bir komşu problemi de benden

filtrekahve

kötü söz, kötü göz ırak olsun.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
1.416
38
88
merhabalar. sıkıntım apartmana 4-5 ay önce taşınan yeni komşu. bir garezi ya da gıcıklığı var bana, ama çözemedim. apartmanda herkese aynı şekilde davranırım; gördüğüm zaman tebessüm ederim ve selam veririm. komşuluk isteğim ve ihtiyacım yok, kimseyle görüşmüyorum, sadece dediğim gibi selam verme şeklinde herkese. alt katımda oturuyor bayan, 4 kere selam verdim 3ünü almadı. dert değil bu, selam verirse alırım artık yoksa yok. sıkıntım şu (geçen ay oldu ama bu ay öğrendim ben);

kargo bekliyorum, tel.e msj geldi şu tarihte teslim edilecek diye, tam da cumartesi günü. bekledim gelmedi, en sonunda çıktım evden. apartman kapısında adıma bırakılmış not gördüm "geldik, yoktunuz kargonuz var, gelip alın". şaşırdım, çünkü evden çıkmamıştım. neyse dedim. 2-3 gün içinde gelecek başka bir kargo daha vardı, önemli bir evrak, imzalar var ve imzalanacak yer var. eve dönerken bir baktım posta kutusuna yalapşap konmuş evraklar, yarısı kargo paketi içinde yarısı dışarıda, açılmış kargo. aksi gibi yağmur da vardı, ıslanmış. 2 kargo da farklı firma. arayıp telefonla şikayet etmek istemedim, yüz yüze görüşürüm dedim. neyse arada kaynadı gitti. dün yine kargo geldi, bu sefer sağ salim elime ulaştı. ilk kargoyu getiren kişiymiş (not bırakan). şöyle bir konuşma geçti aramızda;

ben: evdeydim ama not bırakmışsınız geçen ay.
adam: hatırlıyorum ben, ancak alt komşunuz evde olmadığınızı söyledi. ben tam aşağıdan zile basacakken kapıyı açtı, kargonun kime geldiğini sordu, sizi söyledim, "evde değiller boşa çıkma, kapıyı da boşa çalma zaten elektrikler kesik" dedi. hatta adı da (atıyorum ayşe ayşem olsun) ayşe ayşemmiş.

şimdi bu kişi komşunun adını bilemez çünkü zilde hala ev sahibinin adı yazıyor, hiçbir zilde onların isimleri yok. o gün getireceği kargo da ağırdı, elektrikler kesik dendiği için hak verdim adama açıkçası. içime kurt düştü diğer firmayı aradım, evrak getireni. tarihi verdim ettim, teslimat görevlisine ulaştım. daha da şok oldum.

ben: siz kargoları posta kutusuna mı bırakıp gidiyorsunuz? evrakların yarısı ıslanmış.
adam: hanımefendi ben size teslim ettim kargonuzu, bahçede karşılaştık ya!
ben: hayır, benimle karşılaşmadınız. (adam hala ısrar ediyor karşılaştık diye)
adam: sizi tarif edeyim, (ediyor ve ettiği kişi alt komşu ve tiplerimiz gece ile gündüz kadar zıt) hatta 1-2 saat beklerseniz, imza atıp tc kimlik nonuzu verdiğiniz kağıtları bulmaya çalışıcam ben.

şaştım kaldım, 2 kargoma da her nedense göz dikiyor. bu insana ne yapılır? üstelik üst katta oturan benim, her türlü gıcıklığı yapabilirim. köpeğimi havlatırım, tenis topunu sektiririm parkelerde, topukluyla gezerim, balkonuna yasak olan şeyleri çırpabilirim... yaparım da yaparım seçenek bol.

normalde ben iner aşağı derdi neymiş öğrenirim, ama eşim kimseyle muhatap ve yüz göz olmamızı istemiyor. tersim çok pistir ve eşim olayın büyümesinden endişe ediyor. üstelik eşim sadece ilk kargo olayını biliyor, evrakları açıp posta kutusuna tıkan kişi olduğunu bilmiyor. onu bilse daha da istemez inip konuşmamı.

apartmandakilerle sıkı fıkı olsam ya da birbirimize gidip gelme durumu olsa diyecem ki her halde filtrekahve senin dedikodunu yaptı diye iftira attılar, ondan yapıyor bunları. ama dediğim gibi kimseyle görüşmem yok, merhaba merhaba hepsi bu. ne yapsam ben şimdi?

sinir oldum kadına, beni açmaya mecbur ettiği konuya bak, şaka gibi. sürekli kargo geliyor olmasa, umurumda değil ama her ay en az 2 kere gelir.

yaptığı hem ayıp hemde suç sayılır
merak mı ediyor acaba
yoksa işine yarayacak birey olsa alacak belkide

merak mı ediyor, bana sinir mi oluyor bilmiyorum. ne beni merak etmesini gerektirecek kadar tanışıyoruz ne de sinir olmasını.

Açıkçası ben olsam öğrendiğim saniye o komşunun kapısında hesap soruyor olurdum kavga çıkartırdım siin bunu yapmayıp gelip buraya konu açmanız çok ilginç olmuş

Son düzenleme:
Açıkçası ben olsam öğrendiğim saniye o komşunun kapısında hesap soruyor olurdum kavga çıkartırdım siin bunu yapmayıp gelip buraya konu açmanız çok ilginç olmuş

bunun nedeniniz yazmıştım, gözünüzden kaçtı sanırım. eşim istemediği için inip konuşmuyorum, çünkü öyle yumuşak konuşan birisi değilim.

Elinizde ispat varsa , gorevliler $ahitlik yaparsa suç duyurusunda bulunun
elbet vardir bi cezasi, ben $uyum diye yalan soylemi$ sathtecilik yapmi$ .. kargo elemaninaki kimlik bilgisi, tc no su neydi ?
ORDAN BI$ey çikarabilirisniz

e$inin fikri ne bu durumda ?
her zaman kargoda geliyormu$
oturup duami edeceksiniz alt kom$uyla kargo elemani kar$ila$masin diye

Son düzenleme:
bide benim aklima hasta olabilecegi geldi kom$unun
akli ba$inda insan tanimadigi insana duurp dururken bunu yapmaz ...
$izofren falansa kuruyodur bi$eyler
o kadinla deilde ayleden biriyle goru$sen, ama yumu$ak olarak
saldirmadan once bi sorarsin derdi neymi$, hastaysa hastaneye yatsin

bide sizin tc nizi nerden biliyor :26:ben olsam aşağı iner hesap sorarım hiç olmadı karakola gider sorarım tc mi kullanıyor kargolarımı alıyor diye başka şeylerde yapabilir dikkatli olun

4-5 gün önce karşılaştık apartman kapısının önünde, elimde telefon vardı, konuşuyordum. oyalandım kapıda, onun da işi vardı çünkü. telefondayım hazır başladım "evet canım, aynen dediğim gibi olmuş, kargonun birini açmış, diğerini de evde değiller diyerek geri yollamış, bu akşam görevli yapan kişinin adını bulup arayacak beni" dedim. arazi oldu anında. belki de en son kargonun elime geçme sebebi böyle bir konuşmayı duyurmamdır.

eşim, kimseyle ne olursa olsun kötü olmayalım düşüncesinde. tanıyalım/tanımayalım fark etmez.

bide sizin tc nizi nerden biliyor :26:ben olsam aşağı iner hesap sorarım hiç olmadı karakola gider sorarım tc mi kullanıyor kargolarımı alıyor diye başka şeylerde yapabilir dikkatli olun

tc mi bilmiyor, uydurmuştur çok mu zor 11 haneli rakam sıralamak. ismi, tcyi bulup sizi arıycam diyen kargo görevlisinden haber çıkmadı bir daha. adam da haklı, eliyle işini tam yapamadığının kanıtını bana mı sunacak...

Kargoda değerli birşey varsa,almaya niyetli olabilir.
Bence kargo şirketine kimin teslim aldığını sorun.
Hatta takip numarasını sisteme girince gözükmesi lazım.
Kimlik almadan teslim etmiyorlar.

Kargoda değerli birşey varsa,almaya niyetli olabilir.
Bence kargo şirketine kimin teslim aldığını sorun.
Hatta takip numarasını sisteme girince gözükmesi lazım.
Kimlik almadan teslim etmiyorlar.

maalesef kimlik sormuyorlar çok uzun zamandır. dediğim gibi sürekli kargo geliyor, adımı soyadımı söylüyorlar, evet diyorum, kimi zaman tel no ve imza istiyorlar kimi zamanda tc no ve imza. ve maalesef her 2 durumda da uydurmak çok kolay. eskiden kimlik şarttı, uzun zamandır değil.

kimlik olmakdan tc numarası yazmazlar canım ben öyle biliyorum adamlar kimliği eline almadan teslim etmiyolarki veya soyadı tutan biri olmalı çok ilginç geldi bana yaa

ben buzamana kadar hiçbi kargomu kimliksiz alamadım hatta soruyorum ben evde olmicam annem olurmu diye mesela izmirde mi bitek bukadar sıkı acaba adam kapıya gelir il dediği kimlik alabilirmiyim ozaman herkes herkesin kargosunu alır

tamam kimseyle kotu olmayin, iyilik insanlik kom$uluk çok guzeldir
ama kom$u sizin hanenize tecavuz gibi bi$ey ediyor
size ait olmayan kargoyu almak kotulukden ba$ka bi$ey deil
e$ine dedinmi her kargoya aynisini yaparsa ne diycez diye
bence e$in bunun surekli olacagini du$unmedigi için boyle diyor

ikinci kargoyu ve kargodaki gorevlilerin soylediklerini aynen ilet kendisine bakalilm ne diycek

aksine ben hatırlatıyorum kimlik diye, gerek olmadığını söylüyorlar. belki de apartman girişindeki zilde adım ve soyadım yazdığı içindir, bilmiyorum. mng kargo hariç (onunla hiç kargo gelmedi bana), tüm firmalarda aynı şey oldu, ptt dahil.

çok inada bindirirsem, onun gibi olmak istersem, oturdukları evin sahibi arkadaşım. böyle yapıyor, durum budur desem, yakın arkadaşım çünkü, kontratın bitmesini beklemez, depozitolarını verir ve evden çıkartır. ancak ondan sonra benim içim sızlar, vicdanım rahat vermez.

tanımadığım bir insan yüzünden, eşimle tartışma yaşamak istemiyorum. istemediği halde inip konuşsam ve olay büyüse mesela, durduk yere eşimle aramda tatsızlık çıkacak. acaba diyorum, apartmanın duyuru panosuna "herkes kendi kargosunu alsın, başkalarınınkini de sahiplenmesin, hırsızlığın büyüğü küçüğü yoktur" mu yazsam. hırsızlık da değil gerçi, almadı. ama hani ağır bir laf olsun diye diyorum...

şuanda şok durumundayım çok ilginç bir durum adınızın yazması bişey kanıtlamaz ki neyse bidaha kargo geldiğinde kimlik isteyin diye söyleyin bence

Çok ilginç, bende adıma gelen kargoyu kimliğimi göstermeden alamıyorum.

Bence kargo firmasına kabahat bulmalısınız. Paketinizi size teslim etme sorumlulukları var.

Komşu ile yüz göz olmak istemiyorsanız, eşinizde muhatap olmanızı istemiyormuş, olayı araştırın kim teslim almış falan emin olun. Sonrada kargo firmasını tembihleyin. Siz ve eşinizden başka kimseye teslimat yapmasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…