• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bır kac yıllık evli olanlara sorum

arkadaslar evlılıgın ılk yıllarında kavgalar ne sıklıkta oluyor ne kadar suruyor. Bız bır yıllık evlıyız ve hala sureklı kavga edıyoruz. Bu durumu herkes yasıyor mu ne kadar suruyor ?
Bizimde 1 yil oldu.Ilk 6 7 ay da haftada 3 defa küstüğümüz oluyordu.Ama suan iyiyiz cok sükur.İster istrmez kavgalar oluyor malasef.Acisiyla tatlisiyla geciyor iste:kahve:

Kaç sene sürer , herkesin ilk zamanları kavgalı mi olur bilmem ama bildiğim tek şey var , saygıyı bozarak yapılan kavgalar o evliliği mutlaka çatlatır. Yıllar sonra bile olsa o çift asla mutlu olamaz. Bir yerden kopar gider.

günde 3 kereden 1.5-2 sene sürebilir.. ama önemli olan asla ama asla haddi-hududu aşmamak, hakaret/küfür etmemek ve en en en önemlisi asla küsmemek.. bu kadar senedir evliyim toplasak 2 saat küs kalmamışımdır imkansız yani.. kavga bitince haklılık-haksızlık da biter, biri çay koyar diğeri çiğ köfte söyler olay biter :27: aman diyeyim küs uyumayın, sakın.. abla nasihati size..

4 yıllık evliyiz 1 senedir kavga etmiyoruz ilk 3 sene cok kavga ederdik artik etmiyoruz pek heyecanimizimi yitirdik ne

Evliliğin başlari zor geçer diyorlar ama 2 senelik evliyim tartismalarımızı elle saysam sayarım onlarinda çoğu kv, gorumce, kaynima filan sinir olup eşime patladigim zamanlar oldu hep. Küslüğümüz 2. Güne sarkmadı ama hiç. Bu seyler evliliğin zamanıyla ilgili değil gibi geliyor bana ama bazılarida ilk yillarda cok didişip sonradan oturttuk filan diyorlar ama ben öyle biseye inanmiyorum iki taraftan biri pes edip pasiflesiyor muhtemelen öyle yuruyordur o iş

Ilk yillardaki kavgalarda nazimi alirfi hep kusen taraf bendim sonra hep o kustu ben almaya basladim simdi bagiriyoruz cagiriyoruz iki saat sonra hic bisey olmamis gibi canim cicim oluyo yani normal alisana kadar birbirinizin huyunu suyunu cozene kadar olur bu kavgalar

2 yıllık evliyim nerdeyse. Hamilelikten önce 2 3 ayda bi oluyordu. Hamilelikte arttı.

Evliliğin başlari zor geçer diyorlar ama 2 senelik evliyim tartismalarımızı elle saysam sayarım onlarinda çoğu kv, gorumce, kaynima filan sinir olup eşime patladigim zamanlar oldu hep. Küslüğümüz 2. Güne sarkmadı ama hiç. Bu seyler evliliğin zamanıyla ilgili değil gibi geliyor bana ama bazılarida ilk yillarda cok didişip sonradan oturttuk filan diyorlar ama ben öyle biseye inanmiyorum iki taraftan biri pes edip pasiflesiyor muhtemelen öyle yuruyordur o iş
bizimde öyle tartışmaların kaynağı kvalide eşimin abileri falan. Onlarda da küslük saatler içinde bitiyo zaten. Birbirimzle alakalı bi sorundan tartışmayalı uzun zaman oldu.

Canım oluyor arada bir ,sıklık bakımından genelde maddi açmazlar dan tut şunu niye şuraya koysun gibi basit şeylerden bile tartışma çıkabiliyor, zamanla törpüleniyorsun ama yinede bitmiyor insan egosu kendi doğrusunu dikte etmeye eğimli

Sen idare edip ,sabır göstermeye başlayana kadar bitmiyor..
ilk zamanlar evliliğe alışamama ve hayallerimizdeki ilgiyi göremediğimiz için kavgalar çok oluyor ,sonra bakıyosunki evlilik sandıgımız gibi tozpembe degil.. işte ozaman hayatın gerçekleri erkekler boyleymiş deyip idare etmeye başlıyosu ve alışıyosun..
Sonraki yıllardaki kavgalarda daha ciddi konulardan oluyor. Fakat seneler geçtikçe kavgalardada level atlanıyor , işte ozaman işin ucu mahkemelere kadar gidiyor

:KK9::KK9:

bizimde öyle tartışmaların kaynağı kvalide eşimin abileri falan. Onlarda da küslük saatler içinde bitiyo zaten. Birbirimzle alakalı bi sorundan tartışmayalı uzun zaman oldu.

Ben şehir değiştirdim :D bu vesileylede kurtuldum. Kadının yüzünü görsem sebebsiz gergin oluyordum ya. O derece gıcığım.

Ilk yil biz sanki daha fazla tartisiyoduk.4yil oldu.Hala bazen siddetli tartismalarimiz oluyo ama eskisinden az.Birbirinizi taniyip kabullendikce degiseceksiniz biraz

Hiç ayarımız yoktur 3 -4 gün küs kalıp ayrı odalarda yaşayıp ayrı yiyip içtiğimiz de olur bir iki saate barıştığımız da. Yatağı ayırmayın derler yatağa küs girmeyin derler desinler, küsken insanın içinden gelmeyince de gelmiyor işte yüzünü görmek bile. Bi de ben adamı gördükçe cinleniyorum sinirimin soğuması için o mola verilecek kaç günse kaç gün görmeyecem

Herkes her çift farklı iste. Ben 7 senelik evliyim. İlk 3-4 sene kavga ettiğimizi bilmiyorum. Tartismamiz olmuştur illaki. Biz neden kavga etmiyoruz, bi sorun mu bu diye bile eşime sormuslugum var. Ama hani evlilikler için 5. yıl bir kritik eşik deniyor ya, çoğu evliliğin bitiş yılı o zamanlar, işte o dönem biz de normale donduk. :) Şaka bi yana ailesiyle alakali problemler oldu. Hala da tartismalarimizin sebebi ailesi.

Neyse bunlardan bağımsız diyeceğim o ki, birbirini sevmeye rağmen aynı çatının altında yaşamak bambaşka bi tecrübe. Hele de ilk yıllar. Kavgalar iyice kırıcı yıpratıcı aşamaya gelmeden bi es vermek lazım.. Sinirliyken insan dusundugunden ve hissettiğinden fazlasını söylüyor zira :/ Bunu fark edince işte benim yaptığım, odayı terk etmek. Bazen peşimden geliyor söylenerek ama etkili oluyor, soguyoruz aczik. Kizsam, kussem de ayrı yatmam, o ayri yatarsa ki, birkaç kez salonda uyumuslugu vardır, o da ayrı bi giciklik. Benim için.

Son düzenleme:
arkadaslar evlılıgın ılk yıllarında kavgalar ne sıklıkta oluyor ne kadar suruyor. Bız bır yıllık evlıyız ve hala sureklı kavga edıyoruz. Bu durumu herkes yasıyor mu ne kadar suruyor ?
3 yıllık evliyiz annesini ne zaman görsek kavga ediyoruz :) onun dışında sorunumuz yok ;) 6 ayda bir ediyoruz 1 hafta sürüyor

Ben 4 yıldır evliyim ilk 2-3 ay sık kavga ederdik ama hiç kavgayı uzatıp günlerce küs kalmadık. Bence önemli olan kavgayı uzatıp uzatmamak. Ben uzatırım normalde küslüğü ama eşim kavga biter birmez bi şebeklik yapar beni güldürür uzattırmaz. Çok nadir 5-6 saat küs kaldığımız olmuştur onda da ben zaten kıyamam kavgalı ayrılırsak da başına bişey gelirse diye düşünüp barışırım.

evliliğin ilk 2 yili normal bence. birbirine uyum saglamaya calisiyosun. tabi uyusmazliklar halledilmezse dahada uzun sürebilir. biz bazen ilk sene kavga ettigimiz konulari acip tekrar ederiz :)

Back
X