• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın ve bir erkek oturup kahve içemez mi arkadaşça?

Bir cok konu varburda..yok is arkadasiyla samimi oldum yok.. arabasina bindim, yok yemek yedim vs vs. Bunlara ne gerek var diyorum :) bu kdr kafa yoracak seyler mi bunlar? Mesafe candir her zaman.. neden kafami agritayimki? Dedikodu cikincada hakkimda bunlari soyluyorlar diyo cogu konu sahibi..bunlara ihtimal vermemekbu kadar zor olmasa gerek.. herneyse

İnsan sosyal bir varlıktır ya hani.. İş yerinde samimi olduğum kadın arkadaşlarım da var ama bazen makyaj giyim erkek arkadaş konularında konuşmaktan o kadar sıkılıyorum ki. Siyaset konuşmak hatta futbol konuşmak bile iyi geldi bana dün akşam. Yan gözle bakmadıkça ben bu çocukla arkadaş olurum dedim kendimce, size de danışmak istedim göremediğim açıları gösterirsiniz diye.

Çok şükür ben elimde tuzluk her konuya atlamıyorum senin gibi. Sen ev terliği modunda takılmaya devam et ben de kahve ısmarlamaya :)
Konuda salatalık olunca elimde tuzluk atlıyorum naparsın işte :KK51:
Evet çalışmak para kazanmak güzel, ama sevgilim varken birileriyle kahve içip arada ne döndüğüne anlam verememektense ev terliği, zigon sehpa falan olmayı yeğlerim:KK51:

Konuda çok agresif davranmışsınız okuduğum bölümün de bana verdiği yetkiye dayanarak kendinizi içten içe suçladığınızı rahat bi şekilde söylebilirim kendinizi suçlu hissetmenizin sebebi ne peki

Agresif cevaplar verdiğim arkadaşları sevmiyorum sevgili madamdaisy. O tavır onlara özel yani :) Kendimi suçlu hissetmiyorum ama mesela bu arkadaşımın kız arkadaşı rahatsız olur mu olsa belli edemez içi içini yer mi, bunları sormak istedim daha çok. O açılardan empati kurup yorum yapılmasını istedim, konu benim hayatıma geldi.

Şunu da söylemek istiyorum evlenmeden önce çok samimi olduğum yakın arkadaşlarım vardı ve eşim o kadar kıskanç olduğu halde tüm yakın erkek arkadaşlarımı düğünüme çağırmamı kendisi teklif etmişti çünkü onlara güveniyordu. Yeni tanıştığınız ve bir maziniz olmadığı bir insanla bu denli samimi olmanız ve iş yerindekilerin böyle bir tutum sergilemesi normal ama kesinlikle sizi suçlamıyorum neden yaptınız diye ben olsam ben de yapardım. Sadece vicdanınızı rahatlatmak açısından eğer gerçekten bu beyfendi ile sadece yakın arkadaş olmak istediğinizi düşünüyorsanız baş başa görüşmeleri kesmeniz iyi olabilir belki siz sadece arkadaş diyorsunuz ama karşı taraf böyle düşünmüyor olabilir ve erkekler daha ilkel varlıklardır bunu unutmayın en ufak ilgi de Gönülleri kayabilir iki gün sonra sevgilisini sizin yüzünüzden bırakırsa bi ton tantana değmeyecek insanlarla uğraş

Tanışmasını demiyorum da
çıkıp kahve içtiğinizi sizi eve bıraktığını biliyor mu?

Biliyor. Kıskandı tabii önce ama çocuğun uzun zamandır devam eden bir ilişkisi olduğunu anlattığımda ikna oldu. Zaten kendisi de üniversiteden kız arkadaşlarıyla görüşür arada, empati yapmasını sağladım ve "evet haklısın benim de hiç art niyetim yok onlara karşı, demek ki sadece arkadaşlık olabiliyor" dedi.

Biliyor. Kıskandı tabii önce ama çocuğun uzun zamandır devam eden bir ilişkisi olduğunu anlattığımda ikna oldu. Zaten kendisi de üniversiteden kız arkadaşlarıyla görüşür arada, empati yapmasını sağladım ve "evet haklısın benim de hiç art niyetim yok onlara karşı, demek ki sadece arkadaşlık olabiliyor" dedi.
Peki o zaman. Bu durumu dert etmenizi gerektirecek bir durum yok öyleyse ;)

kadın erkek arkadaşlığı normal bana göre. ama iş yerinden değil. okuldan arkadaşınız olsa anlarım da iş yerinden arkadaşla bu şekilde samimiyet normal değil. özel hayata taşımamalısınız. yanlış anlaşılır.

Şunu da söylemek istiyorum evlenmeden önce çok samimi olduğum yakın arkadaşlarım vardı ve eşim o kadar kıskanç olduğu halde tüm yakın erkek arkadaşlarımı düğünüme çağırmamı kendisi teklif etmişti çünkü onlara güveniyordu. Yeni tanıştığınız ve bir maziniz olmadığı bir insanla bu denli samimi olmanız ve iş yerindekilerin böyle bir tutum sergilemesi normal ama kesinlikle sizi suçlamıyorum neden yaptınız diye ben olsam ben de yapardım. Sadece vicdanınızı rahatlatmak açısından eğer gerçekten bu beyfendi ile sadece yakın arkadaş olmak istediğinizi düşünüyorsanız baş başa görüşmeleri kesmeniz iyi olabilir belki siz sadece arkadaş diyorsunuz ama karşı taraf böyle düşünmüyor olabilir ve erkekler daha ilkel varlıklardır bunu unutmayın en ufak ilgi de Gönülleri kayabilir iki gün sonra sevgilisini sizin yüzünüzden bırakırsa bi ton tantana değmeyecek insanlarla uğraş

Bu açıdan haklısınız, katılıyorum. Zaten yapılacak yorumlara kulaklarımı tıkayacak olsam konu açmazdım :)

Bu arkadaşımın ilk işi ve bir yıl önceki kendimi görüyorum halinde tavrında, istemsiz olarak yardım etmek öğüt vermek geliyor içimden. Çok iyi bir eğitim almış parlak bir genç, benden küçük ayrıca. Yetiştirmek istiyorum işini sevsin ekibimizde mutlu olsun verimli olsun vesaire. İş çıkışı oluşan durum da o kadar spontane gelişti ki arabadan inen kız arkadaşlardan biri epey yakınım, onu çağırmadığımıza hayıflandık aradık gel dedik hatta sonra. Özellikle baş başa bir görüşmeyi planlamam bir daha çünkü ikimizin sevgilisi de rahatsız olacaktır. Kendi adıma ben de birinciyi mazur görürüm ikinci üçüncü canımı sıkar mesela... Ha iş yerinde sohbet etmeye öğle yemeğinde aynı masada oturmaya devam ederim ama işte onu da yapmamalı mıyım diye sormak istedim.

“Kim Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın; çünkü bu takdirde üçüncüleri şeytandır.”
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/222; 3/339)
Dedikodu olmasından çok Allah'ın emri en önemlisi bence, benim görüşüm bu.

Peki o zaman. Bu durumu dert etmenizi gerektirecek bir durum yok öyleyse :KK66:

Ama hayat erkek arkadaşımın düşüncelerinden ibaret değil ki. Tamam o da önemli de, ben o konuyu hallettim ve "iş yerim açısından sıkıntı olur mu sizce" diye sormak istedim konumda.. Ve arkadaşımın sevgilisi açısından. O kızla empati yapıp yorumlamanızı bekledim :)

kadın erkek arkadaşlığı normal bana göre. ama iş yerinden değil. okuldan arkadaşınız olsa anlarım da iş yerinden arkadaşla bu şekilde samimiyet normal değil. özel hayata taşımamalısınız. yanlış anlaşılır.

Evet kaygım tam olarak bu konuda işte. Mesela ben bu çocukla bir dernekte ya da okulda tanışsaydım biz gerçekten iki iyi arkadaş olurduk sevgilileri de tanıştırırdık hiç mesele olmazdı. Ama iş yerinde olması meraklı bakışları üzerimize çeker mi.

Yani çok iyi anlaşabileceğim bir arkadaştan iş yerinde tanıştığımız için vazgeçmem gerekiyor sonuç olarak :)

Kimsenin ne dediğinin bir önemi yok. Onlar her zaman konuşacak birşey mutlaka bulur zaten. Önemli olan sevgilinle ilişkinde sorun oluyor mu olmuyor mu? Ha ben olsam dedikoducuların gözüne sokar, o sevgilisini ben sevgilimi çağırırım hep birlikte birşeyler yaparız kısaca tanıştırırım sevgilimle.

Kimsenin ne dediğinin bir önemi yok. Onlar her zaman konuşacak birşey mutlaka bulur zaten. Önemli olan sevgilinle ilişkinde sorun oluyor mu olmuyor mu? Ha ben olsam dedikoducuların gözüne sokar, o sevgilisini ben sevgilimi çağırırım hep birlikte birşeyler yaparız kısaca tanıştırırım sevgilimle.

İşte bir yanım da böyle diyor :) Sizin zihniyetinizdeki insanları çok seviyorum

Evet kaygım tam olarak bu konuda işte. Mesela ben bu çocukla bir dernekte ya da okulda tanışsaydım biz gerçekten iki iyi arkadaş olurduk sevgilileri de tanıştırırdık hiç mesele olmazdı. Ama iş yerinde olması meraklı bakışları üzerimize çeker mi.

Yani çok iyi anlaşabileceğim bir arkadaştan iş yerinde tanıştığımız için vazgeçmem gerekiyor sonuç olarak :)
Yoo hiçte vazgeçmen gerekmiyor :)

ay bi erkekle ne kadar iyi arkadaş olabilirsiniz? büyük boşluklarınız var heralde. tavrınız saçma geldi bana. sanki anneni buldun da ondna vazgeç diyoruz.

Ama hayat erkek arkadaşımın düşüncelerinden ibaret değil ki. Tamam o da önemli de, ben o konuyu hallettim ve "iş yerim açısından sıkıntı olur mu sizce" diye sormak istedim konumda.. Ve arkadaşımın sevgilisi açısından. O kızla empati yapıp yorumlamanızı bekledim :)
Şimdi arkadaşınızın sevgilisi adına düşünmeyin. Ülkede öyle hastalıklı kıskanç insanlar var ki erkek arkadaşının yakın kız arkadaşı olmasını bırakın tek bir normal kız arkadaşı bile olamaz. Kendiniz sevgilinizin bir kız arkadaşı olduğunda ne yakınlıkta durmasını istiyorsanız o yakınlıkta durun. Bence bir kız ve erkek çok rahat arkadaş olabilir, benim kızdan çok erkek arkadaşım var ve hepsiyle abi kardeş ilişkisindeyiz. Şirketteki insanları da kafanıza çok takmayın derim, dedikodu yapacak konuşacak olan her türlü konuşur, başka konu bulur sizin hakkınızda yine konuşur. Kimsenin özel hayatı onları ilgilendirmez. Tek naçizane önerim yöneticisi durumundaysanız altınızdaki tüm çalışanlara onunla eş davranın, yakın arkadaş olursanız ve onun yaptığı hataya diğerlerine nazaran daha yumuşak davranırsanız o zaman adaletsiz olur, o zaman çok konuşurlar.

ay bi erkekle ne kadar iyi arkadaş olabilirsiniz? büyük boşluklarınız var heralde. tavrınız saçma geldi bana. sanki anneni buldun da ondna vazgeç diyoruz.

Gayet iyi arkadaş olabilirim, bu atarlı tavrınız da bana çok saçma geldi birden.

Back
X