Bir İzmir Meselesi

Yaşınız kaç acaba? “Öğretmenimiz” sözcüğünü kullanman nedeniyle en fazla lise öğrencisisin sanırım. Hatta lise 1 veya 2. Lisede öğretmenim yıllardır, 11 ve 12. sınıflar bile öğretmenimiz sözcüğünü kullanmaz hakkımızda konuşurken. Dolayısıyla arkadaşınız en fazla 16 yaşında senin gibi. Henüz karakterin oturmadığı bir dönem, bunlar çok normal yani.

18.

O da ilginçmiş:) Gerçi kültürleri aynı sayılır.Ha Kars ha Erzurum ne fark ediyor ki:)
Bende anlamadım, babam söylemişti bana da. Neden diye sorduğum zaman Karslıları sevmiyorlarmış ondan öyle diyormuş dedi.
Memlekete göre insan seviyoruz sanki

Amanin, ne biçim yazmışım böyle! Şimdi okuyunca fark ettim, anlatım bozuklukları için yazımı okuyan herkesten özür dilerim. Düzeltemedim de!!

İzmir li olmak özenilecek bişey mi ki?
İlginç bir özentiymiş.
Yani nereli olduğunun ne önemi var.
Ergence işler.
Takılma :)

Haklısınız .Ben lise son sınıf öğrencisiyim, bırakın 11 12'leri liseye geçtiğimden beri öğretmen lafını duymadım ve kullanmadım :)

Takilacak baska seyiniz yok sanirim, ne guzel. Pek imrendim size.

Bu memleket meselesi de bize ozgu. Varsa yoksa ilk soru "Nerelisin?" sorusu. Sanki gurbetteymisiz de uzaklarda bir vatan var ve o vatan da gogsumuzu gere gere telaffuz ettigimiz o memleket oluyor yani.

Simdi bu kiz Izmirliyim dese ne, Karsliyim dese ne? Konuyu buraya tasiyacak kadar takilmaniza sebep olan sey ne? "Izmirliyim" deyince Izmir'in incileri mi eksiliyor yoksa Izmirli olmayi bir ayricalik olarak mi goruyorsunuz?

La dogma buyume Istanbullu olacagima keske Izmirli olaydim cok cool sehir bende hislerimi yazayim didim

Minik mikro milliyetçi mi olmaya karar verdin:)

Ekleyeyim : İstanbul gibi şehir yok Türkiye'de, escinsel misin İstanbul daha güvenli, dini ve etnik azınlık mısın İstanbul güvenli, sinemaya mı gitmek istiyorsun İstanbul, dindar mısın yine İstanbul, köşede bir cafede gidip kendi başına kitap mı okumak istiyorsun yine İstanbul... bu şehirde aradığın herşey var...

Ne alakası var? Polemik yaratmak istiyorsunuz sanırım. Nereli olunduğunun hiçbir önemi yok. Zaten yukarıda yazdım.İnsan Edirneli de olabilir Hakkarili de. Problem olan yalan söylenmesi.

Su memleket muhabbetinden nefret ediyorum.Universite 1 deyim.Kizli erkekli bir ortama girdik.Sohbet muhabbet...Çomarın biri sen nerelisin dedi.Izmirliyim dedim(bundan sonra genelde bir de gercek izmirlimisin sorusu gelir.O da ayri bir mevzu izmirli kizlar cok gevşek oluyor,oyle boyle oluyor minvalinde bisey dedi.Gözüm dönmüstü.Oyle bir küfür etmiştim ki cocuk ne oldugunu sasirip kalkip masadan gitti.Utanmisti heralde :) Bazilarinda memleketi kompleks konusu olabiliyor.Oda arkadasim soylemeye utanirdi mesela nereli oldugunu.Bence bu durumda boyle bisey.

Ne alakası var? Polemik yaratmak istiyorsunuz sanırım. Nereli olunduğunun hiçbir önemi yok. Zaten yukarıda yazdım.İnsan Edirneli de olabilir Hakkarili de. Problem olan yalan söylenmesi.

Tamam, yalan soylemis. Ne yapalim? Her yalan soyleyeni konu kahramani haline getiriyor musunuz burada?

Izmirli degil de Batmanli veya Rizeli olsaydiniz yine ayni minvalde bir konu acar miydiniz acaba?

Izmirli olmaya bir vurgu var yazinizin satir aralarinda. Bu durumda bize Izmirli oldugunuz icin sizi kutlamak duser.

yok, İstanbul'dan yıldım, bıktım, tiksindim.. baya baya zombieland burası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…