• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaynana vakasıda benden ve tercih yapmak zorundayım :(

o zaman erkek arkadaşın hiç evlenmesin evlendiği kişinin de hayatını karartmasın , kon uştuğun bayanın dedikleri çok mantıklı açık açık söylemiş herşeyi ,

erkek arkadaşın da en baştan şartlarını sunmuş eğer ki kabul edersen ileride şikayet etme hakkın olmuyacak ,

inan evlendikten sonra en önemli olan kriterlerin aşk sevgi olmadığını evliliği ayakta tutacak daha önemli değerlerin olduğunu anlıyosun , kalbini değil mantığını dinle derim

ilk mesajını okuduğumda böyle çok şeyler yaşadım falan modunda yazmışsın bende en az 30 yaşında var bu kız diye düşündüm ama 19'u görünce küçük çaplı bi şok geçirdim:)

yavrum siz daha ergenlikten yeni çıkmışsınız, belki de hala ergenliktesiniz. ne evliliği düşünüyorsunuz acaba?

sevgilin daha 19 yaşında. o da senin gibi ana kuzusu daha. tabi hemen ailesinden ayrılmak istemeyebilir. kaynana da haklı bunlar iki çocuk ne yer ne içer diye düşünüyor olabilir:)

şaka bir yana, böyle şeyler için daha çok erken ikiniz için de. şimdilik sevgili olarak devam edin eğer çok aşıksanız sonra ikinizin de kişiliği oturmaya başlayınca zaten durum ciddileşirse erkek arkadaşın da annesinin yanında oturmayı falan istemeyecektir.

gezin tozun yahu bu dertlere bu yaşta girilir mi? evlilikmiş, kaynanaymı... :)

hahaha abla güldürdün beni :))) Şuan evlenmeyi düşünmüyorumkiiii . Dört sene flört edip ayrılmak felaket olur yani eşim olamayacak biriylede birşeyler paylaşmanın alemi yk değil mi ? öyüzden şimdiden irdeliyorum . hmmmmm öyle mi dersin . Aslında yavaş yavaş bana daha çok düşkün olduğunu hissediyorum ilk başlarda ailemden başka kimse önemli değil felan diyordu bir ara bir sorun oldu ablası kızdı ikimizede konuşmadı ne yapıcaz dedim . Konuşmasın onsuz olamıyormuyuz dedi şaşırmıştım baya ben bana kızıcak zannediyordum . :D abla nasıl gerildim bunaldım kaç defa konu açsammı açmasammı diye deli gibi dolanıyordum en sonunda o tanıdık bak kızım böyle böyle deyince iyice gerildim birde ablalrıma danışayım dedim :)

yaş 19 ve dereyi görmeden paça sıvama mevzusu:24:

ıslanmamak için işte :)

valla bende okuyunca gozumde en azından es adayı ıcın 35 falan canlandı yas olarak yanı yazmıssınız yıllarca egıtım dolayısıyla evden ayrı kalmıs sonra kaza gecırmıs sonra aılesının kıymetını anlamıs e yavrum zaten 16 yasına kadar lıse okunuyor hatta sımdı uzattılar 17 desek aradakı 2 yılda mı olmus bunun yıllar suren ayrılıgı ve sonrasında aılesıne duskunlugu:27: bana sacma geldı bırde 19 yas bır erkek ıcın asla asla asla evlılık yapılacak bır yas degıl en basıtınden bır askerlık bıle ne kadar degıstırıyor onları bılıyor musun dahası sımdı aklıma geldıde sana soyledıgı o aılemın kıymetını anladım uzak kalamam vs lafları bıle hep annesının ogretısıdır emın ol cocuk daha 19 unda belkı kalktıgı yatagı annesı topluyor elbette onun agzıyla konusacak bundan dogal ne var kı ama sız lutfen aklınızı basınıza alın senelerınızı bu ınsana baglamayın gorunen koy kılavuz ıstemıyor gercekten hayatınız mahvolur emın olun allah yardımcınız olsun

7 Yaşında ayrılmış ailesinden şimdi 19 yaşında bu sene döndü ailesinin yanına kazadan dolayı hala tedavi görüyor zaten . Allah razı olsun teşekkür ederim ... Bende annesinden etkilendiğini düşünüyorum önünde konuşuyorduk mutlaka evlensen bile o kız bu eve gelecek gibisinden .

o zaman erkek arkadaşın hiç evlenmesin evlendiği kişinin de hayatını karartmasın , kon uştuğun bayanın dedikleri çok mantıklı açık açık söylemiş herşeyi ,

erkek arkadaşın da en baştan şartlarını sunmuş eğer ki kabul edersen ileride şikayet etme hakkın olmuyacak ,

inan evlendikten sonra en önemli olan kriterlerin aşk sevgi olmadığını evliliği ayakta tutacak daha önemli değerlerin olduğunu anlıyosun , kalbini değil mantığını dinle derim

Konuşan tanıdık bir abiydi birazda o tedirgin etti hani bayan olsa biraz daha duygusal bakar olaya felan derizde yaşını başını almış olgun bir abi idi . Yani gerçekten şuana kadar yapılan yorumlar haklı bende zaten illaki evlenicem diyemediğim şüphe ettiğim için burdayım fakat bir çözüm bulmaya çalışıyorum çünkü eğer bu iş biterse tek sebeb ' annesi ' olucak . Biz çok iyi anlaşıyoruz hiç bir sıkıntımız yok

Henüz hiç birşey yaşanmadı daha yolun çok başındayım ve bir hata yapmadan önce sizlerden tavsiye almak istiyorum bundan yaklaşık bir sene önce çok ağır bir olay yaşadım ve artık üzülmek istemiyorum karşıma Xin çıkmasıyla hızla iyileşmeye başladığımı farkettim üstelik oda olanlardan payını almış benden daha beter bir şekilde atlatmaya çalışıyordu aynı olaydan farklı acılar düşmüştü payımıza belkide buydu bizi yakınlaştıran . Yaşadıklarıma rağmen tekrar sevmeyi denedim . Aslında onunla gayet iyi anlaşıyoruz karakter fıtrat olarak birbirimize çok uygunuz ama O küçüklükten beri kaliteli bir eğitim için il dışı yurt dışı yapmış sonra bir trafik kazası geçirmiş ve bu olaydan sonra ailesinden uzak kalmak istemiyor evlensem dahi aynı evde yada aynı apartmanda olucak bir apartman öteye dahi gitmem dedi . Gönlüm kaydığı için yada ne biliym tekrar bır yıkım yaşamamak için belkide onu kaybetmek istemedim , istemeye istemeyede olsa tamam dedim . Çünkü bana tercihini yap ailemden ayıracak bir evliliğe şimdiden hayır diyorum dedi . Bugün bir yakınlarıyla görüştüm yıllardır onları çok yakından tanıyor bu konu açıldı sen ne dersin dedim Evsa zaten ağır bir olay yaşadın öyüzden sana ayrıl yada ayrılma asla demem ne yapacaksan kendin karar ver ama Xin annesi herşeye müdahale eder köyde yetişmiş bir kadın ( asla aşşağılamak için demiyorum yanlış anlaşılmasın hepimiz köylüyüz ) kızı 29 yaşında tek başına çarşıya salmaz beş dakika gecikse dünyanın lafını eder Yemeğini yapmana evine çocuk yetiştirmene herşeyine müdahale edecektir . Sen evde eşin için süslensen bu bile onlara anormal gelicektir yetiştirilme aile tarzlarınız çok farklı dedi . Şimdi bu konuştuğum insan gerçekten gözlemlerine çok güvendiğim bir ortak yakınımız öyüzden fikri benim için çok önemliydi . Ben onun bahsettiği şeyleri kaldırabilicek yapıda değilim tek başına dışarı çıkma dese sinirden ne yaparım bilmiyorum yada yemeğime evime çocuğumu yetiştirmeme karışsa bunu kaldıramam aşırı özgürlükçü bir yapım var kendi ailemin bile müdahalesine dayanamıyorum sırf buyüzden ailemden çoook uzaklarda okumayı tercih ettim . Vazmıgeçmeli yoksa onunla yola devamı etmeli bilmiyorum . O konuştuğumuz yakınıma annesi bundan sonra eğitim içinde olsa oğlumu uzağa göndermiycem evleneceksede getirsin kızı evimize bizle kalır , kızları evlendirrim bende onlarla kalırım demiş . Kırılmasın diye birşey söylemedim ama kadının fikri böyle haberin olsun eğer bu iş olmayacaksa daha fazla vakit geçmeden konuş herkes hayatına baksın diyor . Şimdi ne yapmam gerek ? Sırf annesi yüzünden ondan ayrılmalımıyım ? İkna etmek imkansız gibi en başından söyledi annemlerden ayıracak bir evliliğe karşıyım diye . Babasıda vefat etmiş buarada Bukadar iyi anlaşırken annesi yüzünden yolları ayırmak içime dokunuyor ama evlenip boşanmaktan iyidir diyorum . evlilik mevzusuna ise en az dört sene var . Bu iş olmayacaksa kimsenin hayatından 4 sene çalmanında alemi yok diyorum Biryandan bekle evsa belki dört seneye fikirler değişir diyorum çok kafam karışık deneyimli ablalarımdan yardımlarını yorumlarını rica ediyorum ..

4 sene çok uzun bi süre.. kim öle kim kala.. o zamana kadar neler değişir kimbilir.. ama arkadaşınızın tavrı bana hiç hoş gelmedi.. yani ailemden ayıracak bi evlilğe karşıyım ne demek yaaaaa..dünyanın en iyi kayınvalidesi bile olsa bi süre sonra sıkılacaksın.. ve böyle düşünen bi erkek ilerde annesi sizin herşeyinize müdahale etsa bile gıkını çıkarmayacaktır.. sizin yazdıklarınızı okuyunca açıkçası sizde de yoğun bi sevgi hissedemedim sanki zor zamanlarda zoraki olarak birbirinize sığınmış gibisiniz..

ama öyle düşünen bi erkekle çoookkk zor olacaktır herşey

4 sene çok uzun bi süre.. kim öle kim kala.. o zamana kadar neler değişir kimbilir.. ama arkadaşınızın tavrı bana hiç hoş gelmedi.. yani ailemden ayıracak bi evlilğe karşıyım ne demek yaaaaa..dünyanın en iyi kayınvalidesi bile olsa bi süre sonra sıkılacaksın.. ve böyle düşünen bi erkek ilerde annesi sizin herşeyinize müdahale etsa bile gıkını çıkarmayacaktır.. sizin yazdıklarınızı okuyunca açıkçası sizde de yoğun bi sevgi hissedemedim sanki zor zamanlarda zoraki olarak birbirinize sığınmış gibisiniz..

ama öyle düşünen bi erkekle çoookkk zor olacaktır herşey

bilmiyorummmm ... :(

kaynananı geçelim şimdilik...
ama bu kadar sabit fikirli bi adamla nasıl yaparsın sen onu düşün...

hahaha abla güldürdün beni :))) Şuan evlenmeyi düşünmüyorumkiiii . Dört sene flört edip ayrılmak felaket olur yani eşim olamayacak biriylede birşeyler paylaşmanın alemi yk değil mi ? öyüzden şimdiden irdeliyorum . hmmmmm öyle mi dersin . Aslında yavaş yavaş bana daha çok düşkün olduğunu hissediyorum ilk başlarda ailemden başka kimse önemli değil felan diyordu bir ara bir sorun oldu ablası kızdı ikimizede konuşmadı ne yapıcaz dedim . Konuşmasın onsuz olamıyormuyuz dedi şaşırmıştım baya ben bana kızıcak zannediyordum . :D abla nasıl gerildim bunaldım kaç defa konu açsammı açmasammı diye deli gibi dolanıyordum en sonunda o tanıdık bak kızım böyle böyle deyince iyice gerildim birde ablalrıma danışayım dedim :)

valla ben 19 yaşındayken okudan çıktığım çocuklar vardı gider donduma falan yersik, en fazla sinemaya giderdik. ödevlerimi falan yapardı bitanesi kağıdın arasına da kalpli post it'lere romantik şeyler yazardı...

bizim zamanımızda 19 yaş kız-erkek ilişkileri böyleydi yani:) bizim zamanımızda diyorum yüz yaşında gibi ama benim kardeşim var 21 yaşında o bile bence hala çocuk. kedi bile emanet etmem şahsen...

sizin durumunzu okuyunca şaırdım. evlilikti, kaynanaydı... bak bunlar 25den sonra hayatına girmesi gereken mevzular. şimdiden bunlarla yaşamaya başlarsan 25'ine geldiğinde geçen yıllarına hayıflanan, kendi özgürlüğüni ilan edememiş, başkalarına bağımlı, mutsuz bir kadın olma olasılığın çok yüksek. bak şimdiden kk'yı keşfetmişsin, ben bu platformu bile bi aydır takip ediyorum ve pekçok konuyu okudukça ne hayatlar var be diyorum.

diyeceğim akıllı ol, tavsiyeleri dinle. kendi hayatını kurmadan da kimseye bağımlı olmayı kabul etme.

evet evet sürekli okuyorum ne kadar mutsuz olduklarını görüyorum , hatta bir umut belki birşeyler hisseder vazgeçer diye arada ona bile okutuyorum . Ama malesef küçüklüğümden beri aile ortamını tatmadım ve ölümden döndüm artık aileden uzak kalmak istemiyorum diyor . Karşıma alıp ikna edebilen bir insan değilim . Denedim aslında anlattım konuştuk sen şartlarını söyledin ben şartlarımı söyledim . Bana sonuç söyle dedi bende tamam kabul dedim .. Ama annesinin bukadar olduğunu bilmiyordum yani beş dakika geicikince bir ton laf sayma tek başına dışarı göndermeme hatta dedim ya sen eşine süslensen ona bile laf edebilecek bir kadın dedi . önüme baktığım zaman mutsuz bir evlilik görüyorum ama x ten dolayı değil sırf annesinden dolayı . Zaten sanırım annesi beni istemiyor şüpheleniyor tanıdıklara soruyormuş bunlar görüşüyormu diye ... Yorumlar için teşekkür ederim .. Gerçekten çok canım yanıyor annesi yüzünden bitiricek zorunda kalmak çok zor .. Birde konuyu nasıl tekrar açıcam bilmiyorum konuşmuştuk şimdi ne oldu diyecek . Bana beni bırakma sensiz ayakta duramam diyip ağlamıştı .... Bilmiyorum ablalarım karman çorman kafam ... 19 yaşlarımız

cnm yaşınız daha küçükmüş ikinizinde şimdi sevgilin yaşadıklarının psikolojisiyle o şekilde konuşuyor olabilir,hem yaşı küçük hemde erkeklerin geç te olgunlaşacaağını göz önünde bulundurursak evlensen bile biraz sabredersin ama sabır insandan insana değişir sen sevgiyle anlayışı birleştirip yoluna bakar ve bazı şeyleri görmezden gelebilirsen mutlu olursun ama öbür türlü sabredemem gözüme batar tahammül edememm patlarım dersen hiç bulaşma çünkü böyle bir evlilik yıkım ve hayal kırıklığından başka birşey olmaz,çünkü adamın şartlarını kabul etmiş görünüyorsun ve o aksini söylicek olursan ilerde seni kabul etmeyecek ve sende onu yani hüsran...iyi düşün..

Ablacım daha yaşın çok küçük kimbilir karşına daha kimler çıkacak belli ki zor dönemler atlatmışsın şuanda ki çocuk sana ilaç gibi gelmiş ama dediklerinden bu ilacın sana daha sonradan dokunacağı kanaatine vardım. Demişsin y annesi için ayrılmaya değer mi diye sırf annesi olsa yine iyi ama erkek arkadaşın daha sana baştan resti çekmiş ya annem ve ailem yada hiç diye. İlerde hepsiyle çok fazla problem yaşarsın hele ki erkek arkadaşın annesine bu kadar düşkünken yaşamazsan zaten şaşarırım. Dediğim gibi yaşın daha çok küçük gençlik ateşine kapılıp gitme ikinizinde yolu farklı bu belli o yüzden bence her ikinizde kendi yollarınıza gidin.Bir abla tavsiyesi

Aklın ve kalbin yolu ayrılıyorsa bir yerde, o işten hayır gelmez.
Bu denenmiş, sınanmış bir gerçek. Bu başlıktaki dertlerimizin
hepsi aklımızla kalbimizin çeliştiği dönemlere ait.

Yaşın daha çok küçük. Çok ağır şeyler yaşamış olabilirsin, geçmişteki
konularını okumadım ama geçmiş bitti, gitti. Gelecekte ağır şeyler yaşamamak
elinde. O yüzden çok iyi tartıp biç. Aslında kendine itiraf ediyorsun gerçeği ama
aşk, sevgi dediğin duygunun hissettirdikleri yüzünden karışmışsın böyle. Kendi
isteklerini, hislerini onun ve annesinin istekleri yüzünden gölgeleme.

bu foruma takılıyorsan kayınvalide yanında oturan kızların ne cektiğini biliyorsundur.Benim ki farklı olur düşüncesine asla kapılma illa bir tercih yapman gerekiyorsa mutlulugun için kendini seç

Daha yaslariniz da kücük hem evlilige de 4 seneniz varmis. Bu yasda bu kadar ailesine düskün bi insan ! genelde bu yaslarda ailemsiz yasayamam onlardan ayri kalamam kavrami pek az olur genclerde keza ben ve esim de öyleydik herkesden ayri kalalim diyorduk ki öylede oldu ama esim evlendikden sonra ailesi pek bir tatli oldu :) ki bana da aynen :)
Bence acele etme simdiden kendini buna da sartlama daha önüne kim bilir neler cikar. Herkesin yasadigi kendine agir gelir ama hergün yeni bir umut demek ilerde mutsuz olmakdansa ki evlilik zor is simdiden kabullenme bunu bence ve tavrini ortaya koy...

Beraber oturmayı asla kabul etme .:45:

Amaa yok dersen ki ben eşimle baş başa kalmak istemem ,o kadar rahatlığa alışmayayım,

kaynanamın herşeye müdahale etmesini sabırla karşılarım ,ev üstüne ev olmaz lafını tersine çıkarmak için kendimi paralarım,

kalabalık ailede olmakdan hoşnut olurum,kayınvalideme sürekli hizmet etmekten onur duyarım,

adamı seviyorum bunu mu dert edicem alt tarafı annesi tabiki kabul edicem....

O zaman sen bilirsin.

Kabul et .Otur beraber bakalım neler olacak :55:

Ama yok dersen bana ben canımı seviyorum o kadar kafayı yemedim daha çok şükür,

eşimle ilk aylarımızı ve sonralarını en güzel şekilde geçirmek isterim,

baş başa kalmak gibisi var mı hem,yemeğimi de aşımı da temizliğimi de herşeyimi sadece eşime ve kendime yaparım yapacaksam kimseye de hesap vermem,

ben anneciğimin babacığımın biricik evladıyım kıymetlileriyim mutlu olacağım kimselere ezdirmeyeceğim kendimi...

O vakit ayıracaksın yolunu :3:

Şunu da söyleyeyim sevmek herzaman yeterli değil arkadaşım.:31:

Ben burada ne severek evlenenler okudum.Evlenip kayınvalideyle beraber oturan sonra da boşanmak için nereden başlayacağını soran,paçalarından mutsuzluk akan,hemen çocuk yapıp da sonra pişmanlar olan...

Bak ben 30 yaşındayım seni bilmem.Sana nacizane abla yahut kardeş tavsiyesi SAKIN KENDİNE YAZIK ETME.YA AYRI EV YA DA BOŞVER.:45:

Henüz hiç birşey yaşanmadı daha yolun çok başındayım ve bir hata yapmadan önce sizlerden tavsiye almak istiyorum bundan yaklaşık bir sene önce çok ağır bir olay yaşadım ve artık üzülmek istemiyorum karşıma Xin çıkmasıyla hızla iyileşmeye başladığımı farkettim üstelik oda olanlardan payını almış benden daha beter bir şekilde atlatmaya çalışıyordu aynı olaydan farklı acılar düşmüştü payımıza belkide buydu bizi yakınlaştıran . Yaşadıklarıma rağmen tekrar sevmeyi denedim . Aslında onunla gayet iyi anlaşıyoruz karakter fıtrat olarak birbirimize çok uygunuz ama O küçüklükten beri kaliteli bir eğitim için il dışı yurt dışı yapmış sonra bir trafik kazası geçirmiş ve bu olaydan sonra ailesinden uzak kalmak istemiyor evlensem dahi aynı evde yada aynı apartmanda olucak bir apartman öteye dahi gitmem dedi . Gönlüm kaydığı için yada ne biliym tekrar bır yıkım yaşamamak için belkide onu kaybetmek istemedim , istemeye istemeyede olsa tamam dedim . Çünkü bana tercihini yap ailemden ayıracak bir evliliğe şimdiden hayır diyorum dedi . Bugün bir yakınlarıyla görüştüm yıllardır onları çok yakından tanıyor bu konu açıldı sen ne dersin dedim Evsa zaten ağır bir olay yaşadın öyüzden sana ayrıl yada ayrılma asla demem ne yapacaksan kendin karar ver ama Xin annesi herşeye müdahale eder köyde yetişmiş bir kadın ( asla aşşağılamak için demiyorum yanlış anlaşılmasın hepimiz köylüyüz ) kızı 29 yaşında tek başına çarşıya salmaz beş dakika gecikse dünyanın lafını eder Yemeğini yapmana evine çocuk yetiştirmene herşeyine müdahale edecektir . Sen evde eşin için süslensen bu bile onlara anormal gelicektir yetiştirilme aile tarzlarınız çok farklı dedi . Şimdi bu konuştuğum insan gerçekten gözlemlerine çok güvendiğim bir ortak yakınımız öyüzden fikri benim için çok önemliydi . Ben onun bahsettiği şeyleri kaldırabilicek yapıda değilim tek başına dışarı çıkma dese sinirden ne yaparım bilmiyorum yada yemeğime evime çocuğumu yetiştirmeme karışsa bunu kaldıramam aşırı özgürlükçü bir yapım var kendi ailemin bile müdahalesine dayanamıyorum sırf buyüzden ailemden çoook uzaklarda okumayı tercih ettim . Vazmıgeçmeli yoksa onunla yola devamı etmeli bilmiyorum . O konuştuğumuz yakınıma annesi bundan sonra eğitim içinde olsa oğlumu uzağa göndermiycem evleneceksede getirsin kızı evimize bizle kalır , kızları evlendirrim bende onlarla kalırım demiş . Kırılmasın diye birşey söylemedim ama kadının fikri böyle haberin olsun eğer bu iş olmayacaksa daha fazla vakit geçmeden konuş herkes hayatına baksın diyor . Şimdi ne yapmam gerek ? Sırf annesi yüzünden ondan ayrılmalımıyım ? İkna etmek imkansız gibi en başından söyledi annemlerden ayıracak bir evliliğe karşıyım diye . Babasıda vefat etmiş buarada Bukadar iyi anlaşırken annesi yüzünden yolları ayırmak içime dokunuyor ama evlenip boşanmaktan iyidir diyorum . evlilik mevzusuna ise en az dört sene var . Bu iş olmayacaksa kimsenin hayatından 4 sene çalmanında alemi yok diyorum Biryandan bekle evsa belki dört seneye fikirler değişir diyorum çok kafam karışık deneyimli ablalarımdan yardımlarını yorumlarını rica ediyorum ..

7 yıllık evlilik hayatım bana şunu öğretti : sadece sevmek yetmez
kısa ve net. yolunuz açık olsun

yaş konusundaki tepkilerinizi anlayamıyorum bu forumda 19 yaşında olup evli hatta çocuklu olan bir sürü insan var 25 ve sonrası evlilik için çok geç bence aradığım insanı bulduysam beklemenin alemi yokki . Zaten 0 dört senede üniversite için ailem müsade etseydi üni okurken bile evlenebilirdim ben anormal bir olay olduğunu düşünmüyorum 18 19 yaşında evlenmenin . Zira sevdiğim insanı bulduysam ondan ayrı geçirdiğim her gün kayıp gibidir . Sevdiğime gelince şuan çalışabilicek konumda çünkü bir yandan okul eğitimini tamamlarken bir yandan meslek edinebilicek şekilde kendini geliştirmiş biri öyle annesinin dizinin dibinden ayrılmayan bir çocuk değil genç bir adam . Aileden kopuk büyümüş ve bir kaza geçirmiş olmanın neticesi olarak ailemden uzak durmak istemiyorum diyor haklı olarak . Haklı olması bu yaşamı kaldırabiliceğim anlamına gelmiyor ama bukadar tepkide bana çok gereksiz geliyor .

Ablacım daha yaşın çok küçük kimbilir karşına daha kimler çıkacak belli ki zor dönemler atlatmışsın şuanda ki çocuk sana ilaç gibi gelmiş ama dediklerinden bu ilacın sana daha sonradan dokunacağı kanaatine vardım. Demişsin y annesi için ayrılmaya değer mi diye sırf annesi olsa yine iyi ama erkek arkadaşın daha sana baştan resti çekmiş ya annem ve ailem yada hiç diye. İlerde hepsiyle çok fazla problem yaşarsın hele ki erkek arkadaşın annesine bu kadar düşkünken yaşamazsan zaten şaşarırım. Dediğim gibi yaşın daha çok küçük gençlik ateşine kapılıp gitme ikinizinde yolu farklı bu belli o yüzden bence her ikinizde kendi yollarınıza gidin.Bir abla tavsiyesi

Önemseyip okuyup düşünüp yazan uyaran herkese çok teşekkür ederim ... Rabbim sizinde en sıkıntılı anlarınızda size kolaylık oluşturup , yardım edebilicek kişileri karışınıza çıkarsın hepinizi seviyorum akranlarım ablalarım teyzelerim :)

yaş konusundaki tepkilerinizi anlayamıyorum bu forumda 19 yaşında olup evli hatta çocuklu olan bir sürü insan var 25 ve sonrası evlilik için çok geç bence aradığım insanı bulduysam beklemenin alemi yokki . Zaten 0 dört senede üniversite için ailem müsade etseydi üni okurken bile evlenebilirdim ben anormal bir olay olduğunu düşünmüyorum 18 19 yaşında evlenmenin . Zira sevdiğim insanı bulduysam ondan ayrı geçirdiğim her gün kayıp gibidir . Sevdiğime gelince şuan çalışabilicek konumda çünkü bir yandan okul eğitimini tamamlarken bir yandan meslek edinebilicek şekilde kendini geliştirmiş biri öyle annesinin dizinin dibinden ayrılmayan bir çocuk değil genç bir adam . Aileden kopuk büyümüş ve bir kaza geçirmiş olmanın neticesi olarak ailemden uzak durmak istemiyorum diyor haklı olarak . Haklı olması bu yaşamı kaldırabiliceğim anlamına gelmiyor ama bukadar tepkide bana çok gereksiz geliyor .

Sen aradigim insani bulmusum diyorsun zaten yani kararini vermissin ki bence sevgilinin sartlarini da kabulleneceksin umarim ilerde pisman olmazsin...

aradığım insanı buldumda .. bu şartlarda olsun istemezdim .. yok konuşmadık daha birşey söylemedim bu konuda karar veremedim çünkü

Back
X