- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.207
- 158
18.Yaşınız kaç acaba? “Öğretmenimiz” sözcüğünü kullanman nedeniyle en fazla lise öğrencisisin sanırım. Hatta lise 1 veya 2. Lisede öğretmenim yıllardır, 11 ve 12. sınıflar bile öğretmenimiz sözcüğünü kullanmaz hakkımızda konuşurken. Dolayısıyla arkadaşınız en fazla 16 yaşında senin gibi. Henüz karakterin oturmadığı bir dönem, bunlar çok normal yani.
O da ilginçmiş:) Gerçi kültürleri aynı sayılır.Ha Kars ha Erzurum ne fark ediyor ki:)Bizim komşuda Karslı ama Erzurumluyum diyo
Bende anlamadım, babam söylemişti bana da. Neden diye sorduğum zaman Karslıları sevmiyorlarmış ondan öyle diyormuş dedi.O da ilginçmiş:) Gerçi kültürleri aynı sayılır.Ha Kars ha Erzurum ne fark ediyor ki:)
Amanin, ne biçim yazmışım böyle! Şimdi okuyunca fark ettim, anlatım bozuklukları için yazımı okuyan herkesten özür dilerim. Düzeltemedim de!!Yaşınız kaç acaba? “Öğretmenimiz” sözcüğünü kullanman nedeniyle en fazla lise öğrencisisin sanırım. Hatta lise 1 veya 2. Lisede öğretmenim yıllardır, 11 ve 12. sınıflar bile öğretmenimiz sözcüğünü kullanmaz hakkımızda konuşurken. Dolayısıyla arkadaşınız en fazla 16 yaşında senin gibi. Henüz karakterin oturmadığı bir dönem, bunlar çok normal yani.
Haklısınız .Ben lise son sınıf öğrencisiyim, bırakın 11 12'leri liseye geçtiğimden beri öğretmen lafını duymadım ve kullanmadım :)Yaşınız kaç acaba? “Öğretmenimiz” sözcüğünü kullanman nedeniyle en fazla lise öğrencisisin sanırım. Hatta lise 1 veya 2. Lisede öğretmenim yıllardır, 11 ve 12. sınıflar bile öğretmenimiz sözcüğünü kullanmaz hakkımızda konuşurken. Dolayısıyla arkadaşınız en fazla 16 yaşında senin gibi. Henüz karakterin oturmadığı bir dönem, bunlar çok normal yani.
Niye ya bende 18'im ve böyle bir durum yaşasam (ki yaşadım )zerre umurumda olmaz.18 mi ulen bende diyorum bu neden bu kadar dert olmuş
Merhabalar. Bir arkadaşım var geçen sene konuşuyorduk. Biz İzmir kökenliyiz.Konu açıldı. Ben İzmirli olduğumu söyledim. Arkadaşım şaşırdı " Aaa sen İzmirli misin? Ben İzmirlileri tanırım, iyi insanlardır" vs. dedi. Bu konuşmayı adım gibi hatırlıyorum. Zaten bu arkadaşım başka bir memleketten.(Şehrini söylemeyim,sadece İzmirli olmadığını belirtmek için yazdım) Her neyse bundan aylar önce bu arkadaşımı bir başka arkadaşa şöyle derken duydum : "Ben İzmirliyim. " O an şok oldum ve bozmadım orada. O günden beri hep ben İzmirliyim demeye başladı. Geçen gün bir öğretmenimiz aranızda İzmirli var mı diye sordu. Ben daha sesimi bile çıkaramadan bu arkadaş direkt atıldı. Ben İzmirliyim diye. Ben de artık ne diyeyim, ben de İzmirliyim dedim. Bir de o zaman bana dönüp, Aaa sen de mi İzmirlisin dedi. Sanki bilmiyor. Nereli olduğumuzun önemi yok tabii,önemli olan insan olmak. Ama bir insan niye yalan söyler ki bu konuda
La dogma buyume Istanbullu olacagima keske Izmirli olaydim cok cool sehirbende hislerimi yazayim didim
Bence öğretmen kelimesi kullanılmalı. Hoca camide:)Haklısınız .Ben lise son sınıf öğrencisiyim, bırakın 11 12'leri liseye geçtiğimden beri öğretmen lafını duymadım ve kullanmadım :)
Siz ne yaşadınızNiye ya bende 18'im ve böyle bir durum yaşasam (ki yaşadım )zerre umurumda olmaz.
Ne alakası var? Polemik yaratmak istiyorsunuz sanırım. Nereli olunduğunun hiçbir önemi yok. Zaten yukarıda yazdım.İnsan Edirneli de olabilir Hakkarili de. Problem olan yalan söylenmesi.Takilacak baska seyiniz yok sanirim, ne guzel. Pek imrendim size.
Bu memleket meselesi de bize ozgu. Varsa yoksa ilk soru "Nerelisin?" sorusu. Sanki gurbetteymisiz de uzaklarda bir vatan var ve o vatan da gogsumuzu gere gere telaffuz ettigimiz o memleket oluyor yani.
Simdi bu kiz Izmirliyim dese ne, Karsliyim dese ne? Konuyu buraya tasiyacak kadar takilmaniza sebep olan sey ne? "Izmirliyim" deyince Izmir'in incileri mi eksiliyor yoksa Izmirli olmayi bir ayricalik olarak mi goruyorsunuz?
Ne alakası var? Polemik yaratmak istiyorsunuz sanırım. Nereli olunduğunun hiçbir önemi yok. Zaten yukarıda yazdım.İnsan Edirneli de olabilir Hakkarili de. Problem olan yalan söylenmesi.
Minik mikro milliyetçi mi olmaya karar verdin:)
Ekleyeyim : İstanbul gibi şehir yok Türkiye'de, escinsel misin İstanbul daha güvenli, dini ve etnik azınlık mısın İstanbul güvenli, sinemaya mı gitmek istiyorsun İstanbul, dindar mısın yine İstanbul, köşede bir cafede gidip kendi başına kitap mı okumak istiyorsun yine İstanbul... bu şehirde aradığın herşey var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?