- 30 Ekim 2013
- 20.310
- 56.939
- 798
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Maalesef sanırım sorunun cevabı bu. Çok seviyor ve çok emek gösterdiğini sanıyor.cevabı çok basit aslında burada da çok kez şahit olduğumuz üzere çokkk seviyor ondan çekiyor.
evet kesinlikle biz evlatlarimizi bu kalipla yetistirmemeliyiz ve erkek cocuklarimiza da kadina saygiyi ögretmeliyiz. kadinlar bu dünyayi güzellestiren en güzel varliklar bence
Öyle tabi amin inşallah. Ben sadece çok üzülüyorum.Bazen konusmak daha kolay oluyor su hayatta neyi cekemem yapaamam dersen o geliyor basima o yizde Allah islah etsin insallah dogru yolu bulur
Haklisin insanoz bazen kendimizi tutamiyoruz ama sonra bakiyorsun herkes halinden memnun sen ettigin buyuk laflarla basbasa kaliyorsun o yuzden tek care Allah iyiyi gostwrsin diyip gecmek ne zamanki bize sorar siginirsa yardim ederiz yoksa yapacak bisi yok ;(Öyle tabi amin inşallah. Ben sadece çok üzülüyorum.
Onu rezil olmak olarak görmüyorlar ki, boşanmış sıfatı ölümüne korkutuyor. İki yüzlü toplumumuz şiddet görüp ayrılmayan kadını ayıplamaz ama boşanmış kadını ayıplar.Elalemi düşündüğünü sanmıyorum çünkü elalemin içinde bile rezil ediyor adam onu, ve çok kimsesi yok, adam ailesine bile laf ediyor, gelmesinler diyor.
Kadınla bir muhabbetim yok sadece merhaba merhaba, biz burda 5 yıldır varız. Bunlar da taşınalı 2 yıl oldu. Geçen yıl adam yöneticiye demiş “yan dairemiz boş mu, kimse yaşamıyor mu hiç ses seda gelmiyor nasıl insanlar” diye . Herkesi kendisi gibi sanıyor sanırım. Bağırmasa ses gelmez ama öyle bir bağırıyor ki ben utanıyorum. Eşim ilk başlarda şikayet ederim bu adamı ama sonra karısı çıkar kocam da kocam der demişti. Ki gerçekten adam kadına maalesef şiddet uyguluyor ve kadın barışmaya çalışıyor. Ve genç de 25 yaşlarında bir kız. 4 yıllık da evliler.
Bir muhabbetim yok, böyle şeylere karışmıyorum yapı olarak. Çünkü benim konuşmamla neden değişsin?
Tabi aile etkeni de vardır belki ama kardeşleri geliyor arada sesleri geliyor abla iyi misin eniştem nerde diye, seni tek mi bırakıyor falan diye. Hani eğer istemeseler sormazlardı diye düşünüyorum.
Çocuğu da yok genç bir kız, sanırım boşanmanın çok çok kötü bir şey olduğunu düşünüyor. Adam gece kavga edip çıkıyor, sabaha kadar ağlıyor, ve adam sabah gelince de üste çıkmasını biliyor. Bi ton yalan atıyor kadın da inanıyor.
Bilemiyorum olabilir tabiki, sonuçta her şeyi tam bilemiyoruz ama üzülüyoruz sadece.
O da olabilir. Ama babası vefat etmiş sanırım. Öyle bir şey duymuştum.
Sürekli kadınların fedakarlık yapması beni çok üzüyor. Ya öyle pişkin pis adam ki nasıl üste çıkıyor hayret ediyoruz .
Geçmiş olsun size de. Umarım bundan sonraki hayatınız güzel olur. Umarım gelecek nesiller öyle olmaz. Bizler evlatlarımızın yanında her zaman olmalıyız. Elin adamı dövsün diye mi doğuruyorum sanki.
Maalesef sanırım sorunun cevabı bu. Çok seviyor ve çok emek gösterdiğini sanıyor.
Kesinlikle öyle. Ablam oğluna çamaşır asıp toplamasını öğretince insanlar kız mı ki öğretiyorsun diyor, ablam da diyor bu kız değil ama yarın evlendiğinde eşine yardım etmesinin tohumlarını ekiyorum, bu ayıp değil olması gereken. Ve öyle . Her şeyin başı eğitim.
Maalesef öyle.Onu rezil olmak olarak görmüyorlar ki, boşanmış sıfatı ölümüne korkutuyor. İki yüzlü toplumumuz şiddet görüp ayrılmayan kadını ayıplamaz ama boşanmış kadını ayıplar.
Evet okudum onu da. Adam da böylece cesaret alıyor ve hayvan hayvan takılmaya devam ediyor çünkü karısı öyle istiyor, seviyor. Acı maalesef.aslında neden çeker olmamalı soru.
neden sevmeye devam eder olmalı ki ben bu durumu cidden anlamıyorum. her türlü hakaret, aşağılama, şiddete maruz kalıp nasıl sevmeye devam edilip o adamla aynı yatağa girilir?
bak dün mü ne bir konu vardı adam tecavüz etmiş 40 ı çıkmadan kadın diyorki tamam hayvan ama benim hayvanım seviyorum..
bir insan evladı kendini nasıl bu kadar değersizleştirir asıl soru bu olmalıydı..
Biz toplum olarak çok işsisiz.Herkese merhaba, bu konuda anlatacağım olay beni ilgilendirmiyor ama sadece sormak istiyorum sizlere. Bugün pazar, insanlar pazar günü öğlene kadar genelde yatarlar rahat rahat değil mi? Biz de yatıyoruz derken yan komşudan adamın seslerine uyandık “ Her gün makarna yeter bıktım, bir ekmek bile yok evde, s... git annenin evine, dolap bomboş, çalışıyorum geliyorum hiçbir şey yok sen ne yapıyorsun?, Senin gibi kadına 1 dost değil 45 dost tutmam lazım benim” diye sıraladı sıraladı. Benim bildiğim ekmeği eve erkek alır, kadın da çalışıyor üstelik. Ama kadının öyle sakin bir yönü var ki çıldırıyorum. Adam sana neler diyor sürekli, kadın kalkmış markete gidicem diyor, adam da hala diyor neye gidiyosun, gitsen ne olur, kira ödüyorum aidat ödüyorum defol git istemiyorum diye. ( Ki kirasını da 2 aydır ödemiyor ve büyük ihtimalle kadının bundan haberi yok) Ama kadın ısrarla ne gitmesi ekmek alayım kahvaltılık alayım diyor.
Ben çıldırdım tabi, eşim de dedi ki bu p.ç belli ki bi haltlar karıştıracak ve karısını sindirmeye çalışıyor, zaten bu adamın tipinde pislik var kadın da çok yazık bir kadın belki gidecek kapısı yok o yüzden çekiyor, ben dedim ya böyle şey mi olur, çalışıyor, maddi gücü var, bu adam sürekli kadına bu lafları ediyor çekmesin. Eşim de evet bana kalırsa bence de çekmesin ama artık kadını nasıl sindirmişse sesi çıkmıyor dedi. Bir de aile faktörü var belki ailesi kızlarının ayrılmasına destek vermiyorlardır dedi.
Tabi bu aralar pislik adam evden çıkıp gitmeye çalışıyor, kadın tutuyor. Hep öyle oluyor zaten .
Size soruyorum çocukları da yok, kadın çalışıyor, neden bunları çekiyor? Yani bir kadın neden çeker? sabahtan beri sinirden başım çatladı, çünkü sabahın köründe uyandırdılar da sağolsunlar.
Evet beni ilgilendirmiyor olabilir ama çok sinirleniyorum bu adamların böyle üste çıkmasına.
( Geç cevap verebilirim, kusura bakmayın)
benim gözlemlediğim nedenler:
- ama çoook seviyorummmm
- ama özünde çok iyi bir insannnn
- ama beni dövmesi, aldatması, hakaret etmesi dışında bir sorunumuz yok çok mutluyuuuuz
- ama bu yaştan sonra yeni kocayı nerden bulcam
- ama evi hiç parasız bırakmıyor kiiii
- ama çoook seviyorummmm
- ama beni dövmesi, aldatması, hakaret etmesi dışında bir sorunumuz yok çok mutluyuuuuz
Yok biliyordur, ama seviyorum saçmalama sen boşanmayı kolay mı sanıyorsun diyordu eşine bi ara, o kadar emek falan bir şeyler diyordu. Ben böyle konuları konuşmayı sevmem zaten komşuluk ilişkimiz de yok, bir de adam dövüyor 5 dakika sonra kadın gidip sırnaşıyor şimdi ben bu kadına bir şey desem ne olacak ki? Allah yardımcısı olsun, o adam birinden güzel bir dayak yese haftada 5 kere belki akıllanır.Belki çekiniyordur sizn duyduğunuzu bilmiyordur. Ben olsam sorarım.. Yazık çokta gençmiş..sevgiden durduğunu sanmam.
Bu adamın daha kötüsü olduğunu düşünmüyorum. Böyle pişkin bir şey ne gördüm ne duydum.Benim terapist bir tanıdığım var. Bu soruya yani neden çekiyorlar sorusunu bende sormuştum. Terapist bana birçok kadının daha iyisimini bulucam mantığıyla ayrılmadığını söyledi. Mevcut durumuna bu yüzden de razı olanlar varmış.
Biz toplum olarak çok işsisiz.
Herkesin herşeye yorum yapma hakkı daima var!!!
Üstelik er kişisi ne yapsa aklanir,
Ama, en ufak olayda kadın yerden yere vurulur...
Ve biz kulağımızı tikayip yola devam etmeyi bilmiyoruz...
Sebebi bu...
- ama çoook seviyorummmm
doğru tespitler ama eksik:)
en önemli bahaneyi unutmuşsun. çocuğum için katlanıyorum.. ki en tahammül edemediğim budur ufacık çocukların arkasına sığınmak. çokk seviyorum o yüzden diyen bile daha cesurdur benim gözümde.
çekmek kadının geninde var...allah tarafından verilmiş bu zaaahiiir...kadın çekecek erkek sefasını sürecekHerkese merhaba, bu konuda anlatacağım olay beni ilgilendirmiyor ama sadece sormak istiyorum sizlere. Bugün pazar, insanlar pazar günü öğlene kadar genelde yatarlar rahat rahat değil mi? Biz de yatıyoruz derken yan komşudan adamın seslerine uyandık “ Her gün makarna yeter bıktım, bir ekmek bile yok evde, s... git annenin evine, dolap bomboş, çalışıyorum geliyorum hiçbir şey yok sen ne yapıyorsun?, Senin gibi kadına 1 dost değil 45 dost tutmam lazım benim” diye sıraladı sıraladı. Benim bildiğim ekmeği eve erkek alır, kadın da çalışıyor üstelik. Ama kadının öyle sakin bir yönü var ki çıldırıyorum. Adam sana neler diyor sürekli, kadın kalkmış markete gidicem diyor, adam da hala diyor neye gidiyosun, gitsen ne olur, kira ödüyorum aidat ödüyorum defol git istemiyorum diye. ( Ki kirasını da 2 aydır ödemiyor ve büyük ihtimalle kadının bundan haberi yok) Ama kadın ısrarla ne gitmesi ekmek alayım kahvaltılık alayım diyor.
Ben çıldırdım tabi, eşim de dedi ki bu p.ç belli ki bi haltlar karıştıracak ve karısını sindirmeye çalışıyor, zaten bu adamın tipinde pislik var kadın da çok yazık bir kadın belki gidecek kapısı yok o yüzden çekiyor, ben dedim ya böyle şey mi olur, çalışıyor, maddi gücü var, bu adam sürekli kadına bu lafları ediyor çekmesin. Eşim de evet bana kalırsa bence de çekmesin ama artık kadını nasıl sindirmişse sesi çıkmıyor dedi. Bir de aile faktörü var belki ailesi kızlarının ayrılmasına destek vermiyorlardır dedi.
Tabi bu aralar pislik adam evden çıkıp gitmeye çalışıyor, kadın tutuyor. Hep öyle oluyor zaten .
Size soruyorum çocukları da yok, kadın çalışıyor, neden bunları çekiyor? Yani bir kadın neden çeker? sabahtan beri sinirden başım çatladı, çünkü sabahın köründe uyandırdılar da sağolsunlar.
Evet beni ilgilendirmiyor olabilir ama çok sinirleniyorum bu adamların böyle üste çıkmasına.
( Geç cevap verebilirim, kusura bakmayın)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?