Bir Kadın Neden Çeker?

Bazen konusmak daha kolay oluyor su hayatta neyi cekemem yapaamam dersen o geliyor basima o yizde Allah islah etsin insallah dogru yolu bulur

cevabı çok basit aslında burada da çok kez şahit olduğumuz üzere çokkk seviyor ondan çekiyor.
Maalesef sanırım sorunun cevabı bu. Çok seviyor ve çok emek gösterdiğini sanıyor.

evet kesinlikle biz evlatlarimizi bu kalipla yetistirmemeliyiz ve erkek cocuklarimiza da kadina saygiyi ögretmeliyiz. kadinlar bu dünyayi güzellestiren en güzel varliklar bence

Kesinlikle öyle. Ablam oğluna çamaşır asıp toplamasını öğretince insanlar kız mı ki öğretiyorsun diyor, ablam da diyor bu kız değil ama yarın evlendiğinde eşine yardım etmesinin tohumlarını ekiyorum, bu ayıp değil olması gereken. Ve öyle . Her şeyin başı eğitim.

Öyle tabi amin inşallah. Ben sadece çok üzülüyorum.
Haklisin insanoz bazen kendimizi tutamiyoruz ama sonra bakiyorsun herkes halinden memnun sen ettigin buyuk laflarla basbasa kaliyorsun o yuzden tek care Allah iyiyi gostwrsin diyip gecmek ne zamanki bize sorar siginirsa yardim ederiz yoksa yapacak bisi yok ;(

Bosanmak tabu olarak goruluyosa cevresinde.. guvensiz bi kadinsa.. ailesinden izin cikmiyosa bosanmasi icin.. vs vs hersey olabilir yani...valla biz kadinlara hayat cok zor gercekten...her turlu cekiyoruz..

Bazı kadınlar eşleri ne yaparsa yapsın "kocamdır döver de sever de" düşüncesindedir.
Çekmemeli evet ama malesef çekmek istiyor belli ki. Bir kadın eğer kafasına koyarsa,maddi durumu bile düşünmeden çeker gider. Ama gitmek istemiyorsa her türlü bahaneyi de uydurur.

Onu rezil olmak olarak görmüyorlar ki, boşanmış sıfatı ölümüne korkutuyor. İki yüzlü toplumumuz şiddet görüp ayrılmayan kadını ayıplamaz ama boşanmış kadını ayıplar.

aslında neden çeker olmamalı soru.
neden sevmeye devam eder olmalı ki ben bu durumu cidden anlamıyorum. her türlü hakaret, aşağılama, şiddete maruz kalıp nasıl sevmeye devam edilip o adamla aynı yatağa girilir?
bak dün mü ne bir konu vardı adam tecavüz etmiş 40 ı çıkmadan kadın diyorki tamam hayvan ama benim hayvanım seviyorum..
bir insan evladı kendini nasıl bu kadar değersizleştirir asıl soru bu olmalıydı..

Onu rezil olmak olarak görmüyorlar ki, boşanmış sıfatı ölümüne korkutuyor. İki yüzlü toplumumuz şiddet görüp ayrılmayan kadını ayıplamaz ama boşanmış kadını ayıplar.
Maalesef öyle.

Evet okudum onu da. Adam da böylece cesaret alıyor ve hayvan hayvan takılmaya devam ediyor çünkü karısı öyle istiyor, seviyor. Acı maalesef.

Benim terapist bir tanıdığım var. Bu soruya yani neden çekiyorlar sorusunu bende sormuştum. Terapist bana birçok kadının daha iyisimini bulucam mantığıyla ayrılmadığını söyledi. Mevcut durumuna bu yüzden de razı olanlar varmış.

Biz toplum olarak çok işsisiz.
Herkesin herşeye yorum yapma hakkı daima var!!!
Üstelik er kişisi ne yapsa aklanir,
Ama, en ufak olayda kadın yerden yere vurulur...
Ve biz kulağımızı tikayip yola devam etmeyi bilmiyoruz...
Sebebi bu...

benim gözlemlediğim nedenler:
  • ama çoook seviyorummmm
  • ama özünde çok iyi bir insannnn
  • ama beni dövmesi, aldatması, hakaret etmesi dışında bir sorunumuz yok çok mutluyuuuuz
  • ama bu yaştan sonra yeni kocayı nerden bulcam
  • ama evi hiç parasız bırakmıyor kiiii

+Beni de çok seviyor,biliyorum.

doğru tespitler ama eksik:)

en önemli bahaneyi unutmuşsun. çocuğum için katlanıyorum.. ki en tahammül edemediğim budur ufacık çocukların arkasına sığınmak. çokk seviyorum o yüzden diyen bile daha cesurdur benim gözümde.

Belki çekiniyordur sizn duyduğunuzu bilmiyordur. Ben olsam sorarım.. Yazık çokta gençmiş..sevgiden durduğunu sanmam.
Yok biliyordur, ama seviyorum saçmalama sen boşanmayı kolay mı sanıyorsun diyordu eşine bi ara, o kadar emek falan bir şeyler diyordu. Ben böyle konuları konuşmayı sevmem zaten komşuluk ilişkimiz de yok, bir de adam dövüyor 5 dakika sonra kadın gidip sırnaşıyor şimdi ben bu kadına bir şey desem ne olacak ki? Allah yardımcısı olsun, o adam birinden güzel bir dayak yese haftada 5 kere belki akıllanır.

Bu adamın daha kötüsü olduğunu düşünmüyorum. Böyle pişkin bir şey ne gördüm ne duydum.

Evet ya maalesef öyle. Eşim adama artık selam bile vermiyor, en son dövücem diyordu. Çünkü İnan’ın duysanız siz de sinirlenirsiniz.

Evet maalesef öyle. Allah yardım etsin ne diyeyim. Umarım çocuk olmadan görür.

Bu arada bu sorunuzun tek bir nedeni yok.
Kadınlarımız çok sevgisiz ve birçoğunun değersizlik duyguları var. En ufak bir sevgi kırıntısına dahi tüm yaşamlarını feda edebilirler.
Eğitim ya da ekonomik özgürlük bağımlı kişikler için bir anlam ifade etmez. Bağımlı oldukları nesnelerinden kopmak çok kolay değildir.
Toplum baskısı ve cinsiyet rolleri gibi şeylerden de sıyrılmak çok kolay değildir.

ya evet listede ilk 3 de çocuk olmalı, kadının çocuğu 25 yaşında, hala aynı muhabbet: arada çocuk var, çocuğum için katlanıyorum

Alışmıştır.
Normal geliyordur.
Babadan da öyle görmüştür.
Gidecek yeri yoktur.
Etrafın dedikodusundan korkuyordur.
Kocası belki üzerine kredi çekmiştir. Giderse ödeyemez.
Kendi de eve gelirken markete uğrayıp evin ihtiyacını alabilir pekala ama maaş kartı kocasında olabilir.
Depresyonda olabilir.
Çok iyi niyetlidir kocasının iyi yönleri de olduğu düşünüp ben nankörüm haklı diyordur.
Velhasıl sebep çok. Allah yardımcısı olsun.

çekmek kadının geninde var...allah tarafından verilmiş bu zaaahiiir...kadın çekecek erkek sefasını sürecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…