşurken goygoy amaçlı yüksek sesli bizim İzmir de de havalar şimdi şöyledir böyledir derdi bizde gülerdik bir an o geldi aklıma

izmiri ne çok çekemeyen var izmşrli dıyince gözlerın de dıskotek kızlar canlanıyo ,kısacık mını eteklıler canlanıyo ve ve gavur kelımesı aa izmirli mi bıze gelmez lafları .

Cok dogru tespit sapına kadar ızmırlıyız kardesım de sınır bozucu tıpler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…