Bir kiracı konusu da benden.

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.653
3.796
133
Merhabalar. Öncelikle bir avukata danışmayı düşünüyorum, ben sadece şu anda merak ettim ve hızlı bir yanıt almak istiyorum. Az önce zil çaldı ve ihtarname geldi. Hiç böyle bir şey konuşulmamıştı ancak ev sahibi Şubat ayında sözleşmeyi yenilemeyecekmiş. 10 seneden uzun kiracıyız bu yüzden bizi evinden çıkartma hakkına sahip. Sorum şu ki Şubat ayına 3 aydan az kaldı. Evi boşaltmak için bu kadar mı süremiz var? İhtarname gönderilmei tarihi Kasım ayı. Yoksa Kasım ayının üzerine 6 ay mı konulacak?

Merhaba,
Türk Borçlar Kanunu madde 347/1: ... on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.

Yukarıdaki 3 ay için tarihler tutuyorsa yani ihtarname geçerliyse sözleşmenin sonunda taşınmazı boşaltmazsanız kiraya veren tahliye davası açabilir. Dava ne kadar sürer bilmiyorum.

Merhaba,
Türk Borçlar Kanunu madde 347/1: ... on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.

Yukarıdaki 3 ay için tarihler tutuyorsa yani ihtarname geçerliyse sözleşmenin sonunda taşınmazı boşaltmazsanız kiraya veren tahliye davası açabilir. Dava ne kadar sürer bilmiyorum.
3 ayımız var yani. Allah yardımcımız olsun.

Anlayamadim, madem anlastiniz neden kagit gondermis deli mi ne? Guzellikle arayin sorun derdini derim.
Anlaşma değildir o yani yeni zammı netlestirmislerdir sadece ama adam icin belli ki bu asil istediği fiyat değildi hazır 10 sene de doluyor nasil olsa çıkartabilirim dedi ve yasal hakkını kullanmaya geçti demek.

Çünkü belli bir oran dışında fahis artırıma gitmek isteseydi ve kabul edilmeseydi bu sebepten kaynaklı kiracı dava açınca haklı olabilecekken haksız duruma geçecekti. Bu duruma düşmemek için geçici süreliğine anlaşmış ancak şu anda belli bir oran olmadan istediği gibi fiyat artırmak istiyor.

İnsanlar ne zaman bu kadar kötü vicdansız oldu anlamıyorum. Durup dururken önden bir konuşma olmadan ne demek ihtar göndermek ? Bu ev sahibi kiracı meselelerinin acilen resmi sınırlarda belirlenmesi lazım. Son zamanlarda ne kadar çon bu tarz olaylar olmaya başladı

İnsanlar ne zaman bu kadar kötü vicdansız oldu anlamıyorum. Durup dururken önden bir konuşma olmadan ne demek ihtar göndermek ? Bu ev sahibi kiracı meselelerinin acilen resmi sınırlarda belirlenmesi lazım. Son zamanlarda ne kadar çon bu tarz olaylar olmaya başladı
Kesinlikle şu anda benim sorunum bu. Tabiki de evini bize kiralamak zorunda değil, tabiki de çıkmamız gerekiyorsa çıkarız ancak biz zam yaptık ve ev arayışına girmeden oturuyorduk. Bir anda öğreniyorum ki kış ortasında, yeni yıl öncesi, 3 ay içinde ev bulmam gerekiyormuş.

Anlaşma değildir o yani yeni zammı netlestirmislerdir sadece ama adam icin belli ki bu asil istediği fiyat değildi hazır 10 sene de doluyor nasil olsa çıkartabilirim dedi ve yasal hakkını kullanmaya geçti demek.

Çünkü belli bir oran dışında fahis artırıma gitmek isteseydi ve kabul edilmeseydi bu sebepten kaynaklı kiracı dava açınca haklı olabilecekken haksız duruma geçecekti. Bu duruma düşmemek için geçici süreliğine anlaşmış ancak şu anda belli bir oran olmadan istediği gibi fiyat artırmak istiyor.
Sizin yazdıklarınızı anladım ama cidden bu kadarına ne gerek vardı. Rahmetli babası ile aramız çok iyiydi, bir gün olsun sorun yaşamamıştık.

Bende birşey merak ediyorum. Yasal artıstan fazla artış talep etse yada kiraci boyle bir mebla önerse aralarinda anlassalar ilerde bu durumda kiraci sikayetci olabilirmi yasal olandan fazla artiş oldu diye. Kendi kabul edip o kirayı yolluyor olsa bile.

Allah yardimciniz olsun, bizde bu ay sorun yasadik ev sahibiyle. 3 sene doldu 4. Senemize girdik bu ay bu evde ve 1800den 5000e cikartti kiramizi, altimizda oturuyor ev sahibide. 3 senedir iyi olan insan bu sene kiralar cikinca cok degisti. Ve dogumuma 3 hafta kala yapti bu zami dusunun. Begenmiyosan evimden cik git diyor aslinda ki gercekten ev bulunmuyor suan:( ve ustu kapali tehdit ediyor baskasini ornek vererek. Gelde ugras bu pisliklerle. Ama kotu komsu ev sahibi ettirirmis. Her serde bi hayir vardir. O sinirle ev baktik borca girip evimi aldim. Yaza kadar burda idare edip tasinicam Allah nasip ederse. Okadar pislik insanlar varki bu dunyada, cok iyi insanlar diyorduk ama yok icinden seytan cikti adamin. Hakkimi helal etmiyorum adama bu halimle beni bukadar uzdugu icin.

Allah yardimciniz olsun, bizde bu ay sorun yasadik ev sahibiyle. 3 sene doldu 4. Senemize girdik bu ay bu evde ve 1800den 5000e cikartti kiramizi, altimizda oturuyor ev sahibide. 3 senedir iyi olan insan bu sene kiralar cikinca cok degisti. Ve dogumuma 3 hafta kala yapti bu zami dusunun. Begenmiyosan evimden cik git diyor aslinda ki gercekten ev bulunmuyor suan:KK43: ve ustu kapali tehdit ediyor baskasini ornek vererek. Gelde ugras bu pisliklerle. Ama kotu komsu ev sahibi ettirirmis. Her serde bi hayir vardir. O sinirle ev baktik borca girip evimi aldim. Yaza kadar burda idare edip tasinicam Allah nasip ederse. Okadar pislik insanlar varki bu dunyada, cok iyi insanlar diyorduk ama yok icinden seytan cikti adamin. Hakkimi helal etmiyorum adama bu halimle beni bukadar uzdugu icin.
5 sene dolmadan yüzde 25 üstü zam yapamaz diye biliyorum.Yani şikayet etseniz siz kazanırsınız.

Allah yardimciniz olsun, bizde bu ay sorun yasadik ev sahibiyle. 3 sene doldu 4. Senemize girdik bu ay bu evde ve 1800den 5000e cikartti kiramizi, altimizda oturuyor ev sahibide. 3 senedir iyi olan insan bu sene kiralar cikinca cok degisti. Ve dogumuma 3 hafta kala yapti bu zami dusunun. Begenmiyosan evimden cik git diyor aslinda ki gercekten ev bulunmuyor suan:KK43: ve ustu kapali tehdit ediyor baskasini ornek vererek. Gelde ugras bu pisliklerle. Ama kotu komsu ev sahibi ettirirmis. Her serde bi hayir vardir. O sinirle ev baktik borca girip evimi aldim. Yaza kadar burda idare edip tasinicam Allah nasip ederse. Okadar pislik insanlar varki bu dunyada, cok iyi insanlar diyorduk ama yok icinden seytan cikti adamin. Hakkimi helal etmiyorum adama bu halimle beni bukadar uzdugu icin.
3 yıllik kiracı iseniz 5 bin yapamaz ki. Yasal hakkı yok

Back
X