bir kadin yalniz basina cocuklarini buyutebilirmi

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.930
1.018
63
Herseyin ustesinden gelebilir cocuklarima yalniz basima yetebilirim diye dusunuyorum...
Bazende karabulutlar cokuyor umudum tukeniyor...
Sizce bi kadin kimsenin destegi olmadan evlatlarini saglikli bir sekildr buyutebilir mi?

Tabiki buyutur. Bak benim annem vefat etti parçalandik bölunduk üstesinden gelemiyoruz benim en ufak kardesim on yasinda. Allah ömür versin de babama ayni sey olsa annemiz toparlayici olurdu. Sen anasın anne olmak zaten yeterince cesater isteyen bi iş. Buna cesaret ettiysen emin ol tek basina olmayida basarirsin.

Ben de bir zamanlar buna benze bi konu acmistim sanırım..cesaret edememistim tek büyütmeye..ama simdi cesaretim var..ayrilmaya kararlıyım. 2 bucuk yasinda kizim var. Tek büyütürüm , babasiyla da istedigi kadar görüşebilir hic kısıtlamam..evlilik catirdamissa duzelmiyor..

Annem bizi büyüttü okuttu eğitti... üstelik annemin okuma yazması da yoktu ailesi de yoktu parası da yoktu. Çalıştı yaşlı yatalak hastaya baktı temizliğe gitt bizi okuttu. Sonuç ben doktor oldum. Abim bilgisayar mühendisi. Allah bin kere razı olsun annemden

Kizim yakinda bes yasina gircek aslinda kizimla hep yalnizdik babasi cok cok az bizimle olmustur herseyin tek basindan ustesinden geldim...ama su zamanlar hamileliktenmi bilmiyorum bazen cok umutluyken bazende hersey yerle bir oluyor...sanirim kendime kizginligimda var
Bu adama nasil oldu yine guvendim bilmiyorum...hamile kaldiktan sonra sanki perde aralandi bi aydinlanma oldu..omrumun en guzel on yilini kendine kurban eden adamdan cok kendime kiziyorum..kimsesiz olabilirim ama bu adama esir olcak kadar caresiz aciz degildim.

Çevrenize,dünyaya bir bakın onca kadın bunu yapıyor.
Kocan eve para getirmeyip,babalık yapmıyorsa zaten anne tek büyütür çocuğunu.

Benim cevremde boyle kimse yok iste herseye ragmen eslerinin kolesi olmus kadinlarla dolu cevrem bu yuzdeb goze batiyorum kendimi onlardan siyiramiyorum

Herseyin ustesinden gelebilir cocuklarima yalniz basima yetebilirim diye dusunuyorum...
Sizce bi kadin kimsenin destegi olmadan evlatlarini saglikli bir sekildr buyutebilir mi?

Şu açıdan bak;
Eşin sana ne kadar yardımcıydı?
Her istediğin anda yanında mıydı?
Çocuklarla her konuda ilgileniyor muydu?
Sen yokken çocuklar için evde senin boşluğunu doldurabilir miydi?

Zorlanıyorum
Ama babasıyla evli kalsam daha da zorlanacaktım

Ama gayet güzel büyütüyorum.
Bazen kendimi çok aciz hissettiğim oluyor.
Bazen keşke diyorum
Çoğu zaman dua ediyorum
Daha çok zaman şükrediyorum

Ama beceriyorum.
Ve kendimle gurur duyuyorum

Benim cevremde boyle kimse yok iste herseye ragmen eslerinin kolesi olmus kadinlarla dolu cevrem bu yuzdeb goze batiyorum kendimi onlardan siyiramiyorum
Sıyıramıyorsanız çevrenizi bırakın derim ben,kadınların isteyip başaramiyacağı şey yok ve kutluyorum sizi umutsuzluğa kapılmayın ne acılarla çocuk doğruyorsunuz dünyada ki en zor şeyi yapmışsınız bunu mu yapamazsınız :))

Zorlanıyorum
Ama babasıyla evli kalsam daha da zorlanacaktım

Ama gayet güzel büyütüyorum.
Bazen kendimi çok aciz hissettiğim oluyor.
Bazen keşke diyorum
Çoğu zaman dua ediyorum
Daha çok zaman şükrediyorum

Ama beceriyorum.
Ve kendimle gurur duyuyorum
Güçlü olmak güçlü çocuklar yetiştirmek mutsuz bir evliliğe köle olmaktan daha iyidir. Ben de tebrik ediyorum sizi. Allah yardımcınız olsun inşallah

Şu açıdan bak;
Eşin sana ne kadar yardımcıydı?
Her istediğin anda yanında mıydı?
Çocuklarla her konuda ilgileniyor muydu?
Sen yokken çocuklar için evde senin boşluğunu doldurabilir miydi?

Dedigin acidan bakacak olursam hic yanimda olmadiki hicbirseyin ucundan tutmadiki evin sorumlulugu kizimin sorumlulugu hem maddi hem manevi benim uzerimdeydi....aylarca bir kurus para gondermedigini bilirim calistim hem evimi gecindirdim hem kizimin hicbir seyini eksit etmedim birde yatirim yaptim idaretende olsa ayagimizi yerden kesen bi araba aldim cok sukur Rabbime...arada bu adama yedirdiklerimide hic saymayim..yani ondan ayri daha iyim ama bu evden er yada gec ayrilicam iste o zaman dul damgasiyla bambaska bir ortamda yasamaktan korkuyorum o zaman ustesinden gelebilcekmiyim bu beni dusunduruyor

Elbette buyutebilirsin. Ana olunca her şey olur. Anne her şey dunyadaki. Reklamda dedigi gibi bi tek annem olsun bana bir şey olmaz. Cocuklarinizi mis gibi buyutebileceginize inanıyorum ama ya siz? Eski mesajlariniza bakayım dedim aile olmayi çok seviyorum,esimi de seviyorum. Ailemden ötürü aile olma eksikligi hissediyorum demissiniz. Cocuklariniza eksiklik hissettirmemek için cok cabalayacaksiniz cok yipranacaksiniz. Onlar çok mutlu olacak bundan eminim çünkü anne destegi her şeye bedel. Ama peki siz ne olacaksiniz bu konuda planiniz var mi? Ömür tek başına geçmez cocuklariniza üvey baba getirebilecek misiniz. Sizin kadar dusunceli bir annenin bunu yapabileceğini sanmiyorum ki cocuklariniz için de zor olacaktir. Ama peki ya aşk? Aile olmak? Hayattaki en büyük destekciniz olmasi gerektigi halde olmayan bir adamla elbet olmaz ama doğumda ve lohusalikta cok eksikligini hissetmeyecek misiniz? Ben sadece düşünmenize yardım etmek istiyorum nolur yanlış anlamayın size kesinlikle bosanin ya da bosanmayin demiyorum her açıdan düşünün istiyorum. Çocuklarla beraber kendi mutlulugunuzu da düşünün istiyorum. Bi ilişki terapisine gitseniz. Eşinize artık mutlu bir aile ve mutlu bir iliski istediginizi soyleseniz tepkisi ne olur

Back
X