Bir Kadın Neden Çeker?

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.410
65.393
598
Herkese merhaba, bu konuda anlatacağım olay beni ilgilendirmiyor ama sadece sormak istiyorum sizlere. Bugün pazar, insanlar pazar günü öğlene kadar genelde yatarlar rahat rahat değil mi? Biz de yatıyoruz derken yan komşudan adamın seslerine uyandık “ Her gün makarna yeter bıktım, bir ekmek bile yok evde, s... git annenin evine, dolap bomboş, çalışıyorum geliyorum hiçbir şey yok sen ne yapıyorsun?, Senin gibi kadına 1 dost değil 45 dost tutmam lazım benim” diye sıraladı sıraladı. Benim bildiğim ekmeği eve erkek alır, kadın da çalışıyor üstelik. Ama kadının öyle sakin bir yönü var ki çıldırıyorum. Adam sana neler diyor sürekli, kadın kalkmış markete gidicem diyor, adam da hala diyor neye gidiyosun, gitsen ne olur, kira ödüyorum aidat ödüyorum defol git istemiyorum diye. ( Ki kirasını da 2 aydır ödemiyor ve büyük ihtimalle kadının bundan haberi yok) Ama kadın ısrarla ne gitmesi ekmek alayım kahvaltılık alayım diyor.
Ben çıldırdım tabi, eşim de dedi ki bu p.ç belli ki bi haltlar karıştıracak ve karısını sindirmeye çalışıyor, zaten bu adamın tipinde pislik var kadın da çok yazık bir kadın belki gidecek kapısı yok o yüzden çekiyor, ben dedim ya böyle şey mi olur, çalışıyor, maddi gücü var, bu adam sürekli kadına bu lafları ediyor çekmesin. Eşim de evet bana kalırsa bence de çekmesin ama artık kadını nasıl sindirmişse sesi çıkmıyor dedi. Bir de aile faktörü var belki ailesi kızlarının ayrılmasına destek vermiyorlardır dedi.
Tabi bu aralar pislik adam evden çıkıp gitmeye çalışıyor, kadın tutuyor. Hep öyle oluyor zaten .
Size soruyorum çocukları da yok, kadın çalışıyor, neden bunları çekiyor? Yani bir kadın neden çeker? sabahtan beri sinirden başım çatladı, çünkü sabahın köründe uyandırdılar da sağolsunlar.
Evet beni ilgilendirmiyor olabilir ama çok sinirleniyorum bu adamların böyle üste çıkmasına.

( Geç cevap verebilirim, kusura bakmayın)

Aile faktörü vardır dediğiniz gibi.Belki yetiştirilirken de bunları normal görerek yetişti.
Belki bilmediğiniz maddi zorluklar vardır,ihtiyacı vardır bırakıp gidemiyordur.
Bulunduğu çevrede boşanmış olmak istemiyordur,belki bunun psikolojik baskısından korkuyordur.
Belki de cidden aşırı seviyordur,hiçbir şeyi göremeyecek kadar.

Ama bilemedim her ne olursa olsun insanın kendisine ettiği kötülüğü kimse etmiyor sanırım.

Keyfinden cekmiyordur
Vardir bir mecburiyeti bence...

Ayyyy ne bilim biz kadınları anlamak çok zor canım

Adam sürekli boşanalım dediğinde kadın diyor ki saçmalama ben seni çok seviyorum ne boşanması. Kadının maaşı iyi, kendini geçindirebilir sadece biraz kilolu ve adam bunu da söylüyor o yüzden sindiriyor. Kadın haklı da olsa gidip özür diliyor, adam çok pis biri yani kadın da çok tatlı ve kendi ayaklarının üzerinde durabilecek güçte bir insan. Ama işte sindirilmiş, bir şekilde sindirilmiş.

aile faktörü en mantıklı sebep. nasıl bir aileden geldiklerini bilemeyiz. belki çevreden vs çekiniyordur.

bu arada duvarlar kağıt gibi lafının canlı örneği bu olay,resmen adamların bütün aile hayatını öğrenmişsiniz. üzüldüm aslında kadın belki de duyulmadığını sanıp dışarı farklı bir imaj çiziyordur.

Ailesi kabul etmiyordur .maalesef hala boşanmış kadına farklı gözle bakılıyor ve tek başına yaşamasına aile de pek müsaade etmiyor ,beraber yaşasalar da olmuyor derken bari evliyim ,bu kaderim diye cekıyordur diye düşünüyorum. Ya da daha önce denedi adam pislikse tekrar cesaret edemiyordur. .çalışmayan okumamış bi Komşum dayak hakaret bir dolu şey yaşamasına rağmen memleketine gidiyor geliyor geri hep çünkü orda hayat yok diyor. Adam ne derse kabul edip yıyıp içip geziyor. Boşansa ailesi doğuda bir dolu laf söz.evlendirmeye kalkarlar diyor falan. Adamın da susarak hakkından geliyor adam şimdi ağzına bakıyor kadının. Çok sasırmıştım. Birinde dayak yemiş hastaneye biz yetiştirdik falan demem o ki kafa bile yormayın. Kocaman kadın .

Bir kadın neden çeksin ki?
Eğer ailesinden birisi o derece pasif "değilse ve onu model almadıysa?
Ya da ailesi yanında destek değilse bir kapıdan çıkıp daha beter kapıya gitmeyecekse!
Ya da bilinçaltına " sen kadınsın fedakar olmalısın" işlenmediyse!
Ya da " sen kadınsın dul kalamazsın" denmediyse

Bir kadın niye çeksin ki
Toplum tarafından sindirilmediyse
Tek başına yaşamayı bilmezse

Neden çeksin ki!

Bir ülkede kadınlar sinek kadar kocam olsun başımda dursun mantığıyla yetisiyorsa anlattığın durum da çok normal olur. Bak bdvye konuların çoğu aldatan kocayı affetmekle, döven kocayı affetmekle ilgili. Aldatilip affeden, dayağı yiyip, hakareti duyup affeden, ailesiyle görüşmesi engellendiği halde o adamla olmaya devam eden kadınlarla dolu. O kadınların yetiştirdiği evlatlarda elbette bu durumun doğal olduğunu sanıyor, erkekse büyüyünce karısını dovuyor, kızsa kocasından gördüğü bu tip işkencelere göz yumuyor. Kisir döngü halinde bu sürüp gidiyor.

malesef bizim toplumumuzda bosanma cok abartiliyor ve bir kere evlenince ne olursa olsun bosanilmaz gibi bir his yaratiliyor. ben cok modern bir aileden geldigimi sanirdim ama esimden siddet görünce bile bu sebepten bosanilmaz bile dedi ailem bu adami cekme demedi kimse. türk toplumunda bosanmak cok büyük bir tabu o yüzden ben bile yillardir siddet görmeme ragmen ayrilinca cok büyük bir travma yasadim. yani bizim zihnimizde ne olursa olsun ayrilmicaz gibi bir kalip var

"Elalem ne der ?" onun için kendi psikolojisinden daha önemlidir de ondan.
Elalemi düşündüğünü sanmıyorum çünkü elalemin içinde bile rezil ediyor adam onu, ve çok kimsesi yok, adam ailesine bile laf ediyor, gelmesinler diyor.

Kadınla bir muhabbetim yok sadece merhaba merhaba, biz burda 5 yıldır varız. Bunlar da taşınalı 2 yıl oldu. Geçen yıl adam yöneticiye demiş “yan dairemiz boş mu, kimse yaşamıyor mu hiç ses seda gelmiyor nasıl insanlar” diye . Herkesi kendisi gibi sanıyor sanırım. Bağırmasa ses gelmez ama öyle bir bağırıyor ki ben utanıyorum. Eşim ilk başlarda şikayet ederim bu adamı ama sonra karısı çıkar kocam da kocam der demişti. Ki gerçekten adam kadına maalesef şiddet uyguluyor ve kadın barışmaya çalışıyor. Ve genç de 25 yaşlarında bir kız. 4 yıllık da evliler.

Bayanla konuşmalısınız.
Bir muhabbetim yok, böyle şeylere karışmıyorum yapı olarak. Çünkü benim konuşmamla neden değişsin?

Tabi aile etkeni de vardır belki ama kardeşleri geliyor arada sesleri geliyor abla iyi misin eniştem nerde diye, seni tek mi bırakıyor falan diye. Hani eğer istemeseler sormazlardı diye düşünüyorum.

Cevabi cesitli.

Stockholm sendromu

Elalem bosandi demesin de oleyim daha iyi

Hala ozundeki iyi adami gormek/gormeye calismak

Duzenin bozulmamasi

Maddi zorluga dusme korkusu

"Cocuklarim icin"
Çocuğu da yok genç bir kız, sanırım boşanmanın çok çok kötü bir şey olduğunu düşünüyor. Adam gece kavga edip çıkıyor, sabaha kadar ağlıyor, ve adam sabah gelince de üste çıkmasını biliyor. Bi ton yalan atıyor kadın da inanıyor.

Bilemiyorum olabilir tabiki, sonuçta her şeyi tam bilemiyoruz ama üzülüyoruz sadece.

(zamanla düzelir babanda eziyet ederdi bana ama bak şimdi gül gibi geçinip gidiyoruz ) diyen bir annesi vardır belki
O da olabilir. Ama babası vefat etmiş sanırım. Öyle bir şey duymuştum.

Sürekli kadınların fedakarlık yapması beni çok üzüyor. Ya öyle pişkin pis adam ki nasıl üste çıkıyor hayret ediyoruz .

Geçmiş olsun size de. Umarım bundan sonraki hayatınız güzel olur. Umarım gelecek nesiller öyle olmaz. Bizler evlatlarımızın yanında her zaman olmalıyız. Elin adamı dövsün diye mi doğuruyorum sanki.

evet kesinlikle biz evlatlarimizi bu kalipla yetistirmemeliyiz ve erkek cocuklarimiza da kadina saygiyi ögretmeliyiz. kadinlar bu dünyayi güzellestiren en güzel varliklar bence

Bazen konusmak daha kolay oluyor su hayatta neyi cekemem yapaamam dersen o geliyor basima o yizde Allah islah etsin insallah dogru yolu bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…