- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
- Konu Sahibi filtrekahve
-
Açıkçası ben olsam öğrendiğim saniye o komşunun kapısında hesap soruyor olurdum kavga çıkartırdım siin bunu yapmayıp gelip buraya konu açmanız çok ilginç olmuş
Elinizde ispat varsa , gorevliler $ahitlik yaparsa suç duyurusunda bulunun
elbet vardir bi cezasi, ben $uyum diye yalan soylemi$ sathtecilik yapmi$ .. kargo elemaninaki kimlik bilgisi, tc no su neydi ?
ORDAN BI$ey çikarabilirisniz
e$inin fikri ne bu durumda ?
her zaman kargoda geliyormu$
oturup duami edeceksiniz alt kom$uyla kargo elemani kar$ila$masin diye
bide sizin tc nizi nerden biliyor :26:ben olsam aşağı iner hesap sorarım hiç olmadı karakola gider sorarım tc mi kullanıyor kargolarımı alıyor diye başka şeylerde yapabilir dikkatli olun
Kargoda değerli birşey varsa,almaya niyetli olabilir.
Bence kargo şirketine kimin teslim aldığını sorun.
Hatta takip numarasını sisteme girince gözükmesi lazım.
Kimlik almadan teslim etmiyorlar.
maalesef kimlik sormuyorlar çok uzun zamandır. dediğim gibi sürekli kargo geliyor, adımı soyadımı söylüyorlar, evet diyorum, kimi zaman tel no ve imza istiyorlar kimi zamanda tc no ve imza. ve maalesef her 2 durumda da uydurmak çok kolay. eskiden kimlik şarttı, uzun zamandır değil.
4-5 gün önce karşılaştık apartman kapısının önünde, elimde telefon vardı, konuşuyordum. oyalandım kapıda, onun da işi vardı çünkü. telefondayım hazır başladım "evet canım, aynen dediğim gibi olmuş, kargonun birini açmış, diğerini de evde değiller diyerek geri yollamış, bu akşam görevli yapan kişinin adını bulup arayacak beni" dedim. arazi oldu anında. belki de en son kargonun elime geçme sebebi böyle bir konuşmayı duyurmamdır.
eşim, kimseyle ne olursa olsun kötü olmayalım düşüncesinde. tanıyalım/tanımayalım fark etmez.
ben buzamana kadar hiçbi kargomu kimliksiz alamadım hatta soruyorum ben evde olmicam annem olurmu diye mesela izmirde mi bitek bukadar sıkı acaba adam kapıya gelir il dediği kimlik alabilirmiyimozaman herkes herkesin kargosunu alır
tamam kimseyle kotu olmayin, iyilik insanlik kom$uluk çok guzeldir
ama kom$u sizin hanenize tecavuz gibi bi$ey ediyor
size ait olmayan kargoyu almak kotulukden ba$ka bi$ey deil
e$ine dedinmi her kargoya aynisini yaparsa ne diycez diye
bence e$in bunun surekli olacagini du$unmedigi için boyle diyor
ikinci kargoyu ve kargodaki gorevlilerin soylediklerini aynen ilet kendisine bakalilm ne diycek
aksine ben hatırlatıyorum kimlik diye, gerek olmadığını söylüyorlar. belki de apartman girişindeki zilde adım ve soyadım yazdığı içindir, bilmiyorum. mng kargo hariç (onunla hiç kargo gelmedi bana), tüm firmalarda aynı şey oldu, ptt dahil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?