• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaynana vakasıda benden ve tercih yapmak zorundayım :(

aradığım insanı buldumda .. bu şartlarda olsun istemezdim .. yok konuşmadık daha birşey söylemedim bu konuda karar veremedim çünkü

Hemen de karar verme zaten aileyle yasamak cok zordur en iyisiyle bile ben ayda iki kez falan giderim zararlari olmamasina ragmen dayanamam... Madem o tavrini ortaya koymus sen de koy kimse icin kendini sikintilara atma canim...

Hemen de karar verme zaten aileyle yasamak cok zordur en iyisiyle bile ben ayda iki kez falan giderim zararlari olmamasina ragmen dayanamam... Madem o tavrini ortaya koymus sen de koy kimse icin kendini sikintilara atma canim...

sağol ablacım inşallah kendisi vazgeçer bu tutumdan zaman geçtikçe daha çok bağlanır belki bana ilk kez birini seviyor bağlanıyor . Kaza yüzünden böyle oldu bence ayrılmayalım artık yıllardır uzağız mevzusu gündeme oturdu . anneside çok iyi bir insan aslında ama işte otoriter kendi annen olsa birşey demezsinde eşinin olunca bir yabancılıyorsun zoruna gidiyor . Bir defa benimkiyle konuşurken ne işiiii vaar genç kızın istanbuldaaa tek başınaaaa demişti :D Bende yalnız kalmadığımı söyledim Xte iletti oda tamam dedi .

sağol ablacım inşallah kendisi vazgeçer bu tutumdan zaman geçtikçe daha çok bağlanır belki bana ilk kez birini seviyor bağlanıyor . Kaza yüzünden böyle oldu bence ayrılmayalım artık yıllardır uzağız mevzusu gündeme oturdu . anneside çok iyi bir insan aslında ama işte otoriter kendi annen olsa birşey demezsinde eşinin olunca bir yabancılıyorsun zoruna gidiyor . Bir defa benimkiyle konuşurken ne işiiii vaar genç kızın istanbuldaaa tek başınaaaa demişti :D Bende yalnız kalmadığımı söyledim Xte iletti oda tamam dedi .

Bence böyle düsünme canim zaman gectikce daha cok baglanir diye cünkü zaman gectikce baglanan daha cok sen olursun...
Hem onunla olacagin da kesin degil 4 senem var diyorsun evlilik icin sen hep kendin icin ilerisini düsünmek zordundasin bence, tavrini simdiden koy ya hep ya hic de :) o seni öyle kabul etsin sen onu degil.
Belki de sen ailenle yasamak istiyorsun o böyle birseyi kabullenebilir mi ?
Ben nisanliyken esimin ailesi istiyordu ev üstü ama basda öyle konusulmamisdi. Ben bunu duyunca yüzügü ona verdim ve bitti dedim. Ama o dayanamadi geri döndü birak ev üstü ayri sehirleri sart kostum barisirken ki oldu da ama eger beni birakmasin diye kabullenseydim eminim suan cok mutsuz bi kadindim. Korkma kaybederim diye seven insan birakmaz sevdigini sartlarinida simdiden belirle o kisiyle evliligi düsünüyorsaniz .

Bence böyle düsünme canim zaman gectikce daha cok baglanir diye cünkü zaman gectikce baglanan daha cok sen olursun...
Hem onunla olacagin da kesin degil 4 senem var diyorsun evlilik icin sen hep kendin icin ilerisini düsünmek zordundasin bence, tavrini simdiden koy ya hep ya hic de :) o seni öyle kabul etsin sen onu degil.
Belki de sen ailenle yasamak istiyorsun o böyle birseyi kabullenebilir mi ?
Ben nisanliyken esimin ailesi istiyordu ev üstü ama basda öyle konusulmamisdi. Ben bunu duyunca yüzügü ona verdim ve bitti dedim. Ama o dayanamadi geri döndü birak ev üstü ayri sehirleri sart kostum barisirken ki oldu da ama eger beni birakmasin diye kabullenseydim eminim suan cok mutsuz bi kadindim. Korkma kaybederim diye seven insan birakmaz sevdigini sartlarinida simdiden belirle o kisiyle evliligi düsünüyorsaniz .

teşekkür ederim ablacım ..

Henüz hiç birşey yaşanmadı daha yolun çok başındayım ve bir hata yapmadan önce sizlerden tavsiye almak istiyorum bundan yaklaşık bir sene önce çok ağır bir olay yaşadım ve artık üzülmek istemiyorum karşıma Xin çıkmasıyla hızla iyileşmeye başladığımı farkettim üstelik oda olanlardan payını almış benden daha beter bir şekilde atlatmaya çalışıyordu aynı olaydan farklı acılar düşmüştü payımıza belkide buydu bizi yakınlaştıran . Yaşadıklarıma rağmen tekrar sevmeyi denedim . Aslında onunla gayet iyi anlaşıyoruz karakter fıtrat olarak birbirimize çok uygunuz ama O küçüklükten beri kaliteli bir eğitim için il dışı yurt dışı yapmış sonra bir trafik kazası geçirmiş ve bu olaydan sonra ailesinden uzak kalmak istemiyor evlensem dahi aynı evde yada aynı apartmanda olucak bir apartman öteye dahi gitmem dedi . Gönlüm kaydığı için yada ne biliym tekrar bır yıkım yaşamamak için belkide onu kaybetmek istemedim , istemeye istemeyede olsa tamam dedim . Çünkü bana tercihini yap ailemden ayıracak bir evliliğe şimdiden hayır diyorum dedi . Bugün bir yakınlarıyla görüştüm yıllardır onları çok yakından tanıyor bu konu açıldı sen ne dersin dedim Evsa zaten ağır bir olay yaşadın öyüzden sana ayrıl yada ayrılma asla demem ne yapacaksan kendin karar ver ama Xin annesi herşeye müdahale eder köyde yetişmiş bir kadın ( asla aşşağılamak için demiyorum yanlış anlaşılmasın hepimiz köylüyüz ) kızı 29 yaşında tek başına çarşıya salmaz beş dakika gecikse dünyanın lafını eder Yemeğini yapmana evine çocuk yetiştirmene herşeyine müdahale edecektir . Sen evde eşin için süslensen bu bile onlara anormal gelicektir yetiştirilme aile tarzlarınız çok farklı dedi . Şimdi bu konuştuğum insan gerçekten gözlemlerine çok güvendiğim bir ortak yakınımız öyüzden fikri benim için çok önemliydi . Ben onun bahsettiği şeyleri kaldırabilicek yapıda değilim tek başına dışarı çıkma dese sinirden ne yaparım bilmiyorum yada yemeğime evime çocuğumu yetiştirmeme karışsa bunu kaldıramam aşırı özgürlükçü bir yapım var kendi ailemin bile müdahalesine dayanamıyorum sırf buyüzden ailemden çoook uzaklarda okumayı tercih ettim . Vazmıgeçmeli yoksa onunla yola devamı etmeli bilmiyorum . O konuştuğumuz yakınıma annesi bundan sonra eğitim içinde olsa oğlumu uzağa göndermiycem evleneceksede getirsin kızı evimize bizle kalır , kızları evlendirrim bende onlarla kalırım demiş . Kırılmasın diye birşey söylemedim ama kadının fikri böyle haberin olsun eğer bu iş olmayacaksa daha fazla vakit geçmeden konuş herkes hayatına baksın diyor . Şimdi ne yapmam gerek ? Sırf annesi yüzünden ondan ayrılmalımıyım ? İkna etmek imkansız gibi en başından söyledi annemlerden ayıracak bir evliliğe karşıyım diye . Babasıda vefat etmiş buarada Bukadar iyi anlaşırken annesi yüzünden yolları ayırmak içime dokunuyor ama evlenip boşanmaktan iyidir diyorum . evlilik mevzusuna ise en az dört sene var . Bu iş olmayacaksa kimsenin hayatından 4 sene çalmanında alemi yok diyorum Biryandan bekle evsa belki dört seneye fikirler değişir diyorum çok kafam karışık deneyimli ablalarımdan yardımlarını yorumlarını rica ediyorum ..
mrb arkadasim dort senede gecse ondort senede gecse senin fikirlerin bile degisir ama bilki kayinvalide adayinin fikri gene degismez bence hiiiiiccc bosa vkit kaybetme olmazzzz cunku tmm cok iyi anlasabilirsin sevedebilirsin ama evlilik bambaska bisi inan evlendiginin ertesi gunu pismanliklarin baslar ben sana soyliyim bir ayni evde oturmaniz yetmiycekmis gibi birde butuuun omrune hayatina mudahale edicek sabirli insanlar bile dayanamazken sen hic dayanamassin sadece kendine edersin sen bence dha fazla asik olmadankendini kaptirmdan vazgec bu isten haaa bide bu topikteki gelinlerle kaynanalarin birlikte oturdugu bir bolum var oraya o girrrr ve iyice oku eminim fikirlrin cokk degisecektir HAYATTA HIC BIR SEY SENDEN DAHA KIYMETLI DEGILDIR bunu untma bu ASKIN bile olsa

kesinlikle kaç derim canım.hem yasınız cok genc hem ömründen ömür götürür.
şimdi hersey tozpembe.kaldıki kendi aileme bile katlanamam diyorsun.
karsı tarafın yaptıkları daha cok batacaktır.ne kadar uzak o kadar iyi emin ol.

Kayınvalideyi bilmiyorum belkide iyi biridir. Anlattıkları gibi değildir. Ama çocuğun sana söyledikleri tam çocukça olmuş. Benim başımdada var çok iyi biliyorum. Anne bana sözünden çıkmayan tiplerden uzak dur. Erkek erkek olacak biz kadınlar bile yeri geliyor anne babamıza karşı geliyoruz fikirlerimizi söylüyoruz haksızsız annecim diyebiliyoruz. Fakat bu tip ana kuzusu erkeklerden nefret ederim. Ne oluyorsa ağızlarını açamıyorlar. Karşına illaki daha iyi seçenekler çıkar. Tam bana göre diyorsun da ne kadar tanıyorsun o nu. Zaten her kadın erkekle nasıl olsa değişir diye, erkek ise nasıl olsa değişmez diye evlenirmiş Sonuç hep aynı. Ayrıl diyemem ama en azından çocuğu biraz daha tanımaya çalış. Okuluna ve kendini geliştirmeye odaklan. Benim fikrim 19 yaşında evlilik erken. Hakkında hayırlısı olsun. Rabbim gönlüne serinlik versin.

Sen kararını vermissin zaten neden gelip sordun anlıyamadım. İlerde keşke o zaman vazgeçseydim demessin inşallah.

Henüz hiç birşey yaşanmadı daha yolun çok başındayım ve bir hata yapmadan önce sizlerden tavsiye almak istiyorum bundan yaklaşık bir sene önce çok ağır bir olay yaşadım ve artık üzülmek istemiyorum karşıma Xin çıkmasıyla hızla iyileşmeye başladığımı farkettim üstelik oda olanlardan payını almış benden daha beter bir şekilde atlatmaya çalışıyordu aynı olaydan farklı acılar düşmüştü payımıza belkide buydu bizi yakınlaştıran . Yaşadıklarıma rağmen tekrar sevmeyi denedim . Aslında onunla gayet iyi anlaşıyoruz karakter fıtrat olarak birbirimize çok uygunuz ama O küçüklükten beri kaliteli bir eğitim için il dışı yurt dışı yapmış sonra bir trafik kazası geçirmiş ve bu olaydan sonra ailesinden uzak kalmak istemiyor evlensem dahi aynı evde yada aynı apartmanda olucak bir apartman öteye dahi gitmem dedi . Gönlüm kaydığı için yada ne biliym tekrar bır yıkım yaşamamak için belkide onu kaybetmek istemedim , istemeye istemeyede olsa tamam dedim . Çünkü bana tercihini yap ailemden ayıracak bir evliliğe şimdiden hayır diyorum dedi . Bugün bir yakınlarıyla görüştüm yıllardır onları çok yakından tanıyor bu konu açıldı sen ne dersin dedim Evsa zaten ağır bir olay yaşadın öyüzden sana ayrıl yada ayrılma asla demem ne yapacaksan kendin karar ver ama Xin annesi herşeye müdahale eder köyde yetişmiş bir kadın ( asla aşşağılamak için demiyorum yanlış anlaşılmasın hepimiz köylüyüz ) kızı 29 yaşında tek başına çarşıya salmaz beş dakika gecikse dünyanın lafını eder Yemeğini yapmana evine çocuk yetiştirmene herşeyine müdahale edecektir . Sen evde eşin için süslensen bu bile onlara anormal gelicektir yetiştirilme aile tarzlarınız çok farklı dedi . Şimdi bu konuştuğum insan gerçekten gözlemlerine çok güvendiğim bir ortak yakınımız öyüzden fikri benim için çok önemliydi . Ben onun bahsettiği şeyleri kaldırabilicek yapıda değilim tek başına dışarı çıkma dese sinirden ne yaparım bilmiyorum yada yemeğime evime çocuğumu yetiştirmeme karışsa bunu kaldıramam aşırı özgürlükçü bir yapım var kendi ailemin bile müdahalesine dayanamıyorum sırf buyüzden ailemden çoook uzaklarda okumayı tercih ettim . Vazmıgeçmeli yoksa onunla yola devamı etmeli bilmiyorum . O konuştuğumuz yakınıma annesi bundan sonra eğitim içinde olsa oğlumu uzağa göndermiycem evleneceksede getirsin kızı evimize bizle kalır , kızları evlendirrim bende onlarla kalırım demiş . Kırılmasın diye birşey söylemedim ama kadının fikri böyle haberin olsun eğer bu iş olmayacaksa daha fazla vakit geçmeden konuş herkes hayatına baksın diyor . Şimdi ne yapmam gerek ? Sırf annesi yüzünden ondan ayrılmalımıyım ? İkna etmek imkansız gibi en başından söyledi annemlerden ayıracak bir evliliğe karşıyım diye . Babasıda vefat etmiş buarada Bukadar iyi anlaşırken annesi yüzünden yolları ayırmak içime dokunuyor ama evlenip boşanmaktan iyidir diyorum . evlilik mevzusuna ise en az dört sene var . Bu iş olmayacaksa kimsenin hayatından 4 sene çalmanında alemi yok diyorum Biryandan bekle evsa belki dört seneye fikirler değişir diyorum çok kafam karışık deneyimli ablalarımdan yardımlarını yorumlarını rica ediyorum ..

29 yaşındaki kızına bu şekilde davranan kaynana
özgürlüğüne düşkünlüğünden sebep kendi ailesine dayanamayan gelin adayı
tercihini yap ailem yoksa sen de benim gözümde yoksun diyen bir eş adayı
bir aydır haber alınamadığı için biten bir ilişki

ne diyeyim ben ya
konu aşk olunca aklımızı kullanamıyoruz demek ki

Son düzenleme:
bende pek çok insanın konusunu okuyup yorum yapıyorum ama birebir yaşamak ve başkasının konusunu değerlendirmek arasında çok fark oluyor araya duygular giriyor ...

1 aydır neden haber alamadın ki ? durduk yere mi kayıplara karıştı merak ettim yani.o mu istemedi ilişkiyi

''Ailemden uzaklaştıracak evliliğe karşıyım''.Oldu paşam.

Sen zaten ağaç kovuğundan çıktın senin bi ailen yok ya uzaklaşıp tüm bağlarını kopartabilirsin.

SEnin bu konuyu düşünmen bile hata.Bir erkek bana öyle diyecek anında ayrılmıştım.Hiç evlenmesin hiçbi kızın da başını yakmasın.

evet evet sürekli okuyorum ne kadar mutsuz olduklarını görüyorum , hatta bir umut belki birşeyler hisseder vazgeçer diye arada ona bile okutuyorum . Ama malesef küçüklüğümden beri aile ortamını tatmadım ve ölümden döndüm artık aileden uzak kalmak istemiyorum diyor . Karşıma alıp ikna edebilen bir insan değilim . Denedim aslında anlattım konuştuk sen şartlarını söyledin ben şartlarımı söyledim . Bana sonuç söyle dedi bende tamam kabul dedim .. Ama annesinin bukadar olduğunu bilmiyordum yani beş dakika geicikince bir ton laf sayma tek başına dışarı göndermeme hatta dedim ya sen eşine süslensen ona bile laf edebilecek bir kadın dedi . Önüme baktığım zaman mutsuz bir evlilik görüyorum ama X ten dolayı değil sırf annesinden dolayı . Zaten sanırım annesi beni istemiyor şüpheleniyor tanıdıklara soruyormuş bunlar görüşüyormu diye ... Yorumlar için teşekkür ederim .. gerçekten çok canım yanıyor annesi yüzünden bitiricek zorunda kalmak çok zor .. Birde konuyu nasıl tekrar açıcam bilmiyorum konuşmuştuk şimdi ne oldu diyecek . Bana beni bırakma sensiz ayakta duramam diyip ağlamıştı .... bilmiyorum ablalarım karman çorman kafam ... 19 yaşlarımız

19 yaşındaki bir erkek nasıl der ki bu sözleri bence bunları annesi kafasına sokmuştur emin değilim tabi ama ben öyle düşünüyorum. Sana beni beni bırakma diye ağlıyorsa o zaman bu kararından vazgeçecek ama geçse bile annesi yine aklına girer. Baksana kadın, kızım evlenince oğlum ben gelinim yaşarız diyor, bu devirde arkadaşlarınız bile 3 gün kalsa 4. gün sıkıntı oluyor ister istemez. Sen bugün sevdiğinle evlenmek mutlu olmak istiyorsun ama yaşın ilerledikçe bunlar yetmeyecek farklı istekler olacak en basitinden tatile gitmek isteyeceksin kv ne olacak, evinize misafir arkadaşlarınız gelecek kv elbette sevmediği birisi olacak başınız etini yiyecek yani illaki bir şeyler olacak çünkü yakın olacaksınız sen istemesen bile her şeyinizi bilecek.

Konuştum ablacım en başından söyledi durumum böyle şartlarım böyle ya kabul edersin ya şimdiden bitsin ilerde yıpranmanın alemi yok dedi .

Böyle söylüyorsa zaten olmaz aşkta sevgide kurallar olmaz bence. Aile sıcaklığını seninle yani eşiyle değil annesiyle hissetmek istiyor anlasana. Şimdiden böyleyse ilerde bir sorun olduğu zaman hep annesinden yana olacak belli belli besbelli yani.

daha 4 sene var siz derdine şimdiden düşmüşsünüz çok özgürlükcü yapınız varsa hiç evlenmeyin derim

bu arada kayınvalidemin apartmanına taşındım 1.5 ayda aynı apartmanda gül gibi geçiniyoruz anlaşmak yada anlaşmamak sizin elinizde bu kadar büyütecek bir konu değil

mutluluklar

Back
X