Bir kez daha anladım.

Kesinlikle 2020 kpss başvuruları halen devam ediyor, başvurunuzu yapın ve şansınızı deneyin,benim kardeşim de sizinle aynı kaderde lise matematik öğretmeni 7 yıldır atanmayı bekliyor ,biliyorsunuz ki bu 7 yıllık süreçte çok seler değişti, mülakat geldi, 84 almasına rağmen, mülakatta iki yıl üst üste 56,57 verdiler kardeşim gidemedi,bu zamana kadar 3 özel.kurumda çalıştı, matematikçi olmasının ekmeğini yedi ,özel ders öğrencileri oldu yeni sezon için kolejden aradılar ama 2 kere çağırmalarina rağmen gitmedi,atanacam başka çarem yok diyip su an evde ders çalışmak için mücadele veriyor,malum havalar çok sıcak ve sıcak memleketteyiz,bazen yoruluyor ,bazen ofluyor, pufluyor,ama kafaya koymuş, siz de inanın,yaparsınız, çünkü o da özelin sıkıntılarını dibine kadar yaşadı, yasiyor, özellikle su pandemi döneminde.

Kesinlikle 2020 kpss başvuruları halen devam ediyor, başvurunuzu yapın ve şansınızı deneyin,benim kardeşim de sizinle aynı kaderde lise matematik öğretmeni 7 yıldır atanmayı bekliyor ,biliyorsunuz ki bu 7 yıllık süreçte çok seler değişti, mülakat geldi, 84 almasına rağmen, mülakatta iki yıl üst üste 56,57 verdiler kardeşim gidemedi,bu zamana kadar 3 özel.kurumda çalıştı, matematikçi olmasının ekmeğini yedi ,özel ders öğrencileri oldu yeni sezon için kolejden aradılar ama 2 kere çağırmalarina rağmen gitmedi,atanacam başka çarem yok diyip su an evde ders çalışmak için mücadele veriyor,malum havalar çok sıcak ve sıcak memleketteyiz,bazen yoruluyor ,bazen ofluyor, pufluyor,ama kafaya koymuş, siz de inanın,yaparsınız, çünkü o da özelin sıkıntılarını dibine kadar yaşadı, yasiyor, özellikle su pandemi döneminde.
Artık yuvarlama sistemi geldi de mülakatta, artık emeğiyle atanacagina inancı yükseldi.Daha da çok hırslandı.

Her yıl mutlaka giriyorum sınava ama malum çalışmayınca olmuyor. Kitaplarımı alıp başlamak istiyorum sadece inanırsam yapabileceğime dair sözler duymaya ihtiyacım var

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza
Sizin gibi genç insanların patron insafına bırakılması cidden çok acı, öğretmen değilim ama 25 yılım geçti özel sektörde, insanın emeğini bir anda hiç ediyorlar. Azmin elinden bir iş kurtulmaz, tabi ki yaparsınız uğraşırsanız , Rabbim yolunuzu açık etsin, emekleriniz zayi olmasın inş🙏🏻

Yani aslında takıldığım durum birazda telefonda söylenmesi dışında şu oldu hocam bana siz tam zamanlı çalışmıyorsunuz bu hoca yam zamanlı dedi ama aramızdaki hukuka dayanarak bana hocam tam zamanlı çalışır mısın demedi. Yolunu ayırdı değerlendirme yaparken neyi baz aldı bu üzdü aslında ama doğru özelde işler biraz daha farklı hocam insani ilişkiler bazı kurumlarda farklı işliyor emek cv beceri bunlar önemli olmuyormuş tek özel tecrübe oldu 6 yıllık ama bu yetti. Çok ciddi bir tempo lazım biliyorum açıkçası kızlarım içinde korkuyorum bu şekilde yetişemiyorum çünkü ama rn azından deneyebilirim diyorum yıllar sonra keşke dermiyim acaba bilemiyorum
İyi ki size "tan zamanli çalışır mısınız?" diye sorarak böyle bir açık kapı bırakmamış eski müdürünüz. Sonuçta biri bebek biri bebeklikten yeni çıkmış iki evladınız var sizin..tam zamanlı calisabileceginizi düşünüyorsanız her gün ise tam zamanlı gittiginizi varsayarak bir çalışma planı oluşturun ve o plana uyun derim.3 arkadaşım evliyken ders çalışıp atandilar birisinin iki yaşında çocuğu vardı ..sizin gibi özel sektör maduru olunca hırs yapıp kazanmisti..sonrasinda iş arkadaşı bile olduk.Sizin alanınız lise olduğu için doğu illerinden birisine bile atansaniz ilçe merkezine olacak atamanız..dağ köyüne tek öğretmen gitmeyeceksiniz yani! Varsın bölümümüzün atamasının puanı yüksek olsun ...bir kisi atanacaksa bile bence umut var demektir.

Atanamamış bir edebiyat öğretmeniyim. Mezun olalı 8 yıl oldu. Ücretli öğretmenlik yaptım ve özel kurumda çalıştım. Maddi olarak çalışmak zorunda olduğum için KPSS ye çalışmadım hiç. İlk yıl sadece biraz yöneldim ama çok heyecan yaptım vs kötü bir sınav oldu. 6 yıldır bir kurumda çalıştım tek Edebiyat öğretmeni olarak ama içimde hep atansaydım şöyle olsaydı böyle yapsaydım çok pişmanlık yaşadım. Bugün başıma gelen bu olansa bana tekrar pişmanlık olarak döndü. 6 yıldır çalıştığım özel kurumun müdürü beraber çalıştığım ve emeğimi gayretimi bilen adam beni telefonla arayıp, '' kurumu kapatıyorum başka kurum ile anlaştım onların bir öğretmeni var branşınızda tek öğretmen olsun istiyorlar o yüzden o hoca ile devam edeceğiz. '' dedi. Bunu telefonda söylenmesi onca gayret emekten sonra ağır geldi. Küçük bir ilçe burası kurum açıldığından beri ben bu kurumdayım ve yaşadığım yerde tanınan bir öğretmenim sayemde çok öğrenci geldi ve ben o kurum için öğrenciler için çok emek harcadım çok ağır geldi bana ve tekrar dönüp içimde atansam böyle olmazdı dedim bunu yaşamazdın. Ben atanmak istiyorum artık sırf girişimci olduğu için istediğini yapabilme hakkına sahip olan insanların altında olmak istemiyorum. Yapabilir miyim? 2020 kpss için mümkün değil biliyorum az süre var 2021 için çalışsam ne yapmalıyım? Buarada iki kızım var 27 aylık ve 8 aylık annem var sağolsun yardımcı çalışırsam yardım eder bana. İlçe kütüphanesine gidip çalışsam mesela diyorum nasıl yol izlemem lazım.

Kesinliker sınava hazırlan gir ama sınavı kazanmakta çok çok zor edebiyat mezunu çok var dershaneye yazıl uğraş inş olur

Merhaba ben de bu yıl atandım, sınava çalışırken garsonluk yapıyordum ve geceleri ders çalışıyordum. Bunun dışında şu an atanan çocukları olan birkaç tanıdığım var. Madem kütüphaneye gidebileceksiniz kesinlikle yapabilirsiniz. Özellikle alan çalışırsanız,belki uzun zaman girmediğiniz için bilmiyorsunuzdur şu an en çok etkileyen alan bilgisi. Bunun dışında dershaneye gitmeye gerek yok bence, benim hocam videoları fazlasıyla iyi. Benim yaptığım ve çok işime yarayan bir yöntem de, sınava kısa süre çalışabildiğim için bazen denemelerin ya da soru kitaplarının sadece cevaplarını okuyup bilmediklerimi not alırdım ve oradan epey nokta atışı sorular geldi. Lütfen üzülmeyin zaten sektörden uzak kalmamışsınız bilgileriniz tazedir,biraz gayretle yapacağınıza inanıyorum. Kesinlikle bu seneki sınava girip o ortamı yaşayın ve soru tiplerini görün bence. Başarılar şimdiden .

Sevgili Hocam, belki müdürünüzün
kurumu devrettiği/birleştirdiği kişilerle arasında
farklı bir anlaşma/durum sözkonusudur.
Bazen olayların iç yüzü bizim düşündüğümüz gibi olmuyor.

Size naçizane tavsiyem, geride bıraktığınız bir iş/ortam için üzülüp dertlenmeyin.
Düştüğünüz yerden kalkıp,
bundan sonra ne yapabilirim?
Alternatiflerim neler olabilir?
Buna odaklanın.
Çok kızdım evet hocam ama son 1 2 saattir ne yapabilirim acaba hep ertelediğim planımı mı yapsam sonra pişman olmasam diyorum çünkü şimdi bu pişmanlıkla özelde çalışmaya devam etmek istemiyorum sanırım kpss işini annemin desteği olursa yapmak için kalkışacağım.

Kesinlikle şu süreçte zaten çok yıprandık özelde o yüzden elimizden geleni yapmalıyız 2020 ye başvuru yaptım her zamanki gibi her yıl girdim aslında mezun olduğum zamandan beri hiç boş geçmedi ama çalışmadım işte ama bu yıl başlıyorum kafama koydum

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza
Sizin gibi genç insanların patron insafına bırakılması cidden çok acı, öğretmen değilim ama 25 yılım geçti özel sektörde, insanın emeğini bir anda hiç ediyorlar. Azmin elinden bir iş kurtulmaz, tabi ki yaparsınız uğraşırsanız , Rabbim yolunuzu açık etsin, emekleriniz zayi olmasın inş🙏🏻
Amin inşallah sağolun destek için. 6 yıllık özel tecrübesi yetti bana çok emek harcarsın yorma kendini derler azaltırsın emeğini yapmıyor derler derler. En iyisi şansımı demek

İyi ki size "tan zamanli çalışır mısınız?" diye sorarak böyle bir açık kapı bırakmamış eski müdürünüz. Sonuçta biri bebek biri bebeklikten yeni çıkmış iki evladınız var sizin..tam zamanlı calisabileceginizi düşünüyorsanız her gün ise tam zamanlı gittiginizi varsayarak bir çalışma planı oluşturun ve o plana uyun derim.3 arkadaşım evliyken ders çalışıp atandilar birisinin iki yaşında çocuğu vardı ..sizin gibi özel sektör maduru olunca hırs yapıp kazanmisti..sonrasinda iş arkadaşı bile olduk.Sizin alanınız lise olduğu için doğu illerinden birisine bile atansaniz ilçe merkezine olacak atamanız..dağ köyüne tek öğretmen gitmeyeceksiniz yani! Varsın bölümümüzün atamasının puanı yüksek olsun ...bir kisi atanacaksa bile bence umut var demektir.
Destek için teşekkür ederim. Tam zamanlı çalışma kabul etmezdim ama kpss çalışmaya başladığımda bir zaman dilimi belirleyip tam zamanlı gider gibi yapacağım. Mesela 8 den 3 4 e kadar kütüphanede çalışma sağlamak gibi olacak birde kızlar uyuyunca çalışırım eşim küçük kızımızı uyuturken ben onu hallederim diyorum inşallah bende kazanan tarafta olurum yıllar sonra keşke demem de güzel anarım

Yaparsınız yeter ki kendinize güvenin. Ben bir çocuğum 1,5 yaşında kucağımda diğeri 3 aylık ayaklarımda sallayarak test çözdüm Allah atanmayı nasip etti, inşallah sizde atanırsınız
Bölümün nedir hocam? Böyle güzel başarı hikayeleri lazım bana da nasıl bir yol izledin peki nasıl çalıştın kaç saat mesela konuları sınava ne kadar süre varken bitirdin

Merhaba ben de bu yıl atandım, sınava çalışırken garsonluk yapıyordum ve geceleri ders çalışıyordum. Bunun dışında şu an atanan çocukları olan birkaç tanıdığım var. Madem kütüphaneye gidebileceksiniz kesinlikle yapabilirsiniz. Özellikle alan çalışırsanız,belki uzun zaman girmediğiniz için bilmiyorsunuzdur şu an en çok etkileyen alan bilgisi. Bunun dışında dershaneye gitmeye gerek yok bence, benim hocam videoları fazlasıyla iyi. Benim yaptığım ve çok işime yarayan bir yöntem de, sınava kısa süre çalışabildiğim için bazen denemelerin ya da soru kitaplarının sadece cevaplarını okuyup bilmediklerimi not alırdım ve oradan epey nokta atışı sorular geldi. Lütfen üzülmeyin zaten sektörden uzak kalmamışsınız bilgileriniz tazedir,biraz gayretle yapacağınıza inanıyorum. Kesinlikle bu seneki sınava girip o ortamı yaşayın ve soru tiplerini görün bence. Başarılar şimdiden .
Mezun olduğum zamandan sonra kpss ye öylesine girdim aslında hatta tüm sınavlara ama sadece Türkçe Edebiyat için girip sorulara bakarım hep şimdi ciddi gireceğim. Branşın nedir buarada hocam. Ayrıca hayırlı olsun inşallah güzel günler sizinle olsun. Benim hocamı duymuştum aslında onun kitaplarını alıp video izlesem diyorum birkaç farklı yayında lazım tabi

Branşım Türkçe hocam. Dershaneye gitmedim genel yetenek genel kültür ve eğitim bilimlerini bu videolardan izledim notlar aldım. Alan bilgisini ise pegemden çalıştım. Yanılmıyorsam benim hocamdaki edebiyat alan hocası derece yapmış bir isim ve çok iyi alanında. Farklı yayınlardan da deneme alarak halledebilirsiniz ek olarak.

Bazi dersaneciler kpssye bile girmeden atandi, bu imkandan yararlanamadiniz mi? Kpss ye agirlik verin daha 2 ay var yaparsiniz insallah

Back
X