• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaynana vakasıda benden ve tercih yapmak zorundayım :(

Evsarona

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
363
4
0
İstanbul
Henüz hiç birşey yaşanmadı daha yolun çok başındayım ve bir hata yapmadan önce sizlerden tavsiye almak istiyorum bundan yaklaşık bir sene önce çok ağır bir olay yaşadım ve artık üzülmek istemiyorum karşıma Xin çıkmasıyla hızla iyileşmeye başladığımı farkettim üstelik oda olanlardan payını almış benden daha beter bir şekilde atlatmaya çalışıyordu aynı olaydan farklı acılar düşmüştü payımıza belkide buydu bizi yakınlaştıran . Yaşadıklarıma rağmen tekrar sevmeyi denedim . Aslında onunla gayet iyi anlaşıyoruz karakter fıtrat olarak birbirimize çok uygunuz ama O küçüklükten beri kaliteli bir eğitim için il dışı yurt dışı yapmış sonra bir trafik kazası geçirmiş ve bu olaydan sonra ailesinden uzak kalmak istemiyor evlensem dahi aynı evde yada aynı apartmanda olucak bir apartman öteye dahi gitmem dedi . Gönlüm kaydığı için yada ne biliym tekrar bır yıkım yaşamamak için belkide onu kaybetmek istemedim , istemeye istemeyede olsa tamam dedim . Çünkü bana tercihini yap ailemden ayıracak bir evliliğe şimdiden hayır diyorum dedi . Bugün bir yakınlarıyla görüştüm yıllardır onları çok yakından tanıyor bu konu açıldı sen ne dersin dedim Evsa zaten ağır bir olay yaşadın öyüzden sana ayrıl yada ayrılma asla demem ne yapacaksan kendin karar ver ama Xin annesi herşeye müdahale eder köyde yetişmiş bir kadın ( asla aşşağılamak için demiyorum yanlış anlaşılmasın hepimiz köylüyüz ) kızı 29 yaşında tek başına çarşıya salmaz beş dakika gecikse dünyanın lafını eder Yemeğini yapmana evine çocuk yetiştirmene herşeyine müdahale edecektir . Sen evde eşin için süslensen bu bile onlara anormal gelicektir yetiştirilme aile tarzlarınız çok farklı dedi . Şimdi bu konuştuğum insan gerçekten gözlemlerine çok güvendiğim bir ortak yakınımız öyüzden fikri benim için çok önemliydi . Ben onun bahsettiği şeyleri kaldırabilicek yapıda değilim tek başına dışarı çıkma dese sinirden ne yaparım bilmiyorum yada yemeğime evime çocuğumu yetiştirmeme karışsa bunu kaldıramam aşırı özgürlükçü bir yapım var kendi ailemin bile müdahalesine dayanamıyorum sırf buyüzden ailemden çoook uzaklarda okumayı tercih ettim . Vazmıgeçmeli yoksa onunla yola devamı etmeli bilmiyorum . O konuştuğumuz yakınıma annesi bundan sonra eğitim içinde olsa oğlumu uzağa göndermiycem evleneceksede getirsin kızı evimize bizle kalır , kızları evlendirrim bende onlarla kalırım demiş . Kırılmasın diye birşey söylemedim ama kadının fikri böyle haberin olsun eğer bu iş olmayacaksa daha fazla vakit geçmeden konuş herkes hayatına baksın diyor . Şimdi ne yapmam gerek ? Sırf annesi yüzünden ondan ayrılmalımıyım ? İkna etmek imkansız gibi en başından söyledi annemlerden ayıracak bir evliliğe karşıyım diye . Babasıda vefat etmiş buarada Bukadar iyi anlaşırken annesi yüzünden yolları ayırmak içime dokunuyor ama evlenip boşanmaktan iyidir diyorum . evlilik mevzusuna ise en az dört sene var . Bu iş olmayacaksa kimsenin hayatından 4 sene çalmanında alemi yok diyorum Biryandan bekle evsa belki dört seneye fikirler değişir diyorum çok kafam karışık deneyimli ablalarımdan yardımlarını yorumlarını rica ediyorum ..

köşe bucak kaç derim,tecrübelerime dayanarak
sonra çok pişman olursun,geriye ne sevgi ne saygı kalır

Tamam, çok seviyosun..her şeye rağmen evlendiğini düşün. Aynı evde olmasa bile, (ben sana en iyi ihtimali söylüyorum) yan apartmandasınız diyelim. Bu kadın her şeyine karışacak, gezmene, tozmana, üstüne-başına, laflarına, ev temizliğine, yemeğine..her şeyine. Düşünsene. Kocan laf etse o benim kocam, onun da huyu böyle diyebilirsin belki ama, kayınvalide de kim oluyor dersin ve sinir olursun. En fazla 1 yıl dayanabilirsin bu baskıya, ve eşinden de soğursun. Sonuç? hüsran. Belki çocuk olacak, o zaman daha da kötü olur her şey.

Evine yatılı bi misafir geldiği zaman bile 1-2 hafta sonra baymaya başlıyo (özellikle kv, kp gibi büyükler). Bi de sende sürekli kaldığını düşün, ne de olsa kızları evlendirdikten sonra kalırım demiş:31:

Yok anam yok, bence vazgeç sen.

canım anlattıklarına göre bir tek sonuç çıkıyor. siz kesinlikle uygun şartlarda evlilik yapamazsınız. sevgilin de mertçe ve açıkca sana annesinden kardeşlerinden ayrılmayacağını söylemiş.sonradan huzursuzluk geçimsizlik yaşarsanız sana "ben sana baştan açıkca söylemiştim sen bunu kabul ederek geldin" diyecektir. senin kişiliğin zaten normal bir kaynanayı bile çekebilecek durumda değilken anlattığına göre müstakbel kaynanan tam bir klasik türk kaynanası :) kendisinin hakimiyet alanından çıkmanıza kesinlikle izin vermeyeceği gibi seni de hiç bir şekilde egemenliğine ortak etmeyecektir. ezileceksin üzüleceksin, kendine ait bir hayatın olmayacak ailenin reisi kocan bile değil kaynanan olacak ve sabradersen mutsuz bir evlilik sürdürmeye devam edeceksin. dayanamazsan da boşanıp dul bir kadın olarak kendine yeni bir yol çizmek için hayata sıfırdan başlayacaksın. ardında ömrünün en güzel yıllarını huzursuzluk, üzüntü ve pişmanlıkla harcanmış olarak bırakacaksın.

her şey açık ve net sana kimse burada evlen birlikte yaşa demez

onun için ayrılmalısın.

zaten sende her şeyın farkındasın

Karşına al ,güzelce konuş derim ben, 4 sene neden bekleyeceksiniz ki yaşlarınız kaç sizin ?

Secim yapman gerekiyorsa kendini sec.
Yasayacaklarin gun gibi ortada.
Sana bir hayat vaad edilmemis zaten sadece kabileye dahil olacaksin.
Su forumlarda yazilanlari okusan zaten fikir almana gerek kalmaz.
Umarim kebdin icin dogru karari verirsin.

evet evet sürekli okuyorum ne kadar mutsuz olduklarını görüyorum , hatta bir umut belki birşeyler hisseder vazgeçer diye arada ona bile okutuyorum . Ama malesef küçüklüğümden beri aile ortamını tatmadım ve ölümden döndüm artık aileden uzak kalmak istemiyorum diyor . Karşıma alıp ikna edebilen bir insan değilim . Denedim aslında anlattım konuştuk sen şartlarını söyledin ben şartlarımı söyledim . Bana sonuç söyle dedi bende tamam kabul dedim .. Ama annesinin bukadar olduğunu bilmiyordum yani beş dakika geicikince bir ton laf sayma tek başına dışarı göndermeme hatta dedim ya sen eşine süslensen ona bile laf edebilecek bir kadın dedi . Önüme baktığım zaman mutsuz bir evlilik görüyorum ama X ten dolayı değil sırf annesinden dolayı . Zaten sanırım annesi beni istemiyor şüpheleniyor tanıdıklara soruyormuş bunlar görüşüyormu diye ... Yorumlar için teşekkür ederim .. gerçekten çok canım yanıyor annesi yüzünden bitiricek zorunda kalmak çok zor .. Birde konuyu nasıl tekrar açıcam bilmiyorum konuşmuştuk şimdi ne oldu diyecek . Bana beni bırakma sensiz ayakta duramam diyip ağlamıştı .... bilmiyorum ablalarım karman çorman kafam ... 19 yaşlarımız

Sen kaynana adayını hedef almışsın

sana akan bilgiler onunla ilgili

ama şu çok çarpıcı bir şey ki

eş adayın ailesinden ayrı bir hayat düşünemiyor

arada başka apartman bile olmamalı

aynı ev en kötü ihtimal aynı bina

üstelik kendi kızına bu şekilde davranan bir anne -kayınvalide

oğlu elbete ki huyunu suyunu biliyor

gelelim en can alıcı noktaya:

Annesine ragmen bir gıdım uzakta yaşamak istemeyen size bu konuda en baştan rest çeken eş adayı ilerde siz annesiyle ters düşünce ne diyecek,

acaba sizi bir an olsun yarım kulak dinleyecek birimi?

Valla aşık olmak şahane,aranızda hiçbir sorun yokmuşcasına anlaşıyor olmanız da şahane.amma evlenmek nasıl bir işse o büyü o imzayla uçup gidiyor

bu tarz aile anne odaklı adamlar ailemde ailem diye tutturup kadının hayatını burnundan getiriyor.

Aman diyeyim şimdiden uzak durun.ev ev üstüne olmaz.kayın peder rahmetli.kayınvalide daha gelini kimdir necidir bilmeden kızları evlendirip gelinin

oğluşunun evine yerleşti bile:))

yani zihniyet baştan belli.kimin borusu ötecek belli.altı en kalın çizgiyle çizili.ha sizi almış oğluna,ha hatçeyi,ha fatmayı...fark etmez...boru

onda ,kumanda onda...oğlu ise dünden razı,en baştan size durumu izah etmiş bile...

Ben başlamadan pes ederdim.ömre yazık...bu kaynana standart,bu eş adayı tam türk tipi...

Erkek arkadaşınız kötü bir olay yaşamış olabilir, ama bunu atlatmak için bir şeyler yapmalıydı. Hem ailemden ayrılamam hem aile kurabilirim düşüncesi ne kadar da saçma. Madem ailesinden ayrılmak istemiyor, evlenmeyecek. Yarın öbür gün annesi ile herhangi bir sorun yaşasanız annesine tek kelime ettirmez, sizi de yalnız bırakır. Tercihini baştan yapmış zaten. Bence bu ilişkiye devam etmemelisiniz.

evet evet sürekli okuyorum ne kadar mutsuz olduklarını görüyorum , hatta bir umut belki birşeyler hisseder vazgeçer diye arada ona bile okutuyorum . Ama malesef küçüklüğümden beri aile ortamını tatmadım ve ölümden döndüm artık aileden uzak kalmak istemiyorum diyor . Karşıma alıp ikna edebilen bir insan değilim . Denedim aslında anlattım konuştuk sen şartlarını söyledin ben şartlarımı söyledim . Bana sonuç söyle dedi bende tamam kabul dedim .. Ama annesinin bukadar olduğunu bilmiyordum yani beş dakika geicikince bir ton laf sayma tek başına dışarı göndermeme hatta dedim ya sen eşine süslensen ona bile laf edebilecek bir kadın dedi . Önüme baktığım zaman mutsuz bir evlilik görüyorum ama X ten dolayı değil sırf annesinden dolayı . Zaten sanırım annesi beni istemiyor şüpheleniyor tanıdıklara soruyormuş bunlar görüşüyormu diye ... Yorumlar için teşekkür ederim .. gerçekten çok canım yanıyor annesi yüzünden bitiricek zorunda kalmak çok zor .. Birde konuyu nasıl tekrar açıcam bilmiyorum konuşmuştuk şimdi ne oldu diyecek . Bana beni bırakma sensiz ayakta duramam diyip ağlamıştı .... bilmiyorum ablalarım karman çorman kafam ... 19 yaşlarımız

oyy oyyy oyyy ablam ya ...sen ne diyorsun...ne evliliği bu yaşta...erkek te mi 19 yaşında ???bu kişiyle degil kimseyle evlenme zaten.tamam 4 sene diyorsun da şimdiden bağlıycaksın başını.Oturmana kalkmana ,işine her şeyine karışacak BİR SÜLALE alıyorsun başına.
Kibar kibar yazdım bu yorumu okumadan.Ablacıgım bu kaynana seni ÇİĞ ÇİĞ YER...KAÇÇÇ...

ha aglıyorsa beni bırakma diye otur anlat niye bıraktıgını.Olmaz böyle .zaten oda 19 yaşındaysa o yüzden böyle anneye bağımlı -- büyüsün de gelsin...

Hayatının en güzel dönemindesin sakın...başınızda kavak yelleri...evlilik sizin gözünüzde neyse...boşver ablacığım bak okudum diyorsun gir bir işe çalış hayatı tanı,kişiliğin gelişsin otursun,insan idare etmeyi ögren.yoksa yönetile ezile ögretirler ki ömür dayanmaz.lütfen akıllı ol.sakın.bu tarz anne kuzularında uzaga....bu anne tipi bu erkek tipi aman diyeyim.
sen sorunu kaynana adayında arama --iş eş te --erkekte bitiyor tecrübeyle sabit...

canım benim eski nişanlımda bu kafadaydı.
doğuştan fiziksel özürlüydü hep ameliyat olmuş
yok efendim ailem hep bana yardım etti şimdi ben onlarla olmalıyım dedi.
aynı evde yaşıcaz dedi sonra babam isteme sırasında ayrı ev istedi
bunlar tamam dedi hemen ev alıcaz dediler sonra ev alamayız dediler
çünkü maaşını abisine yediriyordu.
sonra seni çok seviyorum yok efendim senin gibi kızı ben burda memleketimde bulamam derdi.
o doğulu ben batılıydım arada çok kültür farkı vardı.
ben burdan taaa oraya gitmeyi kabul etmiştim.
ama tabi bana yaptığı sorumsuzca hareket yüzünden nişanı attım.
şimdi gülüp eğleniyor nişanı attığımın haftasında kafelerde eğlencelere gitmiş.
bana acı bir tecrübe oldu.
uzak dur derim...
hemde arkana bile bakma...

Son düzenleme:
Bir kisiden dinleyerek ve mustakbel kaynanani tanimadan bu kadar suclaman ve korkman hic mantikli degil.. ayni binada oturup kv ile iyi gecinen o kadar insan taniyorum ki.. yani sirf anne belki (!) Sorun cikarar diye sevgilini terkedeceksen o zaman sen bu adami hic sevmemissin..

Ayrica sevgilin 19 yasindaymis.. daha cook kucuk.. inan 4-5 sene sonra fikri degisebilir..

oyy oyyy oyyy ablam ya ...sen ne diyorsun...ne evliliği bu yaşta...erkek te mi 19 yaşında ???bu kişiyle degil kimseyle evlenme zaten.tamam 4 sene diyorsun da şimdiden bağlıycaksın başını.Oturmana kalkmana ,işine her şeyine karışacak BİR SÜLALE alıyorsun başına.
Kibar kibar yazdım bu yorumu okumadan.Ablacıgım bu kaynana seni ÇİĞ ÇİĞ YER...KAÇÇÇ...

ha aglıyorsa beni bırakma diye otur anlat niye bıraktıgını.Olmaz böyle .zaten oda 19 yaşındaysa o yüzden böyle anneye bağımlı -- büyüsün de gelsin...

Hayatının en güzel dönemindesin sakın...başınızda kavak yelleri...evlilik sizin gözünüzde neyse...boşver ablacığım bak okudum diyorsun gir bir işe çalış hayatı tanı,kişiliğin gelişsin otursun,insan idare etmeyi ögren.yoksa yönetile ezile ögretirler ki ömür dayanmaz.lütfen akıllı ol.sakın.bu tarz anne kuzularında uzaga....bu anne tipi bu erkek tipi aman diyeyim.
sen sorunu kaynana adayında arama --iş eş te --erkekte bitiyor tecrübeyle sabit...

erkekte 19 abla . Ya aslında kötü bir kadın değilmiş sadece çok otoriter herşeyine karışacak haberin olsun dedi . Okudum vee hala okuyorum şuan ablam . yok önceden anne kuzusu değildi kazadan sonran sonra böyle oldu bu yaşa kadar aileden uzaktım biraz aile sıcaklığı sevgisini hissetmek istiyorum diyor . Yani ailesiyle beraber yada dip dibe oturma faktörü olmasa tamda aradığım insan .....

Bir kisiden dinleyerek ve mustakbel kaynanani tanimadan bu kadar suclaman ve korkman hic mantikli degil.. ayni binada oturup kv ile iyi gecinen o kadar insan taniyorum ki.. yani sirf anne belki (!) Sorun cikarar diye sevgilini terkedeceksen o zaman sen bu adami hic sevmemissin..

Ayrica sevgilin 19 yasindaymis.. daha cook kucuk.. inan 4-5 sene sonra fikri degisebilir..

Hayır asla suçlamıyorum hatta hak veriyorum oğlunu kaybetme korkusu yaşadı bukadar sene uzak kaldılar bu olayında üstüne uzak kalmak istemiyor bunu anlarım . Ama yemeye içmeye çocuk yetiştirme dışarı çıkmaya müdahale etmesini kaldıramam . Ablasıylada konuştuk tek başıma dışarı çıkmamam annem müsade etmez demişti ve bu kız 29 yaşında . Ben 19 yaşındayım ülkeden ülkeye tek başıma gidiyorum . Ablacım sırf sorun çıkar diye terketmek değil aslında mesele bak bir sürü konu var hep mutsuzlar ilerde evlenip boşanmaktansa şimdi ayrılmak daha mantıklı ama dönüp düşündüğüm zaman benim bu adamla hiçbir sıkıntım sorunum yok diyorum ve bu beni ikilemde bırakıyor . Bende zaten bir umut değişir mi acaba diye beklesem mi diyor . Ama ya değişmezse bu sefer birbirimizin hayatından 4-5 sene çalmış olmazmıyız .Daha çok bağlanıp daha çok acı çekmezmiyiz . Benim acı çekecek yüreğimde gücümde kalmadı artık .......

Tamam, çok seviyosun..her şeye rağmen evlendiğini düşün. Aynı evde olmasa bile, (ben sana en iyi ihtimali söylüyorum) yan apartmandasınız diyelim. Bu kadın her şeyine karışacak, gezmene, tozmana, üstüne-başına, laflarına, ev temizliğine, yemeğine..her şeyine. Düşünsene. Kocan laf etse o benim kocam, onun da huyu böyle diyebilirsin belki ama, kayınvalide de kim oluyor dersin ve sinir olursun. En fazla 1 yıl dayanabilirsin bu baskıya, ve eşinden de soğursun. Sonuç? hüsran. Belki çocuk olacak, o zaman daha da kötü olur her şey.

Evine yatılı bi misafir geldiği zaman bile 1-2 hafta sonra baymaya başlıyo (özellikle kv, kp gibi büyükler). Bi de sende sürekli kaldığını düşün, ne de olsa kızları evlendirdikten sonra kalırım demiş:31:

Yok anam yok, bence vazgeç sen.

of evet ya aynen kızınada öyle yapıyor çünkü ablasıylada konuşuyorum bazen ablası şikayetçi değil ama cümlelerinden belli oluyor sürekli müdahale ettiği hatta ablasına X böyle diyor dediğimde delimisiniz siz nekadar uzak okadar iyi gidebildiğiniz kadar uzağa gidin dedi . Çocuk en az 2-3 yıl düşünmüyorum rabbim büyük konuşturmasında riske etmemek lazım . Çocuğun olması boşanmak bunlar felaket şeyler kimse bunları yaşamak istemezki . Evet kızlar evlenir nasılsa demiş . gerçi ablası kesinlikle evlenmiyecekmiş istemiyor .

dediğin gibi çocuk mükemmel, annesi tek sorun olsaydı zaten sana böyle rest çekmezdi ve dayatma yapmazdı. bence sevgilin de çok seni düşünen biri değil. benim sevgilim annemin bizle kalmasını kabul edecek bile olsa, ben karşı çıkardım. çünkü ev hali ya, insan rahat giyinmek ister, istediği gibi uzanıp kalkmak ister. hadi bunları geçtim, moralin bozuk olsa, yüzün asık olsa bir şeye, kendi üstüne alınıp durduk yerde huzursuzluk çıkarır böyle insanlar. yeni evli çiftlerin kesinlikle 3. bir kişiyle birlikte yaşamalarını doğru bulmuyorum. çekirdek aile diye bir kurum olmalı, her ailenin de kendine göre özeli vardır, anne-baba dahi girmemeli o özele.

canım anlattıklarına göre bir tek sonuç çıkıyor. siz kesinlikle uygun şartlarda evlilik yapamazsınız. sevgilin de mertçe ve açıkca sana annesinden kardeşlerinden ayrılmayacağını söylemiş.sonradan huzursuzluk geçimsizlik yaşarsanız sana "ben sana baştan açıkca söylemiştim sen bunu kabul ederek geldin" diyecektir. senin kişiliğin zaten normal bir kaynanayı bile çekebilecek durumda değilken anlattığına göre müstakbel kaynanan tam bir klasik türk kaynanası :) kendisinin hakimiyet alanından çıkmanıza kesinlikle izin vermeyeceği gibi seni de hiç bir şekilde egemenliğine ortak etmeyecektir. ezileceksin üzüleceksin, kendine ait bir hayatın olmayacak ailenin reisi kocan bile değil kaynanan olacak ve sabradersen mutsuz bir evlilik sürdürmeye devam edeceksin. dayanamazsan da boşanıp dul bir kadın olarak kendine yeni bir yol çizmek için hayata sıfırdan başlayacaksın. ardında ömrünün en güzel yıllarını huzursuzluk, üzüntü ve pişmanlıkla harcanmış olarak bırakacaksın.

evet ablacım çocuk en başından durumu söyledi . İlerde aman istemem demeye hiç hakkım yok kabul edersen olur dedi daha biz beraber olmadan sevgili olmadan en başından yani . Evet iyiniyetli tatlı bir kadın ama işte evet tipik müdahale otoriter annelerdden :) Acaba diyorum hiç takmasam karıştığında ses etmesem duymazdan gelsem nebileyim sırf annesi yüzünden ayrılıcak olmak dokunuyor bana üzülüyorum hiç bi sorunumuz yok çünkü . bir çözümü yokmu diyorum bu olayın :(

Sen kaynana adayını hedef almışsın

sana akan bilgiler onunla ilgili

ama şu çok çarpıcı bir şey ki

eş adayın ailesinden ayrı bir hayat düşünemiyor

arada başka apartman bile olmamalı

aynı ev en kötü ihtimal aynı bina

üstelik kendi kızına bu şekilde davranan bir anne -kayınvalide

oğlu elbete ki huyunu suyunu biliyor

gelelim en can alıcı noktaya:

Annesine ragmen bir gıdım uzakta yaşamak istemeyen size bu konuda en baştan rest çeken eş adayı ilerde siz annesiyle ters düşünce ne diyecek,

acaba sizi bir an olsun yarım kulak dinleyecek birimi?

Valla aşık olmak şahane,aranızda hiçbir sorun yokmuşcasına anlaşıyor olmanız da şahane.amma evlenmek nasıl bir işse o büyü o imzayla uçup gidiyor

bu tarz aile anne odaklı adamlar ailemde ailem diye tutturup kadının hayatını burnundan getiriyor.

Aman diyeyim şimdiden uzak durun.ev ev üstüne olmaz.kayın peder rahmetli.kayınvalide daha gelini kimdir necidir bilmeden kızları evlendirip gelinin

oğluşunun evine yerleşti bile:))

yani zihniyet baştan belli.kimin borusu ötecek belli.altı en kalın çizgiyle çizili.ha sizi almış oğluna,ha hatçeyi,ha fatmayı...fark etmez...boru

onda ,kumanda onda...oğlu ise dünden razı,en baştan size durumu izah etmiş bile...

Ben başlamadan pes ederdim.ömre yazık...bu kaynana standart,bu eş adayı tam türk tipi...

Hayır kadını hedef almadım tabiki bana aktarılan bilgilerden zaten ağır şeyler yaşadın bak haberin olsun tarzında bir uyarıydı üstelik ben ne düşünüyorsun dedikten sonra ... Ben kaynana lafından bile hazetmiyorum normalde hep hayalimdi kaynana gelinden ziyade anne kız olalım görümceden ziyade abla kardeş olalım diye kimse bu tarz sorunları yaşamak üzmek üzülmek istemez bende öyle ... Sadece kendi düzenimi yuvamı kuramamaktan korkuyorum . Her sabah orda kahvaltı ediceksen akşam orda yemek yiyeceksek eve uyumadan uyumaya geleceksek bilmiyorum ... neden evlenicezki ....

Back
X