- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.472
- 548
- Konu Sahibi sahregulkya
-
Kendisi bir kız arkadaşının eski sevgilisiyle birlikteymiş şuan.Siz değilseniz sizi ilgilendiren bir durum yok bence
Nerde yazıyor çiçeğim?Kendisi bir kız arkadaşımın eski sevgilisiyle birlikteymiş şuan.
Bunu daha önce bir konuya daha yazmış olabilirim ama ben bu konuda evrimsel psikolojinin görüşünü çok mantıklı buluyorum.
Kısaca şunu söylüyor: Evli olduğunu bildiği birine ilgi duyan kadın seçilmişi seçer. Yani erkek dürüst mü, kadını ekonomik olarak rahat ettirebilir mi, çekici mi, sadık mı, eğlenceli mi gibi kriterlerle uğraşmaz; evli erkek zaten onaylanmıştır, onu seçen bir kadın vardır ki bu da kriterleri sağladığını gösterir. Böylece kadın deneme-yanılma yaparak zaman kaybetmez, sonu hüsran ilişkilerle yıpranıp hayal kırıklığına uğramaz. Karşısındakinin tek bir kusuru vardı: evli olması. Onu da görmezden gelir ya da halledilir görür.
Ilginç tuhaf olması yanında doğruda işi evi iyi eşine çocuklarına bağlı maddi anlamda iyi biriyse ideal eş örnek model durumda olunca dikkat çekip ilgi uyandırabilir niyeti evli adamda olanlar içinBu söylediğim bir sürü bilimsel görüşten biri sadece. Bana mantıklı geldiği için aklımda kalmış. Mutlaka partner seçimiyle alakalı başka şeyler söyleyen psikoloji alt dalları, görüşler vs. vardır. Aldatma, şiddet vs. saydıklarınız kendi içinde çok sebepli ve değişik konular. Böyle durumlarda her şeyden önce kişiliğin, karakterin çok önemli olduğunu düşünüyorum tabii ki.
Bu akşam açtığı diğer konusunda, yorumlarında vardı sanırım.Nerde yazıyor çiçeğim?
Aynı kuram aldatmayı da kısaca ve kabaca şöyle açıklar; kadın ilişkiye duygusal yatırım yapar o yüzden duygusal aldatma kadını yıkar. Hani burada bazen oluyor ya aldatmış ama sevmiyor ya da tek gecelikmiş falan diye, sanki hafifletici bir sebepmiş gibi.Bu seçilmiş erkek modeli bekar kadınlar için ideal öylemi nasılsa iyidir ve evlenilmistir
Vay be öleceğim aklıma gelir de bu nasıl bir bilimsel açıklama yada hangi bilim
Peki bu boşanmalar şiddet aldatmalar neden oluyor madem ? bekarla uğraşana kadar hazır seçilmiş bir evli adam var peki bu kötülükleri kim yapıyor acaba..
Ilginç tuhaf
Kendi yaşadığım olayla ilişkilendirdiğimde bana mantıklı gelmişti. Size mantıksız gelmiş olabilir tabii, saygı duyarım.Tam bir safsata.
Burada mantıksal değil içgüdüsel bir şeyden bahsediliyor doğru anladıysam. Erkeklerin geniş basen, büyük memeyi aslında içgüdüsel olarak dogurganlikla bagdastirmasi gibi bir şey.Bu seçilmiş erkek modeli bekar kadınlar için ideal öylemi nasılsa iyidir ve evlenilmistir
Vay be öleceğim aklıma gelir de bu nasıl bir bilimsel açıklama yada hangi bilim
Peki bu boşanmalar şiddet aldatmalar neden oluyor madem ? bekarla uğraşana kadar hazır seçilmiş bir evli adam var peki bu kötülükleri kim yapıyor acaba..
Ilginç tuhaf
Sizin bu teze göre herkesin kocasının mükemmel olması, sıfır boşanma gerçekleşmesi lazım.Bunu daha önce bir konuya daha yazmış olabilirim ama ben bu konuda evrimsel psikolojinin görüşünü çok mantıklı buluyorum.
Kısaca şunu söylüyor: Evli olduğunu bildiği birine ilgi duyan kadın seçilmişi seçer. Yani erkek dürüst mü, kadını ekonomik olarak rahat ettirebilir mi, çekici mi, sadık mı, eğlenceli mi gibi kriterlerle uğraşmaz; evli erkek zaten onaylanmıştır, onu seçen bir kadın vardır ki bu da kriterleri sağladığını gösterir. Böylece kadın deneme-yanılma yaparak zaman kaybetmez, sonu hüsran ilişkilerle yıpranıp hayal kırıklığına uğramaz. Karşısındakinin tek bir kusuru vardı: evli olması. Onu da görmezden gelir ya da halledilir görür.
Bu benim tezim değil ama bana göre bazı şeyleri açıklayan bir teori. Boşanma konusu hakkında çok açıklayıcı olacağını düşünmüyorum. Tabii ki haklısınız; her evli erkek, mükemmel erkek değildir.Sizin bu teze göre herkesin kocasının mükemmel olması, sıfır boşanma gerçekleşmesi lazım.
İnsan evlenirken karşısındakinin sonsuza kadar onaylı olacağını düşünmüyor.
hayatın akışında doğar, büyür, ürer, çoluk çocuğa karışırız. Torun torba sahibi olur ve ölürüz. Geleneksel olarak bizde beklenen budur. 30 ve 40 yaşında gelip hiç evlenmemiş, ya da hali hazırda evli olmayan oranı azdır. Çocukken bize okutulan masallarda bile “Evlendiler ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar” diye biter. Evlilik varılması gereken bir hedeftir.
Bir kadın hususi olarak evli erkeklerden hoşlanıyorsa orda bir sorun var. Muhtemelen ilişki nasılsa ciddiye binmez diye Rahat edebilmek için yapıyordur.
Aslında bahaneleri içgüdüsel oluyor buna sığınıyorlar içgüdülerin esiri olmak yada yapılan şeyin kabul görmeyeceğini anlatıkların da çıkar yol ben yapmadım o yaptı gibi bir şey biraz karışıkBurada mantıksal değil içgüdüsel bir şeyden bahsediliyor doğru anladıysam. Erkeklerin geniş basen, büyük memeyi aslında içgüdüsel olarak dogurganlikla bagdastirmasi gibi bir şey.
Aynı kuram aldatmayı da kısaca ve kabaca şöyle açıklar; kadın ilişkiye duygusal yatırım yapar o yüzden duygusal aldatma kadını yıkar. Hani burada bazen oluyor ya aldatmış ama sevmiyor ya da tek gecelikmiş falan diye, sanki hafifletici bir sebepmiş gibi.
erkekler ise cinsellik yoksa aldatma saymaz çünkü cinsellik varsa çocuk o adamdan olabilir
ortada konu ve konu sahibi yok, benim de yapacak işlerimi erteleyesim var öyle muhabbet olsun diye yazdımyoksa bu sadece kuramlardan birinin birazcığı yani, tabi ki bunları açıklayan çok başka görüşlerde var.
Benim anladığımsa şu. Evli erkeklerle beraber olan kadınlar aslında aşık olduklarını sanıyor ve öyle söylüyorlar ama gerçekte içgüdüsel olarak bir çekim yaşıyorlar ve bu çekime mantiklariyla karşı koymak yerine bunun adını aşk koyup devam ediyorlar. Secilmisi seçmek kısmı bana bunu anlattı. Beynin olmadığı yerde içgüdüler devreye giriyor olabilir.Aslında bahaneleri içgüdüsel oluyor buna sığınıyorlar içgüdülerin esiri olmak yada yapılan şeyin kabul görmeyeceğini anlatıkların da çıkar yol ben yapmadım o yaptı gibi bir şey biraz karışık
Mantıken Hiç bir açıklamasi yok baştan kaybediyorlar
Kendisi bir kız arkadaşının eski sevgilisiyle birlikteymiş şuan.
Yine mi gelmiş tipini sevdiğimSeni biliyorum ama ispat edememnerelerdeydin?
İğrenç bir nokta yok herkes herkese ilgi duyar kısmını beğenmedimEger bir kadin o adami tercih ettiyse demek ki iyi bir koca, eger cocuklari varsa da aa demek ki iyi bir baba algisi olusmus olabilir.
Igrenc bir nokta yok herkes herkese ilgi duyabilir.
Gelmiş iki gözümun ciceeeg. Aklından sayı tut desem kaç tutar acabaYine mi gelmiş tipini sevdiğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?