Bir kaplumbağa-tavşan masalı :)

Sizce bu masalda yarışı kim kazanır? :)

• Hırslı ama sabırsız tavşan

OY: 3 42,9%
  • Sebatkâr kaplumbağa

OY: 4 57,1%

• Ankete Katılan
    7

LaPetiteFille

Tu crois que ce coeur t’oublieras?
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
142
232
18
Merhabalar,

Yaklaşık 2-3 ay önce 82 kilo muyum 85 kilo muyum derken kontrolü elden o kadar çok kaçırmışım ki kendimi tartıda 89.5 kilo yazan ekrana bakarken buldum. Tehlike çanları çaldı derdim ama o aşamayı da geçti artık, iyice cuvallamışım resmen. Hedefim 58 kg. Hızlı sonuç almak için bir süredir zor diyetler denedim ama uzun soluklu olmuyor maalesef o yüzden kendi bildiğim ve iyi sonuç aldığım yöntemle devam edecegim. Kalori hesabı dahilinde beslenip hareketi artıracağım.

Başlangıç tarihi: 4 Şubat 2017
Başlangıç kilo: 89.5
Hedef: 58
Boy: 1.70

Her gün tartılıyorum. Gün gün kilo değişimim:

1. gün: 89.5
2. gün: 88.2
3. gün: 88.0
4. gün: 87.4
5. gün: 87.5
6. gün: 86.4
7. gün: 86.7 (1. hafta sonucu -2.8 kg)
8. gün: 86.1
9. gün: 85.9
10. gün: 85.9
11. gün: 85.6

Son düzenleme:
Tekrar merhaba,

Birkaç şok diyet denemem sonucunda kendi usulüme geri dönerek az kalori almaya odaklandım.

Sabah
1 kase sütlü yulaf lapası - 250
2 yumurta beyazı ve 1 tam yumurtadan omlet - 100

Öğlen
1 porsiyon tavuk göğüs haşlama - 150
Çeyrek tabak bulgur - 120

Aksam
1 porsiyon soslu somon - 200
Salata (zeytinyağlı, limonlu) - 120

1040 kalori

böyle kalori hesabı yapmak insanın kafasını yorar bence..zor olmuyor mu ?

Evet biraz uğraştırıcı ama uzun vadede devam edebildiğim tek diyet :) Diğer diyetleri genelde sonuçlandıramıyorum ama bu diyetle 12 kg vermişliğim var.
ben yerinde olsam günlük ne kadar kaloriye ihtiyacım var ve ne kadar porsiyon neyden yemem lazım diye bi bakardım..şahsen ben öyle yapıyorum en azından kafam rahat neyi ne zaman ne kadar yiceni bilmek ve spor yapmak zaten kilo verdiriyor

pofu Çok haklısın, ben de birçok besinin artık kaç kalori olduğunu biliyorum ama yine de garantiye almak için kalori hesabını yapıyorum :) Ertesi gün yiyeceklerimi bir önceki geceden ayarlıyorum, hayatımı kolaylaştırıyor.

sen kendini daha iyi bilirsin..umarım istediğin kiloya ulaşırsın

3. günümü 1000 kalori ile kapattım. 89.5 kilo başladım, bugün 88.0 kiloydum. İlk hafta giden genelde su ama yine de motive edici :)

Sabah: 15 fındık, 1 küçük muz, 1 bardak şekersiz sütlü kahve (klasik kahvaltım oldu zaten artık maşallah )
Öğlen: Peynirli börek (az yedim, yarım porsiyon kadar) 1 bardak şekersiz içecek
Ara: 1 küçük muz, şekersiz kahve
Akşam: Sucuklu tost (Arkadaşım ısrar edince aldım, sadece yarısını yedim. Akşam yemeğime sayıyorum)
Ara: 1 büyük armut, limonlu içecek

1000 kalori

+5 km yürüyüş

4. gün tartı: 87.4
  • Şekersiz sütlü kahve
  • 1 küçük muz
  • 15 fındık
  • Kaşarlı sandviç
  • 1 bardak şekersiz içecek
  • 1 şekersiz Türk kahvesi
  • 1 porsiyon nugget menü (tavuk nugget ve yanındaki fazla kalorili olmayan garnitürler)
  • 2-3 dilim ekmek

Akşam 5'ten sonra acıkınca muhtemelen meyve, yoğurt ya da kuruyemiş yer ve 1200 kalori ile günü kapatırım. Şu ana kadar 1053 kalori yapıyor yediklerim.

Ek olarak muz yedim ve kahve içtim. Toplamda 1200 kalori oldu. 4 km de yürüyüş yaptım.

günlük enerjinizi -1100 yapın haftada 7700 kalori eder, ve egzersizlerinizi +250 kalori yakacak kadar arttırın yaklaşık her gün 10-15 dakka artım size haftada yaklaşık -1 kg demektir :) ve 1200 kalori altında lütfen beslenmeyin

Çok teşekkür ederim. Tokluk hissi gelince bırakıyorum yemeyi ama asla zorlamıyorum. Aslında günlük sınırım 1400-1500 kalori. Akşam acıkırsam asla zorlamam, yerim :) Bu aralar biraz hareketsizim. Normalde çok daha fazla spor yapıyorum, insan spor yapınca çok acıkıyor. Öyle zamanlarda 1500 kaloriden az alınca doyamıyorum Siz diyet yapıyor musunuz? Ben de sizi takip edeyim :)

zaten biraz da bedeni dinlemek..acıkınca yemek doyunca bırakmak
yapıyrm ama yazmıyorum cnm şimdilik :)

Yarın için 670 kalorilik büyük bir tencere çorba yaptım kendime :) Gün boyunca acıktıkça bol bol yerim rahatla, hedefim yarını da az kaloriyle kapatmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…