bir komşu konusu da benden..

ben rahatsız olurdum misal.kedi fobim var.benim gibi insan olabilir apartmanınızda

Senelerdir evde ve bahcede evcil besleyen insanim hayatimda duymadim ev kedisinin apartmana salindigini

Herseyden once kedi icin cok tehlikeli , ne manyaklar var disarida hic mi akliniza gelmiyor birinin kediye zarar verebilecegi??

Size bir animi anlatiyim , eski bir erkek arkadasimla bi arkadasimiza ziyarete gittik , o zamanlar apartman ışıklari otomatik yanmiyordu , apartmanin bina girisinden girdik , ben ışık dugmesini ariyordum karanlikti icerisi
Bi kedi arkadasimin ayagina surtunmus , adam da ne oldugunu anlamayip tekmeyi yapistirdi hayvana , hayvan resmen 2 metre ucup duvara yapisti , yani arkadasimda cok uzuldu ama o fare falan diye dusunup refleks olarak tepki vermis aklina bile gelmemis apartman icinde kedi olacagi

Yani o apartmana tonla misafir giriyordur biri birsey yapsa kedinize ilk ve en buyuk suclu siz olursunuz

ortak alan sonucta rahatsiz olabilirler haklilar kedi bakimi hakkinda bir fikrim yok ama disarda falan dolasamiyorlarmi

Hatalısınız. Ortak alana kedi veya bir başka hayvan bırakmayın. Üst katımdakinin kapısına kedi işedi diye apartmanda yer yerinden oynadı. Neredeyse birbirlerini vuracaklardı.
Siz hayvan seviyor ve onlardan korkmuyor olabilirsiniz ama sevmeyen ve korkanlar var. Bu yüzden ortak alanlarda belli kurallara uyulmak zorunda.
Benim binada da kadının biri kobra yılanı besliyor. Biraz gezsin zararı olmaz diye ortak alana bıraksa olur mu? Kadına göre yılanı oldukça uysal ama bana göre tam bir kabus. Her sabah işe giderken kapıyı dualarla açıyorum. Belki kaçmıştır diyerek.
Tabi bu örnekle kedinizi bir tutmak istemem ama lütfen sizin rahatsızlık duymayacağınız şeylerden başkasının da rahatsızlık duymaması gerektiğini savunmayın.
Bakın bir yorumda arkadaş hamile haliyle kedi yüzünden merdivenlerden düşme tehlikesi atlattığını yazmış. Biraz dikkatli olunması lazım.
Kıssadan hisse haksızsınız.

Ben de linçe hazirim suan
Rahatsiz olmayi anlamiyorum ben olmadigim cok sevdigim icin ama anlayisla karsilayabilirim saygi geregi
Ama hicbir uyari yapmadan direkt tehdit eden bir maganda sayfalarca savunulmuş işte bunu anlayamam
Sizin tabirinizle 'magandayı' savunan yorumlar okumadım ben.
Gözden kaçırdığım bir yorum varsa bilemiyorum tabii.
Ayrıca konu sahibine 'haksızsın' demek apartman görevlisini savunmak değildir bence.
İki konu birbirinden bağımsız.
Apartman görevlisi kaba ve hayvan sevmeyen biri evet ama konu sahibi de kedisini istediği gibi dolaştırmamalı apartmanda.

Sizin komsunuz olsaydim kedinin apartman icinde gezmesi kilini tuyunu dokmesi beni rahatsiz etmezdi ama rahatsiz olanlara da kizma hakkiniz yok maalesef.komsunuz terbiyesiz hele kediye zarar vermekle tehdit etmesi cok ayip.benim kedim de her kapi acildiginda kacmaya calisiyor bazen kaciyor da ama tutup geri getiriyorum.birakmayin apartman icine hele de kedi fobisi olan birinin karsina ciksa ne dese hakli size.

Haksizsiniz.
Bir kere "biz ona temizlik icin para ödüyoruz." Sozu cok cirkin.
Oyleyse herkes bkr hayvanini salsin oraya adam ne de olsa temizlemek zorunda.
Ayrica apartman ortak alan, cikarip salmak gibi bir hakkiniz yok. Birisi kapisini acik unutur iceri girer, apartmana girenlerden korkan olur. Kimse bunu yasamak zorunda degil.

ortak alan sonucta rahatsiz olabilirler haklilar kedi bakimi hakkinda bir fikrim yok ama disarda falan dolasamiyorlarmi

Annemler de apartmanda oturuyor orada bahçeye çıkabiliyor, bahçeden dışarıya çıkmaz sınırlarını bilir ama benim oturduğum bina da evin önü tarla 1 defa çıkarttım ve çok korktu bir daha çıkartamadım.

Cocuklar bagiriyorsa sizde sikinti cikartin . Evde huzurumuz yok. Zaten gurultuye ceza kesiliyor. Ama cisini yapmis bir cocugun terbiyesi uzun surebilir psikolojik sikintisi olabilir. Yilanla kediyi bir tutmadiginiz gibi bir cocukla kediyi de bir tutmamaniz lazim. Neyse ama bosverin siz kediyi salin gitsin :)

Annemlerin apartmanında hem dışarıdan gelen hem evcil kediler oluyor. Özellikle kışın kediler fırsat kollayıp geceleri binaya giriyor sabahta ayak sesi duyar duymaz kapıdan sıvışırdı.
Binada kimse rahatsız olmaz.

Sizin konunuz için söylüyorum korkan, alerjik hastalığı olanlar, sebepsiz bile olsa istenmiyorsa, tek bir şikayet varsa asla salınmamalı ve içeri alınmamalı.

Ayrıca belirtmek isterim apartman içi gibi dar alanda hayvanlar kendilerini tehdit edilmiş hissederse saldırabilir.
Rahatsız olanlara hak vermek lazım.

O değilde cidden kapıya ayakkabı bırakıyor musunuz ahali?

Ne cesaret salabiliyorsunuz. Çatı da kapan kurulmuştur ilaclama yapılmış olabilir, bocek görür yer enfeksiyon kapabilir, biri kuyruğuna basabilir ne bileyim bile isteye zarar verebilir.

belki birlikte cikarak zamanla alistirabilirsiniz sonucta evcilde olsa disarida yasamaya uygun olarak yaratiliyorlar zamanla alisir sanirim sizin icinde problem kalmaz

ben rahatsız olanlara kızmıyorum ki. kimse sevmek zorunda değil ama 2 yıl boyunca biz kediden korkuyoruz rahatsız oluyoruz denilmedi, adam bana komşular rahatsız oluyor dedi komşuya sorduk yoo amcam biz rahatsız değiliz dedi ki apartman görevlisi de yanımızdaydı. yani adam yalan söylüyor bu durumda

haklılar
benımde kedım var
apartmanın ıcınde ne ısı var kedının ... rahatsız olanlar olabılır dogru.

ben hava alması ıcın parka goturuyorum cımlerde hopluyor kelebek kovalıyor tasması var uzayabılen kedı tasması bır anda kosup araba altında kalmasın dıye yarım saat dısarı cıkınca gerı evı ıstıyor eve donuyoruz

apartmanın ıcınde dogru degıl.

benimki niye tasma sevmiyor yaa :/ o kadar çok istiyorum ki onu dışarıya çıkarıp gezdirmeyi. bi üyeye daha yazdım bizim kıza tasma takınca engelli taklidi yapıyor. vücuda geçenlerden aldım anlamıyorum içinden yağ gibi kayıyor çıkıyor

Ayy çok güzelmiş yaa. Bende çok isterdim çimere bassınlar koşsunlar... Ama dışardan mikrop kapmaz mı ? pire yada başka hayvanların dışkısına denk gelir basarsa falan bunlar korkulacak şeyler değil mi ?

kızımın aşıları tam
bırde ben hıc etrafda kedı kopek dışkısı gormedım burda herkes hayvanı pisledı mı temızlıyor beledıye de guzel calısıyor hıc hayvan dıskısı gormedım acıkcası
pire falan bunlar zor ıhtımaller hanı kalabalık sokak hayvanlarının ıcıne salarsak belkı ama kendımı parkda otururken veya bahcelı bır cay bahcesınde cay ıcerken kedım de yanımda hoplayıp zıplıyor gecen arıdan korkuyor kuş gorunce ölü taklıtı yapıp yere yatıyor falan ona nerden pire bulassın :) eve gırerken patılerını temızlıyorum zaten kendısı sılıyor patilerını :)

offf çok kıskandım desem kızar mısın ?
Ben ayakkabılarla bile temas ettirmiyorum.. Allah korusun kedişlerimizi.
Keşke böyle bir hayat verebilseydim kedilerime.Vicdan yaptım çok fena halde..
Çok şanslı sizinkisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…