bir komşu konusu da benden..

Adam zaten dengesiz ne yapacagi belli olmaz salmayin bi daha. boylelerinden hersey beklenir.bizim de kopegimizi hem komsumuz hem de akrabamiz olan birisi zehirledi sirf hasedinden kiskancligindan.inleye inleye oldu yavrumuz.bunlarda Allah korkusu vicdan merhamet yok cunku.

Tamam ama apartmana salmayın. Her apartmanda şikayet olur. Mesela ben kapımı açtım karanlıkta kedi gözü görsem bir an korkarım. Benim de kedim vardı ama apartmana salmazdım

offf Allah korusun.. başınız sağolsun çok çok büyük bir acı

Haberlerde görmediniz galiba, bahceyi pisletiyor diye sahipli kediyi bagaja attı başka semte bıraktı yaşlı bir adam! allah korusun neler yapıyorlar..

Çok üzüldüm köpeğiniz için.. Merhamet ve vicdan olmadan insan olunmuyo işte..

inmez ki o kadar :)
o hıc bellı olmuyor ne olursa olsun hayvan netıce de
sıze soyle ornek vereyım
benım kedım mamuk kuş gorunce ölu taklıtı yapan kendını yere atan kedı
arıdan korkan kedı
yerde yuruyen kendı kendıne duran karga gordugunde kendını balkondan asagı attı 3. katdan
neyse kı sadece bacaklarda incınmeyle kurtuldu . hayvanların ne zaman ne yapacagı bellı olmuyor :) dunyaları farklı bırsey tetıklemeyegorsun minnos olan kedı bır anda kaplana donusuverıyor

aman allah korusun evim bir de 10. kat

Hala adamın rahatsız olacağı tüy yok ortada diyorsunuz. Alerjim var alerjim. Ve bunu bilmiyordum. Kötü bir tecrübe ile öğrendim.

Apartmanda kedi dolaşsa zarar vermediği sürece rahatsız olmam ama apartman içinde birden karşıma çıkarsa ödüm patlar. O zaman rahatsızlık duyarım işte. Küçükken bir sokak kedisi hatırlıyorum bizim apartmanın önüne alıştırılmıştı. Çiftleşmek istediğinden midir nedir, gelene geçene dişlerini gösteriyordu, saldırıyordu. Annemin apartmanına da kedi çok girer sürekli mama ve su bıraktıkları için bahçeye. Bu yaz saat gecenin ikisini geçmiş ablamı vardiyadan aldım, kucağımda bebek apartmanın kapısını anahtarla açtım, otomatik ışık birkaç adım atmadan yanmıyor. Bodruma inen merdivenin başında iki gözü parlayan kediyi gördüğüm an o saatte çığlığı bastım. Benim bebeğim daha kırk günlük değil onu korkuttum, birinci katta ki komşunun 4 aylık bebeğini uyandırdım, apartmanı ayağa kaldırdım, mahalleli camlara döküldü. Bu da böyle bir anımdır. Yani bu ihtimallerde ne olursa olsun düşünülmeli. Bina/site yönetimi ile görüşüp bina sakinlerinden rahatsız olmadıklarına dair imza toplayabilirsiniz.

Cok tesekkur ederim.Bu agizsiz dilsizlere aci cektirenlere Allah sorsun hesabini nasil kiyabiliyorlar aklim almiyor gercekten.bizim sitede de bi amcamiz var yaz kis her gun hic usenmeden kasaptan et kemik getirir kedileri besler.sitenin etrafi dolu kedi onlarca.her yerde kemikler falan hele yazin karincadan gecilmez ortalik.kac kere imza topladilar attirmak icin biz vermedik gercekten de hic rahatsiz degiliz.alt katimizda da kopek besliyor bi komsu o da havlar durur bazen apartmana girerken kakasini gorurum ama sahibine kizarim icimden hayvanin ne sucu var?

Fikrinize saygı duyuyorum ama meseleye farklı yerlerden bakıyoruz.
Adamın tavrı elbette kabul edilemez,
bırakın savunmayı.
Bununla birlikte bim muhatabımız konu sahibi ve ben kişisel olarak onun bakış açısına ve tavrına odaklandım.
Adam eğitimsiz,görgüsüz ve üslupsuz olabilir,
komşuyu seçmek mümkün olmuyor her zaman, bu tip insanlarla muhatap olmaya gerek yok.
Derdinizi anlatmanız çok zor çünkü...

Yani şunu söylemek istiyorum; adamın tehditler savurmaya hakkı yok elbette ama konu sahibi de müstakil evde oturuyormuş gibi hareket edemez.
Birinin yanlış davranması diğerini haklı çıkarmıyor bana göre.

Valla ben apartman icinde kedi gorsem hayatta cikamam yukari.korkudan olurum hakkiniz yok bence disariya birakmaya kaldiki basina bi iste gelebilir

Dışarıdan bakınca öyle görünüyor ama ben mesela hayvanlara bayılırım. Kedi dışında (alerjim olduğu için yaklaşamıyorum) kucağıma alır, elimle beslerim. Dışarıda görsem hiç korkmam. Ama birgün annemlere gitmiştim, tam girdim binaya, o sırada sensörlü lamba yanmadığı için karanlıktı, bişiy uçtu yanımdan, çığlık çığlığa bağırdım, o sırada kafamı duvara vurdum. Meğersem komşunun kedisiymiş. Sonra birkaç kez yine benzer şeyler oldu dalgınlık anlarımda. Şimdi gittiğimde manyak gibi durmadan kuytu köşeye bakıyorum bir yerden fırlar mı diye...

bende size dedim ki dışarı da nasıl yapıyorsunuz? malum sokak hayvanları var ya hani? bunun cevabını göremedim
Siz disarida ne yapiyorsunuz? Apartman icindeki cocuklardan rahatsiz oluyorum salmasinlar cocugu dediginiz icin soruyorum. Ben sahsen rahatsizlik veren cocuklari uyariyorum. Olmadi apartmanin whatsap grubuna yaziyorum cocuklari biraz uyarabilir misiniz diye. Ama kediyi uyaramiyorsun yapma evladim diye.

İnsanin apartman icerisinde gurultu yapmasi savunulmaz,apartman gorevlinizin sizi tehdit etmesi de savunulmaz,ama sizin de hayvani apartmana salmaniz savunulmaz bir sey. Herkes durmasi gereken noktayi bilmeli

dışarı da ne yapıyorsunuz? hayır sokaklar kedi dolu da ondan soruyorum lütfen yanlış anlamayın.

Canıma kastım olmadığı için uzak duruyorum tabiki. Bu demek değil ki kedi görünce tekme atıp, uzaklaştıyorum. Aksine uzaktan sözlü olarak seviyorum, mama bırakıyorum. Ama yakın mesafede bulunmuyorum.

Bende apartmanımda bir kedi dolaşsın istemem , orası ortak alan böyle kedinizi salamazsınız.
Belki korkan çocuklar insanlar var nerden biliyorsunuz ?
Sizin kediniz girmesin diye neden açık kapıyı kapatsinlar Ki ?
Baştan sona haksızsınız.

inmez ki o kadar :)

Programlanmış robot değil ki bu. Birincisi kediler çok meraklı hayvanlar, ikincisi de aniden birşeyden ürperip, ani hareketler yapabiliyorlar. Zaten bu yüzden bu kadar çok kedi maalesef araba altında kalıp eziliyor (dikkat ettiyseniz en çok ezilen hayvan kedidir). Çünkü kaldırımdayken aniden birşeyden korkup yola fırlıyorlar. O yüzden sizin kedinizin de dışarı kaçmayacağının garantisi yok. Herşeyden önce kedinizin güvenliği için salmamalısınız. Bütün bu uyarılara rağmen salmaya devam edecek misiniz merak ediyorum.

hayvanın başına her şey gelebilir salmayın.hem salınca hayvan öyle yerlere girer ağzına bişeyler atar sürünür bilmemne yaptırdığınız aşıların da bir önemi kalmaz. benim de kedim var.bir tane de apartmana bebeklikten beri alıştırdığım bir kızım var ancak binada herkesin onayıyla.kimisi çocuğunu çizer diye korkar, kimi ya kenara işerse diye korkar kimisinin alerjisi vardır ki bu çok kötüdür,.kimisi ise manyaktır hayvana takar gibi gibi gibi.apartman sizin evinize dahil değil.eğer çok istiyorsanız alın kucağınıza çıkın.ama olmaz öyle kedim sıkıldı apartmanda her yeri kapatsınlar da bi gezsin gelsin.kaldı ki kediden korkup merdivenden yuvarlanıp ağzı yüzü patlayan çocuk biliyorum.

Canıma kastım olmadığı için uzak duruyorum tabiki. Bu demek değil ki kedi görünce tekme atıp, uzaklaştıyorum. Aksine uzaktan sözlü olarak seviyorum, mama bırakıyorum. Ama yakın mesafede bulunmuyorum.

siz korkuyorsunuz alerjiniz yok. korkanlara anlam veriyorum ama daha kedim birilerinin üstüne atlayıp zıplamamıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…