• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın ve bir erkek oturup kahve içemez mi arkadaşça?

Icebilir ama nedense sizin teklif arkadaşca gelmedi bana.
Bir şey rahatsız etti konunuzda henüz bulamadim.
Senki kendinizi ikna etmeye çalışır gibisiniz.
Dedikodu yok, çıkma ihtimalinden endiselisiniz.
Flört Yok, öyle görülmesinden endiselisiniz.
Siz dostça içilen bir kahve olduğuna emin misiniz bunun?

Şimdi arkadaşınızın sevgilisi adına düşünmeyin. Ülkede öyle hastalıklı kıskanç insanlar var ki erkek arkadaşının yakın kız arkadaşı olmasını bırakın tek bir normal kız arkadaşı bile olamaz. Kendiniz sevgilinizin bir kız arkadaşı olduğunda ne yakınlıkta durmasını istiyorsanız o yakınlıkta durun. Bence bir kız ve erkek çok rahat arkadaş olabilir, benim kızdan çok erkek arkadaşım var ve hepsiyle abi kardeş ilişkisindeyiz. Şirketteki insanları da kafanıza çok takmayın derim, dedikodu yapacak konuşacak olan her türlü konuşur, başka konu bulur sizin hakkınızda yine konuşur. Kimsenin özel hayatı onları ilgilendirmez. Tek naçizane önerim yöneticisi durumundaysanız altınızdaki tüm çalışanlara onunla eş davranın, yakın arkadaş olursanız ve onun yaptığı hataya diğerlerine nazaran daha yumuşak davranırsanız o zaman adaletsiz olur, o zaman çok konuşurlar.

Ne güzel yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim, adil davranma konusunda gerçekten haklısınız asıl dikkat etmem gereken şey o. Umarım ağır gelmez bu sorumluluk bana :)

Yeni tanıştığınız biriyle bu kadar hızlı ilerlemeniz doğru olmayabilir. Hem onun nasıl biri oldugunu bilmiyorsunuz hem de iş için de pek profesyonel bir tutum olmuyor.

Bence o kahve olayı gereksizmiş. Diğerleri için bisey diyemem normal geldi bana :)

Ama... erkek arkadaşım yeni girdiği iş yerinde böyle sıkı bir arkadaşlığa kalkışmış olsa ona çok fena cırlardım. Ve büyük ihtimalle o da bana "ama aşkım kız ısrar etti ne yapabilirim patronum o mecbur kabul ettim" derdi, erkek kafası . :D

Ne güzel yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim, adil davranma konusunda gerçekten haklısınız asıl dikkat etmem gereken şey o. Umarım ağır gelmez bu sorumluluk bana :)
Rica ederim, adil davranmak önemli olacak çünkü bu durumda işinizi ilişkinizi tehlikeye sokacak boyutta dedikodularla karşılaşabilirsiniz. Gerektiğinde arkadaşınızı karşınıza alıp, "şirkette yapılan bir hata sonucu tüm çalışanlara eşit davranmak zorundayım, bu kişisel değil arkadaşım olarak çok değerlisin ama sonucuna herkesle eşit katlanman lazım" demeniz gerekebilir. Bu durumda anlayış göstermezse bile kararlılıkla adil davranın, sizi zor durumda bırakacak biri gerçek dostunuz değildir zaten.

Icebilir ama nedense sizin teklif arkadaşca gelmedi bana.
Bir şey rahatsız etti konunuzda henüz bulamadim.
Senki kendinizi ikna etmeye çalışır gibisiniz.
Dedikodu yok, çıkma ihtimalinden endiselisiniz.
Flört Yok, öyle görülmesinden endiselisiniz.
Siz dostça içilen bir kahve olduğuna emin misiniz bunun?

İş yerinde bir arkadaş bizi sigara içerken görünce "hayırdır napıyosun sen ya" dedi imalı imalı, bu kahve mevzusu da duyulursa insanlar konuşur diye çekiniyorum. Kendimi arkamdan yapılacak konuşmalara karşı dik durabileceğime ikna etmeye çalışıyorum açıkçası :) Burada ne kadar iyi savunabilirsem bunun gayet doğal bir şey olduğunu ve yaşantıma karışılamayacağını, yarın öbür gün yüzüme söyleyenlere de aynı şekilde savunabileceğimi düşünüyorum. Bir nevi pratik yapıyorum aslında :D

İş yerinde bir arkadaş bizi sigara içerken görünce "hayırdır napıyosun sen ya" dedi imalı imalı, bu kahve mevzusu da duyulursa insanlar konuşur diye çekiniyorum. Kendimi arkamdan yapılacak konuşmalara karşı dik durabileceğime ikna etmeye çalışıyorum açıkçası :) Burada ne kadar iyi savunabilirsem bunun gayet doğal bir şey olduğunu ve yaşantıma karışılamayacağını, yarın öbür gün yüzüme söyleyenlere de aynı şekilde savunabileceğimi düşünüyorum. Bir nevi pratik yapıyorum aslında :KK70:
Ne gereksiz.
Madem oyle kahve teklifi için diğer arkadaşların inmesini beklemenizden başlayın derim.

Yeni tanıştığınız biriyle bu kadar hızlı ilerlemeniz doğru olmayabilir. Hem onun nasıl biri oldugunu bilmiyorsunuz hem de iş için de pek profesyonel bir tutum olmuyor.

Bence o kahve olayı gereksizmiş. Diğerleri için bisey diyemem normal geldi bana :)

Ama... erkek arkadaşım yeni girdiği iş yerinde böyle sıkı bir arkadaşlığa kalkışmış olsa ona çok fena cırlardım. Ve büyük ihtimalle o da bana "ama aşkım kız ısrar etti ne yapabilirim patronum o mecbur kabul ettim" derdi, erkek kafası . :KK70:

Doğru söylüyorsunuz, ben de henüz bir yıldır çalıştığım için yanlışa düşebiliyorum. Açıkçası beni de en çok bu durumun hızlı gelişmesi rahatsız etti. Hani acaba amiriyim diye mi yakın olmaya çalışıyor bu bile bir soru işareti :) Patronu müdürü vs değilim bu arada sadece daha kıdemliyim ve ekibin başındayım, o kadar :D

Bu arada hiç ısrar etmedim yaa, kahve muhabbetini de o açtı. Ayıptır söylemesi maaşı almıştık dün. Şakasına "E bir şeyler ısmarlarsınız artık" demişti bize toplu olarak, kızlar inince de yineledi. Ben de "e bir kahve ısmarlarım istersen" dedim. Demiş bulundum :)

Ne gereksiz.
Madem oyle kahve teklifi için diğer arkadaşların inmesini beklemenizden başlayın derim.

Hah bir önceki mesajımda açıklamış gibi oldum :) bir de üç kız bindik dedim ya ikisini seviyorum bi tanesini sevmiyorum, ona kahve ısmarlayacağıma daha doğrusu mesai üzerine iki saat daha katlanacağıma bileğimi keserim :D

Sevgiline söyle bakalım normal karşılayacak mı?
Bnce normal bi durum ama geçmişiniz yok çok yeni bi arkadaşlıkta eve bırakmalar iki saat kahve içmek bana göre çok fazla. Mesafenizi koruyun

kadın erkek arkadaşlığında bence hiçbir sorun yok ama ben az bir süredir iletişimim olan birine kahve teklif etmem. arada bir çekim olursa yaparım bunu,ki yaptım şuan sevgilim olur kendisi. onun dışında mesela liseden arkadaşım var erkek her haftasonu buluşuruz. hazırlıktan erkek arkadaşlarım var haftanın 1 günü öğle yemeğini birlikte yeriz okulda vs. ama dediğim gibi birkaç gündür tanıştığım birine de kahve falan teklif etmem.

“Kim Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın; çünkü bu takdirde üçüncüleri şeytandır.”
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/222; 3/339)
Dedikodu olmasından çok Allah'ın emri en önemlisi bence, benim görüşüm bu.

asansörde falan komşunuzla inmeniz gerekirse maazallah hemen iniyor musunuz? ya da ne bileyim dolmuşta tek kaldınız ne yapıyorsunuz? kibledim şahsen.

Aynı işyerinde çalıştıklarımla mesai saatinde yemeğe/kahveye giderim, yada iş gereği ofisten uzaksak yemek kahve her türlü takılırım. Ancak aynı yerde çalıştığım bir arkadaşla bir de akşam kahvesi bana göre değil, eşimin de gitmesini istemezdim. Zaten benden çok onu görüyosun bi de akşam mı onla geçiriyosun diye kızabilirdim. Kahve içtiği kişi erkek de olsa istemezdim ama bayan olunca gıcık olurdum. O nedenle bence çok da abartmayın. Ancak eski işyerinden veya üniversiteden bir arkadaşımla toplu ya da başbaşa buluşabilirim, Çünkü randevulaşmadan görüşemeyeceğim kişiler.

Açıkcası ben sevgilimin ya da eşimin sadece arkadaş olduğu basbasa birlikte kahve içitig bir kiz arkadasi olmasini istemem kabul edilebilir degil benim acimdan:işsiz:

Evet kaygım tam olarak bu konuda işte. Mesela ben bu çocukla bir dernekte ya da okulda tanışsaydım biz gerçekten iki iyi arkadaş olurduk sevgilileri de tanıştırırdık hiç mesele olmazdı. Ama iş yerinde olması meraklı bakışları üzerimize çeker mi.

Yani çok iyi anlaşabileceğim bir arkadaştan iş yerinde tanıştığımız için vazgeçmem gerekiyor sonuç olarak :)

Şu mesajınız üzerine soruyorum yanlış anlaşılma olmasın. Bir çekim hissetmediğinize emin misiniz, tamam karşı cinsten arkadaş edinmek konusunda hiçbir problem yok benim de var. Ama sizde sanki biraz Esra Erol tabiriyle "elektrik alma" durumu da var gibi hissediyorum.

Sevgilinin ne dedigi önemli diyenler olmuş bence onun bir önemi yok sen kendini bilmiyormusun o sana güvenmiyormu ki neden karşı çıksın. Ama tahminimce sevgilininde senin düşüncelerin birbirine benzerdir yoksa anlaşamazsınız oda sıkıntı yaratmaz gibi. Arkadaşa gelincede sen zaten en ufak rahatsız edici birşey hissetmedim demişsin ileriye doğru birşeyler sezersen arkadaşlığını sonlandirirsin. Kendini bilebilirsin ama karşındakini ne olursa olsun asla çözemezsin sen hislerinle devam et ilerisini yaşadıkça görürsün şimdiden ön yargiyla yaklaşmak kötü olabilir

asansörde falan komşunuzla inmeniz gerekirse maazallah hemen iniyor musunuz? ya da ne bileyim dolmuşta tek kaldınız ne yapıyorsunuz? kibledim şahsen.
Neden ineyim ki adamla? Merdivenleri kullanırım. Benim bahsettiğim fark ettiyseniz sizin bu dediğinizi de kapsıyor. Dolmuşta teksem ineceğim yere kadar beklerim tabiki kendi kararımla kalmadım sonuçta mecburum değil mi? Siz nasıl düşünürseniz keyfiniz bilir, benim düşüncelerim bu yönde.:KK55:

“Kim Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın; çünkü bu takdirde üçüncüleri şeytandır.”
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/222; 3/339)
Dedikodu olmasından çok Allah'ın emri en önemlisi bence, benim görüşüm bu.

Isım erkeklerle neden çünkü işimi yapan kadın çok az ..
Napicam görüşmelere cami imamını falan mi surukleyeyim :işsiz:
Ya da mahrem biri mi bulayım.
Evde oturan biri için mantıklı da
Çalışan napsın Allah askina:KK14:

Back
X