bir konu da fikrinize ihtiyacm var..

mwm

kocasına aşık..
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
304
1
118
Bursa
herkese merhaba kafama takılan bi konu var ve sizin düşüncelerinizi merak ettim
ben 3 aylık nişanlıyım ondan öncede nişanlımın ailesini bi kaç sefer görmek dışında pek diyoloğum olmadı o yüzden daha birbirimizi yeni tanıyoruz geçen gün geçen bi olayı anlatmak istiyorum telefonla konuşuyorduk kayınvalidemle (ayırt etmek amaçlı olmadan kayın valide sözünü pek kullanmam ) yemek hazırladığını söledi bende oo ne güsel zamanın aramışım kayınvalidem sevcek dedim şakasına ve güldüm sonrada seviyoda ztn dimi anne dedim :)ama pek bi tepki gelmedi öle kapandı fln ama hiç art niyetli demediğim halde yanlış anlaşıldım hissettim :( nişanlımda sonra kayınvalide dediğim için tepki vermediğini ben annesiyim kayınvalidesi diil ki ondan sölücek bişi bulamadım demiş
ki bende bu konuda dikkatliyimdir ama öle sölemiş bulundum ki hiç art niyetli diil şaka olarak demiştim :( sizce şuan konuyu açıp görüştüğümüzde açıklama yapmalı mıyım yoksa hiç bişi olmamış gibi konuyu unutmalı mı ne dersiniz

bana fikir vericek yok mu yaa evli tecrübeli arkadaşlardann gerçekten ne yapsama daha ii olur şu durumdaa acaba kestiremedim nişanlımda böle konularda fikir vermeyi pek sevmez

bence senin kayın validen alıngan :) bir daha konuyu acmaya gerek yok bence abartılacak birseyd egil

açıklama yapmalısın bence
içinde kalırsa ikinizi de rahatsız edecek belli ki...
yok yere sogukluk olacak
annecim o gün konustugumuzda böyle böyle dedim ama inan hiç artniyet yoktu, lütfen beni yanlış anlama olur mu falan şeklinde ılımlıca yap açıklamanı...
o seni gelini değil kızı olarak goruyor belli ki
senin de onu kaynana değil anne olarak görmeni istiyor

hem bu kucuk mevzuda açıklamayı yaparsan ilerde olası sorunlarınızı konuşma cesareti için de adım atmış olursun

ben evli değilim ama ben olsaydım konuyu açmazdım galiba.çünkü senin yaptığın çok bilinen sıradan bi espiri.kayınvaliden tepkisiz kalmayıp da ben senin annenim deseydi telefonda daha güzel olurdu bence.o yüzden bi hata varsa bence kayınvalidende.konu açılacaksa o açmalı bence..

Bence üzerinde durma arkadaşım . kayınvaliden daha seni tanımıyor neyi ne amalı söylediğini elbette bilemez seni zamanla tanıdığında artniyetli bir insan olmadığını gördüğünde kendi kararını kendi veriri. ayrıca o senden yaşça daha büyük ve olgun olmalı lazım böyle ufak tefek şeylere takılmaması sorun etmemsi gülüp geçmesi gerekir . sen onu değil o seni iare etmeli bence bu nedenle takılma canını sıkma tepkili değil normal davrn

herkese merhaba kafama takılan bi konu var ve sizin düşüncelerinizi merak ettim
ben 3 aylık nişanlıyım ondan öncede nişanlımın ailesini bi kaç sefer görmek dışında pek diyoloğum olmadı o yüzden daha birbirimizi yeni tanıyoruz geçen gün geçen bi olayı anlatmak istiyorum telefonla konuşuyorduk kayınvalidemle (ayırt etmek amaçlı olmadan kayın valide sözünü pek kullanmam ) yemek hazırladığını söledi bende oo ne güsel zamanın aramışım kayınvalidem sevcek dedim şakasına ve güldüm sonrada seviyoda ztn dimi anne dedim :)ama pek bi tepki gelmedi öle kapandı fln ama hiç art niyetli demediğim halde yanlış anlaşıldım hissettim :( nişanlımda sonra kayınvalide dediğim için tepki vermediğini ben annesiyim kayınvalidesi diil ki ondan sölücek bişi bulamadım demiş
ki bende bu konuda dikkatliyimdir ama öle sölemiş bulundum ki hiç art niyetli diil şaka olarak demiştim :( sizce şuan konuyu açıp görüştüğümüzde açıklama yapmalı mıyım yoksa hiç bişi olmamış gibi konuyu unutmalı mı ne dersiniz

bence bi açıklama yapmalısın. yanlış anlaşılmaya meğil vermemelisin. zaten biraz alıngan bir hanım zannumca :delphin:

Bence de üzerinde durma, çünkü durulacak birşey değil. Zaten "kayınvaliden seviyor" deyimi çok kullanılan, bilinen ve hakaret amaçlı olmayan bir deyimdir.

Ben bile bazen kullanıyorum kayınvalideme, hatta oda bana diyor..

Bence sen fazla abartıyorsun canım. Şimdiden böyle en ufak tefek şeyleri takarsan ohoooo.......

Kayınvaldeniz bayağı alıngan biri
Yada sizi sevmediği için tepkisiz kalmış
Sonrada nişanlınız sorunca öyle bir açıklama yapmış..
ıçinizden ne yapmak geliyorsa onu yapın
Açıklama yapmak seni rahatlatacaksa yap
Anne kelimesini kullanarak , bakalım o zaman tepkisi ne olacak ..

sen gayet normal ve çok içten bi şekilde demişsin bu cümleyi....kayınvalidenini buna çok takılmasına takıldım ben açıkçası...onunda kötü niyetten değilde seni tanımamasındndan kaynaklı bişey olduğunu umuyorum...
bence hiç açıp bu konuyu tekrar gündeme getirme sen ne olduğunu biliyosun nişanlında biliyorsa fazla uzatıp kendini üzme..kendine ve ona karşı saygını koru...zamanla seni tanıdıkça anlayıp görecektir neyin ne olduğunu...belki yaptığının çok çocukça bişey olduğunu bile anlıycaktır...

çok saolun yaa tecrübesiz olunca :) böle napcanı bilemio insan dediğiniz gibi birbirimizi yeni tanıyoruz ondan böle olması normal yada ilk görüştüğümüzdeki duruma göre bakmalıyım belkide eğer bişi olmamış gibiyse hiç açmam kapanır gider umarım çünkü gerçekten bu konuda dikkatli olmaya çalışırım saygısızlık yapmam ama baktım azcık tavırlı alınmış ufak bi açıklama olabilir belki ama saolsun hep kızım der gelin die bahsetmez onu çok iyi biliyorum

Canım senin söylediğinde kötü bişi yokki kayın valide lafına neden alındı anlamadım.
Ama bana sorasan zamanı uygun olduğunda güzel bir dille anlatırsın.
Belliki çok ince fikirli bir insansın inşallah başka sorunlar çıkmaz aranızda büyükler biraz anlayışlı olmalı öle her lafa olınmamalı orada ne olurdu sanki tabiki kızım seni seviyorum dese sen onu bir sevgi ifadesi olarak kullanmışsın.

ben kayınvalıdeme nısanlandıktan baya bır sureeee sonra bıle dıyemedım anne fılan..

evlendık hala annemle fılan konusurken kayınvalıdemlerdeyım derım..
annem cok kızar oyle deme alınır dıye ama cıkmıyor kı o an anne kelımesı..

ama allah'tan analyıslı bır kayınvalıdem var..

pardon annem :)

bence üsteleme ,hiç acma o konuyu da..bır dahakıne dıkkat edersın ..unutulur gıder

Kimi kayınvalideler biraz hassas ve alıngan oluyor bu konuda.
Benim ex-kayınvalidem de hiç hoşlanmazdı, mutlaka anne denmesini isterdi, o da hiç gelin demedi zaten.
Düşünün boşandım ama görüştüğümüzde halen anne diyorum, o da kızım kaydirigubbakcemile3
Onun da üzerinde duracağını sanmıyorum, üzülme çok, baktın alınmış gibi duruyor, kısaca yaparsın açıklamanı, kapanır gider.

kayın valıdende alınganmış yani........şaka degil gerçekten desen bile bunda alınganlık yapıp nişanlına bişeyler söylemeside hoş olmamış.......
ayrıca böylede yaygın bir laf vardır........kaynanam seviyomuş diye........
oda gülüp geçse evet seviyorum dese büyüklük ondan kalır.......
bence bu konunun üzerinde durma........bu konuyuda açma........
bu konuyu büyüttügünüde düşünüp ne gerek vardı geldi ge.ti deyip........
üstede cıkabilir......yine üzülen sen olursun canım....
ama yeri gelince bir laf acılınca........senin iyi niyetini yine şakayla karışık demelisin......
en azından kendini ifade etmiş olursun.......

biraz ben fazla hassasımdır yane ufak şeyleri bile takarım malesef:( annemde der böle herşei takma die
aslında bi yandan da kendiside çok ii niyetlidir öle laf sokmasını görmedim ama benim öle açıp ksr bakma dememde onu nasıl karşılar çünkü eltim war benden büyük saolsun çok çok açık sözlüdür hiç çekinmez lafını söler ama ona alışmışlar artık gayet normal onlar için ben böle herşeye takıldımı alıştırırsam bi daha her şeydede benden bişi bekleyebilir çünkü insan piskolojisinde bu war nasıl alışırsa öle gidiyor...

Canım senin söylediğinde kötü bişi yokki kayın valide lafına neden alındı anlamadım.
Ama bana sorasan zamanı uygun olduğunda güzel bir dille anlatırsın.
Belliki çok ince fikirli bir insansın inşallah başka sorunlar çıkmaz aranızda büyükler biraz anlayışlı olmalı öle her lafa olınmamalı orada ne olurdu sanki tabiki kızım seni seviyorum dese sen onu bir sevgi ifadesi olarak kullanmışsın.

öle çok dışa vuramıyor sanırım sevgisini fln aşkımdan biliorum annesine benzio çünkü o da vuramazdı hiç azcık değiştirmeye çalıştım yapıo artık sora sora söletiom artık:D
annecime de öle yapcam sanırım :)

Bence de üzerinde durma, çünkü durulacak birşey değil. Zaten "kayınvaliden seviyor" deyimi çok kullanılan, bilinen ve hakaret amaçlı olmayan bir deyimdir.

Ben bile bazen kullanıyorum kayınvalideme, hatta oda bana diyor..

Bence sen fazla abartıyorsun canım. Şimdiden böyle en ufak tefek şeyleri takarsan ohoooo.......

fazla takıyorum dimi inş olmasın ama ilerde de daha büyükleri de olabilir biraz boşverci olmam lasım ama yapamıyorum yaa:1no2:

azıcık alıngan bi kadın sanırım
yüz yüze görüştüğünde böle kibardan nazikçe bişiler sölersin
kadının gönlü kırılmasın çünkü sen art niyetli değilmişsin
söylersin annecim geçen telefonda yemek hazırladım diyince kaynanam seviyo dedim ama art niyetle demedim bizde hep söylenir espri olsun diye dersin olur biter
üzme sen canını, konuşursun aklında kalmaz için rahat eder

benim annem de arada eşime söyler yemek yerken gidersek tesadüf ooo gel oğlum sofra hazır bak kaynanan sevicek der güleriz
yada tam tersi eşim der aaa yemek hazırmış kaynanam beni çok seviyor der

şekerim o sözün aslı kayınvalide bile değildir hepimizin bildiği gibi,hani 'kaynanam sevecek' deseydin kimbilir ne olacaktı dedim bian sırnaşık şey o sana yaklaşmaya,alıştırmaya çalışacağına sen samimi olmaya çalışmışsın ne güzel ..
ben de nişanlı falan değilim ama çok gördüm evlendiğinde bile anne demeye zorlanan kızları,gayet de doğal senelerce kendi annene öyle seslenirken bianda hayatında ilk kez gördüğün bi kadına o sıfatı yakıştırmayabilir insan.garip gelir yani söylerken ..
açıkçası bana saçma geldi 'anne'nin tavrı yerimsenibensırnaşık şey ama madem hatunun huyu böyle,açıklamak lazımki nişanlın da üzülmesin arada kalmasın a.s.

Back
X