Bir konu 2 soru.Kizimin saçlari ve benim+18

"Saç kesilirse daha gür çıkar" efsanesinin canlı örneği ben olmuşum sanırım. Fotoğraflarda da belli küçükken saçlarım çok seyrek. 3 yaşımda saçlarımı sıfıra vurmuşlar benden bir saç gelmiş sormayın, vücudumun yüzde yetmişi saç olmuş :deli: çok gür saçlarım oldu 18 yaşıma kadar. Sonrası dökülme başladı başka sebeplerden.

Ben o yaşta kesilince çok ağlamışım aynadaki halime. "Markete gidelim bana saç alın." dermişim. Kızınız daha küçükmüş o bu kadar hissetmez ama ben gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bir kuzenime daha yaptılar saçlarında değişiklik olmadı.

Ne alaka ya, benim ablam babama çekmiş, az ve ince telli saçları var. Küçükken onu da sıfıra vurmuşlar gür ciksin diye . Sonuç, hala az ve ince telli
Ben de anneme çekmişim. Bebekken de şimdi de kilolarca saçım var. Hatta bir bitlenirdim, haftalarca geçmezdi :))) balta girmemiş orman derdi her gören saçıma. Şimdi ara makaslarla boyayla şunla bunla azaldi birazcık . Ama hala kuaförüm , gelmeden önce Instagramdan yaz sabahına bal pekmez yiyeyim,güçleneyim der :))
Yani bence nasılsa öyle devam eder. Saç hiç kestirmekle güçlenir mi? Aynı jiletten sonra kıl çoğalır gibi bir şehir efsanesi bence.

Benim saçımı 7 yaşıma kadar hiç kestirmedi annem belimi geçmiştim 7 yaşımda sonra kısalttık hiç kökten kesilmedi şuan saçlarım düzleştirdiğimde fare kuyruğu gibi oluyor incecik ki saçlarım kalın telli olmasına rağmen az çokta dökülen bi saçım yok Allah’tan dalgalı da çok görünüyor normal halinde

Slm kizlar 2 ayrı konuda önerileeinize ihtiyacim var. Yazan herkese şimdiden çok teşekurler.

Varan 1:KK66:

14 aylik kizim var ve saçlar nı asla kesmek istemiyorum fakat eşim dahil çevremdeki herkes kes kazit güclensin .
Ilerde iki tuy saçimi olsun .
Bla bla bla psikolijik siddete maruz kaliyorum resmen özellikle annem baska sehirde bugunde mi kesmedin diye yetiyor telefonla.

Benim araştirmalarima göre bilimsel bir gercekliği yok.
Yani kesilen saçin daha gür ve daha sağlikli olmasi gibi.

Sizin tecrübeeiniz nedir bu yönde.
Ben sacin sağli uzamasini beslenme ile bağdaştiriyoeum peki ya sizce?.

Varan 2;/

Benim bekarken de zaman zaman olur du evlendikten sonra da olmaya devam etti. Hatta bazen eşimle münasebetimizde de.Ama ben hic üstunde durmadim.Taki bugun marsilastigim bir yaziya kadar.
Afedersiniz ama vajinadan gaz çikarmadan bahsediyorum.

Aranizda böyle bir sey yasayan varmı.
Okuduğum kadar.
Vajen in genışlemesinden kaynakli olabiliyormuş.
5 yillik evliyim.
Sezaryen doğum yaptim.
Ne yani genışmi ilerde dahada mi genisleyecek.
Offf hic bir fikrim bilgim yok.
Bilgisi olan paylaşabilirmi.

Genısse bunu nasil anlarım.
Bazen esimle munasebetimizden sinra esim.
Kuş ölmedi daha .
Afedersiniz yok iflah olmuyor gibi birseer soyluyor ama ben hıc üstunde durmuyordum sizce geniş oldugu içinmi bole diyor.
Bu arada çok sik demek afedersiniz ama istatiğe vuracak olursam 9/1nde bole diyor sizce???
1. soru ; Ben çocuklarımın saçlarını hep kazıttım ve gerçekten çok gürler. Ama ben de okudum daha sonra bir alakası olmadığını
2.soru ; Bazı pozisyonlarda bu gaz çıkarma olayı daha fazla olur. Üstte olursan hiç olmaz diyebilirim .Ama mesela misyoner ve doggy de yapacak bir şey yok :)

Benimde saçlarım seyrekmiş ,annem kazıtmış ve hep kısa kestirirdi saçımı ve hala uzamayan seyrek saçlara sahibim. Asla işe yaramıyor. Ablamın ve annemin saçı aşırı derecede gür ama benim öyle değil.
Kızım saçsız,kaşsız doğdu diyebilirim o derece az saçı vardı sapsarı tüy gibi. 3 sene hiç kesmedim,3 senenin sonunda azıcık uçlarından kestim dolaşıyor diye. Şu an sapsarı beline kadar saçı var. Öyle aşırı gür değil ama bence gayet güzel uzadı ve toparladı saçı. Uzamasında sıkıntı varsa doktorunuza danışıp çinko kullanabilirsiniz. Ben 3 yaşlarındayken doktorumun önerisiyle kızıma şurup kullanmıştım biraz uzamasına katkı sağladı.
Diğer konuda eşinize sorun öyle derken ne kastettiğini bence. Bende 2 sezeryan doğum yaptım herhangi bir genişleme durumu olmadı.

Bana göre saç genetik birşey.kızımında oğlumunda saçları çok gür.kızımın 4 yaşına filan kadar kestirmedim.çok çok güzel saçları vardı.sonra zorlandığım için kestirdim.şimdi 8 yaşında yine uzun çok katlı ve dalgalı saçları var.genetik olarak anneme çekmiş ikisi de.bence kestirmeyin.ikinci sorunuza gelince vajina kaşlarını güçlendirecek egzersizler yapabilirsiniz.hiç öyle bir sorun yaşamadım.ama yaşayan bi kaç kişiden duymuştum yani olabiliyor demekki böyle şeyler.

7 yasina kadar kizimin saclarina dokunmadim. Makas degmedi yani.

Kalcalarina kadar uzattim.
Gayet de gür saclari .kilosu da gayet iyiii .

Kilonun sacla alakasi olsaydi benim kiz kürdan olmaliydi yani ama degil:KK66:

Kimin ne dedigini hic takmadim cunku benim saclarim da belime yakin.

7 yasindan sonra da kendim uclarindan almaya basladim o da 6 ayda 1:KK66:
Kuafore hic goturmedim fazla keserler diye hala belindr saclari.
Ana kiz uzun sac seviyoruz

Bosver sen milleti..

Diger konuya gelecek olursak gaz cikmasi normal diye biliyorim

Benimde saçlarım seyrekmiş ,annem kazıtmış ve hep kısa kestirirdi saçımı ve hala uzamayan seyrek saçlara sahibim. Asla işe yaramıyor. Ablamın ve annemin saçı aşırı derecede gür ama benim öyle değil.
Kızım saçsız,kaşsız doğdu diyebilirim o derece az saçı vardı sapsarı tüy gibi. 3 sene hiç kesmedim,3 senenin sonunda azıcık uçlarından kestim dolaşıyor diye. Şu an sapsarı beline kadar saçı var. Öyle aşırı gür değil ama bence gayet güzel uzadı ve toparladı saçı. Uzamasında sıkıntı varsa doktorunuza danışıp çinko kullanabilirsiniz. Ben 3 yaşlarındayken doktorumun önerisiyle kızıma şurup kullanmıştım biraz uzamasına katkı sağladı.
Diğer konuda eşinize sorun öyle derken ne kastettiğini bence. Bende 2 sezeryan doğum yaptım herhangi bir genişleme durumu olmadı.

Uzamasimda veya sıklığinda bir proplem y9k cunki yasitlarina gore saçlari çok çok iyi .
Ilerisi için düşunuyorum ben.
Ilerde gücsuzlesirse diye.

Utanirim soramam:olamaz:

Hickimsenin lafina bakmayin yok kazit daha cok cikar bilmem ne hepsi koca kari hikayesi benim oglum kel dogdu tam kel degil cok az seyrekti sarisindi herkes kazit kazit ben istemedim kayinvalidemle kayinpederim bigun gezdircez diye cocugumu aldilar bi getirdiler kel agzima geleni soyledim sabaha kadar bagira bagira soylene soylene aglamistim gel gorki daha hala az tabi bu kazitmalarindan sonra 2 defa daha kazittilar genetik olarak seyrek benim oglumun saclari kazitmayla ilgisi yok kiziminda seyrek ama esmer oldugu icin daha belli ve hic kazitmayi dusunmuyorum KONU 2 ye cevap vereyim ayni sorun bendede oluyo iliskiye girerken vajinadan gaz cikiyo bilmiyorum neden

Ben çoğunluğun bu gaz çıkarma durumunu normal karşılamasına şaşırdım açıkcası. Bence normal bir durum değil. Ben yerinizde olsam en azından muayene olurum ve bunu bir kadın doğum uzmanından duymak isterim.

Back
X