Bir kadın ve bir erkek oturup kahve içemez mi arkadaşça?

MinervaMcGonagall

"Be a voice, not an echo."
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
2.399
6.263
158
Bir süre önce ekibe yeni biri katıldı, ben öğretiyorum işi birim yöneticisi olarak. Ama yaş gereği öyle çok otoriter yaklaşmıyorum. Kafa yapımız epey benziyor ve ister istemez daha çok diyalog kurmaya başladık, sigara içmeye beraber çıkıyoruz vesaire. Sanırım bu ufaktan dikkat çekmeye başladı iş yerinde ama şöyle bir durum var, ikimizin de sevgilisi var. Flört içeren en ufak bir konuşma bile olmadı.

Dün iş çıkışında servisi beklemek istemedik ve dört kız arkadaş bu çocukla çıktık şirketten. Bizleri dolmuşa/otobüse binebileceğimiz herhangi bir yere bırakacaktı. Diğer üç kız arkadaşım aynı güzergahta oturuyor ve benden önce indiler. Onlar inince bir kahve muhabbeti açıldı, "e istersen bir kahve ısmarlayabilirim" dedim o da "valla güzel olur ya" dedi. Bir kafeye gittik oturduk biz de. Kahve, çay derken iki saat vakit geçirmişiz ama dediğim gibi en ufak bir flört durumu yok. Geleceğe yönelik kariyer planları, şirketin politikaları, ülkenin durumu üzerine konuştuk. Sonra da "ben dolmuşla giderim" diye ısrar etmeme rağmen beni eve bıraktı. Açıkçası hiç rahatsız edici davranışını görmediğimden ve gerçekten iyi anlaştığımızdan içimde güzel bir arkadaşlık kuruyor olduğumuza dair bir his oluştu. Ama bunun dedikodulara yol açma ihtimali canımı sıkıyor.

Mesafe koymak gerekir mi sizce?

Kesinlikle katılıyorum Mune hanıma. Erkek iş arkadaşlarım da var okul arkadaşlarım da var, mezun olmama rağmen hala görüştüğüm, samimi olduğum. Erkek arkadaşımın projelerinden dolayı vaktini çoğunlukla beraber geçirmek zorunda olduğu gruptan kız arkadaşları var. İki taraf da kendini bildikten ve karşı taraf suistimal etmedikten sonra problem göremiyorum. İnsanlar her daim arkanızdan konuşacak bir şeyler bulabilirler, hayatınızı insanlara göre yaşamayın. Ha arkamdan laf duyarsam da cevabını vermeyi bilirim kimse benim namusumun bekçisi değil, olamaz da. Kendimi en iyi ben tanırım, sınırlarımı da en iyi ben çizerim. Suistimal ediliyorsa nokta koymayı da bilirim.

Aynen, kızımı da bu görüşe göre yetiştirdim, arkadaş arkadaştır cinsiyeti olmaz sözümü yineleyeyim, bize düşen arkadaşlarımızı doğru seçmek sadece, çevreyi de önemsemem, ben ve karşımdaki ne yaptığını bildikten sonra arkamdan dileyen dilediğini söyleyebilir, arkadaşım sonradan niyeti bozarsa da cevabını alır gidiş bileti kesilir.

bana gore sikinti yok , esimin en yakin arkadaslarindan biri bir kadin , ailecek de gorusuruz , onlar zaman zaman beraber de xikar bir kahve icerler
dedikodu yapacak olan olursa da veririm cevabini ama belli ki siz cok cekiniyorsunuz dedikodudan

+1

Liseden arkadaşım var. O evli çocuklu bende öyle. Eşlerimizden ayrıca oturup dertleşmemiz çok oldu. Hatta geçen ikimizin eşleride şehir dışındaydı bara gittik içtik falan. İkimizide görüşme sırasında eşlerimiz aradı öyle söyledik onunlayız buluştuk diye. Önceden haber verme durumuda yok yani. Ben böyle şeylere hiç takılmam. Takılan insanlarla ne ilişkim olur ne arkadaşlığım. Yani durumunuz bana tuhaf gelmiyor. Ama bunu tuhaf bulan insan çok. Tuhaf bulmasından ziyade dedikodusunu yapan da çok. İşyerleri dedikodu kazanıdır genelde. Kafam ağrımasın diyorsanız işyerinde mesafeli olun. Dışarıdaki sosyal hayatınız kimseyi bağlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…