• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bır kac yıllık evli olanlara sorum

Biz 1 yillik evliyiz bsslarda cok kavga ettik hatta evime bile döndüm. Ama simdi iyiyiz cok şükür

arkadaslar evlılıgın ılk yıllarında kavgalar ne sıklıkta oluyor ne kadar suruyor. Bız bır yıllık evlıyız ve hala sureklı kavga edıyoruz. Bu durumu herkes yasıyor mu ne kadar suruyor ?
7aylik evliyiz en fazla 2 gun kus durduk. Ama ilk baslar baya kavga yapiyorduk tokadimi dahi yemisti. Ama simdi rahatiz. Sorunlarimizi yavas yavas asiyoruz

7 yıllık sevgiliydik evlendigimizde.
İlk yıl 2 kere tartistik
İkinci yıl 1.
Sevgiliyken de pek anlaşmazlık yasamazdik.
Ama ilk yıllarda ayda 1 falandı kavga sıklığı.
Çocuktan sonra küçük küçük tartışmalar yaşadık, o da 1.5 yılda 6-7 kere.
Bu yeni duruma adapte olmakla alakali.
Ve de karakterle. 2mizde alıngan değiliz, kindar değiliz, uzatmayı sevmeyiz, küfür etmeyiz, sesimizi yükseltmeyiz, kavga çıkacağını düşünürsek alttan alırız yada sakinlesmek için espri yaparız, sorunların üzerini ortmeyiz, sabirliyiz, şimdi konusup kavga etmektense ertelemeyi biliriz, iletişimimiz iyidir. Sinirlendigimiz anda dizginlemek için kurallarimiz vardır vs vs..
Bir de bazen anlaşmazlıga dustugumuzde yazarak falan konuşuruz. Evde bir defter var gören olsa epey güler.
Sablonlar, oklar, maddeler, konuşma balonları, isaretler..... gören birazdan sunum yapılacak falan sanabilir. Ama konuşmanın akışı açısından çok faydasını goruyoruz. Tavsiye ederim

4 senedir evliyim ve 2-3 ay a bir kesin kavga ederiz ama kavga dan sonra barisinca sanki daha iyi kiymet biliniyo:oops:

Çoğu evlilik de oluyor önemli olan bu durumun kişileri etkileme şekli çok yıpratıcı oluyorsa destek almak da fayda var

Biz canım cicim aylarında, pehlivan gibi güreşe duruyoduk resmen.

Hergün kavga.

Geçti çok şükür şimdi sevmelere doyamıyoz.

Maşallahhh :nazar:

2 yillik evliyiz ilk sene cok kavgaliydik simdi azaldi cok nadir birbirinizi anladikca azaliyo kavgalar cnm

Ilk 2 ay arada tartistik (o da sirf annesi yuzunden) sonra da nadiren tartisiyoruz (kavga degil, kendini anlatma uzerine tartisma diyelim).

Tartismak kotu bir sey degildir ama saygisizlasilmadigi, karsidakinin dusuncesi onemsendigi, sonuca ulasildigi surece.

Ilk yıl çok fazla oluyordu haftada 3-4 kavga ediyorduk ve çoğu sudan sebepler 2. Sene kavgalardan yorulmaya başladık 3 sene birbirimizi dinlemeye başladık sonra çocuk oldu artık tüm odak nokta o

arkadaslar evlılıgın ılk yıllarında kavgalar ne sıklıkta oluyor ne kadar suruyor. Bız bır yıllık evlıyız ve hala sureklı kavga edıyoruz. Bu durumu herkes yasıyor mu ne kadar suruyor ?
Kavga konusu genelde ne oluyor? Ben de 1 yıllık evliyim bizim kavga konumuz genel olarak kv ,ailem hakkında ileri geri konuşmalarını duymam ve bunları eşime aktarmam oldu tabi ilk olarak sinirli bir şekilde ifade ediyodum sonra sakince anneme söylesen de böyle konusmasa çok kırıcı oluyor gibi konuşmalarla oldu ama baktım ki olmuyor eşim haksız bile olsa annesini aşırı bir savunuyor artık susuyorum vurdumduymazliga bağladım oyle işte :halay:

Biz de 1 yıllık evliyiz.
Ara ara kavgalar oluyor.
İlk zamanlar ikimizde birbirimize karşı daha hararetliydik fakat hemen özür dileyip barışırdık.

Şimdi bir taraf susuyor fakat özür dileme süreci artık 1 2 saati buluyor.

Zamanla daha azalacağına inanıyorum.

Kavgaların sebebi insanların birbirini anlayamamasindan kaynaklı.
Uzun zamandir birlikte de olsan aynı evde yaşamadığın için alışkanlıklar, hayat ilkeleri, bireysel kurallar kavgalara sebep oluyor.

Birbirini anladıkça kavgalar da doğru orantıda azalıyor.

Hoş bizim kavgaların çoğu eş ailesi ile ilgilidir. İkimiz arasında ki sorunlar sebebiyle kavgalarımız daha nadir.
Aynen ikimizle alakalı olsa uzulmiycem de aile meselesi olunca sonuç kötü noktalara varıyor

Canım bizde 7 yıllık evliyiz
İlk 2 yil sürekli olur olmaz şeylerden tartisirdik saatlerce agladığım olurdu ama birbimizin huylarini öğrendik sanırım zamanla azaldi yok oldu hatta :) birimiz kızsa digerimz alttan alıyor artik çok iyi anlasiyoruz
Alışma süreci geçince azalacaktır sizinde canım mumkun olduğunca alttan almaya çalışın birbinizi

Canım bizde 7 yıllık evliyiz
İlk 2 yil sürekli olur olmaz şeylerden tartisirdik saatlerce agladığım olurdu ama birbimizin huylarini öğrendik sanırım zamanla azaldi yok oldu hatta :) birimiz kızsa digerimz alttan alıyor artik çok iyi anlasiyoruz
Alışma süreci geçince azalacaktır sizinde canım mumkun olduğunca alttan almaya çalışın birbinizi
Yaa o profildeki bebiş sizin mi :))

Derlerki evliliğin ilk ayları ilk sene cicim ayları felan olur bu tabikide normalde olması gereken . Ama hiçde böyle değil hergün küserdik birbirimize tekme tokat dalmadığımız kalmıştı bi arada da sataşıyorduk yalan degil.şimdi üç yıllık evliyim cicim aylarını yasıyorum keyfime diyecek yok.zamanla alışınca değişiyor Can'ım tabi hiç değişmeyenlerde var onlarada allah sabır versin diyelim

İki farklı insan aynı evde alışma evresi çok kavga oluyor vede iknizde inatciysaniz biz gibi uç sene bitecek hala kavgalar bitmiyor :D ama tabiki ilk sene gibi değil

Tartışmaların sayısı ve şiddeti sanırım biraz da evlilik öncesi ilişki süresi ve oynanmış rol sayısına=) göre değişiyor. Erkekler mesela, biraz olmadıkları gibi davranmış olabiliyor. Biz üç yıl tartıştık irili ufaklı. Tabi eşin ailesinin karakteristik yapısı da çok mühim. O kısım da biraz çetrefilliyse, olur... Yeter ki yüz göz olunmasın fazla... Zamanla azalacaktır... Benim yetiştiğim ailede büyükler şunu söyler;
Evlilikte ilk üç yılın sonunda birbirinizin bir şeyi, beş yılın sonunda bir çok şeyi, on yılın sonunda "Her şeyi" olursunuz. İlk üç sene biraz sıkıntılı ama edinilecek tecrübeler de en çok bu evrede kazanılıyor.
İnşaallah zamanla rayına oturacaktır.
Mutluluklar dilerim,

Back
X