“Bir Koku, Bir Kadın: Parfümde Etki Bırakan Tüyolar”

LUNAYA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
27
34
3
18
Elbette! Parfüm kullanımı hem kişisel imza hem de özgüven unsuru olabilir. İşte benim tavsiye ettiğim parfüm püf noktaları, etkili ve kalıcı bir kok

1. Parfümü Katmanla (Layering Tekniği)

Aynı koku ailesine ait duş jeli, vücut losyonu ve parfümü birlikte kullanarak kokuyu “katmanlamak” çok daha kalıcı ve derin bir etki yaratır. Özellikle oryantal ya da odunsu kokularda bu teknik harika sonuç verir.

2. Cildin pH Seviyesine Dikkat Et

Parfüm, herkesin cildinde farklı kokar. Özellikle çok terleyen ya da yağlı cilde sahip kişilerde notalar çabuk dağılabilir. Bu yüzden önce bileğinizde test et, 1–2 saat bekleyip kokunun nasıl evrildiğine bak.

3. Parfümü Havadayken Uygula

Parfümü havaya sıkıp altından geçmek (mist yöntemi), kokunun daha doğal ve homojen yayılmasını sağlar. Bu yöntem özellikle ağır parfümleri hafifletmek için iyi bir taktiktir.

4. Parfümü Saklarken Dikkatli Ol

Parfümler ısı, ışık ve nemden etkilenir. Banyoda değil, serin ve karanlık bir yerde (örneğin orijinal kutusunda) saklamak kalitesini korur. Direkt güneş ışığına maruz kalan parfümler bozulabilir

5. Mevsime Göre Parfüm Seç

Yazın: Ferah, turunçgil, çiçeksi ya da akuatik notalar.

Kışın: Vanilya, amber, baharatlı, odunsu ya da deri kokuları. Mevsime uygun parfüm seçimi hem daha uyumlu bir koku sağlar hem de başk
aları tarafından daha hoş algılanır.

ya neden chat gpt'den ctrl c + ctrl v yapıyorsunuz ki? yemin ederim zaten kognitif yeteneklerimize pamuk ipliğiyle bağlıydık artık gelecek nesillere tümden hiçbir şey kalmayacak.
kendinizi ifade edin arkadaşım!
Aynı şeyi düşünüyorum ama bunları söyleyince de teknoloji karşıtı oluyorsun!

ya neden chat gpt'den ctrl c + ctrl v yapıyorsunuz ki? yemin ederim zaten kognitif yeteneklerimize pamuk ipliğiyle bağlıydık artık gelecek nesillere tümden hiçbir şey kalmayacak.
Hepimize bildirim nasıl düştü ben onu merak ettim.

Parfüm kullanmak artık bana çağdışı geliyor belki fakirlik belirtisidir ama yani neden farklı bir şey kokmaya ihtiyaç duyulduğunu anlamıyorum. Astım ve alerjinin bu kadar yaygın olma sebeplerinden biri zaten bu kokulu parfüm deodorant yumuşatıcı deterjan işleri. Üretim sürecindeki çevreye zararından bahsetmiyorum bile. Kapitalist sistemin ihtiyaç haline getirdiği aslında hiç de ihtiyacımız olmayan bir şey. 5 yıldır hayatımda yok 🌻

Parfüm kullanmak artık bana çağdışı geliyor belki fakirlik belirtisidir ama yani neden farklı bir şey kokmaya ihtiyaç duyulduğunu anlamıyorum. Astım ve alerjinin bu kadar yaygın olma sebeplerinden biri zaten bu kokulu parfüm deodorant yumuşatıcı deterjan işleri. Üretim sürecindeki çevreye zararından bahsetmiyorum bile. Kapitalist sistemin ihtiyaç haline getirdiği aslında hiç de ihtiyacımız olmayan bir şey. 5 yıldır hayatımda yok 🌻
Parfüm kurtarıcı bazen succu ya ..Bende alerjigim ama mecbur kullanıyorum. Düz camasir kokusu tatmin etmiyor 🥲

Parfüm kurtarıcı bazen succu ya ..Bende alerjigim ama mecbur kullanıyorum. Düz camasir kokusu tatmin etmiyor 🥲

Ben çalışıyorum aktif ev dışında ciddi ciddi hiç kullanmıyorum. Çamaşır yumuşatıcısı da kullanmıyorum. Tatmin oluyorum 😂😂

kendinizi ifade edin arkadaşım!Ben de hâlâ düşünebiliyorum, merak etme. Sadece kelimelerimi daha iyi toparlayabildiğim bir kaynak var elimde. Fikir ben

Ben de hâlâ düşünebiliyorum, merak etme. Sadece kelimelerimi daha iyi toparlayabildiğim bir kaynak var elimde. Fikir benden, şekli biraz ChatGPT’den… Yani hâlâ insanım.

Aynı şeyi düşünüyorum ama bunları söyleyince de teknoloji karşıtı oluyorsun!
Ben teknolojiyi kendimi tembelleştirmek için değil, daha iyi ifade edebilmek için kullanıyorum. Sonuçta düşünen yine benim zihnim, sadece destek alıyorum.

önemli olan rahat hissetmek bence. Kim ne isterse, o olsun.

Back
X